poniedziałek, 16 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Homorewolucja: od legalizacji do społecznego terroru

wal na Giełczyn i nie marudz.(Zbychu wie co mówi) jak się na niego powołasz to jeszcze rabat dostaniesz.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Homorewolucja: od legalizacji do społecznego terroru

z tym Wojtkiem to g...no prawda chyba że żarówkę chcesz wymienić.

Syberia !!!

Syberię nawiedziła największa fala mrozów tej zimy. Temperatura przekroczyła minus 60 stopni. Masy lodowatego powietrza spłynęły także nad Mongolię, Kazachstan i Chiny.

Jedziemy !!!!

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

To tak jak z butami kupisz Gino Rossi (pseudo włoskie ) za 450 zł i sie rozpie.... kupisz inne za 150 zł i zapier..... cały rok
Nie zawsze to co drogie jest git...

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

jak zwykle dyskusja "uciekła" w inną stronę, może powinien powstać nowy temat "ubliżamy sobie nawzajem" :)

Wracając do tematu. Użytkuję około 80 ha gruntów rolnych, z czego moją własnością jest poniżej 1/3 i do tej powierzchni pobieram dopłaty bezpośrednie. Do pozostałej ziemi dopłaty pobierają właściciele, pomimo że nie użytkują tej ziemi. Sami często pracują zawodowo, lub pobierają emerytury/renty. Gdzie tu sprawiedliwość??
Miliony płyną więc ale niekoniecznie do rolników tylko raczej do pseudorolników. A to POLSKA właśnie... :)
Co do podatków. Owszem wszyscy powinni płacić takiej samej wysokości, ale również z takimi samymi przywilejami. Podatek dochodowy- owszem ale również wszystkie ulgi i zwolnienia. W takim wypadku wycofany musi być podatek rolny.
Dla nie doinformowanych podatek rolny płaci się zależnie od posiadanej klasy ziemi. Zmienia się jedynie stawka referencyjna kwintala żyta. Obecnie z powodu spekulacji na rynku zboża (oczywiście ze strony pośredników a nie rolników), stawka wzrosła dwukrotnie.

Poza tym myślę iż każdy się orientuje że na jednego rolnika przypada kilka osób pracujących zawodowo w przetwórstwie, sprzedaży, materiałach do produkcji. Więc nie wiem po co takie dyskusje?

Polska potrzebuje zmiany prawa, ale na jakie? Zawsze będzie ktoś pokrzywdzony.

ja mam z koleji :))) OPLA VECTRE 2,0 TDI(kombiaka) disel , nie narzekam i nigdzie z silnikiem ,czy z czymkolwiek nie bylam u mechanika. Sredniej klasy auto -ale na piechote nie chodzisz a jedziesz:)

rudy błazen z druhem

Bosch proponuje

hahahah:):)
Bystrzacha nawet nie wie co to znaczy :):)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org