Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
kolejna kompromitacja POlski |
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: kolejna kompromitacja POlski |
Łomża jako miasto turystyczne proponuję ...
|
|
A TO DLACZEGO O CO CHODZI??
|
|
Do Autor: Brzeczyszczykiewicz (---.elomza.pl) Data: 22-11-12 10:49 Co do nieścisłości o których piszesz to traktuję to w kategoriach chęci "uszczypnięcia kogoś" , gdyż wszyscy zrozumieli o co chodzi. Jednak patrząc z perspektywy gramatycznego i jasnego sposobu wyrażania masz absolutna rację. Co do zasady się z Tobą zgadzam. Manewr w którym jeden samochód wyprzedza drugi nazywa się wyprzedzaniem. Jednak już opisanie samej sytuacji, która się zdarzyła może być różnie np poprawnie "wyprzedził" lub potocznie "minął" (chociaż minął raczej dotyczy sytuacji gdy dwa auta jadą w różne strony). Niestety dysleksja i skrótowość wkracza do języka potocznego za co w swoim imieniu przepraszam. Sam zresztą używasz słowa kręcić, które dosłownie znaczy jedno, a potocznie co innego :) Prawdę mówisz, że po 22 w mieście można jechać 60 km/h. Ja jechałem 50. Mówisz, że mogli mieć 60. Uwierz, że od momentu wyprzedzenia do pierwszych czerwonych świateł było duuuużo więcej. Oczywiście jest to tylko oparte na subiektywnym odczuciu kierowcy z pewnym doświadczeniem. Autor: qawqaz (---.111.techtel.pl) Data: 22-11-12 13:43 Trafiłeś. Ale kto z nas jest święty :-) Pozdrawiam mieszkańców pięknego miasta, chociaż przyznam się, że dla przejeżdżających kojarzy się raczej z katorgą.
|
|
Czy ktoś się orientuję czy 24 listopada są Andrzejki w Rysiu?Jak tak to kto gra?ile kosztuję?
|
|
Ponieważ mi się spodobała... niewysoka z dużymi oczami w niebieskich jasnych dzinsach i ciemnej kurtce do pasa więc jeżeli się domyślasz że to możesz być Ty to napisz bo mnie tez na pewno widziałaś ;) i proszę o nie udzielanie głupich przemądrzałych komentarzy.
|
|
... proste, ja nie zamierzam isc np. dlatego, ze jest na Wyszynskiego juz jeden dobry salon Adam Roginski Hair Design
|
|
To ta sama co z kebaba na dworcu, każdemu sie podoba! Ale nie warto sie starać, bo lubi kebaby z czosnkowym
|
|
400m za rondem po prawej stronie w kierunku Zambrowa
|
|
Spuść go z łańcucha.Prędzej sobie poradzi na wolności.
|
|
ten film to "niewinnosc czeczenow" aby go obejrzec trzeba mnie do znajomych na jutubie zaprosic bo film jest prywatny
|
|
Treść jest ukryta
|
|
jakaś impreza ostatkowa, chyba dziś w qube będzie najwięcej osób jeżeli chodzi o kluby
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |