czwartek, 12 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
ŁKAŁEM ŻEWNYMI ŁZAMI ZE WZRUSZENIA GDY ZBYCHU

Falsz i kicz? Playback? Ach te syntezatory…

Na zokonczenie lata Lomzynska Spoldzielnia Mieszkaniowa zaprezentowala nam wspanialy festyn – koncert na bylej strzelnicy łomżyńskiej. W koncercie bral udzial zespol jakich malo oraz glowna gwiazda wieczoru grupa „Toples”.
Muzyka rozrywkowa ( disco polo ) jest dosc popularna w naszym regionie zwarzywszy na związek tej czesci Polski z samymi gwaizdami sceny muzycznej disco polo oraz latwe przyswajalne dzwieki z tymi samymi bitami w każdej piosence.
Grupa Toples tak bardzo przypadla do gustu tutejszej młodzieży do tego stopnia, ze w nagrode otrzymala latajace jajka ( jak się domyślam nie ugotowane ).
Na wyjatkowa nagrode zasluguje jednak glowny organizator imprezy Lomzynska Spoldzielnia Mieszkaniowa! W szczegolny sposób zadbala o organizacje festynu zapewniając zasilanie całego koncertu dwoma przewodami z srednica kabli zblizona do przewodu od żelazka. Festyn zakończył się brakiem pradu a pewnie cala wina zostanie zrzucona na deszcz który miał miejsce podczas koncertu tylko czy nie można było przewidzieć pogody?

Serdeczne podziękowania dla Rady Miasta Lomza i Łomżyńskiej Spółdzielni Mieszkaniowej za zaproszenie tak wspanialej Swiatowej slawy Gwiazdy oraz organizacje tak cudownego koncertu na pozegnianie lata 2006r.

Jak długo będziemy się jeszcze wstydzic za tych co siedza i pierdza w stolek biorac za to duze pieniadze?

Z wyrazami szacunku, ...

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ŁKAŁEM ŻEWNYMI ŁZAMI ZE WZRUSZENIA GDY ZBYCHU

hehhe szkoda ze mnie tam nie bylo szfagier :D pozdo from Port Jeferson

Dla takich buraków i czereśniaków ze Śniadeckiego, Niemcewicza i Por. Łagody to i tak za dobry luksus oni jak zobaczą kawałek cywilizacji to odrazu żucają jajkami.

Gadzet_25 co masz do ludzi mieskzajacych przy tych ulicach ?

to że żucają w gości jajkami.

niedalekie miasto i mniejsze od Łomży a mianowicie ZAMBRÓW ma peiniądze na zaproszenie LADY PANK oraz Natalii Kukulskiej, a niestety nasze miasto przy udziale ŁSM zaprasza jedynie TOPLES i jeszcze parę tam nieznanych zespołów. i co za ochrona obstawiała festyn skoro lecą jajka w zespół, który jest gwiazdą wieczoru.

Extra extra! Toples rządzi hehehehe. Co za buractwo!!!
ŁSM przeszedł samego siebie - ale przynajmniej Toplesami trafił w swoje gusta.

Ciesze sie ze wiekszosc jest normalna i mysli podobnie.

Moze teraz wypada napisac do spoldzielni ze specjalnymi podziekowaniami za wstyd jaki musimy poniesc za rade osiedlowa.

No wlasnie dlaczego zambrow, ostroleka, ostrow moze a my nie?

Niech ktos ambitniejszy zagra w naszym miescie a koncert zorganizuje ktos z rozumem a nie tylko glowa na karku!!!

Śmieszne... mnie nie było i nie żałuje że mnie tam nikt nie widział ;)

rudy błazen z druhem

Każdy potrafi tylko nażekać i mówić, że gdzie indziej jest lepiej.
Ludzie troche patriotyzmu lokalnego!

Byłam na tym sławetnym festynie.Z resztą jak co roku. Nic się nie zmieniło, nie przepraszam zabraklo organizatorów i dobrej organizacji. Ale co się mozna spodziewać po tych ludziach? Kto mieszka w zasobach Łsm to wie oczym ja piszę. Popatrzmy na nasze place zabaw, boiska do gry, może bliżej światło na klatkach i w piwnicach (sprawne!) domofony sprawne? żeby się nie zatrzasnąć wklatce i móc wyjść z niej, a windy e, szkoda gadać. Chcę też powiedzieć że ci specjaliści tam zatrudnieni biorą całkiem niezłą kasę (elektryk-domofoniarz około8000 tys zł)jak na nasze łomżyńskie warunki to mało? To właśnie ci specjaliści z Łsm to była obsługa techniczna imprezy. A gdzie była ochrona, widocznie za mało sponsorzy dali żeby zatrudnić więcej ochroniarzy, ja naliczyłam 4! sic! reszta ochrony to tuzy Łsm 2 elektryków, hydraulicy i coś tam jeszcze. Zespół jak zespół różne każdy ma gusty, ale cała reszta do luftu. Nie dziwne że niebo płakało nad całym tym bajzlem. I jeszcze jedna refleksja było tylu sponsorów, no dobrze zespoły a gdzie jest reszta? kasy oczywiście, w tym roku namiocik organizatorów już tak na bezczelnego nie stał na początku, teraz był trochę z boku, kto chciał zobaczyć to mógł że tam naczalstwo miało rozweselacz i poprawiacz humoru ale tylko dla wtajemniczonych. Dla całej reszty był TOPLES

nie bylem, nie widzialem, ale patrzac na to wszystko to mozna stwierdzic tylko jedno, mentalność Łomżyniaków jest taka, ze co by ktos nie zrobil i jak to zrobił to zawsze dla was jest *******!!! kazdy chcialby miec wszystko jak najlepiej, a to sponsorzy a to to a to tamto, chcesz zeby bylo lepiej?? idz daj pare złotych, jak zbierze sie was wiecej to zrobicie cos fajnego, nikt nikomu nie zabrania, elektryk/domofoniarz w spółdzielni 8000pln??? moze 800??? zrezsta przeciez im zakladaja to prywatne firmy i one tez to konserwuja wiec nie wiem skad ten pomysl??? Tak samo jak z tymi zlotami motorow itd. czemu jest taki problem zebrac od miejscowych po 20pln czy nawet po 10pln a przyjezdni wplacaja bez slowa??czy to jets ok?? ludzie znam takich co mowia eee ja nie wplacam skladki bo mnie nie bedzie(10pln) a pozniej wpada i opierdala za 40pln, nie wstyd wam tak krytykowac???

Wyobraźcie sobie lumpa mieszkającego w pudle po telewizorze. Któregoś dnia jego "sąsiad" przytaszczył sobie pudło po lodówce. Ten mniej uposażony sobie pomyślał: "Nie jestem gorszy, też chcę mieć takie duże pudło".

Bla, bla, bla... Jeśli są z Polski, to ten od telewizora pomyśli zupełnie inaczej: "A w czym on jest lepszy ode mnie? Też powinien mieć pudło takie małe jak ja!!! Obniżyć mu daszek!"

Bo wyrównywanie w dół jest polską specjalnością.

Znalazłem dzisiaj w Internecie forum, gdzie jakaś nauczycielka narzekała na pobory 1100 zł. Nasiadło na nią kilkadziesiąt osób zarabiających 800-900 zł, że pracują dużo ciężej, więc belferka też powinna dostać najwyżej 900. Ludzie, co za kretynizm! Czy 800 czy 1200 zł to i tak płaca jak na warunki unijne dziadowska. Więc u nas jeden dziad miesza z błotem drugiego dziada tylko dlatego, że tamten jest dziadem troszkę mniej. Paranoja!

Wytłumaczcie mi, z czego to wynika, że w Polsce pracownicy zarabiający 800 zeta do łapy zamiast walić garścią w blat szefa, że też chcą mieć 1500, jak Kowalski, walą w blat z żądaniem obniżenia Kowalskiemu do 800????? I takim debilnym pomyślunkiem chwalą się nawet ludzie z wyższym wykształceniem!

Jaki pracodawca w Polsce zacznie lepiej płacić za pracę, skoro lud pracujący ma tutaj mentalność wyrównywania płacy w dół???

Jurand

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org