wtorek, 17 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
PO do domu .

Jestem dumny z tego,że jestem Polakiem:D hehe bo tylko Polacy potrafią wszystko zrobić i poradzić sobie w każdej sytuacji:D hehe a gdzie była pierwsza w UE nielegalna fabryka papierosów jak nie w Polsce i w naszej kochanej Łomży:D:D:D hehe

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: PO do domu .

nom :D

Zbych

mecz jest jutro o 12

ŁKS ŁOMŻA - dla chwały tego klubu nadstawiamy kark

Dom spokojnej starości :)

ja wiem ale nie powiem

ostatnio PG4 :p albo wcześniejsze SP6 :]

Ale Wam współczuję!!! Matematyka jest straszna!!!:)))

Całkiem fajnie się mieszka w takim "kołchozie"- do ludzi blisko!!!

Pozdrawiam:)))

I znów dają się we znaki durne przepisy wymyślane u nas w kraju.Na pierwszej stronie jest relacja z dzisiejszego wypadku w okolicach Mickiewicza i Legionów.Jeszcze nie tak dawno po remoncie skrzyżowania (Sikorskiego,Legionów) zabroniono tam ZAWRACANIA, CHOCIAŻ NA TYM SKRZYŻOWANIU JEST BEZKOLIZYJNE ZAWRACANIE.
I własnie chodzi oto że zawracać można tylko przy Mickiewicza i na Sikorskiego na wysokości tartaku.Na skrzyżowaniu absolutnie.
A może ten Tico właśnie zawracał przy Mickiewicza???Gdyby mógł na skrzyzowaniu na pewno by do wypadku nie doszło.
ŻENADA!!!!!

Wszysto zgadza się, zarówno Gazela jak i kitek macie rację.

Pozdrawiam

1972 lepiej przyznaj rację Tiger-owi:))) On wie co mówi!!!

Na spotkanie przyszły cztery osoby, które z pewnych wzgledow prosily mnie abym nie podawała ich imion i nickow :P Było miło i dziekuje tym którzy przyszli :) Zamiesciłabym fotki z tego spotkania ale nie potrafie :P Życie blondynki to nie jest bułka z masłem :P

Równo o 19 przed Rzymianką spotkałam tez pana Mrs , który był z kolegą, powiedział ze musi cos zalatwic ale zaraz przyjdzie lecz tego nie zrobił. Mało dojrzały człowiek, ale cóz moze kiedys z tego wyrosnie. Tego mu własnie w tej chwili życze.

Jurand

a gdzie ja napisałem, że nie wie o czym mówi?

:(

Ponieważ również jestem kierowcą chciałabym dodać swoje "trzy grosze". Uważam,że po przebudowie tych skrzyżowań o wiele łatwiej i bezpieczniej można przebrnąć przez nie. Jednak są też (moim skromnym zdaniem) błędy. Podam przykład: wcześniej wyjeżdżając z Dmowskiego w Al. Legionów w lewo -trzeba było dosłownie bezczelnie wymuszać pierwszeństwo,bo niestety w innym razie niemożliwością było wyjechanie. Teraz po przebudowie powinno być lepiej, bo dobudowano tam dodatkowy pas,ze skrętem w prawo(z Legionów). Co z tego! Kiedy z tego pasa można też jechać prosto! Więc znowu ,aby wyjechać trzeba zachowywać się jak kamikadze,( trzeba przepuścić samochody jadące dwoma pasami)albo po prostu skręcać w prawo .

Pozdrawiam:)))

pole P
wysokość h
promień podstawy r
średnica S
objętość V
(2) - do potęgi drugiej
(3) - do potęgi trzeciej
PIERW( ) - pierwiastek

Dane
P
h = 6 S

Szukane
V

V = PI r(2) h

h = 6 S
S = 2 r
h = 12 r

V = 12 PI r(3)

P = 2 PI r ( 2 + h)

P = 2 PI r ( 2 + 12 r )
0 = -P + 4 PI r + 24 PI r(2)
r(2) + r/6 - P / ( 24 PI ) = 0

r = ( PIERW ( 1 + 6 P/PI) - 1 )/12

V = 12 PI ((PIERW ( 1 + 6 P/PI) - 1 )/12)(3)

(banalne, ale literówki mogą się zdarzyć - w którym okresie edukacji teraz rozwiązuje się takie zadania? w gimnazjum, prawda?)

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Zgadzam się zuwagą Gazeli i dodam jeszcze, że wielu nadgorliwych kierowców jadących od strony ronda i zamierzając skręcać w Sikorskiego w prawo włącza kierunkowskaz jeszcze przed Dmowskiego (albo go nie wyłącza zmieniając wcześniej pas ruchu, co na jedno wychodzi). Skutek jest taki, że wyjeżdżając z Dmowskiego i widząc takiego delikwenta z włączonym prawym kierunkiem nie przepuszcza się go, bo jego sygnalizacja wskazuje na zamiar skrętu w Dmowskiego. Tymczasem on jedzie prosto aż do Sikorskiego i stłuczka gotowa. Prawy pas na Legionów przed Dmowskiego nie powinien dopuszczać jazdy prosto, a jedynie w prawo.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

ptysiu jestes najmniej odpowiednia osoba zeby mnie pouczac

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

pijana powietrzem
ja juz zmienilem zdanie
bylem na spotkaniu:P
ach Ty blondynko:P
a tajemnica kaloryfera...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org