środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Młodzież w Łomży.

Proponuje pomnik dla Gierka. Niedawno umarł. A nieco wcze¶niej zrobił z Łomży miasto wojewódzkie.

Jak zrobimy szybk± zbiórkę to stanie jeszce przed wyborami.
:-)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Młodzież w Łomży.

Witam.... witam....
....a co koleżanka robi w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów? :)

Te ostanie posty na forum to w ramach obowi±zków zawodowych, czy prywatny poci±g ku korzeniom?
A może już szukacie miejsca na pomnik dla pana Millera? :) hihihi .....odsłonięcie byłoby poł±czone z festynem na plaży, a lokalna policja miałaby zagwarantować bezpieczeństwo..... ?

Rado¶nie pozdrawiam!

jest na praktykach studenckich

A może w drug± stronę także:- antypomniki -np z gliny(żeby było taniej). Zostałby taki ulepiony i "postawiony inaczej" tj w odwrotn± stronę, tj poniżej gruntu, tj, zakopany! Wszystko oczywi¶cie z dĽwiękiem fanfar, z przemow± zawieraj±c± "zasługi" delikwenta i uroczy¶cie!
Pewnie łatwiej znaleĽliby¶my "kandydatów" do takiej fety.
To oczywi¶cie jest żart, ale może?.... Kogo więc na pocz±tek warto byłoby "wyróżnić" antypomnikiem?
Pozdrowionka :-)))))

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Były już próby. Mamy słab± kadrę naukow±. Uczelnię planowan± przez Marszałka "uwalił" rektor Agrobiznesu (kolega Łybackiej). Bo to konkurencja!

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

Kto widział lub słyszał o wypadku 05.06.2002r. na skrzyżowaniu Al Legionów i Polowej?
M.in ja widziałem - cwaniactwo, cham...., brak odpowiedzialno¶ci taksówkarza (twierdzi że nie jego wina).
My¶lę że powinno zabrać się dożywotnio licencję na prowadzenie taxi sprawcom, któży ¶wiadomie łami± przepisy!

...tylko jakby trochę wolniej..... co się stało mili admini.... ukradli ł±cze...? ....czy trzeba było się przenie¶ć na słabszy serwerek...?

Pozdrawiam!

Piotr

witam wszystkich mieszkańców Łomzy- mam do Was pytanko -dostałam propozycje pracy w Waszym mie¶cie-a nic o nim nie wem, pochodzę z zupełnie innej czę¶ci Polski. Napiszcie mi, czy warto tu przyjeżdzac, czy miasto jest fajne, jak się mieszka.
dzięki za wszystkie informacje

Zależy o co pytasz, ....czym się interesujesz.
Jak chcesz spędzać wolny czas. Jak szybko nawi±zujesz znajomo¶ci.

Jest tu jedno małe kino. Jest teatr lalek, Muzeum, kilka galerii. jest wielu ciekawych ludzi, których niestety nieczęsto się widuje je¶li nie przebywa się w otaczaj±cym ich ¶rodowisku.

jest kilka fajnych knajp, każda ze swoim własnym, indywidualnym klimatem.....

A najpiękniejsze s± okolice..... dolina Narwi z jej meandrami i wysokimi skarpami, okoliczne lasy.

W niedalekim Nowogrodzie piękny skansen kurpiowski (kumpel z Białegostoku chciał się tam przeprowadzić :) )

no i 20 km od Łomży jest Jedwabne, w Łomzy uczyła się Hanka Bielicka, a pod Łomż± przez pewien czas mieszkał i je¶li dobrze pamiętam Roman Dmowski....

Pozdrawiam!

ps. ....a gdzie masz pracować....?

Ciekawe czy nie pod wpływem tego zdarzenia nie ¶wiec± się teraz zielone strzałki w prawo.

Trzeba to ruszyć!

.. i tak niepostrzeżenie zapomnieli¶my o temacie głównym. Choć może widać nas teraz lepiej? Ale czy różnimy się od innych w tych sporach i dyskusjach?

Ja nie slucham zadnego radia no ale jak tak patrze na forum to moze i skusze sie posluchac czasem ktorejs stacji. Ostatnio widzialam takiego pana z mikrofonem Nadzieja :). Mam "nadzieje" ze kiedys mu wywiadu udziele :) przystojniak, jak tam sami tacy przystojniacy to bede sluchala

W moim sformułowaniu Drogi Kolego zawarta byla tak zwana ironia....na tyle subtelna,że nie musiałe¶ jej rozumieć.Wybaczam więc a dyskutować nie ma o czym :-))
Pozdrawiam:

andrzej jarota

.....taka sonda.....

...akurat jest chyba w miarę spokojnie w tym temacie...

...nie ma żadnych gło¶nych spraw w mediach...

Polecam sondę: http://spojrzenie.prv.pl/sonda.htm .

wła¶nie słucham 88,80, strasznie nudzi p. B........, przestawiam na 103,6 ( radio Nadzieja) a tu fajne nuty lec± i wiadomo¶ci da sie posłuchać.

Kto to jest prawdziwy łomżyniak ?
1. Czy to taki, który mieszka w Łomży od urodzenia.? Jego rodzina o 6 pokoleń ?
2. Człek przyjezdny i mieszka od 26 lat ?
3. Człek przyjezdny - mieszka 2 lata, ale czyje się łomżyniakiem ?
4. Człek przyjezdny-mieszka 2 lata i wszedł w zwi±zek z osob± mieszkaj±c± w Łomży ?

Dlaczego ankieta dotyczy tylko prawdziwych łomżyniaków?

Repezentuję pkt. 2 i nie narzekam. Wszystko w porz±dku. Ciekawe miejsca . Duże drzewo na prawo od nowego mostu w kierunku Pi±tnicy.

Em ...wiem.... wiem. Ale miałem "humora"! Sorki....

A co do niebezpieczeństw, Jarku, to jestem ich ¶wiadom i dlatego pisałem, że nie chcę tam wchodzić .... tylko pokręcić się w okolicach wej¶cia (i to od tej strony zewnętrznej).

Pozdrawiam

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

A ja byłem i widziałem kobiety na tej imprezie.

Pozdrowienia dla tych co byli i nie byli.

Re:

Chyba nic :((( bo w Łomży to nic nie można :(((( zorganizować !!!!!

Re:

Obecnie przebywam w New York i chcialabym nawiazac kontakt z ludzmi z lomzy gdyz tesknie za tym miastem i chociaz przez internet chcialabym jakos sie wlaczyc w jego zycie.....jesli jest ktos taki kto mialby ochote sie odezwac bede wdzieczna..............pozdrawiam

andrzej jarota

Re:

BAB zostało okradzione z całego sprzętu nadawczego. To był powód zaprzestania transmisji. Ponoć koncesja została przywrócona i BAB znowu nadaje.

Pozdrawiam
Ellena

Re:

Do Darka i Marka
Najpierw porozmawiajcie ze swoimi pociechami i u¶wiadomcie im, że pies, to przede wszystkim wielki obowi±zek, a wła¶cicielem (przewodnikiem) winna być osoba bardzo
odpowiedzialna. Niech maj± pełn± ¶wiadomo¶ć, że nawet, gdy deszcz, mróz i nieprzyjemnie na dworze, trzeba z psem wyj¶ć na dwór min. 2-3 razy dziennie po ok. pół godziny. Pies potrzebuje dużo ruchu, musi załatwić potrzeby fizjologiczne, musi się "wyżyć”. Np. bardzo modne ostatnio beagle, potrzebuj± codziennie kilkunastokilometrowych spacerów. Pies, to także spore koszty. Jak w znacznej większo¶ci przypadków, wasze córki także szukaj± maskotek do zabawy. Obowi±zek dbania o psy spadnie na Was- to jest pewne. Po miesi±cu-dwóch, gdy minie czar posiadania zwierz±tka, dzieci nie będ± chciały wychodzić z nimi na dwór.
Radzę poważnie zastanowić się przed podjęciem ostatecznej decyzji. Może pluszowa maskotka byłaby odpowiedniejsza?
Pozdrawiam

"Natura dała nam jeden język i dwoje uszu, aby¶my słuchali dwa razy tyle, ile mówili."

Zenon z Kitionu

space

To nie jest takie dziwne poniewaz Kosciol przez to "pedalstwo "

stracil reputacje i zufanie.Moge powiedziec jak jest w USA gdzie mieszkam a pochodze z Lomzy.W moim miescie jest polski Koscol i jedynie dwie msze
po polsku w Niedziele.Mysle ,ze w tym miescie jest okolo 3-4 tys. Polakow.
Utarlo sie,ze wlasnie pod kosciolami w ameryce spotykaja sie Polacy i nie tylko po to aby poplotkowac a takze poglebiac swoje znajomosci z uwagi na "prace".Takze nie macie co sie martwic bo i tu przychodza tak jak w Polsce same osoby starsze.Koscol jest jedynie do polowy wypelniony.Chce jeszcze przypomniec ,ze w USA sa wszystkie wyznania nie tak jak w Polsce .I zobaczcie ,ze wszystkie te Koscioly sie utrzymuja ale nie tylko z ofiar wiernych ale takze organizuja rozne imprezy kulturalne,rozrywkowe i inne po to by egzystowac na dobrym poziomie.Rowniez prawie kazda duza parafia ma szkole katolicka oczywiscie platna.Tkze nie i Ksieza cos dadza od siebie by przyciagnac wiernych do Kosciola.

'rayben' a moze sam te pomiary se zrobisz łącznie z prędkością przepływu moczu przez MAŁEGO w mm/s :) ?. wkurza mnie to że jak ktoś zrobi coś porzytecznego to zaraz znajdują się prześmiewcy. Qm tak trzymaj.

GoRbI

do raybena

proponuję najpierw przeczytać ustawę, tu np.: "Ustawę o ochronie danych osobowych", a potem się na nią powoływać.

ART. 6
W rozumieniu ustawy za dane osobowe uważa się każdą informację dotyczącą osoby fizycznej, pozwalającą na określenie tożsamości tej osoby.

A jeżeli chodzi o konto mailowe, to dlatego jest tam klauzula o zgodzie na przetwarzanie danych, gdyż (przeważnie przy kontach darmowych) należy wypełnić ankietę gdzie się podaje:

Imię i nazwisko
Datę urodzenia
Miejsce zamieszkania
itd.

GABO

.....szkoda , że nikt się nie chce pochwalić .....a moze to naprawdę jest jakaś lipa....sam jestem ciekawy

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org