piątek, 22 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
W Sejmie wybrzmiał mocny głos w obronie życia i rodziny. Sukces konferencji „Rodzina źródłem pokoju”

Cytat:

23 października 2024 roku w Sejmie Rzeczypospolitej Polskiej odbyła się wyjątkowa konferencja pod tytułem „Rodzina źródłem pokoju”, która została zorganizowana w ramach obchodów Dnia Praw Rodziny.

W wydarzeniu uczestniczyło ponad 120 osób, w tym przedstawiciele świata nauki, duchowieństwa, organizacji pozarządowych oraz liderzy społeczni i polityczni.

Konferencja okazała się nie tylko sukcesem frekwencyjnym, ale także platformą do refleksji nad rolą rodziny jako fundamentu pokoju społecznego.

https://pch24.pl/w-sejmie-wybrzmial-mocny-glos-w-obronie-zycia-i-rodziny-sukces-konferencji-rodzina-zrodlem-pokoju/

Dziś zabijają dzieci. Jutro będą nas. Kto...
Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co.

I dlatego niestety rządzą nami mandaryni NWO!

“Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz. Ni dzieci nam germanić”
A paplak plótł nam bzdur antypolskich i fobii antykatolickich

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: W Sejmie wybrzmiał mocny głos w obronie życia i rodziny. Sukces konferencji „Rodzina źródłem pokoju”

tak, ale każda rodzina, bo jest wiele różnych grup rodzin nie tylko ta tradycyjnie POjmowana, szczególnie prymitywnie PO katolsku...

rudy błazen z druhem

Re: W Sejmie wybrzmiał mocny głos w obronie życia i rodziny. Sukces konferencji „Rodzina źródłem pokoju”

Rewolucja neoMarksistowska
dokonała się w Unii antyEuropejskiej i...
wkracza do Polski wraz z waginetem tusk Tuska

“Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz. Ni dzieci nam germanić” znów.

Cytat:

W ramach prelekcji zaproszeni eksperci poruszyli szereg ważnych zagadnień. Prelekcje wygłoszone przez czołowych ekspertów zawierały wiele cennych spostrzeżeń i głębokich refleksje na temat współczesnych wyzwań stojących przed rodziną i pokojem.

Dr hab. Mieczysław Guzewicz, były konsultor Rady ds. Rodziny Konferencji Episkopatu Polski, mówił o dialogu jako stałym elemencie w życiu rodzinnym, społecznym i instytucjonalnym, który może budować dobre i trwałe więzi.

Z kolei dr hab. Teresa Grabińska z Akademii Wojsk Lądowych we Wrocławiu skupiła się na związku między pokojem a solidarnością w wielu wymiarach, w tym międzyludzkim, a ks. dr hab. Krzysztof Bielawny przybliżył problematykę demografii Polski. Nie zabrakło również refleksji nad współczesnymi zagrożeniami dla rodziny – ks. Kazimierz Kurek SDB omówił uniwersalne wartości zawarte w Karcie Praw Rodziny, ogłoszonej przez Stolicę Apostolską w 1983 roku, której zasady pozostają aktualne w kontekście ochrony rodziny.

Jako ostatni dr Artur Dąbrowski przedstawił wpływ ideologii neomarksistowskich na demontaż rodziny, ostrzegając przed destrukcyjnymi działaniami, które mogą osłabiać tradycyjny model małżeństwa. Zgromadzeni uczestniczyli w debacie zadając ciekawe pytania prelegentom.

https://pch24.pl/w-sejmie-wybrzmial-mocny-glos-w-obronie-zycia-i-rodziny-sukces-konferencji-rodzina-zrodlem-pokoju/

“Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz. Ni dzieci nam germanić” znów.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org