Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Młodzież w Łomży. |
Proponuje pomnik dla Gierka. Niedawno umarł. A nieco wcze¶niej zrobił z Łomży miasto wojewódzkie. Jak zrobimy szybk± zbiórkę to stanie jeszce przed wyborami. :-)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Młodzież w Łomży. |
Witam.... witam.... ....a co koleżanka robi w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów? :) Te ostanie posty na forum to w ramach obowi±zków zawodowych, czy prywatny poci±g ku korzeniom? A może już szukacie miejsca na pomnik dla pana Millera? :) hihihi .....odsłonięcie byłoby poł±czone z festynem na plaży, a lokalna policja miałaby zagwarantować bezpieczeństwo..... ? Rado¶nie pozdrawiam!
|
|
jest na praktykach studenckich
|
|
A może w drug± stronę także:- antypomniki -np z gliny(żeby było taniej). Zostałby taki ulepiony i "postawiony inaczej" tj w odwrotn± stronę, tj poniżej gruntu, tj, zakopany! Wszystko oczywi¶cie z dĽwiękiem fanfar, z przemow± zawieraj±c± "zasługi" delikwenta i uroczy¶cie! Pewnie łatwiej znaleĽliby¶my "kandydatów" do takiej fety. To oczywi¶cie jest żart, ale może?.... Kogo więc na pocz±tek warto byłoby "wyróżnić" antypomnikiem? Pozdrowionka :-))))) _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Były już próby. Mamy słab± kadrę naukow±. Uczelnię planowan± przez Marszałka "uwalił" rektor Agrobiznesu (kolega Łybackiej). Bo to konkurencja! _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Kto widział lub słyszał o wypadku 05.06.2002r. na skrzyżowaniu Al Legionów i Polowej? M.in ja widziałem - cwaniactwo, cham...., brak odpowiedzialno¶ci taksówkarza (twierdzi że nie jego wina). My¶lę że powinno zabrać się dożywotnio licencję na prowadzenie taxi sprawcom, któży ¶wiadomie łami± przepisy!
|
|
...tylko jakby trochę wolniej..... co się stało mili admini.... ukradli ł±cze...? ....czy trzeba było się przenie¶ć na słabszy serwerek...? Pozdrawiam! Piotr
|
|
witam wszystkich mieszkańców Łomzy- mam do Was pytanko -dostałam propozycje pracy w Waszym mie¶cie-a nic o nim nie wem, pochodzę z zupełnie innej czę¶ci Polski. Napiszcie mi, czy warto tu przyjeżdzac, czy miasto jest fajne, jak się mieszka. dzięki za wszystkie informacje
|
|
Zależy o co pytasz, ....czym się interesujesz. Jak chcesz spędzać wolny czas. Jak szybko nawi±zujesz znajomo¶ci. Jest tu jedno małe kino. Jest teatr lalek, Muzeum, kilka galerii. jest wielu ciekawych ludzi, których niestety nieczęsto się widuje je¶li nie przebywa się w otaczaj±cym ich ¶rodowisku. jest kilka fajnych knajp, każda ze swoim własnym, indywidualnym klimatem..... A najpiękniejsze s± okolice..... dolina Narwi z jej meandrami i wysokimi skarpami, okoliczne lasy. W niedalekim Nowogrodzie piękny skansen kurpiowski (kumpel z Białegostoku chciał się tam przeprowadzić :) ) no i 20 km od Łomży jest Jedwabne, w Łomzy uczyła się Hanka Bielicka, a pod Łomż± przez pewien czas mieszkał i je¶li dobrze pamiętam Roman Dmowski.... Pozdrawiam! ps. ....a gdzie masz pracować....?
|
|
Ciekawe czy nie pod wpływem tego zdarzenia nie ¶wiec± się teraz zielone strzałki w prawo.
|
|
Trzeba to ruszyć! |
.. i tak niepostrzeżenie zapomnieli¶my o temacie głównym. Choć może widać nas teraz lepiej? Ale czy różnimy się od innych w tych sporach i dyskusjach?
|
|
Ja nie slucham zadnego radia no ale jak tak patrze na forum to moze i skusze sie posluchac czasem ktorejs stacji. Ostatnio widzialam takiego pana z mikrofonem Nadzieja :). Mam "nadzieje" ze kiedys mu wywiadu udziele :) przystojniak, jak tam sami tacy przystojniacy to bede sluchala
|
|
W moim sformułowaniu Drogi Kolego zawarta byla tak zwana ironia....na tyle subtelna,że nie musiałe¶ jej rozumieć.Wybaczam więc a dyskutować nie ma o czym :-)) Pozdrawiam: andrzej jarota
|
|
.....taka sonda..... ...akurat jest chyba w miarę spokojnie w tym temacie... ...nie ma żadnych gło¶nych spraw w mediach... Polecam sondę: http://spojrzenie.prv.pl/sonda.htm .
|
|
wła¶nie słucham 88,80, strasznie nudzi p. B........, przestawiam na 103,6 ( radio Nadzieja) a tu fajne nuty lec± i wiadomo¶ci da sie posłuchać.
|
|
Kto to jest prawdziwy łomżyniak ? 1. Czy to taki, który mieszka w Łomży od urodzenia.? Jego rodzina o 6 pokoleń ? 2. Człek przyjezdny i mieszka od 26 lat ? 3. Człek przyjezdny - mieszka 2 lata, ale czyje się łomżyniakiem ? 4. Człek przyjezdny-mieszka 2 lata i wszedł w zwi±zek z osob± mieszkaj±c± w Łomży ? Dlaczego ankieta dotyczy tylko prawdziwych łomżyniaków? Repezentuję pkt. 2 i nie narzekam. Wszystko w porz±dku. Ciekawe miejsca . Duże drzewo na prawo od nowego mostu w kierunku Pi±tnicy.
|
|
Em ...wiem.... wiem. Ale miałem "humora"! Sorki.... A co do niebezpieczeństw, Jarku, to jestem ich ¶wiadom i dlatego pisałem, że nie chcę tam wchodzić .... tylko pokręcić się w okolicach wej¶cia (i to od tej strony zewnętrznej). Pozdrawiam _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
A ja byłem i widziałem kobiety na tej imprezie. Pozdrowienia dla tych co byli i nie byli.
|
|
Re: |
Chyba nic :((( bo w Łomży to nic nie można :(((( zorganizować !!!!!
|
|
Obecnie przebywam w New York i chcialabym nawiazac kontakt z ludzmi z lomzy gdyz tesknie za tym miastem i chociaz przez internet chcialabym jakos sie wlaczyc w jego zycie.....jesli jest ktos taki kto mialby ochote sie odezwac bede wdzieczna..............pozdrawiam andrzej jarota
|
|
BAB zostało okradzione z całego sprzętu nadawczego. To był powód zaprzestania transmisji. Ponoć koncesja została przywrócona i BAB znowu nadaje. Pozdrawiam Ellena
|
|
Do Darka i Marka Najpierw porozmawiajcie ze swoimi pociechami i u¶wiadomcie im, że pies, to przede wszystkim wielki obowi±zek, a wła¶cicielem (przewodnikiem) winna być osoba bardzo odpowiedzialna. Niech maj± pełn± ¶wiadomo¶ć, że nawet, gdy deszcz, mróz i nieprzyjemnie na dworze, trzeba z psem wyj¶ć na dwór min. 2-3 razy dziennie po ok. pół godziny. Pies potrzebuje dużo ruchu, musi załatwić potrzeby fizjologiczne, musi się "wyżyć”. Np. bardzo modne ostatnio beagle, potrzebuj± codziennie kilkunastokilometrowych spacerów. Pies, to także spore koszty. Jak w znacznej większo¶ci przypadków, wasze córki także szukaj± maskotek do zabawy. Obowi±zek dbania o psy spadnie na Was- to jest pewne. Po miesi±cu-dwóch, gdy minie czar posiadania zwierz±tka, dzieci nie będ± chciały wychodzić z nimi na dwór. Radzę poważnie zastanowić się przed podjęciem ostatecznej decyzji. Może pluszowa maskotka byłaby odpowiedniejsza? Pozdrawiam
|
|
"Natura dała nam jeden język i dwoje uszu, aby¶my słuchali dwa razy tyle, ile mówili." Zenon z Kitionu space
|
|
To nie jest takie dziwne poniewaz Kosciol przez to "pedalstwo " stracil reputacje i zufanie.Moge powiedziec jak jest w USA gdzie mieszkam a pochodze z Lomzy.W moim miescie jest polski Koscol i jedynie dwie msze po polsku w Niedziele.Mysle ,ze w tym miescie jest okolo 3-4 tys. Polakow. Utarlo sie,ze wlasnie pod kosciolami w ameryce spotykaja sie Polacy i nie tylko po to aby poplotkowac a takze poglebiac swoje znajomosci z uwagi na "prace".Takze nie macie co sie martwic bo i tu przychodza tak jak w Polsce same osoby starsze.Koscol jest jedynie do polowy wypelniony.Chce jeszcze przypomniec ,ze w USA sa wszystkie wyznania nie tak jak w Polsce .I zobaczcie ,ze wszystkie te Koscioly sie utrzymuja ale nie tylko z ofiar wiernych ale takze organizuja rozne imprezy kulturalne,rozrywkowe i inne po to by egzystowac na dobrym poziomie.Rowniez prawie kazda duza parafia ma szkole katolicka oczywiscie platna.Tkze nie i Ksieza cos dadza od siebie by przyciagnac wiernych do Kosciola.
|
|
'rayben' a moze sam te pomiary se zrobisz łącznie z prędkością przepływu moczu przez MAŁEGO w mm/s :) ?. wkurza mnie to że jak ktoś zrobi coś porzytecznego to zaraz znajdują się prześmiewcy. Qm tak trzymaj. GoRbI
|
|
do raybena proponuję najpierw przeczytać ustawę, tu np.: "Ustawę o ochronie danych osobowych", a potem się na nią powoływać. ART. 6 W rozumieniu ustawy za dane osobowe uważa się każdą informację dotyczącą osoby fizycznej, pozwalającą na określenie tożsamości tej osoby. A jeżeli chodzi o konto mailowe, to dlatego jest tam klauzula o zgodzie na przetwarzanie danych, gdyż (przeważnie przy kontach darmowych) należy wypełnić ankietę gdzie się podaje: Imię i nazwisko Datę urodzenia Miejsce zamieszkania itd. GABO
|
|
.....szkoda , że nikt się nie chce pochwalić .....a moze to naprawdę jest jakaś lipa....sam jestem ciekawy
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |