Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zachód upada, bo przestał wierzyć |
Wcale tak nie jest że trzeba stąd jak najszybciej uciekać. Samo miasto jest na prawdę fajne i przyjemne, oczywiście dla osób które mają pracę. Mówi się o tym że w Łomży nie ma co robić. Moim zdaniem dużo zależy od inicjatywy samych mieszkańców. Przecież mamy piękne okolice, na przykład do jazdy na rowerze (co ja szczególnie preferuję w czasie wolnym), kluby może nie najlepsze, ale też nie ma co narzekać, mamy dwa baseny, korty tenisowe, wiele innych obiektów sportowych, niedługo powstanie galeria z prawdziwego zdarzenia. Moim zdaniem brakuje jedynie jakiegoś fajnego kina, i porządnego centrum kultury i rozrywki, w którym można było by iść na koncert, obejrzeć ciekawą wystawę, pograć w kręgle, squash i inne tego typu atrakcje. Do tego w Łomży przydał by się zadbany "park centralny" z fajnie zagospodarowanym stawem, skalniakami, ogrodem botanicznym, ładnie przystrzyżoną trawką itd. Poza tym jest całkiem fajnie i przyjemnie, jeżeli ma się za co spędzać wolny czas. ;)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zachód upada, bo przestał wierzyć |
nigdy nie byłem w quattro ale za to byłem kilka razy w Yam i to jest chyba normalne, że ceny są na poziomie jakimś tam bo jakby browar był po 2 złote to szybko by jak to ktoś powiedział "kołtuństwa sie naroiło" dlatego jest tak a nie inaczej, napewno jest jakiś poziom. I nie obsmarowywać dupy quattro bo to porządny napewno lokal o,,O :) a małolatów.. małolaci byli i są bo gdzie młodzież "z porządnych domów" ma się niby bawić... w Qubie?
|
|
fakt park łomzynśki jest ładny ale wyraznie zaniedbany. Sam czesto w nim bywam i widzę jak cieszy się duzym powodzeniem i jaki szeroki wachlarz wiekowy ludzi z niego korzysta. Pieniadze na doprowadzenie tego parku do przyzwoitości niewielkie ale jakość nikt z perpektywy maiasta tego nie widzi. urbi et orbi !
|
|
Zdejmij "pokrętło" i posmaruj olejem "zaworek"(taki pipek,co to się chowa i wysówa w zależności co Robisz pokrętłem)potem go rozruszaj.Więcej zrobić nie Możesz,ale powinno działać,jeżeli nie,czyt.wyżej "Orany_Julek"
|
|
Chodzi mi o Park JPII pomiędzy ul. Zawadzką a Wyszyńskiego. Jest to idealne miejsce żeby zorganizować na prawdę coś fajnego przy stosunkowo niewielkich kosztach. Wykopanie jakiegoś niewielkiego stawu, z niewielkim sztucznym strumykiem biegnącym od skalniaków, do tego jakiś fajny klimatyczny drewniany mostek. To wszystko w otoczeniu ogrodu botanicznego. Reszta parku - wystarczy posadzić ciut więcej krzewów, trochę drzew, no i przede wszystkim ładnie przystrzyżona trawka, a nie trawa jak na łąkach na Zawadach ;)
|
|
Nie chciałem zabierać głosu ale niestety nie wytrzymałem. Sam mieszkam poza Łomżą, co jest spowodowane studiami ale nie tylko, po prostu nie widzę perspektyw na życie w moim mieście rodzinnym... Według mnie wina takiego stanu rzeczy jest po stronie władz miasta, które nie starają się stworzyć nowych miejsc pracy, nie dbają o przedsiębiorców, a kupują nowe samochody i bawią się w zmiany kierunków ruchu jednej z ulic. Ale ponadto uważam, że duży wpływ na stan obecny Naszego miasta ma wszechobecny klerykalizm, który blokuje wiele inwestycji i do tego doi budżet miasta wszystkimi możliwymi sposobami, powodując braki w finansach na ważniejsze cele. Osobiście w ostatnich wyborach głosowałem na obecnego prezydenta ale niestety bardzo się zawiodłem jego czynami. Brak zainteresowania ludźmi i ciągłe wydatki na siebie i swoją świtę oraz ostateczne podporządkowanie kościołowi...niestety nie jest to wesoła sytuacja i patrząc na koniec swojego nosa niestety miasto "wymiera" nie tylko z ludzi ale i z finansów. W przyszłych wyborach na pewno nie oddam na obecnych ludzi głosu. Ponadto, czy nie dziwi fakt, że np Zambrów rozwija się świetnie? Mniejsze miasto, a ma obwodnicę, cały czas coś się tam dzieje i jakoś nie mają problemu z ludnością... Pisanie artykułów na portalach nic nie pomoże, trzeba wziąć się do roboty Szanowni Władcy urzędu miasta, bo o gospodarzach nie można tutaj mówić... Pozdrawiam. ***** ***
|
|
Nawet biorąc pod uwagę tę nieszczęsną turystykę ;) to do tego trzeba miec smykałkę, bo piękne rejony są (chociażby Bona, Forty i Narew do dyspozycji). Wydaje mi się że Urzędnicy (jak dobrze Pjotr4 zauważył, iż Ci panowie nie zasługują na miano gospodarzy) chcieliby stworzyc w Łomży coś po trochu z każdej dziedziny czy to kultury czy gospodarki, ale chyba zachłysnęli się tym wszystkim na raz, przez co wiele projektów leży w szufladzie (mam nadzieję) Popieram w całości pomysł DFX'a dot. Parku Jana Pawła II. Panowie Urzędnicy - zacznijmy od takich prostych rzeczy, by przyciągnąc młodzież, a byc może wspólnymi siłami coś zdziałamy.
|
|
Ale kto?
|
|
Ale jest ich dwoje dr.O kogo chodzi?
|
|
Za 500 to Cię 2 godziny powożę.
|
|
nie polecam wybielania, moja siostra zniszczyła sobie tak szkliwo rudy błazen z druhem
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |