poniedziałek, 16 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
tego nie usłyszysz w TVN, Poseł jeździł na zagraniczne wojaże za pieniądze państ

Całym sercem się z tobą zgadzam... Co do słowa

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: tego nie usłyszysz w TVN, Poseł jeździł na zagraniczne wojaże za pieniądze państ

Kupisz coś spokojnie, tylko najpierw zastanów sie do czego ma ci służyć te auto. Do ostrej jazdy w max 2 osoby czy do codziennego użytkowania. Koszty utrzymania też weź pod uwagę.

Re: tego nie usłyszysz w TVN, Poseł jeździł na zagraniczne wojaże za pieniądze państ

Witam wszystkich ścigantów i pozdrowienia od Ostrołęki
Baca może jakieś spotkanie zrobimy

POZDRO NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI

NiemoralnieNormalna a dlaczego mam niepomuc ?

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

a kto będzie jeździł jako pasażer ?? Blondynka czy brunetka ?? Wszyscy wrzeszczą podajac marki a zapomnieliście, że najważniejszym jest także dobrać odpowiednio kolor auta do włosów pasażerki !!

Ptysiu, choć inaczej rozumujący człowiek, ma 2 ręce, 2 nogi i głowę (widziałem fotki), to chyba pomoże, tylko przed tem niech się ortografii pouczy, jeśli chce nam pomuc :)

Terz się zgadzam. Dupuki bendą tu tacy studenci, doputy i rzadne rozryfki nie są potrzebne. Morze agroturystyke wspomagać i tam posród zagród tworzyć romantyczne klimaty !!!

polataj sobie po komisach poogladaj auta (tylko nie patrz na ceny bo są z kosmosu :) ) zobacz jak sie siedzi w srodku itp. no i musisz wiedziec czego szukasz kombi, coupe itp.

bo kupując na zasadzie "biore ten bo ma fajny kolor" to sprzedasz go szybciej niż go kupiłeś

macie jeszcze jednego do pomocy
Powiem wam jeszcze coś z tym terenem trzeba zrobić coś szybko bo komuś się zachcieć może zrobić tam supermarket . Ksiądz miał fajny pomysł - każdu kto chrzci dziecko miał posadzić drzewko w parku . przu kościele drzew jest aż gęsto . dalej też widze rosną .
Jak nie ma pomysłu na park to zasadzić tam las - bez drogich inwestycji można zrobić klawy zielony teren

I słuchajcie wystarczy powiedzieć Księdzu - podsunąć taki pomysł aby dzieci przystępujące do komunii sadziły drzewka - przy komunii mógłby pobierać np 5 zł na ten cel i dzieciarnia by te drzewka doglądała- każdy swoje
za trzy lata byłaby tam puszcza

Polska jest krajem,
gdzie jak widzisz 2 kolesiów
spacerujących z wózkiem dziecięcym...
to na pewno są to złomiarze.

Zbych

sajan widziałem cie ale sorki naprawde nie miałem czasu moze innym razem :)
a co do tematu to taka jest juz Polska rzeczywistośc :( taki los tych ludz

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

CZy ma może ktoś kabel DO SIEMENSA????????/ jak ma ktoś to bardzo proszę o otworzenie pokrywki od tej wtyczki. a konkretnie chodzi mi o układ kabelków, bo mi się one odczepiły.
mam tylko przyczepione 3:
1-brązowy
2-pomarańczowy
3biały....
proszę o podanie nastepnych kolorów( w kolejności jaka powinna być,aby kabelek dobrze funkcjonował)
Proszę o odpowiednie odpowiedzi....Nie wyśmiewanie się itp.(lub złą podpowiedz)
A za każdą pomoc z góry dziękuje!!!!

Jak uważacie która restauracja w Łomży jest najlepsza ja osobiście lubie jedzenie w vipie i w 4 pory roku a wy?

ja zrobie tam foto haha

Tylko uważaj bajtel, żeby ciech kokos na glowa nie spadł. ;)

Re: tego nie usłyszysz w TVN, Poseł jeździł na zagraniczne wojaże za pieniądze p

Szpital wojewódzki, nie było - jest
Teatr lalek nie było - jest
Ronda kompaktowe, nie były - są
Nowoczesne skrzyżowanie Sikorskiego Legionów, nie było - jest
Wyższe uczelnie, nie były - są
Osiedla mieszkaniowe, nie były - są
Nowy most na Narwi, nie było - jest
Ulica Rybaki była nie przejezdna - jest nowa.

Można by długo wymieniać, to co przybyło. Wiadomo jak w życiu ludzi, jak przychodzi kres ich życia - umierają,, tak i w Łomży, co zużyte i wyeksplatowane musi zniknąć. Taka jest kolej rzeczy, a Łomża jak zaczęła swój żywot pod koniec IX wieku tak dalej istnieje i będzie istniała.

Pozdrowienia.

Za jednym zamachem.
Gdzie to jest i co tam było porzednio?

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

serdecznie dziekuje za zainteresowanie sie tematem i za wskazowki,co gdzie lub nie;)Pozdrawiam serdecznie i zycze dobrego,milego i spokojnego dlugiego weekendu:-)

:)))

Jak dobrze kłaść się spać skoro świt...:)

Zgłoś się do centrum medycznego "ACER" na ul. Kazańskiej... Tam prawdopodobnie przyjmuje jakaś dobra pani psycholog...

ata ze zrozumieniem tekstu jakoś nie mam większych problemów :)
topic nacechowałem uśmiechem bo również lubię czytać teksty Mariusza z tym , że ten ostatni nic innego jak właśnie uśmiech na twarzy mej wywołał

Tobie ata miast Faktu polecam równie nieskomplikowaną książeczkę "Słownik Ortograficzny" - zacznij od literki "w" z naciskiem na słowo "wytężać" :P

Maciek napisał:
Szpital wojewódzki, nie było - jest
Teatr lalek nie było - jest
Ronda kompaktowe, nie były - są
Nowoczesne skrzyżowanie Sikorskiego Legionów, nie było - jest
Wyższe uczelnie, nie były - są
Osiedla mieszkaniowe, nie były - są
Nowy most na Narwi, nie było - jest
Ulica Rybaki była nie przejezdna - jest nowa.

Można by długo wymieniać, to co przybyło. Wiadomo jak w życiu ludzi, jak przychodzi kres ich życia - umierają,, tak i w Łomży, co zużyte i wyeksplatowane musi zniknąć. Taka jest kolej rzeczy, a Łomża jak zaczęła swój żywot pod koniec IX wieku tak dalej istnieje i będzie istniała.

Szpital wojewódzki, nie było - jest ( był szpital gubernialny a oprócz tegp garnizonowy, żydowski i weneryczny)
Teatr lalek nie było - jest ( ale było kilka sal teatralnych i kinowych, o których dzisiaj mozna powiedziec że "były". teatr lalek i sala urzedu wojewódzkiego tego raczej nie skompensują)
Ronda kompaktowe przy ówczesnym ruchu niczemu by nie służyły
Nowoczesne skrzyżowanie Sikorskiego Legionów, nie było - jest - Od swojej lokacji w tym miejscu Łomża leżała na skrzyżowaniu głównych szlaków komunikacyjnych - dzisiaj ma szansę znaleźć się definitywnie na uboczu ( decyzja o "via baltika" przez Białystok.) dzięki poprowadzeniu traktu przez Szczuczyn z map zniknął Wąsosz jako ośrodek najpierw powiatowy a później miejski. Tam też pozostał rynek, tak jak pozostanie to "nowoczene skrzyżowanie"
Wyższe uczelnie, nie były - są - nieprawdziwa informacja - samodzielnych wyzszych uczelni nie było, ale funkcjonowały kursu nauczycielskie - prowadzone przez Uniwersytet Warszawski - po drugiej wojnie swiatowej zostały reaktywowane niestety w Białymstoku i przekształcone najpierw w Filie UW a później w UB, status szkoły półwyższej miała Szkoła Miernicza (dzisiaj odpowiednik licencjackiej), przed wojną funkcjonowało seminarium
Osiedla mieszkaniowe, nie były - są - 70 % zabudowy miejskiej Łomży zostało zniszczonych w czasie wojny. Wokolicach placu Kościuszki, Długiej Rzadowj, Joselewicza, aż do dwornej i Polowej dominowała zabudowa miejska. Zabudowa ta praktycznie przestała istnieć. Czy zastąpienie jej byle jakimi blokami to postęp - nie mnie to oceniać
Nowy most na Narwi, nie było - jest - a tego nie rozumiem - "nowy most" jest mostem odbudowanym - więc o co chodzi?
Ulica Rybaki była nie przejezdna - jest nowa nieprzejezdność Rybak została zafundowana gdzieś koło lat osiemdziesiątych dwudziestego wieku wskutek braku sensownej koncepcjio zagospodarowania i nizrozumiałych przepychanek wśród ludzi władzy. Zapewnienie jej przejezdności było przywróceniem stanu sprzed co najmniej 100 lat czyli utrzymaniem a nie nowa jakością.
Tak więc całkowicie nową jakością, której jeszcze nie było jest niniejsze forum i portal 4lomza.pl i rozgłosnie radiowe. ( Z tym , że Radio Łomża jest juz też byłym Radiem. Nawet lokalny tyodnik jest byłym tygodnikiem łomżyńskim. W wniniecie czytamy "Kontakty" tygodnik podlaski!)

Wcześniej od Łomży powstała Wizna. Pewno gdzies w XII w była miastem z lczba ludnosci sięgajacą połowy mieszkańców Krakowa. Dzisiaj nie ma praw miejskich. Miastami był Wasosz, Radziłów, Sokoły, Śniadowo, Rutki. A po sąsiedzku Knyszyn czy Zabłudów.

A jaka będzie przyszłość Łomży?
Zapytaj młodych ludzi ilu z nich planuje związanie swojej przyszłości z tym miastem. Oczywiscie nie wszystkim się powiedzie. Oni na pewno wróca do Łomży.
Dlatego napisałem to co napisałem.

gorzko pozdrawiam mieszkańców ukochanej Łomży - a szczególnie Ciebie, Maćku.

Dokładnie,tak jak maciek mówi.A co więcej zapytaj o doktor Piwowarską.To psychiatra dziecięcy.Znam ją osobiście,toteż wiem ,że jest dobra i polecam.
Pozdawiam

Gazelo,
Jakoś te zdolności mediacyjne mnie zawodzą, kiedy usiłuję rozstrzygnąć spór w kwestii... powiedzmy hulajnogi, albowiem dwulatki nie są za bardzo skłonne do kompromisów..:D

Bello,
Prawda, że prawie każdej babie niewiele trzeba dla poprawy nastroju..? :)

&&&&&

Serdeczne życzenia dla Jasia i wszystkich, którzy wiedzieli, co robią pakując się na ten świat w okresie kwietniowo-majowym, tych z bliska i tych z daleka...:)

Wlałem dzisiaj 25 litrów ON i do tego dolałem 10 litrów najtańszego oleju z Lidera --- I CHODZI ---.Nie ma różnicy.

ZDZ najlepsza szkola tam nikt sie nie zmarnuje i watpie zebys wyszedl z tamtada ze zlymi ocenami kazdy tam ma dobre ocenki

swojego czasu miałem CB radio i w aucie oraz w domu , jeżeli dużo podróżujesz samochodem to jest niezbędna rzecz ;-)

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

no kurde
ale sobie w chu...a polecieli
apeluje do wszystkich:
nie kupujmy pestek!!!

Majówka będzie ;-)) ale jak każdy sobie ją zoorganizuje :-)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org