Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Piorunek czy drugi kandydta z PO, a może jeszcze ktoś inny? |
CIEKAWE CZY NASZE ABONAMENTY BĘDĄ TEŻ MNIEJSZE józek
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Piorunek czy drugi kandydta z PO, a może jeszcze ktoś inny? |
...tak :) ....i banda tybetańskich mnichów sprawujących kontrolę nad całym światem za pomocą wykopanych pod ziemią tuneli.... józek
|
|
Niektorzy nie panie:PPP
|
|
dziki.... chyba o czymś nie wiesz. to nie prezydent blokuje rozbudowe tylko rada miasta ktora jak zwykle dba o wlasne interesy...
|
|
Czy nasi radni miejscy mogą być bezpartyjni ? Czy to możliwe ? Czy istnieje mozliwość wiekszego zaangażowania sie w sprawy miasta a nie partii zasiadajacych w radzie miejskiej ?
|
|
Na krótkiej, idąc w stronę Hotelu Polonez, po prawej stronie, po schodkach w górę, zobaczysz szyld. Polecam również sklep "No More" na ulicy Dwornej w byłej Remie 1000 (obecnie "Biedronka"). be
|
|
Założyłem ten temat, żeby oznajmić Wam - wszystkim forumowiczom, że w naszym mieście istnieje taki klub piłkarski jak ŁKS Łomża. Rozgrywa on swoje mecze na stadionie przy ulicy Zjazd... a tak na poważnie: 28 marca, czyli już za miesiąc rozpocznie się runda wiosenna IV ligi. Na inaugurację ŁKS podejmie na własnym stadionie Spartą Augustów. SERDECZNIE ZAPRASZAM!!! cena biletów: 7zł i 3,5zł, panie wstęp wolny, żołnierze służby czynnej zresztą też! pokażcie, że można kulturalnie dopingować naszą drużynę, przyprowadźcie swoich najbliższych, kumpli z pracy... ja ze swojej strony zapewniam Was że nic na stadionie Wam się złego nie stanie. nie prawdą jest to, że za samo posiadanie szala w barwach ŁKS można dostać po twarzy. pewnie nikt z Was go nie posiada, ale to też nie jest problem, wystarczy, że skontaktujecie się ze mną na maila lks_lomza@op.pl (cena 20 zł). przyjdźcie zobaczyć jak NASZ ŁKS ZDOBYWA AWANS DO III LIGI!!! przychodząc na stadion zobaczycie też bardzo dobrą oprawę meczu w wykonaniu Fanatyków ŁKS, z której znani jesteśmy również poza granicami Podlasia mam nadzieję, że mój apel przyniesie jakiś skutek i na wiosnę frekwencja sięgająca 2000 nie będzie czymś niezwykłym! pozdrawiam PS.: godzinę meczu podam w późniejszym terminie PS.2: oczywiście przygotowany jestem na to że olejecie ten temat, ale może zdaży się CUD, bo co tacy poważni ludzie jak wy moglibyście robić na stadionie ŁKS, który kojarzony jest z pijaństwem, chamstwem itd.... nie będę Was przekonywał że tak nie jest bo to i tak nic nie da. józek
|
|
Ja też nie mogę doczekać się pierwszego meczu. Sadząc po sparringach będzie dobrze. Coraz więcej moich znajomych zaczęło chodzić na mecze. B. widowiskowy show robią nasi szalikowcy , za co należą im się duże słowa uznania - kolorowe baloniki,kartoniki, ognie sztuczne, naprawdę jest na co popatrzeć. Atmosfera na meczach jest wspaniała , a komplet zwycięstw w rundzie jesiennej dobrze wróży. Jest też fajna stronka Ł.K.S.: http://frodo.wsa.edu.pl/~lkslomza/galeria.php gdzie też można zobaczyć zdjęcia z meczy i show młodzieży o którym już wspominałem oraz wszystkie niezbędne informacje. Zachęcam wszystkich do oglądania meczy , bo naprawdę warto. Pozdrawiam wszystkich kibiców i nie kibiców: ___________ autochton ___________
|
|
Racja. Z poważaniem...
|
|
Uważam że ceny zmaleją, kiedyś zmiejszono podatek na 7% i ceny zmalały. Czemu miałoby tak nie być teraz?? Ale nasze brudne Państwo może coś nabruździć.. :(
|
|
Ceny połączeń z internetem w naszym kraju są 2 razy wyższe niż średnia unijna... Jeżeli opłaty za interet nadal będą "maleć" w takim tempie jak teraz to wątpię czy uda nam się dogonić pozostałe państwa Unii. U nas niestety wszystko jest drogie i tyle. Ludzie na Litwe za minutę rozmowy przez komórkę płacą 6 razy mniej niż my, a Słoweńcy za 10 minut rozmowy z USA 3 razy mniej od nas... Wysokie ceny to wina monopolu. TP SA kontroluje 94% procent rynku, a operatorów telefonii komórkowej jest u nas tylko 3, czyli dokładnie tyle ile we wspomnianej wcześniej Litwie, która ma dziesięciokrotnie mniej obywateli. Przerażające, ale prawdziwe... Zainteresowanych odsyłam do najnowszego numeru tygodnika Wprost lub na stronę http://www.wprost.pl/ar/?O=56704. To nie jest reklama :D. józek
|
|
kto wie jak zrobić własną antenę taką na balkon prosze pomórzcie mi wszelkie materiały przysyłajcie pls!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Mimo wszystko problem muzeum jest swoistym obrazem hańby kulturowej naszego środowiska. Jak się to ma do sasiadów: Suwałki - muzeum w potężnej kamienicy, Białystok - muzeum w ogromnym ratuszu, a u nas? Wstyd! Przecież nie jest to problem dzisiejszego dnia. Mam wrażenie, że osobliwie wyniszczano nasze Muzeum jakby tożsamość Ziemi Łomżyńskiej nic dla kolejnych władz nie znaczyła. A gdzie się podziały kulturalne elity naszego miasta, które nie stanęły w obronie placówki muzealnej chociażby w chwili sygnału od ewangielików , a to już minęło parę lat! Doszło wreszcie do kryzysu: muzeum może znaleźć się dosłownie na ulicy i bez środków do życia (od maja brak pieniędzy nawet na pensje). Rozproszą sie specjaliści od Ziemi Łomżyńskiej i już ich nikt i nigdy nie odzyska. A co ze zbiorami klasy światowej (naszymi bursztynami zachwycano się w Pałacu Dożów w Wenecji, a biżuteria z X w. krążyła po Europie z wystawą tysiąclecia), a co ze skansenem? A co ze zbiorami sztuki łomżyńskiej w zbiorach Galerii Sztuki Współczesnej? Tak bardzo chcemy do Europy i co my im zaoferujemy: pogardę dla własnej kutury narodowej i pewnie jeszcze zażądamy, aby nas szanowali! józek
|
|
To nic onet to ładnie przestawił podaje pare co ciekawszych fragmentow z współczesnej: "Za to pani lubiła rozmawiać o sprawach damsko-męskich i seksie. W kółko rzucała zboczone hasła." "Na każdej lekcji można było usłyszeć, że dziewczęta są głupie, a tylko chłopcy inteligentni. Gdy nauczycielka usłyszała rozmowę uczennic o chłopcach, natychmiast się wtrącała z uwagami typu: ?bo ty byś chciała zaraz takiego pytonga? (pokazywała, jakiego). Wypytywała też dziewczyny, jaką noszą bieliznę. Gdy trzej chłopcy chcieli się zwolnić z zajęć, powiedziała, że zwolni ich, jeśli się rozbiorą i ?pokażą klaty?. Dwóch chłopców rozebrało się. Nauczycielka na oczach całej grupy dotykała ich, chwaliła ?klaty? i mówiła, że ?jak widzi przystojnego faceta to jej sutki drętwieją? " W czasie trwania zajęć w pracowni pojawiali się chłopcy z innych grup. Nauczycielka siadała im na kolanach, wkładała ręce za koszule i w nogawki spodni, komentowała ?męskość? i walory fizyczne. Wielkie wzburzenie wywołało w grupie zachowanie nauczycielki wobec jednej z uczennic. Otrzymała ona zgodę na zezwolenie odebrania telefonu od cioci z USA. Gdy komórka zadzwoniła, uczennica chciała wyjść z pracowni, aby przeprowadzić rozmowę na zewnątrz, ale nauczycielka kazała jej zostać i rozmawiać z ciocią przy wszystkich. W trakcie rozmowy nauczycielka podchodziła do telefonu, wydając jęki oraz inne odgłosy, symulujące akt seksualny."
|
|
bez przesady zła nauczycielka i niewinni uczniowie. Czy wszystko tak do końca to wina tej nauczycielki. Dlaczego ucznioiwe to akceptowali " pokazywali klaty , pozwalali sobie siadac na kolana itp". Po propstu sexsizm zastąpił nam normalne myślenie.
|
|
Odpowiedz brzmi - zaden. Buduje sie tylko dyskont spozywczy, a o super lub hipermarkecie mozemy tylko sobie pomarzyc za sprawa jakiejs garstki lomzynskich kupcow.
|
|
majma polecam Atom. Jest naprawde fajnie i niedrogo, wiem bo sam robilem tam 18-stke. Pozdro ;-)
|
|
ChWDPresowi?
|
|
Czy rajcowie dobrze radzą w naszym mieście? tolek
|
|
PINK FLOYD TAk TAK. Cały mój wysiłek mogę na to poświęcić. Tylko nie na muszli a przy Górze Krówolej Bony. Sama scena to pewnie za Narwią byłaby. Ładny plener. Skoro robili w Pompejach, może Górą Wawszyńca i Bony w dolinie Narwii dało by się zainteresować. Tylko czy oni jeszcze koncertują hm i kto pieniądze wyłożyłby na to. Zawsze wierny fan Kamandy Pinka Floyda.
|
|
w dzisiejszej gazecie ktora publikuje faktY ten temat trafil na pierwsza strone....... józek
|
|
Dlaczego inni nauczyciele i pracownicy szkoły nie reagowali na tego typu zachowania. Oni wiedzą najlepiej co się dzieje w ich miejscu pracy, ale przymykają oczy i kulą uszy po sobie. To jest typowa reakcja naszych pracowników oświaty. Aby tylko do wakacji. Nic nie widzę, nic nie słyszę. Nie będę się mieszał. W końcu ktoś tą panią zatrudnił w szkole, chociaż nie miała żadnych kwalifikacji ani przygotowania pedagogicznego. Ja na miejscu prokuratury tak samo oskarżyłabym dyrekcję szkoły za to, że naraziła młodzież na kontakt z dewiacją, że dopuściła do takiej sytuacji i była wobec niej obojetna. Nawet to że ta pani nadal pracuje w szkole na stanowisku administracyjnym nie wyklucza jej kontaktów z młodzieżą. Gdyby nie jeden stanowczy rodzic pani nadal prowadziłaby rozkoszny żywot.
|
|
A w czym Ci przeszkadza że stadion będzie między blokami ??? Dzieciaki z okolicznych bloków mieliby jakieś zajęcie, a przecież niedaleko jest szkoła, jej też by się ten stadion przydał.
|
|
Witajcie! Mam na imię Piotr szukam kontaktu z ludzmi, którzy posiadają zestaw klocków MINDSTORMS. Zainteresowych budową i programowaniem robotów. Zarażonych wszystkich tym wirusem zapraszam do odwiedzenia stron ZNEK` tj. Program Astronautyki dla szkół średnich i gimnazjalnych. Zastosowania Nauki do Eksploracji Kosmosu. Zaproszenie do uczestnictwa w programie ZNEK http://znek.astronet.pl http://znek.astronet.pl/pl/powitanie.html http://www.gajdaw.pl/robot/warsztaty/mindstorms.html Mam cichą nadzieję, że jest jeszcze ktoś w Łomży o podobnych zainteresowaniach. Pozdrawiam i czekam na posty. ... & vice versa!
|
|
Witam wszystkich i mam pytanie co sądzicie o klubie54? Dużo dziewczyn skromnie bardzo ubranych :))))
|
|
a ty texx7 wsadz se glowe w dupe bo widze ze nic innego ci nie zostalo, ja pisze to co mysle, sa policjanci i policjanci nie mam nic do nich tylko drazni mnie to ze w swojej pracy zwracaja uwage na znajomosci, a nie robia tego co powinni robic tak jak sie nalezy józek
|
|
Robotics Invention System 2.0 Cena: 1 098,99 PLN nr katalogowy: 3804 stan: W sprzedaży Wiek: Od 12 lat Ilość klocków: 718 Gdyby nie ta cena... józek
|
|
Czy to źle jak jest np.: 120% kobiecości w kobiecie? :-))
|
|
Do "pana" ja-szanuj wale polszczyznę !!!!!!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |