czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Piorunek czy drugi kandydta z PO, a może jeszcze ktoś inny?

CIEKAWE CZY NASZE ABONAMENTY BĘDĄ TEŻ MNIEJSZE

józek

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Piorunek czy drugi kandydta z PO, a może jeszcze ktoś inny?

...tak :) ....i banda tybetańskich mnichów sprawujących kontrolę nad całym światem za pomocą wykopanych pod ziemią tuneli....

józek

Niektorzy nie panie:PPP

dziki.... chyba o czymś nie wiesz. to nie prezydent blokuje rozbudowe tylko rada miasta ktora jak zwykle dba o wlasne interesy...

Czy nasi radni miejscy mogą być bezpartyjni ? Czy to możliwe ?
Czy istnieje mozliwość wiekszego zaangażowania sie w sprawy miasta a nie partii zasiadajacych w radzie miejskiej ?

Na krótkiej, idąc w stronę Hotelu Polonez, po prawej stronie, po schodkach w górę, zobaczysz szyld. Polecam również sklep "No More" na ulicy Dwornej w byłej Remie 1000 (obecnie "Biedronka").

be

Założyłem ten temat, żeby oznajmić Wam - wszystkim forumowiczom, że w naszym mieście istnieje taki klub piłkarski jak ŁKS Łomża. Rozgrywa on swoje mecze na stadionie przy ulicy Zjazd...
a tak na poważnie:
28 marca, czyli już za miesiąc rozpocznie się runda wiosenna IV ligi. Na inaugurację ŁKS podejmie na własnym stadionie Spartą Augustów. SERDECZNIE ZAPRASZAM!!!
cena biletów: 7zł i 3,5zł, panie wstęp wolny, żołnierze służby czynnej zresztą też!
pokażcie, że można kulturalnie dopingować naszą drużynę, przyprowadźcie swoich najbliższych, kumpli z pracy... ja ze swojej strony zapewniam Was że nic na stadionie Wam się złego nie stanie. nie prawdą jest to, że za samo posiadanie szala w barwach ŁKS można dostać po twarzy. pewnie nikt z Was go nie posiada, ale to też nie jest problem, wystarczy, że skontaktujecie się ze mną na maila lks_lomza@op.pl (cena 20 zł).
przyjdźcie zobaczyć jak NASZ ŁKS ZDOBYWA AWANS DO III LIGI!!!
przychodząc na stadion zobaczycie też bardzo dobrą oprawę meczu w wykonaniu Fanatyków ŁKS, z której znani jesteśmy również poza granicami Podlasia

mam nadzieję, że mój apel przyniesie jakiś skutek i na wiosnę frekwencja sięgająca 2000 nie będzie czymś niezwykłym!

pozdrawiam

PS.: godzinę meczu podam w późniejszym terminie
PS.2: oczywiście przygotowany jestem na to że olejecie ten temat, ale może zdaży się CUD, bo co tacy poważni ludzie jak wy moglibyście robić na stadionie ŁKS, który kojarzony jest z pijaństwem, chamstwem itd.... nie będę Was przekonywał że tak nie jest bo to i tak nic nie da.

józek

Ja też nie mogę doczekać się pierwszego meczu. Sadząc po sparringach będzie dobrze. Coraz więcej moich znajomych zaczęło chodzić na mecze. B. widowiskowy show robią nasi szalikowcy , za co należą im się duże słowa uznania - kolorowe baloniki,kartoniki, ognie sztuczne, naprawdę jest na co popatrzeć. Atmosfera na meczach jest wspaniała , a komplet zwycięstw w rundzie jesiennej dobrze wróży. Jest też fajna stronka Ł.K.S.: http://frodo.wsa.edu.pl/~lkslomza/galeria.php gdzie też można zobaczyć zdjęcia z meczy i show młodzieży o którym już wspominałem oraz wszystkie niezbędne informacje. Zachęcam wszystkich do oglądania meczy , bo naprawdę warto.
Pozdrawiam wszystkich kibiców i nie kibiców:

Racja.

Z poważaniem...

Uważam że ceny zmaleją, kiedyś zmiejszono podatek na 7% i ceny zmalały. Czemu miałoby tak nie być teraz?? Ale nasze brudne Państwo może coś nabruździć.. :(

Ceny połączeń z internetem w naszym kraju są 2 razy wyższe niż średnia unijna... Jeżeli opłaty za interet nadal będą "maleć" w takim tempie jak teraz to wątpię czy uda nam się dogonić pozostałe państwa Unii. U nas niestety wszystko jest drogie i tyle. Ludzie na Litwe za minutę rozmowy przez komórkę płacą 6 razy mniej niż my, a Słoweńcy za 10 minut rozmowy z USA 3 razy mniej od nas... Wysokie ceny to wina monopolu. TP SA kontroluje 94% procent rynku, a operatorów telefonii komórkowej jest u nas tylko 3, czyli dokładnie tyle ile we wspomnianej wcześniej Litwie, która ma dziesięciokrotnie mniej obywateli. Przerażające, ale prawdziwe...

Zainteresowanych odsyłam do najnowszego numeru tygodnika Wprost lub na stronę http://www.wprost.pl/ar/?O=56704. To nie jest reklama :D.

józek

kto wie jak zrobić własną antenę taką na balkon prosze pomórzcie mi wszelkie materiały przysyłajcie pls!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mimo wszystko problem muzeum jest swoistym obrazem hańby kulturowej naszego środowiska. Jak się to ma do sasiadów: Suwałki - muzeum w potężnej kamienicy, Białystok - muzeum w ogromnym ratuszu, a u nas? Wstyd! Przecież nie jest to problem dzisiejszego dnia. Mam wrażenie, że osobliwie wyniszczano nasze Muzeum jakby tożsamość Ziemi Łomżyńskiej nic dla kolejnych władz nie znaczyła. A gdzie się podziały kulturalne elity naszego miasta, które nie stanęły w obronie placówki muzealnej chociażby w chwili sygnału od ewangielików , a to już minęło parę lat! Doszło wreszcie do kryzysu: muzeum może znaleźć się dosłownie na ulicy i bez środków do życia (od maja brak pieniędzy nawet na pensje). Rozproszą sie specjaliści od Ziemi Łomżyńskiej i już ich nikt i nigdy nie odzyska. A co ze zbiorami klasy światowej (naszymi bursztynami zachwycano się w Pałacu Dożów w Wenecji, a biżuteria z X w. krążyła po Europie z wystawą tysiąclecia), a co ze skansenem? A co ze zbiorami sztuki łomżyńskiej w zbiorach Galerii Sztuki Współczesnej?
Tak bardzo chcemy do Europy i co my im zaoferujemy: pogardę dla własnej kutury narodowej i pewnie jeszcze zażądamy, aby nas szanowali!

józek

To nic onet to ładnie przestawił podaje pare co ciekawszych fragmentow z współczesnej:

"Za to pani lubiła rozmawiać o sprawach damsko-męskich i seksie. W kółko rzucała zboczone hasła."

"Na każdej lekcji można było usłyszeć, że dziewczęta są głupie, a tylko chłopcy inteligentni. Gdy nauczycielka usłyszała rozmowę uczennic o chłopcach, natychmiast się wtrącała z uwagami typu: ?bo ty byś chciała zaraz takiego pytonga? (pokazywała, jakiego). Wypytywała też dziewczyny, jaką noszą bieliznę. Gdy trzej chłopcy chcieli się zwolnić z zajęć, powiedziała, że zwolni ich, jeśli się rozbiorą i ?pokażą klaty?. Dwóch chłopców rozebrało się. Nauczycielka na oczach całej grupy dotykała ich, chwaliła ?klaty? i mówiła, że ?jak widzi przystojnego faceta to jej sutki drętwieją?

" W czasie trwania zajęć w pracowni pojawiali się chłopcy z innych grup. Nauczycielka siadała im na kolanach, wkładała ręce za koszule i w nogawki spodni, komentowała ?męskość? i walory fizyczne.
Wielkie wzburzenie wywołało w grupie zachowanie nauczycielki wobec jednej z uczennic. Otrzymała ona zgodę na zezwolenie odebrania telefonu od cioci z USA. Gdy komórka zadzwoniła, uczennica chciała wyjść z pracowni, aby przeprowadzić rozmowę na zewnątrz, ale nauczycielka kazała jej zostać i rozmawiać z ciocią przy wszystkich. W trakcie rozmowy nauczycielka podchodziła do telefonu, wydając jęki oraz inne odgłosy, symulujące akt seksualny."

bez przesady zła nauczycielka i niewinni uczniowie. Czy wszystko tak do końca to wina tej nauczycielki. Dlaczego ucznioiwe to akceptowali " pokazywali klaty , pozwalali sobie siadac na kolana itp".

Po propstu sexsizm zastąpił nam normalne myślenie.

Odpowiedz brzmi - zaden. Buduje sie tylko dyskont spozywczy, a o super lub hipermarkecie mozemy tylko sobie pomarzyc za sprawa jakiejs garstki lomzynskich kupcow.

majma polecam Atom. Jest naprawde fajnie i niedrogo, wiem bo sam robilem tam 18-stke. Pozdro ;-)

ChWDPresowi?

Czy rajcowie dobrze radzą w naszym mieście?

tolek

PINK FLOYD
TAk TAK. Cały mój wysiłek mogę na to poświęcić. Tylko nie na muszli a przy Górze Krówolej Bony. Sama scena to pewnie za Narwią byłaby. Ładny plener.
Skoro robili w Pompejach, może Górą Wawszyńca i Bony w dolinie Narwii dało by się zainteresować. Tylko czy oni jeszcze koncertują hm i kto pieniądze wyłożyłby na to.

Zawsze wierny fan Kamandy Pinka Floyda.

w dzisiejszej gazecie ktora publikuje faktY ten temat trafil na pierwsza strone.......

józek

Dlaczego inni nauczyciele i pracownicy szkoły nie reagowali na tego typu zachowania. Oni wiedzą najlepiej co się dzieje w ich miejscu pracy, ale przymykają oczy i kulą uszy po sobie. To jest typowa reakcja naszych pracowników oświaty. Aby tylko do wakacji. Nic nie widzę, nic nie słyszę. Nie będę się mieszał. W końcu ktoś tą panią zatrudnił w szkole, chociaż nie miała żadnych kwalifikacji ani przygotowania pedagogicznego. Ja na miejscu prokuratury tak samo oskarżyłabym dyrekcję szkoły za to, że naraziła młodzież na kontakt z dewiacją, że dopuściła do takiej sytuacji i była wobec niej obojetna. Nawet to że ta pani nadal pracuje w szkole na stanowisku administracyjnym nie wyklucza jej kontaktów z młodzieżą. Gdyby nie jeden stanowczy rodzic pani nadal prowadziłaby rozkoszny żywot.

A w czym Ci przeszkadza że stadion będzie między blokami ??? Dzieciaki z okolicznych bloków mieliby jakieś zajęcie, a przecież niedaleko jest szkoła, jej też by się ten stadion przydał.

Witajcie!
Mam na imię Piotr szukam kontaktu z ludzmi, którzy posiadają zestaw klocków MINDSTORMS.
Zainteresowych budową i programowaniem robotów.

Zarażonych wszystkich tym wirusem zapraszam do odwiedzenia stron ZNEK` tj. Program Astronautyki dla szkół średnich i gimnazjalnych.

Zastosowania Nauki do Eksploracji Kosmosu.
Zaproszenie do uczestnictwa w programie ZNEK
http://znek.astronet.pl
http://znek.astronet.pl/pl/powitanie.html
http://www.gajdaw.pl/robot/warsztaty/mindstorms.html

Mam cichą nadzieję, że jest jeszcze ktoś w Łomży o podobnych zainteresowaniach.

Pozdrawiam i czekam na posty.

... & vice versa!

Witam wszystkich i mam pytanie co sądzicie o klubie54?
Dużo dziewczyn skromnie bardzo ubranych :))))

a ty texx7 wsadz se glowe w dupe bo widze ze nic innego ci nie zostalo, ja pisze to co mysle, sa policjanci i policjanci nie mam nic do nich tylko drazni mnie to ze w swojej pracy zwracaja uwage na znajomosci, a nie robia tego co powinni robic tak jak sie nalezy

józek

Robotics Invention System 2.0
Cena: 1 098,99 PLN
nr katalogowy: 3804
stan: W sprzedaży
Ilość klocków: 718

Gdyby nie ta cena...

józek

Czy to źle jak jest np.: 120% kobiecości w kobiecie? :-))

Do "pana" ja-szanuj wale polszczyznę !!!!!!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org