poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Tak internauci wyceniają Tuska

Wszystkojedno gdzie, aby był.
Przy Zawadzkiej byłoby fajnie i pseudo park by zniknął.

Irytuje mnie to,że ludziom nie zależy na rozwoju miasta. Rozumiem dbałość o własne interesy, ale sklepikarze są chyba w mniejszości ?

Mam nadzieję, że Łomża nie odpuści.

Mam jeszcze jedno pytanie ta magiczna lokalizacja hipermarketu na Fadomie, dlaczego i dla kogo jest lepsza ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Tak internauci wyceniają Tuska

Róbcie jak chcecie, i nie gadajcie o tych rurach ze to tuba, bo tuba to tu : http://www.handbox.pl/produkty/kolumny/blt/02_blt600/foty/foto1.jpg

Loko zacznijmy od podstaw, polecam lekturke:
http://www.diyaudio.pl/articles.php?id=4
http://www.diyaudio.pl/articles.php?id=8
http://www.diyaudio.pl/articles.php?id=7

a na linii nr 8 wielkimi literami na tablicy kerunkowej autobusu wypisano - "TARGOWICA",
trochę trąci zdradą narodową, może przydałaby się jakaś lepsza nazwa?

Gdzie tak pisalo awaria hamulców przy kierowcy ?

te nowe volvo mają chyba faktycznie system wyświetlania komunikatów na małym ekraniku przed kierowcą,
powodem takiego komunikatu może być np. uszkodzenie jednego z czujników abs lub setki innych czujników w tak nowoczesnym pojeździe

cala zabudowa bez kondensatora, ze wzmakiem i glosnikem oddam za 1700wszytko Helix sam wzmacniacz Hxa400MKII kosztuje 2200pln (zabudowa gratis, koszt zrobienia to ok 400pln) jak by co to gg 2921659
auto startowalo w Profi i w Profi bedzie startowalo nadal, ajlepszy zcas ET z porzednia jednostka b16a2 to 15,85ET, teraz celuję w 14, ale to sie okaze

jest taki maly monitorek kolo pretkosciomieza mozna powiedzic ze jest to komputer pokladowy

czy są w internecie strony łomżyńskich komisów samochodowych, takie na których mógłbym sobie obejrzeć samochody i ceny?????jeżeli tak to podajcie linki
z góry dziękuję!!!!

niema czegos takiego w Łomzy

Najprościej ,przerzucić się na maca

Zgadzam się z tobą 1972. Nie wiem jaka nazwa powinna byc napisana, ale tej naszej Targowicy nie ma już od ok. 10 lat. Po drugie, zauważyłem, że te wyświetlacze mają różne nazwy w różnych autobusach, Zniknęły też tak szumnie reklamowane w ub. roku głosowe zapowiedzi przystanków. Była akcja, skończyła się i wystarczy. I po trzecie, a nie wygodniej byłoby, gdybym wszedł na stronę MPK Łomża i pobrał do druku rozkład z przystanku jaki mi jest potrzebny. Np. chciałbym mieć odjazdy ze St. Rynku, ale jaki to numer? Jechać, zobaczyć, zapisać, wysłać e-mailem. To już wygodniej jak będę pod słupkiem odpalić zdjęcie cyfrówką.

dzięki za odpowiedzi

nowanna

Jak tak czytam te wasze posty to mi rece opadaja. Zanim cos palniecie jeszcze raz to chociaz przeczytajcie na Wikipedii czy nawet zerknijcie do encyklopedii (o ile takowa w domu macie) gdzie jest Bangladesz i jaka wiare wyznaja w tym kraju.
Dla waszej ciekawosci - Chrzescijanstwo pojawilo sie w Indiach (sasiedni kraj) dlugo wczesniej niz w Europie. Rozmawialem z bylym ambasadorem Polski w Indiach, zawsze bardzo cieplo sie wypowiadal o Indiach i ogolnie o tamtych rejonach swiata. I nawet sobie nie zdajecie sprawy jak wiele rzeczy nasz laczy (jako kultury) i jak blisko siebie leza korzenie kultury europejskiej i hinduskiej. Tak naprawde dzieki temu, ze poznajemy poglady innych i konfrontujemy je z naszymy docenamy nasza kulture, historie. Osobiscie ciesze sie, ze podczas odwiedzin rodzinnego miasta bede mogl spotkac w pubie studentow z Bangladeszu i porozmawiac z nimi przy lomzynskim piwku. Troche tolerancji. Dla tych ludzi to jest ogromna przygoda (ktory z was pojechalby do Indii czy Chin na studia?) a dzieki nim moze kilku-kilku lomzynskich studentow poszerzy swoje horyzonty i to jest ten zysk. Moze dzieki nim nasze szare miasto nabierze kolorytu. Do tej pory wspominam jak w jednym z lomzynskich lokali "chinese food" spotkalem Japonczyka, ktory przyleciaj z Japonii i jechal rowerem do Warszawy zwiedzajac nasze tereny i opowiadal, ze mu sie Lomza podoba, ze spotkal wielu milych ludzi, itp... nie niszcie opinii Polakow jako narodzie goscinnym. moze ci ludzie za te kilka-kilkanascie lat wroca do Lomzy, zeby zalozyc firme outsourcingowa i beda zatrudniac rodzimych informatykow. Kto wie.. ale jak nie sprobuja to sie nie dowiemy.

jebta sie

ludzie o co tutaj wielki krzyk!! to ze panna typowi ch..ja w reku trzyma?nie jedna co tutaj pisze lepsze rzeczy robila a na nia jada! myslalem ze to naprawde ostra jazda a tutaj lipa.wiecej gadki niz to warte

http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html
http://moto.money.pl/ceny-paliw/

może mi ktos wysłać linka na: cooba123@comcast.net
Txk

Na linii nr 8 zamiast TARGOWICA proponuję SKOWRONKI. To stara nazwa
tej dzielnicy, a dawniej podłomżyńskiej wsi.

Domino:
świetny post !!
Dlaczego nie ma takich informacji w necie ???!!
Pozdrowienia.

Ludzie, czemu wy się dziwicie?

Oni (handlarze, bo na miano kupców za których tak cchętnie się podają trzeba zasłużyć) mają własne źródła zaopatrzenia w artykuły codziennej potrzeby. Mnie do Makro nie wpuszczają, bo nie mam karty i nie zasługuję na nią. Podobnie było z hurtowwnią/sklepem na Piłsudskiego.
Oni kupują taniej, a nam się wątroba przewraca, gdy płacimy 10-15% drożej niż mieszkańcy innych miast. Wiem co piszę, bo tam bywam.
Opowiadał mi dziadek, że podobna sytuacja była przed wojną, kiedy to żydzi w Łomży blokowali wszelką konkurencję ze strony polaków.
Większość mieszkańców Łomży nie jest związana z handlem i chce kupować taniej.
Nie mogę się nadziwić, że w tym mieście wszyscy boją się mniejszości i dają się wodzić im za nos.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org