Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Homorewolucja: od legalizacji do społecznego terroru |
wal na Giełczyn i nie marudz.(Zbychu wie co mówi) jak się na niego powołasz to jeszcze rabat dostaniesz.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Homorewolucja: od legalizacji do społecznego terroru |
z tym Wojtkiem to g...no prawda chyba że żarówkę chcesz wymienić.
|
|
Syberia !!!
|
|
Syberię nawiedziła największa fala mrozów tej zimy. Temperatura przekroczyła minus 60 stopni. Masy lodowatego powietrza spłynęły także nad Mongolię, Kazachstan i Chiny. Jedziemy !!!! nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
To tak jak z butami kupisz Gino Rossi (pseudo włoskie ) za 450 zł i sie rozpie.... kupisz inne za 150 zł i zapier..... cały rok Nie zawsze to co drogie jest git... nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
jak zwykle dyskusja "uciekła" w inną stronę, może powinien powstać nowy temat "ubliżamy sobie nawzajem" :) Wracając do tematu. Użytkuję około 80 ha gruntów rolnych, z czego moją własnością jest poniżej 1/3 i do tej powierzchni pobieram dopłaty bezpośrednie. Do pozostałej ziemi dopłaty pobierają właściciele, pomimo że nie użytkują tej ziemi. Sami często pracują zawodowo, lub pobierają emerytury/renty. Gdzie tu sprawiedliwość?? Miliony płyną więc ale niekoniecznie do rolników tylko raczej do pseudorolników. A to POLSKA właśnie... :) Co do podatków. Owszem wszyscy powinni płacić takiej samej wysokości, ale również z takimi samymi przywilejami. Podatek dochodowy- owszem ale również wszystkie ulgi i zwolnienia. W takim wypadku wycofany musi być podatek rolny. Dla nie doinformowanych podatek rolny płaci się zależnie od posiadanej klasy ziemi. Zmienia się jedynie stawka referencyjna kwintala żyta. Obecnie z powodu spekulacji na rynku zboża (oczywiście ze strony pośredników a nie rolników), stawka wzrosła dwukrotnie. Poza tym myślę iż każdy się orientuje że na jednego rolnika przypada kilka osób pracujących zawodowo w przetwórstwie, sprzedaży, materiałach do produkcji. Więc nie wiem po co takie dyskusje? Polska potrzebuje zmiany prawa, ale na jakie? Zawsze będzie ktoś pokrzywdzony.
|
|
ja mam z koleji :))) OPLA VECTRE 2,0 TDI(kombiaka) disel , nie narzekam i nigdzie z silnikiem ,czy z czymkolwiek nie bylam u mechanika. Sredniej klasy auto -ale na piechote nie chodzisz a jedziesz:) rudy błazen z druhem
|
|
Bosch proponuje
|
|
hahahah:):) Bystrzacha nawet nie wie co to znaczy :):)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |