wtorek, 17 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Skandal czy normalność?!

Ja tam i tak będe !

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Skandal czy normalność?!

Odwiedziłem dzisiaj Pana Faszyńskiego pierwszy raz po około trzydziestu latach. Ostatni raz widziałem się z nim przed wypadkiem, potem bałem się iść, żeby nie pomyślał, że nad nim lituję się. Pewnie i dobrze zrobiłem tyle czasu czekając. Wcześniej mógłbym być źle przyjęty. Po tym co przeszedł to i nie jeden zdrowy nie byłby w takim stanie psychycznym, jak on w tej chwili jest (pogodny, wesoły, uśmiechnięty). Dostałem od niego na pamiątkę dwa tomiki poezji. Poniżej okładki tytułowe i końcowe z biografią. Kto by chciał nabyć jego tomiki poezji musi kontaktować się z autorem w domu. W sprzedaży nie ma.
Adres podam jak będą chętni.

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

wyborco, nie zauwazyles ze chodzi mi o to ze gadaniem nic sie nie zrobi i jakimis marszami.
ja nikomu nie zaluje sie jednoczyc i walczyc o prawde, wiare i co sobie zycza ale jezeli ktos chodzi na te marsze tylko po to zeby sie pokazac a potem robi swoje tak jak kibice przytoczeni, to jaki to sens ?

naprawde znam wiellu katolikow ktorzy sa pozerami ze twoje gadki sa dla mnie puste jak wiekszosc Katolikow.... duzo mowia a nic nie robia

to ktoś pewnie taką plotke puścił z "Mafii Paliwowej" ;-))

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

kiedy sa wyniku elkowki ??

Zuza

Na miejscu zjawił się tylko ptysiu91 i WYBORCA z kolegą. Wszyscy zaoferowali swoją pomoc przy wspomnianym projekcie. Przybyłym dziękuję. Mam nadzieję, że jeszcze kilka osób dołączy.

Zuza

Po krótkiej przerwie i wyjaśnieniu kilku okoliczności dzisiaj przenosimy się z katedry na inny obiekt gdzie jest trochę ciekawych rzeczy wartych obejrzenia.
Więcej w opisie poniżej:

Na podstawie
Polska Akademia Nauk Instytut Sztuki
Katalog Zabytków i Sztuki
Łomża i Okolice
Opracowanie autorskie dr Maria Helena Kałamajska Saeed

Pozdrowienia.

Zbych

Jako główny cel istnienia towarzystwa określono pielęgnowanie racjonalnego wychowania fizycznego członków. Cel ten osiągano poprzez uprawianie wioślarstwa, żeglarstwa, kajakarstwa i pływania. Zimą miało być uprawiane łyżwiarstwo, saneczkarstwo, narciarstwo, a także gimnastyka, ćwiczenia w basenie, szermierka i boks. Towarzystwo miało propagować sport wodny słowem i drukiem, miało prawo uczestniczyć w związkach sportowych okręgowych i krajowych. Mogło urządzać regaty, zabawy, zawody i popisy.

Studia Łomżyńskie nr XI
Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego

odpowiada wam numer BLMW678???? I BWMC989
to narazie te dwa które zrobiłem:P

obrazic nie chcialem a jak obrazilem to przepraszam.

pozdrawiam

Aha, jak mozecie to podawajcie adresy stron internetowych (o ile takie istnieja), albo chociaz normalna nazwe, nie potoczna. Ja nie jestem z łomzy, wiec zbytnio sie nie orientuje

w 3 LO jest nawet wysoki poziom informatyki ...ale zależy na jakiego nauczyciela się trafi;)

Zamiast szukać LO z najwyższym poziomem informatyki, lepiej byś poszukał(a) LO z najwyższym poziomem matematyki. Przez 3 lata w LO na informatyce za dużo się nie nauczysz, nawet na poziomie rozszerzonym.
A na studia informatyczne, itp. zdaję się zawsze matematykę, a nie np. informatykę...

większy problem ,ze nie widac godnych ich nastepców. pwoli kraj staje sie intelektualną pustynią. Sam lem w jednym z ostatnich wywiadów powiedział ,że wszyscy zebrani z całego kraju intelektualiści nei zapełniliby nawet jego najmniejszego pokoju.

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Może KLAN założymy ???

Zbych

Domino -
>powinny dostać dożywocie

Oczywiscie ze tak.

bigi2004 -
>,,adoptowane dzieci przez pedałów-gloryfikacja wynaturzeń ciągle mało????,,
>i co mamy pozwalać na marsze pedałów i lesbijek? co jeszcze mamyz robić >zamiast leczyć tych popaprańców?? reaktywować obozy koncentracyjne dla >takich wynaturzeń!!

MrS -
>A nie mówiłem? Wszyscy mieli do mnie tylko pretensje jak pisałem o tych >mutantach...

Artykul przytoczony powyzej nawiazuje do wrzechpolskomlodziezowej demagogicznej retoryki. Bo artykul ma mowic "popatrzcie, lesbijki i geje zabijaja dzieci, popaprancy". A prawda jest taka ze heteroseksualisci dokonuja tak samo brutalnych mordow. Przykladem tu moze byc nasza rodzima historia o chlopcu wrzuconym do Wisly. Niewazne. Chodzi o to ze w kazdym srodowisku znajda si oprawcy i mordercy. Czy gdybym podal przyklad jednego brutalnego mordu dokonanego przez heterosekualnych to znaczyloby ze sa wszyscy oni (heteroseksualni) "mutantami, popaprancami itd". No nie. Dlatego sie zastanowcie zanim cos napiszecie.
A dozywocie sie im nalezy jak najbardziej, ale nie dlatego ze sa lesbijkami czy lesbijkami-morderczyniami tylko dlatego ze sa morderczyniami.

Czy mamy tu zatem wklejac wszystkie artykuly o morderstwach czy tylko te o homoseksualistach? Bo zupelnie nie rozumiem. Znaczy co? morderca homo - zly, morderca hetero - dobry?
ech, ludzie.

Zuza

Widzę , że MrS i Ptysiu na dobre się polubili , chyba coś z tego projektu będzie.

...[*]...

Zbych

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org