niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
dyktatura kaczystów!

"Jednym zdanie wielkie chamstwo" to kopia z internetu

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: dyktatura kaczystów!

Obcy czy swój. Skoro ja mam wspomagać swojego, to co ten swój zrobi dla mnie? Sprzeda dwa razy taniej niż obcemu? Ten swój jednakowo traktuje swoich i obcych, to dlaczego ja mam tego swojego traktować lepiej niż obcego? Relacja jest prosta: handlarz sprzedaje aby zarobić i chce zarobić jak najwięcej; klient kupuje i chce kupić jak najtaniej. Klient ma kasę, a handlarz towar. Pieniądze wydaje się tam, gdzie lepiej, taniej albo lepiej i taniej. Zazwyczaj lepiej i taniej jest w galeriach i ludzie tam kupują. Dlatego, proszę, nie wyjeżdżajcie z zaściankową logiką, żeby kupować u swoich. Jak ktoś tak mówi, znaczy, że sam jest handlarzem i broni swoich interesów. A co do miejsc pracy, kolejny zabobon, że jak przez galerię zamkną parę sklepów, to bezrobocie wzrośnie. Już Wam mówię: nie wzrośnie, spadnie.

Czy ktoś z was spotkał w jakimś warsztacie pracującego na czarno mechanika - znak szczególny: prawe ucho pokiereszowane podobno przez podnośnik czy jakoś tak? Byłem naiwny dając mu w ubiegłym roku zaliczkę za naprawę opelka i na części, a on jakoś wyleciał z poprzedniej roboty za wódę i kanty.

molasar34, jesteś pewny? to jedz do Płocka i zobacz ile lokali w centrum stoi puste..
voodoo, twoja logika jest na poziomie gimnazjalisty, różnica jest taka że lokalny handlarz jest zameldowany tutaj a w związku z tym podatki zostają gdzie? w mieście, a na co podatki są przeznaczane? drogi, szkoły, przedszkola, remonty itd itp
Więc zafajdańcu myśl bardziej globalnie, nikt nie każe tobie kupować drożej, sam kupuje gdzie taniej ale nie pisz bzdur...
I kto jeździ po galeriach ten wie że tanio w tych sklepach nie ma...

tak patrzę na tę ulotkę i nie ma tu słowa o rtęci w substancjach pomocniczych: latkoza, sodek chloru, fenoksyetanol, medium 199 zawierające aminokwasy, sole mineralne, witaminy, woda do wstrzykiwania.
Prawda jest taka, że każdy z tych składników może poczynić olbrzymie szkody w organizmie, który nie toleruje takich składników. Jakby nie było, to jest chemia, nawet jeśli nie ma tam rtęci.

To nieprawda, że w galeriach jest taniej. Wręcz przeciwnie, i rzadko kiedy można negocjować ceny..

Wszyscy przejmują się galerią, a na starym rynku przybywa lokali do wynajęcia. Sama starówka też wymiera, coraz gorzej wiedzie się tam właścicielom sklepów.
Galeria powinna powstać 10 lat temu, kiedy była hossa, a sytuacja na rynku byłaby teraz uregulowana.
Niewątpliwe otwarcie galerii było kwestią czasu, tylko że teraz jej otwarcie pogłębi i tak trudną sytuację na rynku łomżyńskim. W większości galerii dominują sieciówki.
Białystok i Warszawa zarobią trochę mniej, a łomżyńscy przedsiębiorcy oberwą po kieszeni za swoją krótkowzroczność.

nareszcieeee :D

Znowu bezsensowny komentarz Transpondera :D hahaha

voodoo, jesteś ograniczony i zaraz udowodnię ci to po raz kolejny... Jaki przekrój ma łomżyński biznes? większość to handel i usługi, więc w twierdzisz że w swej masie płacą małe podatki? może nawet właściciele tych łomżyńskich "straganów" płacą mało podatku od nieruchomości, pitu ale w masie to jest ogromna suma. Wytłumacz co to jest subwencja ogólna i od kogo pochodzi? to będzie bardzo ciekawe, może z worka św. mikołaja? Dotacje z unii utrzymują szkoły, przedszkola, oświetlają ulice, remontują dziury w jezdni, opłacają sprzątających miasto? chyba też nie... już chyba zdałeś sobie sprawę jakim jesteś kretynem... Tak to lokalna społeczność płacąca tu podatki utrzymuje i rozwija to miasto.
Jak byś czytał ze zrozumieniem to byś wiedział że ja kupuje gdzie taniej i lepiej, ale twoje argumenty są na poziomie gimnazjum i to musiałem skomentować...

zgadza sie... za tymi pierwszymi torami. Przepraszam pomylilo mi sie :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org