wtorek, 22 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Zobaczcie jak kamiński wypina sie na Łomże.

ha ha ha !!! moj braciak mial przyciemnione tyle boczne tylna główna a i tak od znanego policjanta łomżynskiego ktorego pozdrawiamy dostał mandat w wysokosci 200zl. no ale pozdrawiamy ehehe

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Zobaczcie jak kamiński wypina sie na Łomże.

Takie żeśkie powietrze :P

hmmm... jakie kiedys były ornaty nie to co teraz :)

hmm nie macie do konca racji.Tylnie szyby boczne i tylna główna możecie sobie zaspawać i policja nic wam nie zrobi.Za przyciemnienie policja nie wystawia mandatów bo nie ma sciesle okreslonej ustawy która by o tym mowiła a jak jest to jest problem z udowodnieniem tego w czasie zatrzymania.Dlatego policja ewentualnie może zabrac dowód i skierować na badania diagnostyczne albo kazać zerwać na miejscu(jak nie zerwiecie to zabiera dowód).
Co do przyciemnienia szyb przednich bocznych sprawa wyglada tak:nawet jak przycienicie szyby najjasniejszą folią to i tak nie bedzie przepuszczać 70% światła,nie łapcie sie na to że folia ma 30% przyciemnienia,folia ma ale po naklejeniu na szybe jest zupełnie inaczej.To wszystko dzieje sie przez klej który załamuje swiatło.
Po tym jak moj braciak stracił dowód i kilku innych znajomych pojechalem na stacje diagnostyczno sprzawdzic swoje szyby.Dla orientacji podam że przednia czołowa fabryczna szyba w polonezie plusie przepuszcza 76%światła co wykazało badanie (dopuszczalne min75%)a czy widać że jest ona przyciemniona???Raczej nie!! Dzieje sie tak ponieważ ona jest klejona fabrycznie i dlatego te ograniczenie przepustowości.

Jak nie mieli maszynek na stacjach kontroli to był spokój ale teraz juz mają i policja wie jak to wyglada po badaniu.
A więć obojętnie czym przyciemnicie liczcie sie ze stratą dowodu.
Jedyne rozwiązanie to piecowe przyciemnienie ale to koszt ok tyś zł.

Ale sie rozpisałem;-)
Pozdro

j23-znowu nadaje....

Najtańszym wyjściem uruchomienia spowrotem ruchu osobowego w Łomży jest przedłużenie autobusu szynowego Tłuszcz-Ostrołęka do Łomży. Aby tak się stało potrzebna jest bliska współpraca Urzędu Marszałkowskiego w Białymstoku, Urzędu Miasta w Łomży, Urzędu Miasta w Ostrołęce i spółki Koleje Mazowieckie. To naprawdę by nie były duże koszty. Trzeba tylko troche dobrej woli.

Moim zdaniem to dziwne, że otworzyć w Łomży jakąś fajną knajpę to problem bo nie chcą dać koncesji na sprzedaż alkoholu, a otworzyć taki "salun", w którym będą swoją kase zostawiać nałogowi hazardziści (których niestety nie brakuje) to nie ma problemu. Konsekwencje chyba są nieporównywalne? Ciekawe poza tym czy z nikt z łomżyniaków nie wpadł na taki pomysł, "salun" spod Krakowa, market ma budować firma z Kielc......

Jesli słuchaliście dziś wiadomości (regionalnych) to już wiecie, że ten zarezerwowany pas ziemi pod kolej to historia. Nie będzie pociągu jaka szkoda!!!!:(((

Witajcie:)
Mam pytanie: gdzie jest najtańsze xero w Łomży? Jestesm studentką i mam dużo materiałów do skopiowania i nie chciałabym przepłacać. Za informację (na temat) z góry dziękuję:)
Pozdrawiam.

fajne masz błyskotki :)

Który z panów ma ochote iśc ze mną na wesele? :)

Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży

sklep basia na al. legionow, naprzeciwko parku

zovo, czemuu??

Jak mój tatko kupował samochód to było napisane w instrukcji że fabrycznie przednia szyba ma 85% przepuszczalności. Większość szyb w samochodach jest lekko przyciemniana.

wawer: To wszystko dzieje sie przez klej który załamuje swiatło

Zjawisko załamania światła nie ma nic wspólnego z tłumieniem, o które prawdopodobnie Ci chodzi. Niewątpliwie klej może powodować odbicia przez wprowadzenie dodatkowych 2 krawędzi ośrodka + porowatość kleju.

Mam 174 cm wzrostu :)

Uwaga!!! nabity :)))))

Uwaga!! Powyżej znajduje się niezwykle filozoficzna, mądra i ułożona wypowiedż (oczywiście to post ptysia91). Ptysiu, przeczytaj 7 post od góry!!!!!!!

jeszcze poproszę o podawanie cen:) to mi ułatwi bardzo sprawę. Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.

No właśnie... jeszcze szpilki :/

mam 178 wzrostu i jedną wadę-lubię wypić:P ale mam też zaletę -mogę dużo wypić:D hahah

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

10 groszy chyba...

Hehe, jakieś zdjęcie byś pokazała, bo w ciemno to chyba tylko Ptysiu będzię chętny :D :D

hehe prosze sie podlaczyc do mnie na gg , a zdjecie przesle bardzo chetnie :) 3312056

pijana a ile sobie wiosen liczysz ? Jestem ciekaw czy wygrywa kto pierwszy czy to jak casting? :)

kolumb, mam 18 latek
a casting fajnie brzmi ;]

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

Ptysiu80

byłem pierwszy ;-))

Trudna... Dlatego, że odpowiedź na nią znają ludzie, którym teraz raczej bliżej na Krzywe Koło niż do komputera ;)

apostata

ks. Tischner:

pijana a to czemu ?
czysbys byla zwolenikiem hasla: zyjmy krotko i beznadziejnie to i tak lepsza opcja niz dluga o abeznadziejnie
trzeba byc optymista ja tam ci dobrze zycze :D

Co do zdjęcia bloków to zostało zrobione z Niemcewicza 10 na 100% a blok przy którym stoi zielony żuk to Małachowskiego 3. Swoją drogą ten zielony żuk należał do ludzi którzy mieli tam sklep spożywczy teraz jest tam foto-partner.

Tak Zabójco, ale twoja odpowiedź zabrzmiała jak niepewne pytanie ;)

apostata

ks. Tischner:

polaczenia autobusem szynowym z ostroleka bylyby wspaniale ale najpewniej niepowstania z racji na niskie zysk jaki by przyniosly
by jakikolwiek przyniosly musialyby kosztowac niewiele wiecej od biletu autobusowego
i byc tak dopasowane by po przesiadce mozna byloby dojechac do warszawy
osobiscie jestem za :)

no to może jak mówiłem. Na godzinkę ??

peter, jestem studentką, i xeruje swoje opracowania:) taka forma pomocy grupie:) i się nie uczę, ja pilnie studiuję i próbuję zrozumieć istotę, sens, znaczenie fenomenów, zjawisk i procesów pedagogicznych:)
a niestety takiego nakładu nie posiadam, dlatego też z propozycji nie skorzystam:) ale za propozycję dziekuję :) będę pamiętać jakby coś:)

sajan , ja sie juz pogubilam :)

Zbych

Druga część zbiorów z początków muzeum diecezjalnego. Zdjęcie 269 wyżej.
Opis poniżej:

15. gotycki, w kolumnie

Na podstawie:
Polska Akademia Nauk Instytut Sztuki
Katalog Zabytków i Sztuki

Łomża i Okolice
Opracowanie autorskie dr Maria Helena Kałamajska Saeed

Pozdrowienia.

XEROMAX na ul. Mazowieckiej, 15 zł (kilka lokali na prawo od Perfumerii Paryskiej).

Dzeyson

heh a ubrales sie juz chociaz? :P

slucham was "czytam" od dawna.., i opini swoich niezapodaje, aczkolwiek bynajmniej, zeby miec jakis rzut oka na to, co soba reprezentujecie, albo i nie,,,ciekawa jestem, w jakich z lomzynskich lokali przebywacie i jaki lomzynski lokal reprezentujecie...?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org