Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Skandal czy normalność?! |
Ja tam i tak będe !
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Skandal czy normalność?! |
Odwiedziłem dzisiaj Pana Faszyńskiego pierwszy raz po około trzydziestu latach. Ostatni raz widziałem się z nim przed wypadkiem, potem bałem się iść, żeby nie pomyślał, że nad nim lituję się. Pewnie i dobrze zrobiłem tyle czasu czekając. Wcześniej mógłbym być źle przyjęty. Po tym co przeszedł to i nie jeden zdrowy nie byłby w takim stanie psychycznym, jak on w tej chwili jest (pogodny, wesoły, uśmiechnięty). Dostałem od niego na pamiątkę dwa tomiki poezji. Poniżej okładki tytułowe i końcowe z biografią. Kto by chciał nabyć jego tomiki poezji musi kontaktować się z autorem w domu. W sprzedaży nie ma. Adres podam jak będą chętni. Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
wyborco, nie zauwazyles ze chodzi mi o to ze gadaniem nic sie nie zrobi i jakimis marszami. ja nikomu nie zaluje sie jednoczyc i walczyc o prawde, wiare i co sobie zycza ale jezeli ktos chodzi na te marsze tylko po to zeby sie pokazac a potem robi swoje tak jak kibice przytoczeni, to jaki to sens ? naprawde znam wiellu katolikow ktorzy sa pozerami ze twoje gadki sa dla mnie puste jak wiekszosc Katolikow.... duzo mowia a nic nie robia
|
|
to ktoś pewnie taką plotke puścił z "Mafii Paliwowej" ;-)) nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
kiedy sa wyniku elkowki ?? Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Na miejscu zjawił się tylko ptysiu91 i WYBORCA z kolegą. Wszyscy zaoferowali swoją pomoc przy wspomnianym projekcie. Przybyłym dziękuję. Mam nadzieję, że jeszcze kilka osób dołączy. Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Po krótkiej przerwie i wyjaśnieniu kilku okoliczności dzisiaj przenosimy się z katedry na inny obiekt gdzie jest trochę ciekawych rzeczy wartych obejrzenia. Więcej w opisie poniżej: Na podstawie Polska Akademia Nauk Instytut Sztuki Katalog Zabytków i Sztuki Łomża i Okolice Opracowanie autorskie dr Maria Helena Kałamajska Saeed Pozdrowienia. Zbych
|
|
Jako główny cel istnienia towarzystwa określono pielęgnowanie racjonalnego wychowania fizycznego członków. Cel ten osiągano poprzez uprawianie wioślarstwa, żeglarstwa, kajakarstwa i pływania. Zimą miało być uprawiane łyżwiarstwo, saneczkarstwo, narciarstwo, a także gimnastyka, ćwiczenia w basenie, szermierka i boks. Towarzystwo miało propagować sport wodny słowem i drukiem, miało prawo uczestniczyć w związkach sportowych okręgowych i krajowych. Mogło urządzać regaty, zabawy, zawody i popisy. Studia Łomżyńskie nr XI Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego
|
|
odpowiada wam numer BLMW678???? I BWMC989 to narazie te dwa które zrobiłem:P
|
|
obrazic nie chcialem a jak obrazilem to przepraszam. pozdrawiam
|
|
Aha, jak mozecie to podawajcie adresy stron internetowych (o ile takie istnieja), albo chociaz normalna nazwe, nie potoczna. Ja nie jestem z łomzy, wiec zbytnio sie nie orientuje
|
|
w 3 LO jest nawet wysoki poziom informatyki ...ale zależy na jakiego nauczyciela się trafi;)
|
|
Zamiast szukać LO z najwyższym poziomem informatyki, lepiej byś poszukał(a) LO z najwyższym poziomem matematyki. Przez 3 lata w LO na informatyce za dużo się nie nauczysz, nawet na poziomie rozszerzonym. A na studia informatyczne, itp. zdaję się zawsze matematykę, a nie np. informatykę...
|
|
większy problem ,ze nie widac godnych ich nastepców. pwoli kraj staje sie intelektualną pustynią. Sam lem w jednym z ostatnich wywiadów powiedział ,że wszyscy zebrani z całego kraju intelektualiści nei zapełniliby nawet jego najmniejszego pokoju. ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Może KLAN założymy ??? Zbych
|
|
Domino - >powinny dostać dożywocie Oczywiscie ze tak. bigi2004 - >,,adoptowane dzieci przez pedałów-gloryfikacja wynaturzeń ciągle mało????,, >i co mamy pozwalać na marsze pedałów i lesbijek? co jeszcze mamyz robić >zamiast leczyć tych popaprańców?? reaktywować obozy koncentracyjne dla >takich wynaturzeń!! MrS - >A nie mówiłem? Wszyscy mieli do mnie tylko pretensje jak pisałem o tych >mutantach... Artykul przytoczony powyzej nawiazuje do wrzechpolskomlodziezowej demagogicznej retoryki. Bo artykul ma mowic "popatrzcie, lesbijki i geje zabijaja dzieci, popaprancy". A prawda jest taka ze heteroseksualisci dokonuja tak samo brutalnych mordow. Przykladem tu moze byc nasza rodzima historia o chlopcu wrzuconym do Wisly. Niewazne. Chodzi o to ze w kazdym srodowisku znajda si oprawcy i mordercy. Czy gdybym podal przyklad jednego brutalnego mordu dokonanego przez heterosekualnych to znaczyloby ze sa wszyscy oni (heteroseksualni) "mutantami, popaprancami itd". No nie. Dlatego sie zastanowcie zanim cos napiszecie. A dozywocie sie im nalezy jak najbardziej, ale nie dlatego ze sa lesbijkami czy lesbijkami-morderczyniami tylko dlatego ze sa morderczyniami. Czy mamy tu zatem wklejac wszystkie artykuly o morderstwach czy tylko te o homoseksualistach? Bo zupelnie nie rozumiem. Znaczy co? morderca homo - zly, morderca hetero - dobry? ech, ludzie. Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Widzę , że MrS i Ptysiu na dobre się polubili , chyba coś z tego projektu będzie.
|
|
...[*]... Zbych
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |