Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Historia nauczycielką życia. |
hehehe nie wiem ale zawsze to jakaś odmiana. Umieściłam go tutaj bo chciałam żeby paru panów uzmysłowiło sobie, że mniejszy pdsetek kobiet robi karierę naukową nie ze względów intelektualnych i biologicznych ale z powodu wychowania i mentalności przyjającej niestety tylko chłopcom. Powiedział, że od kiedy jest facetem nikt mu już nie przerywa..............
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Historia nauczycielką życia. |
pozyjemy......zobaczymy:) co zrobic? juz tak musialo pewnie byc pozdrowienia Ma zowsze Łomża
|
|
Ktoś wie?
|
|
...niech udowodni że nie jest wielbłądem... Zbych
|
|
?????
|
|
***** pilsudskiego w nocy zakurwiaja jak glupie i jeszcze jebani se trobia w nocy, w **** spac nie moge <zły> uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz
|
|
Łatwo krytykować nie patrząc na siebie. Fakt , że jeżdzące grupy nieletnich motorowerzystów w te i wewte czasami zachowują się nadrodze conajmniej niepoważnie. Ale my kierowcy udeżmy się w piersi - ile razy zaczynaliśmy uskuteczniać jakieś dziwne manewry na drodze ! Faktem jesat że większość kierowców nieszanuje użytkownikó drogi poruszających się na dwóch kółkach. Myśle tu zarówno o Motocyklistach jak i rowerzystach na motorowerzystach skończywszy.Więc taka dyskusja do niczego nie prowadzi. Są kierowcy i są kiepowcy i tego zmienić się nieda. Może wystarczy bardziej restrykcyjnie patrzyć na młodzież ubiegająca się o uprawnienia do prowadzenia takich pojazdów. Może przydało by się wiecej lekcji w szkołach uświadamiających młodych ludzi jakim zagrożeniem nieodpowiedzialne poruszanie się po drodze. Bo jeżeli bedziemy tylko krytykować młodych kierowców - a nie ich edukować to wyrośnie z nich potem taki sam keirowca samochodu , który bdzie pewnie krytykował kolejne pokolenia motorowerzystów.
|
|
Piękny ten Polski"jaguar"jaka szkoda ,że został zniszczony. Może dotrwałby do dziś i moglibyśmy podziwiać go na zlocie pojazdów zabytkowych w Łomży...:) ![]() rudy błazen z druhem
|
|
Co do trąbienia to racja...trąbią jak cholera! Nie można spać!!! I te przyczepy łomocą...:/
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Jak można mówic o kandydowaniu. Czy ktoś go pytał czy się zgadza. Jeśli tak to może przez telefon komórkowy. A może wcześniej udzielił pełnomocnictwa do reprezentowania ? Ciekawe! Przeważnie zawiesza się tymczasowo aresztowanego w pełnieniu funkcji społecznych a tu powierza się pełnienie stosunkowo ważnej roli. Łomżyńska rzeczywistość.
|
|
Zaobserwowałam dość częste ogłoszenia z Wiomaru. ciągle poszukują kogoś do pracy. Warto się zastanowić dlaczego. Czyżby rotacja pracowników byłą tak wielka? Jeśli tak, to dlaczego?
|
|
reklama bedzie inna niz ta w TVP3 :)
|
|
Kazdy kto idzie na policje staje sie frajerem, a prawda jest taka ze 90% tych cwaniakow, z ktorych biora przyklad, jak wpadnie to sypie wszystkich jak leci i w dupie ma zasady, zeby sie tylko wylgac. Tak samo z obijaniem mordy, jak jego przekopia na glebie to frajerstwo i zemsty trzeba szukac, jak on z kolegami kogos, to juz super. Tylko malolaty karmia sie bzdurami o zasadach i honorze, bo sie filmow naogladaja. Zycie wszystko zweryfikuje i paru cwaniakom sie uda, a reszta albo sie w pore obejrzy i zadba o siebie albo w najlepszym razie bedzie zasuwac fizycznie za pare groszy. Cale to gadanie o zasadach i frajerstwie sluzy glownie temu, zeby ofiara bala sie isc na policje, bo tego sie boja. Wiec lepiej zastraszyc i napietnowac goscia, ktory dostal wpierdy i poszedl na policje. Oczywiscie w mysl zasad, ofiara nie powinna isc na komende tylko zebrac kolegow i wymierzyc sprawiedliwosc wlasnorecznie. Co albo okaze sie niemozliwe, bo napastnik ma wiecej znajomosci albo wytworzy bledne kolo. Co ciekawe bardzo czesta sytuacja, kiedy napastnik przeliczy sie i dostanie lomot od niedoszlej ofiary... co sie dzieje? Kozak pierwszy leci na policje i skarzy ze go pobili. No ale pewnie wiekszosc mlodych musi przejsc ten etap "honorowy", zanim sie nauczy zycia ;) Prawda wyglada tak, ze przyjmujac te "zasady" po prostu dajemy sobie narzucac zwyczaje panujace w pewnej grupie. A czemu niby ogol ma sie dostosowywac do grupy, ktora chce narzucac wlasne zasady, to juz nie wiem. I nie ma co pisac, ze policja nawet jak wie to nie zgarnie itp bzdury, bo takim mysleniem wytracamy sobie z reki ostatnia bron. Policja jak wie to zgarnie, tylko co z tego, jak nikt nie chce zeznawac, zeby nie zostac frajerem albo ofiara wogole nie idzie na policje z tego samego powodu? Tym wlasnie sposobem sami tworzymy ten krag i dajemy sobie narzucac dyktat tych, ktorym jest to na reke.
|
|
" Łysy jedzie do Moskwy " Kazika, a refren taki sam parę razy... A teraz odrobina perwersji w tych romantycznościach i nie tylko Lubię to, Ty wiesz, że lubię to Gdy wiem, że robisz tu A ja odczuwam tam Kocham gdy Każesz mi robić to A potem w sobie mam To wszystko tu i tam...
|
|
"Chłop żywemu nie przepuści...":) Ale ok nie musisz odpowiadać. Zresztą zapraszam Cię do tematu-Polskie Tekstowisko - zabawa. Serdecznie pozdrawiam:))) Ma zowsze Łomża
|
|
Jakoś się za bardzo nie wysiliłeś:) To też Budka Suflera"Jest taki samotny dom". A zasady są takie:podajemy dwa wersy zwrotki,a odgadujemy refren,wykonawcę i tytuł:) Zagadka: Powiedz mi coś o sobie Nie milcz bo przecież wiesz
|
|
Anita Lipnicka - Ostatni List ref Wierzę, że jeszcze spotkamy się, spotkamy się W kolejnym życiu odnajdę Cię, odnajdę Cię... Zagadka: Noc nie da wytchnienia, Dzień pali ogniem ![]() rudy błazen z druhem
|
|
Zgadzam się z Anną. Ale marzy mi się łomżyńska uczelnia na miarę olsztyńskiej:) Ma zowsze Łomża
|
|
Same kobiety tu dyskutują i się dowartościowują. Widać , że panowie są ugodowi. Tak trzymać!
|
|
Biernaczento = KONARZYCE = WIEŚ = NIE ZAPŁACONY RACHUNEK ZA PRĄD = BRAK PRĄDU ULICA = STARA ŁOMZA = WIOCHA = BRAK WODY = IDŹ DO RZEKI SIE MYĆ LUB ZAPŁAC RACHUNEK BUHEHEHEHEHEHE WIEŚNIAKI
|
|
ej a właściwie jaka jest inna opcja puszczenia tej obwodnicy????? augustowa i via baltica? ma ktoś mape>?
|
|
moim zdaniem marna ;) Zbych
|
|
Martusia najpierw bys musiał troche przybliżyć słow ''kino letnie'' O co ci konkretnie chodzi??? :/
|
|
No dobra - wiemy, że po pijaku jeździć nie wolno bo do pierdla można trafić a pijani kierowcy są zmorą naszych dróg. Tak się dziwnie a szczęśliwie dla mnie składa, że jeszcze nie miałem wypadku z udziałem pijanego. Dlatego jeśli ktoś wie proszę o odpowiedź na następujące pytania: 1. Jaki procent wszystkich wypadków powodują pijani ? 2. Jaki procent wypadków ze skutkiem śmiertelnym powodują pijani ? P.S. Skąd te pytania - zaczynam węszyć nosem i coś mi się nie podoba. Bo nie znam żadnego kierowcy jeżdżacego choićby po piwie. A tyle energii policji. Tyle pieniędzy na ich pensje i benzynę. A jaki mogą odnieść skutek ? Chodzi mi o stosunek zaangażowania/kosztów do spodziewanych efektów... Jakie to procenty wypadków w szczególe a w ogóle wszystkich przestępstw ??? Innymi słowy - czy to przypadkiem nie jest tak, że pijanego kierowcę zalicza się w statystykach policyjnych do tej samej rubryki co złodzieja rowerów - złodzieja rowerów z piwnic bloków złapać niełatwo - pijany kierowca to przestępca złapany na gorącym uczynku - wykrywalność przestępstw wzrasta - a tymczasem przysłowiowi złodzieje rowerów i "złota" młodzież może robić wszystko - bo policja łapie pijanych traktorzystów po łąkach.
|
|
Zippo-kobiety są wspaniałe i tajemnicze i wcale nie trzeba im o tym przypominać pisząc w kolorowych czasopismach,a mężczyźni...no cóż bez komentarza:) ![]() rudy błazen z druhem
|
|
nHu: nie chcesz mnie zrozumiec, czy nie umiesz?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |