niedziela, 15 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Za Tuska bowiem żyło się gorzej!

Duże bezrobocie (prawie 15%), umowy śmieciowe, 3,50zł na godzinę, podwyższony wiek emerytalny, skandalicznie niska kwota wolna od podatku oraz upokarzająca najniższa krajowa. Do tego o połowę niższy budżet państwa, kradzież OFF, mafie paliwowe, brak podwyżek dla sfery budżetowej oraz generalnie brak ulg i wspomagania dla rodzin i młodzieży. Także niewiarygodnie niska, w porównaniu do dzisiejszej, wartość nabywcza pieniądza.

Jeśli chodzi o wsadzanie do więzień i stosowania represji w stosunku do przeciwników tfuskowego, wspaniałego świata, to coś na ten temat mogą powiedzieć bezprawnie zamykani kibice, masakrowani jastrzębscy górnicy oraz pacyfikowani i bici uczestnicy Marszów Niepodległości. Myślę, że skłonni do podzielenia się refleksjami  na temat bezprawnych i wrogich działań reżimu Tuska, mógłby być Sylwester Laskowski i jego dziennikarze z \"Wyprostu\", oraz młody właściciel strony \"Antykomor\".

I ostatnia sprawa o zmowę z innymi, wrogimi Polsce, państwami. Czy ja naprawdę muszę o tym opowiadać? Czy zwąchanie się lubownika pruskich orderów z Angelą Merkel, knucie przeciw Polsce z brukselskimi decydentami oraz wylizanie przez ich człowieka w Warszawie, tyłka Rosji, oddanie tym bandytom śledztwa smoleńskiego i gotowość wyprzedania Putinowi połowy polskich firm, nie mówią same za siebie?

Dlaczego więc ludzie, którzy to wszystko widzieli i przez to wszystko przeszli, gotowi są tak biologicznie nienawidzić tych, którzy im o tym przypominają i tak bardzo kochają tego, kto gdzieś miał i ma ich samych i dla osobistej, politycznej kariery gotów był i jest nadal sprzedać ich, ich domy i miejsca życia jako masę upadłościową, najgorszym wrogom Polski? Syndrom sztokholmski, czy co?

Nienawidzą, bo wiedzą kim są i co stoi za tym ich tfuskowym uszlachceniem, czują ów zgniły konformizm swoich bytowań i tylko nienawiść może go zagłuszyć. I nie to, że istnieją każe marszczyć czoło, ale to, że tyłu ich na polskiej ziemi wyrosło!

Tak, że tegies ……..

—————————————

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Za Tuska bowiem żyło się gorzej!

paplak @Lobo- kiedy w końcu władze Polski
wystąpią do Rosji o zwrot wraku Tu-154M?

Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co.
I dlatego niestety rządzą nami mandaryni NWO!

JAK KACZOROJU KORZEŃ ZAPŁONIE. WTEDY ZWRÓCĄ... NAŻARŁO SIĘ Qrestwo PiSie TYLE ZE NA PEWNO ZWRÓCĄ.

paplak @Lobo- już ci pisałem
że Podlasie nie jest ciemne

Za PZPR-pis jest lepiej. Towarzysze z PZPR-pis nawet obniżyli podatki z 17 na 21 %. Przynajmniej towarzyszka lobo w to obniżenie wierzy i inne czopki PiSdowskie. No, ale jaka edukacja. Taka znajomość matematyki.

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

JA nie jestem władzami Polski, JA jestem obywatelem zatroskanym itd ....

Tak, że tegies ........

-----------------------

"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Towarzyszko lobo, ale jesteś szczęśliwa m.in z obniżki podatku z 17 na 21 procent.

paplak @Lobo- ja wiem że nie jesteś ministrem u Morawieckiego
a nawet asystentem u Kaczyńskiego. Ale skończ to paplanie
i błaznowanie. Bo nawet nie wiesz w ilu ci miejscach
wystaje ogon szatana spomiędzy wierszy

ja też tak uważam ale ten problem dotyczył debili , leni ,popaprańców i cełej tej patologii intelektualnej której Kaczyński wykorzystując ich kompleksu wmówił ,ż to oni są tą dobrą zmianą Ja uważam ,że w przeciagu 20 lat jeżeli nadal u władzy nadal będą tacy idioci wspierani przez idiotów Polska się rozpadnie na cześć wschodnią i zachodnią. Po prostu nie da się pogodzić interesów ludzi wykształcowych , kreatywnych z populizmem pisowskiej ciemnoty. Kaczyński tylko ten proces zapoczątkował , rozpadniemy się tak jak dawna Czechosłowacja i kazdy będzie sobie swoją Polskę urzadzał po swojemu.

follow me

Cieszy mnie, że mimo różnic programowych wszyscy doszli do tego, jakże budującego wniosku, że ZA TUSKA BOWIEM ŻYŁO SIĘ GORZEJ!!

I tego się trzymajmy, a przyszłość będzie wspaniała ..........

Tak, że tegies ...............

----------------------------

Inteligencja czopa PiSdowskiego, 21 jest mniejsze od 17. Ot PiStogarasy. Jak nic, szykuje się nagroda Jobla dla PiSdzielców.

esbekom i zomowcom żyło się lepiej.

Autor: Kalipso (78.8.93.---)Data: 08-09-23 11:21

esbekom i zomowcom żyło się lepiej.
towarzyszko kałlipso, co ty pievdolisz? Teraz eSBecy mają używanie. Wygrywają sprawy za sprawą z odszkodowaniami za obniżenie im emerytur. Uważasz, że to nie jest prezent dla eSBeków od towarzyszy z PZPR-pis?

Ty też towarzyszko kałlipso jesteś szczęśliwa z obniżenia podatków z 17 na 21 procent?

O! Jeszcze jeden klon paplaczy ....

Ten jest bez mózgu, bo odłożył go na półkę ....

Więc nic u niego nie funkcjonuje .....

Tak, że tegies ....

-------------------

Piętnastego października
wrzućmy chyżego ruja do śmietnika.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org