poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Halloween jako celebracja okultyzmu i satanizmu

Strzały na ulicach Łomży

miejsce zajściaPrzed południem bandzior z Gołdapi usiłował zabić łomżyńskiego policjanta. Cudem nikomu nic się nie stało mimo, że bandzior dwukrotnie - z niewielkiej odległości - usiłował strzelać do funkcjonariusza. Jak podkreśla Krzysztof Leończak oficer prasowy łomżyńskiej policji, broń której używał przestępca dwukrotnie zacięła się... Policjant oddał jeden strzał ostrzegawczy w powietrze i obezwładnił bandziora. Całe zdarzenie miało miejsce niemal w samym centrum Łomży.

Około godziny 10.00 policyjny patrol wracał do komendy. Gdy funkcjonariusze przejeżdżali ulicą Polową w pobliżu Urzędu Skarbowego zauważyli, jak mężczyzna szarpie się ze starszą kobietą. Wówczas policjanci podjeli interwencję. Gdy zobaczył ich napastnik zaczął uciekać. Jak relacjonuje Krzysztof Leończak jeden z policjantów ruszył w pościg. Po chwili ucieczki napastnik odwrócił się, wyciągnął pistolet, wymierzył w kierunku policjanta i nacisną spust... broń nie wypaliła... Funkcjonariusz, który ścigał uciekiniera z wyciągniętą bronią oddał strzał ostrzegawczy w powietrze po czym przewrócił i obezwładnił bandziora.
Później okazało się, że mężczyzna dwukrotnie naciskał na spust pistoletu i dwukrotnie broń nie wypaliła...

Jak ustalili policjanci mężczyzna to 42 letni mieszkaniec Gołdapi. Do Łomży przyjechał z kolegą. Po kilkunastu minutach policjanci zatrzymali także jego. Okazało się, że w samochochodzie marki ford eskort, którym podróżowali bandyci były... kajdanki, kominiarka i atrapa broni palnej. Znaleziono tam też wiele przedmiotów, które - zdaniem policjantów - mogły pochodzić z rozbojów.
Jak podkreśla Krzysztof Leończak okazało się też, że obaj mężczyźni są groxnymi przestępcami dobrze znanymi policji. Byli już wcześniej karani za rozboje, wymuszenie i haracze...

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Halloween jako celebracja okultyzmu i satanizmu

KIEDYŚ to na sikorskiego BYŁ skup makulatury(oczywiście za PLn)Ale teraz już chyba nigdzieniema....

ten temat był już wałkowany.Nie zaśmiecaj forum.

Zbych

No bo ogólnie Roman G zajebisty jest. Jeszcze tylko gdyby to jego dziwnie nie polskie nazwisko.... i...i i co ma koń ??, mordę, ryj czy pysk ?.

Proponuję jeszcze Leppera i Ojca Dyrektora do spółki.

Na półce stoi 10 książek poustawianych kolejno od pierwszego do dziesiątego tomu. Każda z książek łącznie z okładkami ma 100 kartek. Mol książkowy przegryza się przez książki zaczynając od pierwszej kartki pierwszej książki a kończy na ostatniej kartce ostatniej książki.
Zagadka: Przez ile kartek przegryzie się mol?

Pozdrowienia.

rudy błazen z druhem

980

Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.

sprostowanie

pobicia tego chłopaka dokonała banda z Ostrowii Maz. a nie mieszkańcy Polowej i okolic.

I nie pytajcie skąd to wiem, gdyż i tak nieodpowiem.

pozdrawiam

Tarczyn, wiesz gdzie szukać.

http://www.forum.osemka.pl/?forum=2&post=550

Pozdrowienia

Nio :)

Misiek-2lo a czy ty kiedys nie zakladałęś takiego tematu ? bo był taki napewno kiedys

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

tarczyn ale to nie dowód Twojego myślenia bo google potrafi nawet ptysiu zapuścić...

to na to mam odpowiedź, a co w wypadku jeżeli zamiast linku chciałbym wstawić baner, czyli logo danej strony, coś w stylu jak ktoś miał tu chyba : "pajacyk"

pogrubienie - [b]tekst[/b]
pochyłość - [i]tekst[/i]
biuro@4lomza.pl - [email]biuro@4lomza.pl[/email]
http://www.4lomza.pl - [url]link do strony[/url]
- [img]link do obrazka[/img]

Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.

łooo moj boze bylll nie moze byc???boj sie boga...

apostata

próba:

<a href="http://www.ksebki.9g.pl/galeria/">BL Rejestracje</a>

Naprawdę jesteś taki tępy czy tylko udajesz?

Zuza

...i innych miast leżących w woj. podlaskim ale poza podlasiem nie mogłyby odpuścić sobie nazywania tych miast i podmiotów z nich pochodzących mianem podlaskich?

Wg mnie Województwo Podlaskie, a Podlasie to dwie różne rzeczy. Wobec tego mówienie, że ŁKS Browar Łomża jest drużyną podlaską lekko mija się z prawdą. Prawdą natomiast jest, że jest to drużyna z Województwa Podlaskiego.

Podobnie 4lomza nie jest portalem podlaskim, tak samo jak Nowogród który leży w Województwie Podlaskim, ale nie na Podlasiu.

Nie uważacie że nasi dziennikarze z 4lomzy, Skorpiona, TV Łomża, Kontaktów i innych powinni poczuć solidarność z mieszkańcami PnWschMazowsza i używać pracyzyjnych sformułowań?

Zbych

Fakt, jesteśmy w województwie podlaskim, a mamy Muzeum Północnomazowieckie. Ja wolę mieszkać na Mazowszu, ale nikt mnie o to nie pytał, kiedy ustalano podział administracyjny.

Zuza

ptysiu jak zwykle bez sensu!
Łomża zawsze była na Mazowszu (Pólnocnym)!
Byla nawet przeciez w Ksiestwie Warszawskim podacz zaborow!
Łomża to nigdy nie byly ani kurpie ani tym bardziej podlasie!!!!

:D fajni jesteście:D

macie w prezencie łatna fotografię- szkoda że te dziecko nie dostało becikowego:p

Zbych

Co do kamer w Łomży. Należy rozróżnić kamery instalowane do celów monitoringu (dostęp do nich mają tylko zainteresowane instytucje ) od kamer internetowych z własnym adresem IP. (czytaj - ogólnodostępne).
Dwie takie kamery w najbliższym czasie będą uruchomione na budynku Ratusza z podglądem na panoramę Doliny Narwi i na Rynek. Do czasu sprawdzenia łącz oraz innych spraw z tym związanych trudno dzisiaj powiedzeć coś bliższego na temat odświeżania obrazu. Dążenia są takie, aby obraz był jak najbardziej w czasie rzeczywistym. Udostępniony link do kamer będzie na oficjalnej stronie Ratusza. A to co napisano w gazetach trochę rozmija się z prawdą.

Syndyk Masy Upadłości adw. Waldemar Piceluk zarządza upadłym zakładem. Po byłym zakładzie została tylko ruina. Byli pracownicy nadal nie otrzymali wynagrodzenia. Tą sprawą zainteresował się "Kurier Miejski" - czy ktoś wie coś na ten temat.

a ty jestes jak ****** cwel ktorego juz nawet nikt nie chce dymac, Ptysiu

i przetłumasz na polski co oznacza słowo "dałn", bo nie moge tego w żadnym słownku znaleźć downie jeden ;)

Hale zambrowskiej bawełny są przystosowywane do innego wykorzystania godpodarczego. Zdobyto pieniązki do ich przystosowania i irlandzkiego inwestora i już uruchomiono jakąś produkcję. Ma byćztrudnionych 400 osób i później jesczcze 150.

Zbych

i to polska wlasnie ..... wiec jak rownouprawnienie to i im sie nalezy, a jak nie to zwolnic czarne lajzy z woja i po klopocie....

oddzielic Panstwo od kosciola !!!

pozdrawiam

Lokal jest zaczepisty byłam tam już kilka razy można poznać dużo fajnych
ludzi muza jest okej i serwują dobre drinki obsługa jest rewelacyjna
POLECAM:-))

Odpowiedź nie pełna, gdzie on znajdował się? Może nie każdy wie.

Pozdrowienia.

Zuza

Odpowiedź nie pełna, gdzie on znajdował się? Może nie każdy wie.

Pozdrowienia.

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

ptysiu91 zaraz napisze że nie zna BLoooo1 ale za to jego sąsiad ma LMO 7632....
______________________________________-

Zuza

Hehe dobrze, że Ptysia wyprzedziłeś, ciekawe co teraz wymyśli :D

Marcelus: jak chcesz podaj mi meila, mam dla Ciebie jedną fajną fotkę oczywiście ze spoko rejestracją, której nie masz w swoim dorobku :) Pozdro

rudy błazen z druhem

Za kilka ładnych lat może rozpoczną prace. Ale... zastanawia mnie niteczka z Giełczyna na Siemień przy opcji zachodniej (niebieska). Jakie są racjonalne przesłanki by taką drogę budować właśnie na Giełczyn?

Ja widzę 2:
- jest tam już droga szutrowa i nie trzeba by wykupywać terenów
- jadący od strony Ostrowii, Ostrołęki i Nowogrodu na drugą stronę Łomży mogliby zjechać z obwodnicy pod Giełczynem a nie dopiero w Podgórzu.

A może jest prostsze wyjaśnienie?
- jakiś mieszkaniec/właściciel gruntów w okolicach między Giełczynem, a Siemieniem.

Zuza

ja napisał(a):

> buahhahahahaa, te zmyslem ze to ten sam Ptys buahhahaha, ale fakt poziom podobny

ja parę postów cześniej napisał(a):

>a ty jestes jak ****** cwel ktorego juz nawet nikt nie chce dymac

Zuza

To ja.

Pozdrowienia

Nasza bis

taki sam sensy jak i ty

Oglaszam konkurs na najlepszą nazwę pętli na której staje autobus lini numer 8 teraz ta pętla nazywa sie "TARGOWICA" (zrycie) to dajmy jakas inna nazwe kto da najlepszą nazwe ?
Ogłaszam konkurs za otwarty

MAXIMUS WŁAŚNIE PISZE ŻE JESTEŚ ŚIUREM KTÓRY DUZO CZYTA I CZYTAJ DALEJ BO NIE MASZ ZIELONEGO POJĘCIA O CAR AUDIO.POMYLIŁEM PISZĄC ŻE WYDAŁEŚ 1000ZŁ NA GRATY DO FURKI.TY NIE WYDAŁES ANI GROSZA NA SPRZĘT. DUZO KRZYCZYSZ A NIE WIESZ O CZYM WIĘC CZYTAJ DALEJ TE PISEMKA I ZBIERAJ DO SKARBONKI NA RADIO ZA 250ZŁ.A MOZE ZACZNIJ ZBIERAC NA WYTŁUMIENIE DZIURAWEJ KAROSERJI W SWOIM MALUCHU.O I OD TEGO RADZE CI ZACZĄĆ.BUHAHAHAHAHAH JESTES ZA PROSTY ŻEBY ZE MNA DEBATOWAC WIĘC DALEJ CZYTAJ TE ŚWIERSZCZYKI O CAR AUDIO.

Zbych

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org