Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
niezaszczepieni powinni płacić za leczenie COVID-19 |
www.chatanowogrod.pl super miejsce na kameralny bal andrzejkowy ,urodziny itp
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: niezaszczepieni powinni płacić za leczenie COVID-19 |
Który sos wybieracie najczęściej do kebaba? Czosnkowy chyba najlepszy!
|
|
MOTYL62 ma racje . Powiem tak teściowej ciężko się pogodzić z tym że syn nie jest już sam uważają że takie świeżo upieczone synowe nic nie wiedza i starają się im doradzać (szczerze na dłuższą metę to jest denerwujące )ta nadopiekuńczość kontrolowanie TE NAJCZĘŚCIEJ WIDZIANE NAJMNIEJ KOCHANE A TE NAJRZADZIEJ WIDZIANE NAJBARDZIEJ KOCHANE I TO JEST PRAWDA najlepiej to iść na swoje dla świętego spokoju i niezależności
|
|
??
|
|
Dzięki wielkie.
|
|
Masakra ...
|
|
Masakra ...
|
|
a ja nie przedłużyłęm z nimi umowy i jakoś nowych telefonów mi nie dawali :). Przeszłem z abonamentu na zwykły numer na kartę. rudy błazen z druhem
|
|
W końcu polska myśl techniczna jest 100 lat do przodu :) http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje/ciekawoski,49/szesc-godzin-pradu-z-litra-moczu,66338,1,0.html
|
|
kazdy ma swoje zdanie i ja nie zamierzam sie klocic z nikim:)
|
|
|
A ja przeszłam do Playa, bo to co mi Orange zaproponowało przy przedłużeniu umowy było po prostu śmieszne... A wolałam abonament, bo jakoś denerwowało mnie zawsze jak mi się karta kończyła i trzeba było lecieć kupić :P z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Z tego co słyszałam to pani dyrektor od pielęgniarek, sam jest już w wieku emerytalnym. Może powinna ustąpić komuś młodszemu. I zamiast odejść na kuroniówkę w wieku 55lat obciąża budżet szpitala. A mówią że przykład powinien iść z góry! Cza! cza! cza!
|
|
Zieliński - w Kauflandzie byłam, nic ciekawego nie znalazłam. W Stokrotce też jest półka ze zdrową żywnością, ale większość rzeczy na niej jest dla osób na diecie bezglutenowej, a nie o to mi chodzi. siwysiwy - możesz przybliżyć gdzie dokładnie ten sklep na Ks.Anny? Nie bardzo znam tamte okolice. łezka - dzięki za info, na pewno zajrzę na Wyszyńskiego :)
|
|
A ja uważam swoja teściową za skarb! No a że skarby maja to do siebie, że im dłużej i głębiej leża pod ziemią, tym cenniejsze.
|
|
(imprezowa) - a może nie zrobiono Cię w balona, tylko po prostu miałaś inną ofertę niż w innym biurze. Ceny wycieczek różnią się także w zależności od opcji wyżywienia (to oczywiste), ale oprócz tego Ty mogłaś mieć np. pokój-studio lub apartament a nie zwykły pokój. To wpływa na cenę. Albo np. dopłaca się za widok na morze. Dopłaca się też za wylot z konkretnego lotniska, nieraz za wylot z Warszawy (mimo, że lotnisko największe) też się dopłaca. Może ta tańsza oferta była gorsza lub po prostu inna i z tego względu tańsza? Niekoniecznie ktoś Cię musiał oszukać, może po prostu oferty się różniły.
|
|
terrorym - ale o co mam spytać? Czy dentysta zabezpieczy mi dziąsła do wybielania? Niby w jaki sposób ma to zrobić? Skoro daje mi żel do nakładania na noc to jak ma mi przed tym wieczornym nałożeniem go zabezpieczyć dziąsła? Skoro Ty jesteś tak dobrze powiadomiony/a to powiedz mi jak to jest. Ja osobiście rozmawiałam o wybielaniu z dwiema dentystkami - żadna z nich nie wspomniała o zabezpieczaniu dziąseł. Mówiły o wyleczeniu zębów, wypełnieniu ubytków, zdjęciu kamienia i ani słowa o zabezpieczaniu dziąseł.
|
|
Potrzebny jest Tobie architekt wnętrz. Odezwij sie na poczte, podam namiar na sprawdzonego architekta, nie wiem czy moge tak publicznie podac kontakt wiec wole na poczte mariola_nosowska@wp.pl rudy błazen z druhem
|
|
Proszę o namiary do dobrego fachowca od naprawy lodówek !!! Z góry dzięki
|
|
Al. Legionow naprzeciwko starej "Mazowieckiej" lub AGD na Pl. Zeglickiego. Kasia..
|
|
Zaraz za sklepem Stokrotka.Podejdziesz za sklep i w takim pietrowym domu,po schodach.Za sklepem jest wjazd pod sam sklep.
|
|
Wiecie może gdzie można w łomzy sprawdzić ciśnienie oleju w silniku? pzdr
|
|
a nie wiesz może jaka koszt jest takiego pomiaru? Kasia..
|
|
Treść jest ukryta
|
|
take sprawdzenie kosztuje w do 50 zl w zaleznosci w jakim aucie i jaki jest dostep do czujnika
|
|
Witam. Interesują mnie codzienne dojazdy z Łomży do Białegostoku (od jutra 12.11 do piątku-16.11), tak by na godzinę 9.00 być już w Białym. Interesują mnie także ewentualne powroty w granicach godziny 16. Tel. 606 874 166.
|
|
ktos dzis sie wybiera gdzies??
|
|
No to się wzbogacisz! A z czego będziesz żył na emeryturze?
|
|
proszę uprzejmie
|
|
a co sie dzieje z lodowka
|
|
nie tylko do cioci Marysi
|
|
GDZIE ADMIN?????? forum,to nie miejsce na reklamę
|
|
Witam. A ile kolego Ciebie to wyniosło wszystko i w jakim golfie to robiłeś bo też jestem zainteresowany takim obszyciem ale tylko podsufitki i boczków. Z góry dzieki za odp.
|
|
wiem że na zachodzie Europy nanoszenie nanopowłoki jest dość powszechne zwłaszcza że poprawia się widoczność kierowcy a co za tym bezpieczeństwo.
|
|
Cześć, jakiej firmy pelletetem palicie ? chodzi mi o sprawdzonego producenta .
|
|
tapicerstawiski : Chciałem podzielić się z wami swoim doświadczeniem związanym z wymianą tapicerki w samochodzie. Ostatnio stwierdziłem że należało by wymienić całą tapicerkę w moim golfie i na szczęście znalazłem zakład w stawiskach: http://www.uslugi-tapicerskie.com.pl To jesteś IDIO że u siebie w zakładzie musiałeś płacić
|
|
Zgadzam się z przedmówca !! trochę więcej inteligencji ludzie...
|
|
chyba nikt sie nie zna.
|
|
O jaką przekładkę Ci chodzi.
|
|
12 tysięcy kolumbijskich pesos.
|
|
Popieram Ciebie s314ryt. Ja byłem kilka razy w Wiszących Ogrodach przed rewolucją i po - widzę dużą różnicę na lepsze. Panowie właściciele Super!! znają się na sztuce kulinarnej i menadżerskiej. Jedzenie świeże i smaczne ceny też są do przyjęcia. A okres oczekiwania dłuższy , to normalka, kto w 15 minut przygotuje świeże i smaczne danie. W programie UGOTOWANI proste dania przygotowują w conajmniej pół godziny i to twierdzą że jest mało czasu. POLECAM
|
|
maja tylko gaz i jest bezpłatny
|
|
Ignorowanie przepisów, lekceważenie zagrożeń, narażanie bezpieczeństwa swojego i innych – wszystko to możemy regularnie obserwować na łomżyńskich ulicach. Winni są jednak nie tylko kierowcy. Uczestnikami ruchu drogowego są też rowerzyści. Oni też mają swoje grzechy. - Nikt nie przestrzega na rowerach żadnych zasad! - gorączkuje się kierowca krakowskiej taksówki, zapytany o posiadaczy dwóch kołek. - Żadnej kultury. Żadnej! - podnosi głos na samą myśl o cyklistach. Takich jak on jest więcej. Taksówkarze widzą w rowerzystach niemal wyłącznie zagrożenie dla bezpieczeństwa ruchu i głośno dają temu wyraz. - Na nic nie zwracają uwagi. Przejście dla pieszych jest, to on jeszcze panu przyspieszy i wjeżdża na przejście dla pieszych. Gdzie rozum? - taksówkarz wykrzykuje kolejne zarzuty. Wiele z nich jest słusznych. Wjeżdżanie z pełną prędkością na przejście dla pieszych jest w Polsce zupełnie powszechne - tak samo jak i zabronione. Kierowca często nie jest w stanie dostrzec jadącego rowerzysty na czas i o groźny wypadek nietrudno. - Najgorsze jest to, że nawet jak jedzie ojciec czy matka z dzieckiem, to na palcach jednej ręki można policzyć sytuacje gdy zsiadają z roweru przy przejściu dla pieszych, dziecko tak samo i przeprowadzają te rowery. Tak normalnie to jedzie prosto przez przejście i już tego brzdąca małego uczy - opowiada taksówkarz. REKLAMA Maciek, doświadczony instruktor nauki jazdy i właściciel szkoły dla kierowców, mówi o przewinieniach rowerzystów spokojniej, ale potwierdza te obserwacje. - Pełna ignorancja jeśli idzie o kwestie bezpieczeństwa i znajomości przepisów ruchu drogowego. - podsumowuje. - Czyli na przykład rowerzyści permanentnie przeganiający pieszych na przejściu. Do tego rowerzyści przejeżdżający na czerwonym świetle. To jest jeszcze stosunkowo rzadkie, ale najczęstsze jest przejeżdżanie na przejściu tylko i wyłącznie dla pieszych. Kierowca nie spodziewa się, że ktoś będzie tak szybko się przemieszczał i nagle jest zaskakiwany taką sytuacją. Nieprzemyślane zachowania cyklistów na drodze to problem dla pieszych i kierowców, ale jak twierdzi Maciek, przede wszystkim dla samych właścicieli rowerów. - To może powodować przede wszystkim zagrożenie dla nich. Istnieje problem ich odpowiedzialności za samych siebie. Maciek wspomina inną historię, świadczącą, jego zdaniem, o całkowitym ignorowaniu przepisów: - Ostatnio miałem taką sytuację, że gość jechał drogą ekspresową na rowerze – czego mu nie wolno z punktu widzenia prawa – i ten rower był nieoświetlony, a była noc. Ja go zobaczyłem w ostatniej chwili. Chwała Bogu, że jechał poboczem. To jest taka niedbałość, która się odbije negatywnie na nich przede wszystkim, jeśli chodzi o ich zdrowie i bezpieczeństwo. I dodaje: - Nie chodzi mi o to, żeby dokładać przepisów prawa, ale żeby stosować to co jest. Pomijając stwarzanie zagrożenia, wielu mieszkańców miasta drażni bezkarność rowerzystów. Jeden z taksówkarzy wspomina: - Za komuny było inaczej. Bez oświetlenia żeś pan jechał, bez karty rowerowej, to milicjant wentylek panu wykręcił, wyrzucił i prowadź rower do domu, na piechotę. Na całe życie się człowiek nauczył, co należy z rowerem zrobić. Teraz jakby to zrobił policjant, to by poszedł siedzieć. - opowiada kierowca. Po chwili dodaje, że cyklistom brakuje szacunku dla innych. - Nie jestem przeciwnikiem rowerów. Ale niech każdy przestrzega zasad ruchu. A nie, że to on jest na rowerze, to on może robić co chce. Taksówkarze nie mają złudzeń – oni nie widują rowerzystów jeżdżących prawidłowo. Nieco bardziej umiarkowany w swoich ocenach jest Maciek: - Są trzy grupy rowerzystów. Ci, którzy robią to dla zwykłej potrzeby poruszania się po mieście, ci, którzy robią to dla szpanu, i ci, którzy robią to zawodowo. Ci, którzy robią to zawodowo, w trosce o swoje życie nie popełniają wielu błędów. Szpanerom się to zdarza. Natomiast ci, którzy przemieszczają się używając tego jako środka transportu, popełniają kardynalne błędy, no i to jest czasem przerażające. Praktycznie wszystkie wykroczenia cyklistów, jakie wymieniają moi rozmówcy to zjawiska związane z codziennym użytkowaniem roweru – brak oświetlenia, nieuwaga, ignorowanie sygnalizacji świetlnej i znaków drogowych, brak sygnalizowania skrętu. Okazuje się też, że mityczne nocne wyścigi miejskie, podczas których rowerzyści ignorują wszelkie zasady panujące na drogach, to w zasadzie margines. Nikt z moich rozmówców nie spotkał się z podobną eskapadą. Jednak nie wszystkie zarzuty kierowane wobec rowerzystów są uzasadnione. Maciej Kurek ze stowarzyszenia Kraków Miastem Rowerów zwraca uwagę na jeden z nich: - Kierowcy często mają za złe rowerzystom, że ci również korzystają z ulic i zajmują im miejsce. Pamiętajmy jednak, że poza kilkoma wyjątkami, opisanymi w "Prawie o ruchu drogowym", miejsce roweru jest właśnie na jezdni. W świetle prawa jest on takim samym pojazdem, jak samochód, z tą różnicą, że to nie rowery tworzą korki. Maciej podkreśla też pozytywne strony obecności cyklistów na ulicach. Jak zauważa: - Praktyka pokazuje, że na ulicach często wybieranych przez rowerzystów, ruch odbywa się spokojniej, ponieważ kierowcy muszą liczyć się z obecnością innych użytkowników jezdni. Widać to szczególnie na ulicach jednokierunkowych z tzw. kontrapasami. Obecność rowerzystów sprawia, że kierowcy rzadziej przekraczają dozwoloną prędkość. Może właśnie ta konieczność dostosowania się do innych uczestników ruchu tak irytuje kierowców? Taksówkarzy drażni oddanie części drogi rowerom: - Kontrapasy zwiększają problemy, bo te ulice są węższe, auta poparkowane wystają i jeszcze jest do tego ścieżka rowerowa wymalowana - i teraz jak jechać? Rowerzysta ma pierwszeństwo, bo to jego ścieżka. To co ja mam, po chodniku, po ludziach jeździć? To wszystko bezmyślne. Lobby rowerowe powstało: "Oj, malujmy wszędzie bo tak na Zachodzie jest". Z punktu widzenia instruktora jazdy kontrapasy powodują coś więcej, mianowicie złe nawyki. - Na drogach jednokierunkowych rowerzysta ma prawo jechać pod prąd po tym kontrapasie. Ale stąd wyszło domniemanie tego, że na każdej drodze jednokierunkowej możemy jechać pod prąd. I ja nagminnie spotykam się z tym, że rowerzyści jadą mi pod prąd na drodze jednokierunkowej, mimo tego że kontrpasa tam nie ma - opowiada szkolący kierowców Maciek. Wymieniając przewinienia rowerzystów, Maciek wskazuje ciekawe zjawisko: - Nie korzystają z tej infrastruktury, która jest dla nich przeznaczona. Są budowane ścieżki rowerowe, a oni z tego nie korzystają. Ja rozumiem, że one nie są połączone do końca w jakąś integralną sieć i czasami jest konieczność zmiany toru jazdy. Ale generalnie efekt jest taki, że miasto wyznacza jakieś odcinki, a one nie są wykorzystywane i ostatecznie zupełnie traci to sens. Reprezentujący krakowskich cyklistów Maciej wyraża poniekąd podobne stanowisko: - Moim zdaniem największy grzech jaki popełniają rowerzyści to... niejeżdżenie na rowerze. Znam wiele osób, które posiadają rowery i wyciągają je z garażu lub z piwnicy raz na jakiś czas. Zbyt wielu rowerzystów nie traktuje swojego pojazdu jako środka codziennego transportu. Jego zdaniem upowszechnienie używania roweru przyniosłoby poprawę bezpieczeństwa na drogach. Dodaje: - Moda na rower jest zjawiskiem stosunkowo nowym w naszym kraju i wielu osobom brakuje wiedzy i umiejętności, potrzebnych do poruszania się w ruchu miejskim. Zapewne stąd biorą się grzechy rowerzystów. Jednak wiele z nich jest grzechami tylko z punktu widzenia kierowców i wynika z postrzegania ruchu miejskiego jako nieustannej wojny. Im prędzej uświadomimy sobie, że samochody nie są pojazdami uprzywilejowanymi i takie samo prawo do korzystania z ulic mają piesi i rowerzyści, tym szybciej nauczymy się wzajemnego szacunku. A to z pewnością pozytywnie wpłynie na statystyki wypadków w polskich miastach. Kasia..
|
|
jest mozliwosc korzystania z gazu jednym pomaga innym nie i to jest za darmo
|
|
Puchcio popieram byłam i bardzo sobie cenię :) Kasia..
|
|
HAHAHAHA
|
|
a co sądzicie o porodzie w łomżyńskim szpitalu? wiem, że temat był podejmowany, ale założony w 2008 roku bodajże, a na pewno coś się zmieniło
|
|
w piątnicy w sękaczach rok temu było super Kasia..
|
|
maja tylko gas,cyklon 2 i jest bezbolesnie.
|
|
nie polecam a po za tym to powinni się wziąć za nich za calą służbę Precz z ZUS-em
|
|
a brakuje ci kina w domu hehehehe,sadze ze masz i to dobre kono w domu za darmo hehehe.
|
|
fryko pieniadze ktore wplacasz do zusu wkladasz na ksiazeczke i na emeryture masz spowrotem swoje pieniadze, a nie 1/5, masakra... Pomysl czlowieku.. Kasia..
|
|
:) Kasia..
|
|
możesz kupić na apple.pl za 899 zł :D i darmowa dostawa z grawerunkiem na obudowie GRATIS lub sprawdź ceny na ceneo.pl
|
|
boże też jestem w pleju i nie mam awarii niskie ceny i tanie pakiety internetu i GIT ;)
|
|
emerytura-emeryturą,ale jak to się ma do leczenia?wszystko priv...za młodu,jak człowiek nie choruje to luzik,ale potem...hmmm...przeczytam,przeliczę,przemyślę...
|
|
A jak z cenami w tych salonach? :)
|
|
Re: floyd68 ... ... ale nakupali samochodof z dotacjof.
|
|
no brak jeszcze kina....
|
|
wiesz co moze byc zawor zwrotny benzyny moze go zalewac ja tak mialem tylko 2l 16v zetec nawet gasl na swiatlach czasem koszt z wymiana 220zl boscha moze to tez ale to jeszcze dosc ciecko pali przy plusowych temp natomiast na mrozie super zapalal ale zrobilem jest super nie mam zadnych problemow
|
|
wez i znow bedzie narzekanie ja to nie wiem ze ludzie to takie tumany ciagle pisza ze awarie problemy a jednak pchaja sie niech zyje najgorsza siec w dodatku najwiecej ma klientow brawo!!!
|
|
nie polecam 20h porodu połowa personelu do kitu wszędzie byle nie na tej mordowni!!!!!!!!!!Całe szczęście wszystko skończyło się szczęśliwie!!!!Drugie dziecko na pewno nie w Łomży!!!!!!!!
|
|
Misio331 to podaj jakieś namiary na siebie i powiedz gdzie masz skład Mariusz
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |