Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ŁKAŁEM ŻEWNYMI ŁZAMI ZE WZRUSZENIA GDY ZBYCHU |
Falsz i kicz? Playback? Ach te syntezatory… Na zokonczenie lata Lomzynska Spoldzielnia Mieszkaniowa zaprezentowala nam wspanialy festyn – koncert na bylej strzelnicy łomżyńskiej. W koncercie bral udzial zespol jakich malo oraz glowna gwiazda wieczoru grupa „Toples”. Muzyka rozrywkowa ( disco polo ) jest dosc popularna w naszym regionie zwarzywszy na związek tej czesci Polski z samymi gwaizdami sceny muzycznej disco polo oraz latwe przyswajalne dzwieki z tymi samymi bitami w każdej piosence. Grupa Toples tak bardzo przypadla do gustu tutejszej młodzieży do tego stopnia, ze w nagrode otrzymala latajace jajka ( jak się domyślam nie ugotowane ). Na wyjatkowa nagrode zasluguje jednak glowny organizator imprezy Lomzynska Spoldzielnia Mieszkaniowa! W szczegolny sposób zadbala o organizacje festynu zapewniając zasilanie całego koncertu dwoma przewodami z srednica kabli zblizona do przewodu od żelazka. Festyn zakończył się brakiem pradu a pewnie cala wina zostanie zrzucona na deszcz który miał miejsce podczas koncertu tylko czy nie można było przewidzieć pogody? Serdeczne podziękowania dla Rady Miasta Lomza i Łomżyńskiej Spółdzielni Mieszkaniowej za zaproszenie tak wspanialej Swiatowej slawy Gwiazdy oraz organizacje tak cudownego koncertu na pozegnianie lata 2006r. Jak długo będziemy się jeszcze wstydzic za tych co siedza i pierdza w stolek biorac za to duze pieniadze? Z wyrazami szacunku, ... Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ŁKAŁEM ŻEWNYMI ŁZAMI ZE WZRUSZENIA GDY ZBYCHU |
hehhe szkoda ze mnie tam nie bylo szfagier :D pozdo from Port Jeferson
|
|
Dla takich buraków i czereśniaków ze Śniadeckiego, Niemcewicza i Por. Łagody to i tak za dobry luksus oni jak zobaczą kawałek cywilizacji to odrazu żucają jajkami.
|
|
Gadzet_25 co masz do ludzi mieskzajacych przy tych ulicach ?
|
|
to że żucają w gości jajkami.
|
|
niedalekie miasto i mniejsze od Łomży a mianowicie ZAMBRÓW ma peiniądze na zaproszenie LADY PANK oraz Natalii Kukulskiej, a niestety nasze miasto przy udziale ŁSM zaprasza jedynie TOPLES i jeszcze parę tam nieznanych zespołów. i co za ochrona obstawiała festyn skoro lecą jajka w zespół, który jest gwiazdą wieczoru.
|
|
Extra extra! Toples rządzi hehehehe. Co za buractwo!!! ŁSM przeszedł samego siebie - ale przynajmniej Toplesami trafił w swoje gusta.
|
|
Ciesze sie ze wiekszosc jest normalna i mysli podobnie. Moze teraz wypada napisac do spoldzielni ze specjalnymi podziekowaniami za wstyd jaki musimy poniesc za rade osiedlowa. No wlasnie dlaczego zambrow, ostroleka, ostrow moze a my nie? Niech ktos ambitniejszy zagra w naszym miescie a koncert zorganizuje ktos z rozumem a nie tylko glowa na karku!!!
|
|
Śmieszne... mnie nie było i nie żałuje że mnie tam nikt nie widział ;) rudy błazen z druhem
|
|
Każdy potrafi tylko nażekać i mówić, że gdzie indziej jest lepiej. Ludzie troche patriotyzmu lokalnego!
|
|
Byłam na tym sławetnym festynie.Z resztą jak co roku. Nic się nie zmieniło, nie przepraszam zabraklo organizatorów i dobrej organizacji. Ale co się mozna spodziewać po tych ludziach? Kto mieszka w zasobach Łsm to wie oczym ja piszę. Popatrzmy na nasze place zabaw, boiska do gry, może bliżej światło na klatkach i w piwnicach (sprawne!) domofony sprawne? żeby się nie zatrzasnąć wklatce i móc wyjść z niej, a windy e, szkoda gadać. Chcę też powiedzieć że ci specjaliści tam zatrudnieni biorą całkiem niezłą kasę (elektryk-domofoniarz około8000 tys zł)jak na nasze łomżyńskie warunki to mało? To właśnie ci specjaliści z Łsm to była obsługa techniczna imprezy. A gdzie była ochrona, widocznie za mało sponsorzy dali żeby zatrudnić więcej ochroniarzy, ja naliczyłam 4! sic! reszta ochrony to tuzy Łsm 2 elektryków, hydraulicy i coś tam jeszcze. Zespół jak zespół różne każdy ma gusty, ale cała reszta do luftu. Nie dziwne że niebo płakało nad całym tym bajzlem. I jeszcze jedna refleksja było tylu sponsorów, no dobrze zespoły a gdzie jest reszta? kasy oczywiście, w tym roku namiocik organizatorów już tak na bezczelnego nie stał na początku, teraz był trochę z boku, kto chciał zobaczyć to mógł że tam naczalstwo miało rozweselacz i poprawiacz humoru ale tylko dla wtajemniczonych. Dla całej reszty był TOPLES
|
|
nie bylem, nie widzialem, ale patrzac na to wszystko to mozna stwierdzic tylko jedno, mentalność Łomżyniaków jest taka, ze co by ktos nie zrobil i jak to zrobił to zawsze dla was jest *******!!! kazdy chcialby miec wszystko jak najlepiej, a to sponsorzy a to to a to tamto, chcesz zeby bylo lepiej?? idz daj pare złotych, jak zbierze sie was wiecej to zrobicie cos fajnego, nikt nikomu nie zabrania, elektryk/domofoniarz w spółdzielni 8000pln??? moze 800??? zrezsta przeciez im zakladaja to prywatne firmy i one tez to konserwuja wiec nie wiem skad ten pomysl??? Tak samo jak z tymi zlotami motorow itd. czemu jest taki problem zebrac od miejscowych po 20pln czy nawet po 10pln a przyjezdni wplacaja bez slowa??czy to jets ok?? ludzie znam takich co mowia eee ja nie wplacam skladki bo mnie nie bedzie(10pln) a pozniej wpada i opierdala za 40pln, nie wstyd wam tak krytykowac???
|
|
Wyobraźcie sobie lumpa mieszkającego w pudle po telewizorze. Któregoś dnia jego "sąsiad" przytaszczył sobie pudło po lodówce. Ten mniej uposażony sobie pomyślał: "Nie jestem gorszy, też chcę mieć takie duże pudło". Bla, bla, bla... Jeśli są z Polski, to ten od telewizora pomyśli zupełnie inaczej: "A w czym on jest lepszy ode mnie? Też powinien mieć pudło takie małe jak ja!!! Obniżyć mu daszek!" Bo wyrównywanie w dół jest polską specjalnością. Znalazłem dzisiaj w Internecie forum, gdzie jakaś nauczycielka narzekała na pobory 1100 zł. Nasiadło na nią kilkadziesiąt osób zarabiających 800-900 zł, że pracują dużo ciężej, więc belferka też powinna dostać najwyżej 900. Ludzie, co za kretynizm! Czy 800 czy 1200 zł to i tak płaca jak na warunki unijne dziadowska. Więc u nas jeden dziad miesza z błotem drugiego dziada tylko dlatego, że tamten jest dziadem troszkę mniej. Paranoja! Wytłumaczcie mi, z czego to wynika, że w Polsce pracownicy zarabiający 800 zeta do łapy zamiast walić garścią w blat szefa, że też chcą mieć 1500, jak Kowalski, walą w blat z żądaniem obniżenia Kowalskiemu do 800????? I takim debilnym pomyślunkiem chwalą się nawet ludzie z wyższym wykształceniem! Jaki pracodawca w Polsce zacznie lepiej płacić za pracę, skoro lud pracujący ma tutaj mentalność wyrównywania płacy w dół??? Jurand
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |