środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
zamiast likwidować fundusz...

...może lepiej zlikwidować kato-kościół..?
Król Europy zapowiada likwidację Funduszu Kościelnego. Ekspert: to kropla w morzu
Fundusz Kościelny stał się symbolem finansowania Kościoła katolickiego przez państwo. To jednak tylko kropla w morzu. Jest wiele różnego rodzaju innych dotacji, które Kościół katolicki otrzymuje. Właściwie dziś nie jesteśmy nawet w stanie tego wszystkiego policzyć.
https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/koniec-funduszu-koscielnego-ekspert-to-kropla-w-morzu-finansow-kosciola/vfrx20s,79cfc278

rudy błazen z druhem

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: zamiast likwidować fundusz...

Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co.
I dlatego rządzą nami mandaryni NWO!

oooo! taaaak! w Niemczech to wierni kościół/oły finansują POprzez POdatek kościelny, może w POlsce to wprowadzić wówczas okazałaby się prawdziwa liczba katolików...

rudy błazen z druhem

\"oooo! taaaak! w Niemczech\"

A w pewnym mieście w USA, funkcja burmistrza jest honorowa i bez wynagrodzenia.
Może by tak u nas?

\"oooo! taaaak! w Niemczech\"

W USA istnieje też, coś takiego jak:
- odniesienie do wcześniejszych wyroków w podobnych sprawach.
Może by tak u nas?

A nie każdy chvj na swój strój.

Korzystaj z informacji pogodowych dla Polski dzięki https://365pogoda.pl , niezawodnemu towarzyszowi prognoz. Informacje są przedstawione w sposób precyzyjny i przejrzysty, co ułatwia ich zrozumienie. Niezawodne prognozy godzinowe i tygodniowe pomagają mi w podejmowaniu świadomych decyzji dotyczących moich aktywności na świeżym powietrzu. Ta strona internetowa jest fantastycznym źródłem informacji o pogodzie, wzbogacając moje doświadczenie w planowaniu.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org