Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Paranoja pisdzieców. |
Mi sie wydawalo, ze takowa osobe spotkalem. Byla piekna, inteligentna. No ale czar prysl jak banka mydlana. niestety okazalo sie, ze jest ze mna tylko dla moich pieniedzy. Tobie zycze powodzenia!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Paranoja pisdzieców. |
Thomas ludzie nie kombinuja dlatego, ze nie wiedza ze trzeba placic podatek. Po prostu obciazenia okazuja sie na tyle duze, ze nie sa w stanie sie utrzymac. I wtedy jest wybor kombinowac albo zamknac firme. Tylko szczerze, co w naszych realiach z uczciwego placenia podatkow? Czy te podatki sa rozsadnie wydawane? Ile nie zaplacisz, to i tak wsiaknie. Czy mamy kombinowac? A co, lepiej nic nie robic? Wtedy rzad nie dostanie zadnego podatku, a ludzie nie beda mieli zadnej pracy... To bedzie lepiej? Gdyby nie umiejetnosc kombinowania i radzenia sobie, to ludzie juz dawno wyszliby na ulice, taka smutna prawda. A kolejne rzady wciaz brna w slepa uliczke, rozbudowujac administracje i wymyslajac coraz to nowe sposoby kontrolowania i karania obywateli. Zamiast uproscic przepisy, obciac podatki i pozwolic ludziom zarabiac. Przy niskich podatkach prawie nikt by nie kombinowal, bo by sie to nie oplacalo. Jesli zaplacenie podatku oznacza byc albo nie byc, to wtedy wiekszosc kombinuje. W dodatku sposob dzialania urzednikow i niespojne prawo, powoduja ze placenie podatkow wcale nie oznacza, ze skarbowka cie nie zniszczy. I to juz jest paranoja. Wiec na logike, czemu mieliby nie kombinowac? „Prawda jest największym wrogiem państwa.“ Joseph Goebbels.
|
|
Biedrzycki w Piatnicy albo jak kolega pisal w Zambrowie!
|
|
poczytaj co piszesz :) Ciesz sie, że bana Ci nie dali...
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Błagam skończcie z tym PRL-em Pani Aniu !!! Please
|
|
Kolo ronda przy ZUS-ie dobrze ,planuja' glowice samochodowe.
|
|
Właśnie to ma być zupa 40stopni przygotowana w 5 minut, tylko nie za bardzo jadalna : ) Bardziej poważniej, to ma być grzałka do wytrawiarki PCB
|
|
Destylacja ma się rozumieć :)
|
|
w Krzyżu płaciłam 2 lata temu 200zl i nie dlatego, ze nie chciałam a musiałam bo nie mieli już wolnej mszy,
|
|
|
|
gin
|