Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zobaczcie jak kamiński wypina sie na Łomże. |
ha ha ha !!! moj braciak mial przyciemnione tyle boczne tylna główna a i tak od znanego policjanta łomżynskiego ktorego pozdrawiamy dostał mandat w wysokosci 200zl. no ale pozdrawiamy ehehe
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zobaczcie jak kamiński wypina sie na Łomże. |
Takie żeśkie powietrze :P
|
|
hmmm... jakie kiedys były ornaty nie to co teraz :)
|
|
hmm nie macie do konca racji.Tylnie szyby boczne i tylna główna możecie sobie zaspawać i policja nic wam nie zrobi.Za przyciemnienie policja nie wystawia mandatów bo nie ma sciesle okreslonej ustawy która by o tym mowiła a jak jest to jest problem z udowodnieniem tego w czasie zatrzymania.Dlatego policja ewentualnie może zabrac dowód i skierować na badania diagnostyczne albo kazać zerwać na miejscu(jak nie zerwiecie to zabiera dowód). Co do przyciemnienia szyb przednich bocznych sprawa wyglada tak:nawet jak przycienicie szyby najjasniejszą folią to i tak nie bedzie przepuszczać 70% światła,nie łapcie sie na to że folia ma 30% przyciemnienia,folia ma ale po naklejeniu na szybe jest zupełnie inaczej.To wszystko dzieje sie przez klej który załamuje swiatło. Po tym jak moj braciak stracił dowód i kilku innych znajomych pojechalem na stacje diagnostyczno sprzawdzic swoje szyby.Dla orientacji podam że przednia czołowa fabryczna szyba w polonezie plusie przepuszcza 76%światła co wykazało badanie (dopuszczalne min75%)a czy widać że jest ona przyciemniona???Raczej nie!! Dzieje sie tak ponieważ ona jest klejona fabrycznie i dlatego te ograniczenie przepustowości. Jak nie mieli maszynek na stacjach kontroli to był spokój ale teraz juz mają i policja wie jak to wyglada po badaniu. A więć obojętnie czym przyciemnicie liczcie sie ze stratą dowodu. Jedyne rozwiązanie to piecowe przyciemnienie ale to koszt ok tyś zł. Ale sie rozpisałem;-) Pozdro j23-znowu nadaje....
|
|
Najtańszym wyjściem uruchomienia spowrotem ruchu osobowego w Łomży jest przedłużenie autobusu szynowego Tłuszcz-Ostrołęka do Łomży. Aby tak się stało potrzebna jest bliska współpraca Urzędu Marszałkowskiego w Białymstoku, Urzędu Miasta w Łomży, Urzędu Miasta w Ostrołęce i spółki Koleje Mazowieckie. To naprawdę by nie były duże koszty. Trzeba tylko troche dobrej woli. ![]()
|
|
Moim zdaniem to dziwne, że otworzyć w Łomży jakąś fajną knajpę to problem bo nie chcą dać koncesji na sprzedaż alkoholu, a otworzyć taki "salun", w którym będą swoją kase zostawiać nałogowi hazardziści (których niestety nie brakuje) to nie ma problemu. Konsekwencje chyba są nieporównywalne? Ciekawe poza tym czy z nikt z łomżyniaków nie wpadł na taki pomysł, "salun" spod Krakowa, market ma budować firma z Kielc......
|
|
Jesli słuchaliście dziś wiadomości (regionalnych) to już wiecie, że ten zarezerwowany pas ziemi pod kolej to historia. Nie będzie pociągu jaka szkoda!!!!:(((
|
|
Witajcie:) Mam pytanie: gdzie jest najtańsze xero w Łomży? Jestesm studentką i mam dużo materiałów do skopiowania i nie chciałabym przepłacać. Za informację (na temat) z góry dziękuję:) Pozdrawiam.
|
|
fajne masz błyskotki :)
|
|
Który z panów ma ochote iśc ze mną na wesele? :) Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży
|
|
sklep basia na al. legionow, naprzeciwko parku
|
|
|
Jak mój tatko kupował samochód to było napisane w instrukcji że fabrycznie przednia szyba ma 85% przepuszczalności. Większość szyb w samochodach jest lekko przyciemniana. wawer: To wszystko dzieje sie przez klej który załamuje swiatło Zjawisko załamania światła nie ma nic wspólnego z tłumieniem, o które prawdopodobnie Ci chodzi. Niewątpliwie klej może powodować odbicia przez wprowadzenie dodatkowych 2 krawędzi ośrodka + porowatość kleju.
|
|
Mam 174 cm wzrostu :) Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
Uwaga!! Powyżej znajduje się niezwykle filozoficzna, mądra i ułożona wypowiedż (oczywiście to post ptysia91). Ptysiu, przeczytaj 7 post od góry!!!!!!!
|
|
jeszcze poproszę o podawanie cen:) to mi ułatwi bardzo sprawę. Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
|
|
No właśnie... jeszcze szpilki :/
|
|
mam 178 wzrostu i jedną wadę-lubię wypić:P ale mam też zaletę -mogę dużo wypić:D hahah apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
10 groszy chyba...
|
|
Hehe, jakieś zdjęcie byś pokazała, bo w ciemno to chyba tylko Ptysiu będzię chętny :D :D
|
|
hehe prosze sie podlaczyc do mnie na gg , a zdjecie przesle bardzo chetnie :) 3312056 Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
pijana a ile sobie wiosen liczysz ? Jestem ciekaw czy wygrywa kto pierwszy czy to jak casting? :)
|
|
kolumb, mam 18 latek a casting fajnie brzmi ;] apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
Ptysiu80 byłem pierwszy ;-))
|
|
Trudna... Dlatego, że odpowiedź na nią znają ludzie, którym teraz raczej bliżej na Krzywe Koło niż do komputera ;) apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
pijana a to czemu ? czysbys byla zwolenikiem hasla: zyjmy krotko i beznadziejnie to i tak lepsza opcja niz dluga o abeznadziejnie trzeba byc optymista ja tam ci dobrze zycze :D Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
Co do zdjęcia bloków to zostało zrobione z Niemcewicza 10 na 100% a blok przy którym stoi zielony żuk to Małachowskiego 3. Swoją drogą ten zielony żuk należał do ludzi którzy mieli tam sklep spożywczy teraz jest tam foto-partner.
|
|
Tak Zabójco, ale twoja odpowiedź zabrzmiała jak niepewne pytanie ;) apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
polaczenia autobusem szynowym z ostroleka bylyby wspaniale ale najpewniej niepowstania z racji na niskie zysk jaki by przyniosly by jakikolwiek przyniosly musialyby kosztowac niewiele wiecej od biletu autobusowego i byc tak dopasowane by po przesiadce mozna byloby dojechac do warszawy osobiscie jestem za :)
|
|
no to może jak mówiłem. Na godzinkę ??
|
|
peter, jestem studentką, i xeruje swoje opracowania:) taka forma pomocy grupie:) i się nie uczę, ja pilnie studiuję i próbuję zrozumieć istotę, sens, znaczenie fenomenów, zjawisk i procesów pedagogicznych:) a niestety takiego nakładu nie posiadam, dlatego też z propozycji nie skorzystam:) ale za propozycję dziekuję :) będę pamiętać jakby coś:)
|
|
sajan , ja sie juz pogubilam :) Zbych
|
|
Druga część zbiorów z początków muzeum diecezjalnego. Zdjęcie 269 wyżej. Opis poniżej: 15. gotycki, w kolumnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na podstawie: Polska Akademia Nauk Instytut Sztuki Katalog Zabytków i Sztuki Łomża i Okolice Opracowanie autorskie dr Maria Helena Kałamajska Saeed Pozdrowienia. Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
XEROMAX na ul. Mazowieckiej, 15 zł (kilka lokali na prawo od Perfumerii Paryskiej). Dzeyson
|
|
heh a ubrales sie juz chociaz? :P
|
|
slucham was "czytam" od dawna.., i opini swoich niezapodaje, aczkolwiek bynajmniej, zeby miec jakis rzut oka na to, co soba reprezentujecie, albo i nie,,,ciekawa jestem, w jakich z lomzynskich lokali przebywacie i jaki lomzynski lokal reprezentujecie...?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |