Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Halloween jako celebracja okultyzmu i satanizmu |
Strzały na ulicach Łomży miejsce zajściaPrzed południem bandzior z Gołdapi usiłował zabić łomżyńskiego policjanta. Cudem nikomu nic się nie stało mimo, że bandzior dwukrotnie - z niewielkiej odległości - usiłował strzelać do funkcjonariusza. Jak podkreśla Krzysztof Leończak oficer prasowy łomżyńskiej policji, broń której używał przestępca dwukrotnie zacięła się... Policjant oddał jeden strzał ostrzegawczy w powietrze i obezwładnił bandziora. Całe zdarzenie miało miejsce niemal w samym centrum Łomży. Około godziny 10.00 policyjny patrol wracał do komendy. Gdy funkcjonariusze przejeżdżali ulicą Polową w pobliżu Urzędu Skarbowego zauważyli, jak mężczyzna szarpie się ze starszą kobietą. Wówczas policjanci podjeli interwencję. Gdy zobaczył ich napastnik zaczął uciekać. Jak relacjonuje Krzysztof Leończak jeden z policjantów ruszył w pościg. Po chwili ucieczki napastnik odwrócił się, wyciągnął pistolet, wymierzył w kierunku policjanta i nacisną spust... broń nie wypaliła... Funkcjonariusz, który ścigał uciekiniera z wyciągniętą bronią oddał strzał ostrzegawczy w powietrze po czym przewrócił i obezwładnił bandziora. Później okazało się, że mężczyzna dwukrotnie naciskał na spust pistoletu i dwukrotnie broń nie wypaliła... Jak ustalili policjanci mężczyzna to 42 letni mieszkaniec Gołdapi. Do Łomży przyjechał z kolegą. Po kilkunastu minutach policjanci zatrzymali także jego. Okazało się, że w samochochodzie marki ford eskort, którym podróżowali bandyci były... kajdanki, kominiarka i atrapa broni palnej. Znaleziono tam też wiele przedmiotów, które - zdaniem policjantów - mogły pochodzić z rozbojów. Jak podkreśla Krzysztof Leończak okazało się też, że obaj mężczyźni są groxnymi przestępcami dobrze znanymi policji. Byli już wcześniej karani za rozboje, wymuszenie i haracze... Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Halloween jako celebracja okultyzmu i satanizmu |
KIEDYŚ to na sikorskiego BYŁ skup makulatury(oczywiście za PLn)Ale teraz już chyba nigdzieniema....
|
|
ten temat był już wałkowany.Nie zaśmiecaj forum. Zbych
|
|
No bo ogólnie Roman G zajebisty jest. Jeszcze tylko gdyby to jego dziwnie nie polskie nazwisko.... i...i i co ma koń ??, mordę, ryj czy pysk ?.
|
|
Proponuję jeszcze Leppera i Ojca Dyrektora do spółki.
|
|
Na półce stoi 10 książek poustawianych kolejno od pierwszego do dziesiątego tomu. Każda z książek łącznie z okładkami ma 100 kartek. Mol książkowy przegryza się przez książki zaczynając od pierwszej kartki pierwszej książki a kończy na ostatniej kartce ostatniej książki. Zagadka: Przez ile kartek przegryzie się mol? Pozdrowienia. rudy błazen z druhem
|
|
980 _____________________________________________________________ Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.
|
|
sprostowanie pobicia tego chłopaka dokonała banda z Ostrowii Maz. a nie mieszkańcy Polowej i okolic. I nie pytajcie skąd to wiem, gdyż i tak nieodpowiem. pozdrawiam
|
|
|
Nio :)
|
|
Misiek-2lo a czy ty kiedys nie zakladałęś takiego tematu ? bo był taki napewno kiedys "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
tarczyn ale to nie dowód Twojego myślenia bo google potrafi nawet ptysiu zapuścić...
|
|
to na to mam odpowiedź, a co w wypadku jeżeli zamiast linku chciałbym wstawić baner, czyli logo danej strony, coś w stylu jak ktoś miał tu chyba : "pajacyk"
|
|
pogrubienie - [b]tekst[/b] pochyłość - [i]tekst[/i] biuro@4lomza.pl - [email]biuro@4lomza.pl[/email] http://www.4lomza.pl - [url]link do strony[/url] - [img]link do obrazka[/img] _____________________________________________________________ Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.
|
|
łooo moj boze bylll nie moze byc???boj sie boga... apostata
|
|
próba: <a href="http://www.ksebki.9g.pl/galeria/">BL Rejestracje</a>
|
|
Naprawdę jesteś taki tępy czy tylko udajesz? Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
...i innych miast leżących w woj. podlaskim ale poza podlasiem nie mogłyby odpuścić sobie nazywania tych miast i podmiotów z nich pochodzących mianem podlaskich? Wg mnie Województwo Podlaskie, a Podlasie to dwie różne rzeczy. Wobec tego mówienie, że ŁKS Browar Łomża jest drużyną podlaską lekko mija się z prawdą. Prawdą natomiast jest, że jest to drużyna z Województwa Podlaskiego. Podobnie 4lomza nie jest portalem podlaskim, tak samo jak Nowogród który leży w Województwie Podlaskim, ale nie na Podlasiu. Nie uważacie że nasi dziennikarze z 4lomzy, Skorpiona, TV Łomża, Kontaktów i innych powinni poczuć solidarność z mieszkańcami PnWschMazowsza i używać pracyzyjnych sformułowań? Zbych
|
|
Fakt, jesteśmy w województwie podlaskim, a mamy Muzeum Północnomazowieckie. Ja wolę mieszkać na Mazowszu, ale nikt mnie o to nie pytał, kiedy ustalano podział administracyjny. Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
ptysiu jak zwykle bez sensu! Łomża zawsze była na Mazowszu (Pólnocnym)! Byla nawet przeciez w Ksiestwie Warszawskim podacz zaborow! Łomża to nigdy nie byly ani kurpie ani tym bardziej podlasie!!!!
|
|
:D fajni jesteście:D macie w prezencie łatna fotografię- szkoda że te dziecko nie dostało becikowego:p Zbych
|
|
Co do kamer w Łomży. Należy rozróżnić kamery instalowane do celów monitoringu (dostęp do nich mają tylko zainteresowane instytucje ) od kamer internetowych z własnym adresem IP. (czytaj - ogólnodostępne). Dwie takie kamery w najbliższym czasie będą uruchomione na budynku Ratusza z podglądem na panoramę Doliny Narwi i na Rynek. Do czasu sprawdzenia łącz oraz innych spraw z tym związanych trudno dzisiaj powiedzeć coś bliższego na temat odświeżania obrazu. Dążenia są takie, aby obraz był jak najbardziej w czasie rzeczywistym. Udostępniony link do kamer będzie na oficjalnej stronie Ratusza. A to co napisano w gazetach trochę rozmija się z prawdą.
|
|
Syndyk Masy Upadłości adw. Waldemar Piceluk zarządza upadłym zakładem. Po byłym zakładzie została tylko ruina. Byli pracownicy nadal nie otrzymali wynagrodzenia. Tą sprawą zainteresował się "Kurier Miejski" - czy ktoś wie coś na ten temat.
|
|
a ty jestes jak ****** cwel ktorego juz nawet nikt nie chce dymac, Ptysiu
|
|
i przetłumasz na polski co oznacza słowo "dałn", bo nie moge tego w żadnym słownku znaleźć downie jeden ;)
|
|
Hale zambrowskiej bawełny są przystosowywane do innego wykorzystania godpodarczego. Zdobyto pieniązki do ich przystosowania i irlandzkiego inwestora i już uruchomiono jakąś produkcję. Ma byćztrudnionych 400 osób i później jesczcze 150. Zbych
|
|
i to polska wlasnie ..... wiec jak rownouprawnienie to i im sie nalezy, a jak nie to zwolnic czarne lajzy z woja i po klopocie.... oddzielic Panstwo od kosciola !!! pozdrawiam
|
|
Lokal jest zaczepisty byłam tam już kilka razy można poznać dużo fajnych ludzi muza jest okej i serwują dobre drinki obsługa jest rewelacyjna POLECAM:-))
|
|
Odpowiedź nie pełna, gdzie on znajdował się? Może nie każdy wie. Pozdrowienia. Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Odpowiedź nie pełna, gdzie on znajdował się? Może nie każdy wie. Pozdrowienia. apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
ptysiu91 zaraz napisze że nie zna BLoooo1 ale za to jego sąsiad ma LMO 7632.... ______________________________________- Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Hehe dobrze, że Ptysia wyprzedziłeś, ciekawe co teraz wymyśli :D Marcelus: jak chcesz podaj mi meila, mam dla Ciebie jedną fajną fotkę oczywiście ze spoko rejestracją, której nie masz w swoim dorobku :) Pozdro rudy błazen z druhem
|
|
Za kilka ładnych lat może rozpoczną prace. Ale... zastanawia mnie niteczka z Giełczyna na Siemień przy opcji zachodniej (niebieska). Jakie są racjonalne przesłanki by taką drogę budować właśnie na Giełczyn? Ja widzę 2: - jest tam już droga szutrowa i nie trzeba by wykupywać terenów - jadący od strony Ostrowii, Ostrołęki i Nowogrodu na drugą stronę Łomży mogliby zjechać z obwodnicy pod Giełczynem a nie dopiero w Podgórzu. A może jest prostsze wyjaśnienie? - jakiś mieszkaniec/właściciel gruntów w okolicach między Giełczynem, a Siemieniem. Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
ja napisał(a): > buahhahahahaa, te zmyslem ze to ten sam Ptys buahhahaha, ale fakt poziom podobny ja parę postów cześniej napisał(a): >a ty jestes jak ****** cwel ktorego juz nawet nikt nie chce dymac Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
To ja. Pozdrowienia Nasza bis
|
|
taki sam sensy jak i ty
|
|
Oglaszam konkurs na najlepszą nazwę pętli na której staje autobus lini numer 8 teraz ta pętla nazywa sie "TARGOWICA" (zrycie) to dajmy jakas inna nazwe kto da najlepszą nazwe ? Ogłaszam konkurs za otwarty
|
|
MAXIMUS WŁAŚNIE PISZE ŻE JESTEŚ ŚIUREM KTÓRY DUZO CZYTA I CZYTAJ DALEJ BO NIE MASZ ZIELONEGO POJĘCIA O CAR AUDIO.POMYLIŁEM PISZĄC ŻE WYDAŁEŚ 1000ZŁ NA GRATY DO FURKI.TY NIE WYDAŁES ANI GROSZA NA SPRZĘT. DUZO KRZYCZYSZ A NIE WIESZ O CZYM WIĘC CZYTAJ DALEJ TE PISEMKA I ZBIERAJ DO SKARBONKI NA RADIO ZA 250ZŁ.A MOZE ZACZNIJ ZBIERAC NA WYTŁUMIENIE DZIURAWEJ KAROSERJI W SWOIM MALUCHU.O I OD TEGO RADZE CI ZACZĄĆ.BUHAHAHAHAHAH JESTES ZA PROSTY ŻEBY ZE MNA DEBATOWAC WIĘC DALEJ CZYTAJ TE ŚWIERSZCZYKI O CAR AUDIO. Zbych
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |