Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Tak internauci wyceniają Tuska |
Wszystkojedno gdzie, aby był. Przy Zawadzkiej byłoby fajnie i pseudo park by zniknął. Irytuje mnie to,że ludziom nie zależy na rozwoju miasta. Rozumiem dbałość o własne interesy, ale sklepikarze są chyba w mniejszości ? Mam nadzieję, że Łomża nie odpuści. Mam jeszcze jedno pytanie ta magiczna lokalizacja hipermarketu na Fadomie, dlaczego i dla kogo jest lepsza ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Tak internauci wyceniają Tuska |
Róbcie jak chcecie, i nie gadajcie o tych rurach ze to tuba, bo tuba to tu : http://www.handbox.pl/produkty/kolumny/blt/02_blt600/foty/foto1.jpg Loko zacznijmy od podstaw, polecam lekturke: http://www.diyaudio.pl/articles.php?id=4 http://www.diyaudio.pl/articles.php?id=8 http://www.diyaudio.pl/articles.php?id=7
|
|
a na linii nr 8 wielkimi literami na tablicy kerunkowej autobusu wypisano - "TARGOWICA", trochę trąci zdradą narodową, może przydałaby się jakaś lepsza nazwa?
|
|
Gdzie tak pisalo awaria hamulców przy kierowcy ?
|
|
te nowe volvo mają chyba faktycznie system wyświetlania komunikatów na małym ekraniku przed kierowcą, powodem takiego komunikatu może być np. uszkodzenie jednego z czujników abs lub setki innych czujników w tak nowoczesnym pojeździe
|
|
cala zabudowa bez kondensatora, ze wzmakiem i glosnikem oddam za 1700wszytko Helix sam wzmacniacz Hxa400MKII kosztuje 2200pln (zabudowa gratis, koszt zrobienia to ok 400pln) jak by co to gg 2921659 auto startowalo w Profi i w Profi bedzie startowalo nadal, ajlepszy zcas ET z porzednia jednostka b16a2 to 15,85ET, teraz celuję w 14, ale to sie okaze
|
|
jest taki maly monitorek kolo pretkosciomieza mozna powiedzic ze jest to komputer pokladowy
|
|
czy są w internecie strony łomżyńskich komisów samochodowych, takie na których mógłbym sobie obejrzeć samochody i ceny?????jeżeli tak to podajcie linki z góry dziękuję!!!!
|
|
niema czegos takiego w Łomzy Najprościej ,przerzucić się na maca
|
|
Zgadzam się z tobą 1972. Nie wiem jaka nazwa powinna byc napisana, ale tej naszej Targowicy nie ma już od ok. 10 lat. Po drugie, zauważyłem, że te wyświetlacze mają różne nazwy w różnych autobusach, Zniknęły też tak szumnie reklamowane w ub. roku głosowe zapowiedzi przystanków. Była akcja, skończyła się i wystarczy. I po trzecie, a nie wygodniej byłoby, gdybym wszedł na stronę MPK Łomża i pobrał do druku rozkład z przystanku jaki mi jest potrzebny. Np. chciałbym mieć odjazdy ze St. Rynku, ale jaki to numer? Jechać, zobaczyć, zapisać, wysłać e-mailem. To już wygodniej jak będę pod słupkiem odpalić zdjęcie cyfrówką.
|
|
dzięki za odpowiedzi nowanna
|
|
Jak tak czytam te wasze posty to mi rece opadaja. Zanim cos palniecie jeszcze raz to chociaz przeczytajcie na Wikipedii czy nawet zerknijcie do encyklopedii (o ile takowa w domu macie) gdzie jest Bangladesz i jaka wiare wyznaja w tym kraju. Dla waszej ciekawosci - Chrzescijanstwo pojawilo sie w Indiach (sasiedni kraj) dlugo wczesniej niz w Europie. Rozmawialem z bylym ambasadorem Polski w Indiach, zawsze bardzo cieplo sie wypowiadal o Indiach i ogolnie o tamtych rejonach swiata. I nawet sobie nie zdajecie sprawy jak wiele rzeczy nasz laczy (jako kultury) i jak blisko siebie leza korzenie kultury europejskiej i hinduskiej. Tak naprawde dzieki temu, ze poznajemy poglady innych i konfrontujemy je z naszymy docenamy nasza kulture, historie. Osobiscie ciesze sie, ze podczas odwiedzin rodzinnego miasta bede mogl spotkac w pubie studentow z Bangladeszu i porozmawiac z nimi przy lomzynskim piwku. Troche tolerancji. Dla tych ludzi to jest ogromna przygoda (ktory z was pojechalby do Indii czy Chin na studia?) a dzieki nim moze kilku-kilku lomzynskich studentow poszerzy swoje horyzonty i to jest ten zysk. Moze dzieki nim nasze szare miasto nabierze kolorytu. Do tej pory wspominam jak w jednym z lomzynskich lokali "chinese food" spotkalem Japonczyka, ktory przyleciaj z Japonii i jechal rowerem do Warszawy zwiedzajac nasze tereny i opowiadal, ze mu sie Lomza podoba, ze spotkal wielu milych ludzi, itp... nie niszcie opinii Polakow jako narodzie goscinnym. moze ci ludzie za te kilka-kilkanascie lat wroca do Lomzy, zeby zalozyc firme outsourcingowa i beda zatrudniac rodzimych informatykow. Kto wie.. ale jak nie sprobuja to sie nie dowiemy.
|
|
jebta sie
|
|
ludzie o co tutaj wielki krzyk!! to ze panna typowi ch..ja w reku trzyma?nie jedna co tutaj pisze lepsze rzeczy robila a na nia jada! myslalem ze to naprawde ostra jazda a tutaj lipa.wiecej gadki niz to warte http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html http://moto.money.pl/ceny-paliw/
|
|
może mi ktos wysłać linka na: cooba123@comcast.net Txk
|
|
Na linii nr 8 zamiast TARGOWICA proponuję SKOWRONKI. To stara nazwa tej dzielnicy, a dawniej podłomżyńskiej wsi.
|
|
Domino: świetny post !! Dlaczego nie ma takich informacji w necie ???!! Pozdrowienia.
|
|
Ludzie, czemu wy się dziwicie? Oni (handlarze, bo na miano kupców za których tak cchętnie się podają trzeba zasłużyć) mają własne źródła zaopatrzenia w artykuły codziennej potrzeby. Mnie do Makro nie wpuszczają, bo nie mam karty i nie zasługuję na nią. Podobnie było z hurtowwnią/sklepem na Piłsudskiego. Oni kupują taniej, a nam się wątroba przewraca, gdy płacimy 10-15% drożej niż mieszkańcy innych miast. Wiem co piszę, bo tam bywam. Opowiadał mi dziadek, że podobna sytuacja była przed wojną, kiedy to żydzi w Łomży blokowali wszelką konkurencję ze strony polaków. Większość mieszkańców Łomży nie jest związana z handlem i chce kupować taniej. Nie mogę się nadziwić, że w tym mieście wszyscy boją się mniejszości i dają się wodzić im za nos.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |