Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
tego nie usłyszysz w TVN, Poseł jeździł na zagraniczne wojaże za pieniądze państ |
Całym sercem się z tobą zgadzam... Co do słowa
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: tego nie usłyszysz w TVN, Poseł jeździł na zagraniczne wojaże za pieniądze państ |
Kupisz coś spokojnie, tylko najpierw zastanów sie do czego ma ci służyć te auto. Do ostrej jazdy w max 2 osoby czy do codziennego użytkowania. Koszty utrzymania też weź pod uwagę.
|
|
Re: tego nie usłyszysz w TVN, Poseł jeździł na zagraniczne wojaże za pieniądze państ |
|
NiemoralnieNormalna a dlaczego mam niepomuc ? ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
a kto będzie jeździł jako pasażer ?? Blondynka czy brunetka ?? Wszyscy wrzeszczą podajac marki a zapomnieliście, że najważniejszym jest także dobrać odpowiednio kolor auta do włosów pasażerki !!
|
|
|
Terz się zgadzam. Dupuki bendą tu tacy studenci, doputy i rzadne rozryfki nie są potrzebne. Morze agroturystyke wspomagać i tam posród zagród tworzyć romantyczne klimaty !!!
|
|
polataj sobie po komisach poogladaj auta (tylko nie patrz na ceny bo są z kosmosu :) ) zobacz jak sie siedzi w srodku itp. no i musisz wiedziec czego szukasz kombi, coupe itp. bo kupując na zasadzie "biore ten bo ma fajny kolor" to sprzedasz go szybciej niż go kupiłeś
|
|
macie jeszcze jednego do pomocy Powiem wam jeszcze coś z tym terenem trzeba zrobić coś szybko bo komuś się zachcieć może zrobić tam supermarket . Ksiądz miał fajny pomysł - każdu kto chrzci dziecko miał posadzić drzewko w parku . przu kościele drzew jest aż gęsto . dalej też widze rosną . Jak nie ma pomysłu na park to zasadzić tam las - bez drogich inwestycji można zrobić klawy zielony teren I słuchajcie wystarczy powiedzieć Księdzu - podsunąć taki pomysł aby dzieci przystępujące do komunii sadziły drzewka - przy komunii mógłby pobierać np 5 zł na ten cel i dzieciarnia by te drzewka doglądała- każdy swoje za trzy lata byłaby tam puszcza
|
|
Polska jest krajem, gdzie jak widzisz 2 kolesiów spacerujących z wózkiem dziecięcym... to na pewno są to złomiarze. Zbych
|
|
sajan widziałem cie ale sorki naprawde nie miałem czasu moze innym razem :) a co do tematu to taka jest juz Polska rzeczywistośc :( taki los tych ludz Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
CZy ma może ktoś kabel DO SIEMENSA????????/ jak ma ktoś to bardzo proszę o otworzenie pokrywki od tej wtyczki. a konkretnie chodzi mi o układ kabelków, bo mi się one odczepiły. mam tylko przyczepione 3: 1-brązowy 2-pomarańczowy 3biały.... proszę o podanie nastepnych kolorów( w kolejności jaka powinna być,aby kabelek dobrze funkcjonował) Proszę o odpowiednie odpowiedzi....Nie wyśmiewanie się itp.(lub złą podpowiedz) A za każdą pomoc z góry dziękuje!!!!
|
|
Jak uważacie która restauracja w Łomży jest najlepsza ja osobiście lubie jedzenie w vipie i w 4 pory roku a wy?
|
|
ja zrobie tam foto haha
|
|
Tylko uważaj bajtel, żeby ciech kokos na glowa nie spadł. ;) Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Re: tego nie usłyszysz w TVN, Poseł jeździł na zagraniczne wojaże za pieniądze p |
Szpital wojewódzki, nie było - jest Teatr lalek nie było - jest Ronda kompaktowe, nie były - są Nowoczesne skrzyżowanie Sikorskiego Legionów, nie było - jest Wyższe uczelnie, nie były - są Osiedla mieszkaniowe, nie były - są Nowy most na Narwi, nie było - jest Ulica Rybaki była nie przejezdna - jest nowa. Można by długo wymieniać, to co przybyło. Wiadomo jak w życiu ludzi, jak przychodzi kres ich życia - umierają,, tak i w Łomży, co zużyte i wyeksplatowane musi zniknąć. Taka jest kolej rzeczy, a Łomża jak zaczęła swój żywot pod koniec IX wieku tak dalej istnieje i będzie istniała. Pozdrowienia. Za jednym zamachem. Gdzie to jest i co tam było porzednio? "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
serdecznie dziekuje za zainteresowanie sie tematem i za wskazowki,co gdzie lub nie;)Pozdrawiam serdecznie i zycze dobrego,milego i spokojnego dlugiego weekendu:-)
|
|
|
|
|
ata ze zrozumieniem tekstu jakoś nie mam większych problemów :) topic nacechowałem uśmiechem bo również lubię czytać teksty Mariusza z tym , że ten ostatni nic innego jak właśnie uśmiech na twarzy mej wywołał Tobie ata miast Faktu polecam równie nieskomplikowaną książeczkę "Słownik Ortograficzny" - zacznij od literki "w" z naciskiem na słowo "wytężać" :P
|
|
Maciek napisał: Szpital wojewódzki, nie było - jest Teatr lalek nie było - jest Ronda kompaktowe, nie były - są Nowoczesne skrzyżowanie Sikorskiego Legionów, nie było - jest Wyższe uczelnie, nie były - są Osiedla mieszkaniowe, nie były - są Nowy most na Narwi, nie było - jest Ulica Rybaki była nie przejezdna - jest nowa. Można by długo wymieniać, to co przybyło. Wiadomo jak w życiu ludzi, jak przychodzi kres ich życia - umierają,, tak i w Łomży, co zużyte i wyeksplatowane musi zniknąć. Taka jest kolej rzeczy, a Łomża jak zaczęła swój żywot pod koniec IX wieku tak dalej istnieje i będzie istniała. Szpital wojewódzki, nie było - jest ( był szpital gubernialny a oprócz tegp garnizonowy, żydowski i weneryczny) Teatr lalek nie było - jest ( ale było kilka sal teatralnych i kinowych, o których dzisiaj mozna powiedziec że "były". teatr lalek i sala urzedu wojewódzkiego tego raczej nie skompensują) Ronda kompaktowe przy ówczesnym ruchu niczemu by nie służyły Nowoczesne skrzyżowanie Sikorskiego Legionów, nie było - jest - Od swojej lokacji w tym miejscu Łomża leżała na skrzyżowaniu głównych szlaków komunikacyjnych - dzisiaj ma szansę znaleźć się definitywnie na uboczu ( decyzja o "via baltika" przez Białystok.) dzięki poprowadzeniu traktu przez Szczuczyn z map zniknął Wąsosz jako ośrodek najpierw powiatowy a później miejski. Tam też pozostał rynek, tak jak pozostanie to "nowoczene skrzyżowanie" Wyższe uczelnie, nie były - są - nieprawdziwa informacja - samodzielnych wyzszych uczelni nie było, ale funkcjonowały kursu nauczycielskie - prowadzone przez Uniwersytet Warszawski - po drugiej wojnie swiatowej zostały reaktywowane niestety w Białymstoku i przekształcone najpierw w Filie UW a później w UB, status szkoły półwyższej miała Szkoła Miernicza (dzisiaj odpowiednik licencjackiej), przed wojną funkcjonowało seminarium Osiedla mieszkaniowe, nie były - są - 70 % zabudowy miejskiej Łomży zostało zniszczonych w czasie wojny. Wokolicach placu Kościuszki, Długiej Rzadowj, Joselewicza, aż do dwornej i Polowej dominowała zabudowa miejska. Zabudowa ta praktycznie przestała istnieć. Czy zastąpienie jej byle jakimi blokami to postęp - nie mnie to oceniać Nowy most na Narwi, nie było - jest - a tego nie rozumiem - "nowy most" jest mostem odbudowanym - więc o co chodzi? Ulica Rybaki była nie przejezdna - jest nowa nieprzejezdność Rybak została zafundowana gdzieś koło lat osiemdziesiątych dwudziestego wieku wskutek braku sensownej koncepcjio zagospodarowania i nizrozumiałych przepychanek wśród ludzi władzy. Zapewnienie jej przejezdności było przywróceniem stanu sprzed co najmniej 100 lat czyli utrzymaniem a nie nowa jakością. Tak więc całkowicie nową jakością, której jeszcze nie było jest niniejsze forum i portal 4lomza.pl i rozgłosnie radiowe. ( Z tym , że Radio Łomża jest juz też byłym Radiem. Nawet lokalny tyodnik jest byłym tygodnikiem łomżyńskim. W wniniecie czytamy "Kontakty" tygodnik podlaski!) Można by długo wymieniać, to co przybyło. Wiadomo jak w życiu ludzi, jak przychodzi kres ich życia - umierają,, tak i w Łomży, co zużyte i wyeksplatowane musi zniknąć. Taka jest kolej rzeczy, a Łomża jak zaczęła swój żywot pod koniec IX wieku tak dalej istnieje i będzie istniała. Wcześniej od Łomży powstała Wizna. Pewno gdzies w XII w była miastem z lczba ludnosci sięgajacą połowy mieszkańców Krakowa. Dzisiaj nie ma praw miejskich. Miastami był Wasosz, Radziłów, Sokoły, Śniadowo, Rutki. A po sąsiedzku Knyszyn czy Zabłudów. A jaka będzie przyszłość Łomży? Zapytaj młodych ludzi ilu z nich planuje związanie swojej przyszłości z tym miastem. Oczywiscie nie wszystkim się powiedzie. Oni na pewno wróca do Łomży. Dlatego napisałem to co napisałem. gorzko pozdrawiam mieszkańców ukochanej Łomży - a szczególnie Ciebie, Maćku.
|
|
Dokładnie,tak jak maciek mówi.A co więcej zapytaj o doktor Piwowarską.To psychiatra dziecięcy.Znam ją osobiście,toteż wiem ,że jest dobra i polecam. Pozdawiam
|
|
Gazelo, Jakoś te zdolności mediacyjne mnie zawodzą, kiedy usiłuję rozstrzygnąć spór w kwestii... powiedzmy hulajnogi, albowiem dwulatki nie są za bardzo skłonne do kompromisów..:D Bello, Prawda, że prawie każdej babie niewiele trzeba dla poprawy nastroju..? :) &&&&& Serdeczne życzenia dla Jasia i wszystkich, którzy wiedzieli, co robią pakując się na ten świat w okresie kwietniowo-majowym, tych z bliska i tych z daleka...:)
|
|
Wlałem dzisiaj 25 litrów ON i do tego dolałem 10 litrów najtańszego oleju z Lidera --- I CHODZI ---.Nie ma różnicy.
|
|
ZDZ najlepsza szkola tam nikt sie nie zmarnuje i watpie zebys wyszedl z tamtada ze zlymi ocenami kazdy tam ma dobre ocenki
|
|
swojego czasu miałem CB radio i w aucie oraz w domu , jeżeli dużo podróżujesz samochodem to jest niezbędna rzecz ;-) z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
no kurde ale sobie w chu...a polecieli apeluje do wszystkich: nie kupujmy pestek!!!
|
|
Majówka będzie ;-)) ale jak każdy sobie ją zoorganizuje :-) Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |