Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
dyktatura kaczystów! |
"Jednym zdanie wielkie chamstwo" to kopia z internetu
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: dyktatura kaczystów! |
Obcy czy swój. Skoro ja mam wspomagać swojego, to co ten swój zrobi dla mnie? Sprzeda dwa razy taniej niż obcemu? Ten swój jednakowo traktuje swoich i obcych, to dlaczego ja mam tego swojego traktować lepiej niż obcego? Relacja jest prosta: handlarz sprzedaje aby zarobić i chce zarobić jak najwięcej; klient kupuje i chce kupić jak najtaniej. Klient ma kasę, a handlarz towar. Pieniądze wydaje się tam, gdzie lepiej, taniej albo lepiej i taniej. Zazwyczaj lepiej i taniej jest w galeriach i ludzie tam kupują. Dlatego, proszę, nie wyjeżdżajcie z zaściankową logiką, żeby kupować u swoich. Jak ktoś tak mówi, znaczy, że sam jest handlarzem i broni swoich interesów. A co do miejsc pracy, kolejny zabobon, że jak przez galerię zamkną parę sklepów, to bezrobocie wzrośnie. Już Wam mówię: nie wzrośnie, spadnie.
|
|
Czy ktoś z was spotkał w jakimś warsztacie pracującego na czarno mechanika - znak szczególny: prawe ucho pokiereszowane podobno przez podnośnik czy jakoś tak? Byłem naiwny dając mu w ubiegłym roku zaliczkę za naprawę opelka i na części, a on jakoś wyleciał z poprzedniej roboty za wódę i kanty.
|
|
molasar34, jesteś pewny? to jedz do Płocka i zobacz ile lokali w centrum stoi puste.. voodoo, twoja logika jest na poziomie gimnazjalisty, różnica jest taka że lokalny handlarz jest zameldowany tutaj a w związku z tym podatki zostają gdzie? w mieście, a na co podatki są przeznaczane? drogi, szkoły, przedszkola, remonty itd itp Więc zafajdańcu myśl bardziej globalnie, nikt nie każe tobie kupować drożej, sam kupuje gdzie taniej ale nie pisz bzdur... I kto jeździ po galeriach ten wie że tanio w tych sklepach nie ma...
|
|
tak patrzę na tę ulotkę i nie ma tu słowa o rtęci w substancjach pomocniczych: latkoza, sodek chloru, fenoksyetanol, medium 199 zawierające aminokwasy, sole mineralne, witaminy, woda do wstrzykiwania. Prawda jest taka, że każdy z tych składników może poczynić olbrzymie szkody w organizmie, który nie toleruje takich składników. Jakby nie było, to jest chemia, nawet jeśli nie ma tam rtęci.
|
|
To nieprawda, że w galeriach jest taniej. Wręcz przeciwnie, i rzadko kiedy można negocjować ceny..
|
|
Wszyscy przejmują się galerią, a na starym rynku przybywa lokali do wynajęcia. Sama starówka też wymiera, coraz gorzej wiedzie się tam właścicielom sklepów. Galeria powinna powstać 10 lat temu, kiedy była hossa, a sytuacja na rynku byłaby teraz uregulowana. Niewątpliwe otwarcie galerii było kwestią czasu, tylko że teraz jej otwarcie pogłębi i tak trudną sytuację na rynku łomżyńskim. W większości galerii dominują sieciówki. Białystok i Warszawa zarobią trochę mniej, a łomżyńscy przedsiębiorcy oberwą po kieszeni za swoją krótkowzroczność.
|
|
nareszcieeee :D
|
|
Znowu bezsensowny komentarz Transpondera :D hahaha
|
|
voodoo, jesteś ograniczony i zaraz udowodnię ci to po raz kolejny... Jaki przekrój ma łomżyński biznes? większość to handel i usługi, więc w twierdzisz że w swej masie płacą małe podatki? może nawet właściciele tych łomżyńskich "straganów" płacą mało podatku od nieruchomości, pitu ale w masie to jest ogromna suma. Wytłumacz co to jest subwencja ogólna i od kogo pochodzi? to będzie bardzo ciekawe, może z worka św. mikołaja? Dotacje z unii utrzymują szkoły, przedszkola, oświetlają ulice, remontują dziury w jezdni, opłacają sprzątających miasto? chyba też nie... już chyba zdałeś sobie sprawę jakim jesteś kretynem... Tak to lokalna społeczność płacąca tu podatki utrzymuje i rozwija to miasto. Jak byś czytał ze zrozumieniem to byś wiedział że ja kupuje gdzie taniej i lepiej, ale twoje argumenty są na poziomie gimnazjum i to musiałem skomentować...
|
|
zgadza sie... za tymi pierwszymi torami. Przepraszam pomylilo mi sie :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |