poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Religijne zacofanie w sądowym wyroku

Hipermarket będzie w Ostrołęce. To wiadomość prawie pewna. Tam myślą logicznie. Zyska na tym miasto, mieszkańcy i handlarze; stracić mogą hurtownicy. Zysk wynika z tego, że do sklepu przyjeżdżać będą klienci z miejscowości oddalonych o ok. 50-60 km. Daje to, skromnie licząc blisko 400 tys. potencjalnyvh nabywców. Mogło być u nas, ale jak zwykle się pierdyknęło. A ceny rzeczywiście, tylko czekać, podskoczą.
Chyba, że włodarze pójdą po rozum do głowy i wyznaczą rozsądne miejsca pod sklepy wielkopowierzchniowe.

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Religijne zacofanie w sądowym wyroku

Filmiki:
http://www.funiaste.net/2006/luty/09/

Z moich informacji wynika, że powyższy most drewniany znajdował się przez pewien czas w miejscu dawnego mostu "żelaznego" przy obecnej plaży, po czym został rozebrany. Zgadza się ?

Zbych

zamiast wyśmiewać sie to pomoglibyscie koledze :) DR YO fajny klub jest na ulicy Łąkowej oraz na zjezdzie.Miłej zabawy zycze :)

Chyba że - choć szanse są nikłe - wybrana zostanie opcja "czerwona".

(najbardziej w wersji niebieskiej dziwi mnie ta nitka od węzła pod giełczynem na Siemień.

Kto mieszka w Siemieniu?)

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

w tym wypadku proponuje abysmy robili zakupy w obecnych dyskontach spozywczych.
niech drobni sklepikarze ida po rozum do glowy, ze i w ten sposob mozna im zajsc za skore

proponuje aby ta drobna inteligencja sklepikarska przejechala sie do wiekszych miast na czym polega handel
i skonczyla ze swoja glupia fantazja

jest w Łomży jeszcze toyota avensis o numerch BL15000.by basowalo wam do kolekcji

owszem jest
jak masz albo zrobisz podrzuć fotkę
zapraszamy do szerokiej współpracy

"Instruktorzy Związku Harcerstwa Polskiego otrzymają zakaz dotykania dzieci i współuczestniczenia w grach kontaktowych" .... czy to dotyczy także drugiego harcerstwa (H-o Rzeczpospolitej czy jak im tam), oraz wychowawców w sutannach?

A od kiedy ksztalt obudowy ma wpływ na dźwięk ?

Ale buc z tego Pieńkosia.

hehehhehee

no to jest 1 czesc kto ma 2?

Zbych

hehehhe no Pieńkoś buahahahha

Zbych

Filmik wam nie działa ??

http://s19.yousendit.com/d.aspx?id=1H51NN56U6WNW3OOD2EIP20PVP

oto link do odtwarzacz-napewno zadziałą

eLo PoZdRo

Dziewczyny szanujcie się!!!

Dobierajcie lepiej facetów, chyba że chcecie wystąpić w filmach jak koleżanka. Myślę, że nawet ten palant nie zastanowił się nad konsekwencjami, jakie zapewne już niedługo nastąpią...

Zmarnował jej tylko życie w tym LO.
Wątpię, żeby ten filmik pochodził od kogoś innego, chyba, że kamery szkolne w ubikacjach też to nagrały.

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

Buhehehe dobra wytłumaczenie, poprostu chciała ,,kolege'' zadowolić <lol2>

hej masz moze ten filmik:/ bo nie wiem o co biega mozesz dac link zebym go zobaczyla :/

Zbych

ej bez kitu link jest podany do tego filmiku, nawet do programu który go odtwarza tylko wy jestescie troche nie teges i tego nie widzicie ...

Piotrze z Łomży
A cóż ci zagraża, obywatelu „wielce cywilizowanego” miasta?

Gamonie z GDDKiA zafundowały mieszkańcom Giełczyna obwodnicę pod oknami ich domów. Ważniejsze okazały się ptaszki, niż... ludzie.
Czemu nie zaprojektowano obwodnicy po polach między Zawadami a Giełczynem? No,... dlaczego??????????????

Piotr pewnie boi się, że "czarny lud" może go zjeść!?

A czemu skrzynia jest lepsza, bo przepraszam nie kapuje. Jak komus odpowiada tuba - czyli bass reflex w ksztalcei walca, to niech ją bierze. Kształt nie wpływa na dźwięk no chyba, że coś się w fizyce zmienia. Liczy sie głośnik jaki tam wpakujecie i czy bedzie pasował do danego litrażu i strojenia tuneli B-R.

Tanie co nie znaczy złe głośniki --> www.stx.pl , polecam GDN 30-300-AP.

A przepraszam, jak to jest jak się ma pokrywę bagażnika? Trzeba jakieś dziurki robić żeby do wewnątrz samochodu dźwięk wpadał?

rudy błazen z druhem

crazy: NIGDY nie powiedziałbym, że masz syna :)

Pozdrawiam.

crazy: NIGDY nie powiedziałbym, że masz syna :)

Pozdrawiam.

Jak się boisz, to do jakiejś puszczy. A tak na serio, to ja nie widzę za bardzo problemów. Nie od dziś w Polsce studiują ludzie spoza Europy, z tak zwanych krajów Trzeciego Świata i nie są oni chyba jakimś zagrożeniem dla Polaków. Rozumiem, że w mieście wielkości Łomży nie wtopią się oni w tłum i będą rzucać się w oczy. Niestety, wydaje mi się, że to raczej ze szkodą dla nich...

faktycznie może mogłoby być lepsze, niestety robione z większej odległości:

http://ksebki.9g.pl/galeria/displayimage.php?pos=-3

Proponuje rozpocząć nową dyskusję na temat jakości świadczonych usług w ŁOMŻY. Zmieniajmy "małe ojczyzny". Na pewno każdy z nas spotkał się z mniej lub bardziej profesjonalnym podejściem do nas jako klientów. Moją intencją nie jest reklama wybranych firm. Uważam jednak, że można wspomnieć o lokalnych firmach wyróżniajacych sie ponad przecietną. Proponuję aby internauci opisywali tu swoje pozytywne lub negatywne doświadczenia z lokalnym biznesem.

Zbych

CO TO ZA POPELINA MAŁEM UBRUDZONA . WEZ ZRÓB FOTE JAKĄŚ Z TYCH TUNELI I SIĘ WSZYSTKO ROZWIĄŻE JA MYSLE ZE COS JEST ALE NIE WIADOMO GDZIE.

apostata

ks. Tischner:

oczywiście zapomniałem wspomnieć o BLM A001, które już jest w kolekcji

Czy jest jeszcze gdzies ten filmik z 3 LO do zobaczenia?

Po pierwsze to witam wszystkich na forum.

Moja zagadka:

Leciały gęsi, naprzeciw nich leciał gąsior. Przywitał się z nimi: "Dzień dobry sto gęsi". Gęsi odpowiedziały: "Żeby nas było sto to musi być nas jeszcze raz tyle, pół tyle, ćwierć tyle i ty". Ile leciało gęsi ?

apostata

ks. Tischner:

Sorki za dwa posty ale jaiś bład mi wyskoczył.

wszytskie ciuchy w lomzynskich sklepach sa z bazaru, lepiej juz isc pod wiate bedzie troche taniej a i obsluga taka sama paniemajesz

w chodze do sklepu no more czy jakos tak a tam pacjentka ledwo co po polsku mowi
hehe

nie chce mi sie wierzyc w to ze Łomżyńska uczelnia zamiast przyjac na zajecia Łomżyniaków odda miejsca obcokrajowcom a co gorsza jeszcze z jakiiegos bangladesza

ktos se jaja robi albo cus

a jezeli to prawda to trzeba bedzie z kałachem po ulicy chodzic niedlugo a zamiast studiowac .... he
goldband

co to sie dzieje cholera zeby dzieci w miejscu publicznym bawily sie algide:/

ale moge dać fotke

http://img444.imageshack.us/img444/935/mcd00020ag.jpg

Zbych

Stanowczo tak !!!
To oczywiste że powinien powstać supermarket i tylko stanowcza podstawa mieszkańców i władz miasta może do tego doprowadzić
I mam pytanie do osób będących przeciwko budowie Stokrotki
Czy nie chodzicie tam na zakupu ? :P

Nie! Powinien powastac poza "centrum" ! Wtedy jest jakas szansa na rozwoj tego starzejacego sie miasta kosciolow i aptek! A tam to dla mnie moglby i dom publiczny powstac aby nie dostal tego kosciol!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org