poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wiecie, co was "czeka" gdybyście zagłosowali na kogoś innego niż na PiS....

niestety poza łomżą nie pasuje
jest to obóz treningowy a org szuka miejsca
mam numer jeszcze do bursy katolickiej ale ksiadz nie odbiera ;/

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wiecie, co was "czeka" gdybyście zagłosowali na kogoś innego niż na PiS....

keicam, to co Ty nazywasz "złośliwym niewpuszczaniem" to bardzo często zmuszanie przez kogoś kto wyprzedza na trzeciego do gwałtownego hamowania, bo właśnie z naprzeciwka cos dużego jedzie, jakiś TIR np. Jeśli chcesz wyprzedzać to oceń szanse manewru, a niektórzy (nie mówię, że Ty) najpierw wpychają się prawie na lewe pobocze i wyprzedzają jadących nawet 100-120/h a potem jak im pasuje wpychają się między dwa dowolne samochody zmuszając wszystkich z tyłu do stawania na pedale hamulca...
A tak poza tym to uważają, że w związku z tym, że wyprzedzają wszystko, to tylko oni umieja jeździć. O przeproszeniu czy podziękowaniu choćby światłami nie ma oczywiście mowy (akumulator sie rozładuje?).

Skoro zaopatrują w żywność, to może jest to agresywna filantropia..? Może warto by było wziąć pod lupę to nowe zjawisko, opisać je i zbadać stopień szkodliwości społecznej... Wtedy można będzie podjąć jakieś kroki... Choć i tak myślę, że celem uświadomienia "zaopatrzeniowcom żywieniowym" konsekwencji tego typu poczynań, należałoby zwrócić prowianty właścicielom łukiem parabolicznym i ze szczególną precyzją, znaczy się celnie...

rudy błazen z druhem

...a że nastąpi to pewnik ! :)

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Wybiera się ktoś z Łomży na ten festiwal do Ostródy????

annamira z całym szacunkiem dla Ciebie - czy uważasz, że Edyta Górniak nie ma głosu, że nie ma talentu ? Ciekawe jak Ty byś się czuła gdyby dziennikarze włazili Ci do łóżka z aparatem ... mało tego ...pchali się do szpitala w momencie tak ważnym jak narodziny dziecka

Jak ktos sie boi jezdzic rowerekm po ulicy to zawsze zostaje chodnik, tylko przeznaczenie chodnika jest ruch p[ieszych. A panowie policjanci czesto sie czepiaja rowerzystow na chodnikach.
Ale niech sie nie dziwia ze ludzie jezdza chodnikami. Ja sam mialem 2 razy taka sytuacje ze jada ulica, przejezdzajac prze te nowe przejscia ( te z wysepka na srodku), ktore sa dosc waskie. mijal mnie TIR, ktory nawet nie zwolnil widzac ze jade ( tam wiele miejsca nie ma) i normlanie czulem jak prawie dotykam boku tej ciezarowki. NO sorki jak my mamy takie bezpieczenstwo miec zapewnione na drodze.. tak ja dziekuje za zajazde ulicami, i zadne odblaski nie pomoga...

rudy błazen z druhem

Piszę pracę magisterską na temat tej trasy. Jeśli możecie proszę pomóżcie mi wypełniając ankiety na stronie:

http://via_baltica.w.interia.pl/

Wielkie dzięki!!!

Ty romi to jest pomysł oddać śledzi do białorusi.Przynajmniej tam jaga bedzie grała w 1 lidze.Te sledzie wszędzie sie wpier*olą.

rudy błazen z druhem

Autobus 6.10 Łomża - Gdańsk kursuje tylko w okresie wakacyjnym wiec przez to moga wynikac roznice w roznych rozkladach, na tej linni jezdza na zmiane raz łomżyński autobus, raz gdański, jednak polecam te nasze gdyż puszczaja lepsze autobusy :) a co do znizki to jesli sie nie myle to jest 25 %

ps. jutro z Łomży odjezdza ten gdański bo sobie wyliczylem :)

20 Z GÓRKI (---.lom.vectranet.pl)
he, no nie wiem jak ty szukales, a od czego jest dyżurny ruchu na łomżyńskim dworcu? chyba on lepiej wie niż ten z białegostoku...

a co z niepełnosprawnym "jajnikiem"? Posprzątane? fuck_you pewnie już grasuje, z "klockami" w dłoniach...

rudy błazen z druhem

Jak syf w wodzie syf na brzegu to i syf w eterze.
Owszem byłem na normalnej plaży. tam ludzi nie uszczęśliwiali na siłe rzadnym radiem i kazdy jak chciał to słuchał tego co sam chciał.
______________________________-

Próbowałam, myslałam, że to moja paranoja tylko... ale okazuje się, że nie tylko :))
Nie lubie "wąchaczy", "drapaczy", "lizaczy" (i wiele innych obrzydliwych rzeczy, które robią sobie i innym psy...)

Czy Ty myślisz, że jak masz rower wyposażony perfekt to Ciebie zauważają jako uczestnika ruchu drogowego? Dla kierowców dużych samochodów rowerzysta jest w ogóle nie zauważalny, jest jakby śmieciem na drodze, którego w każdej chwili można rozjechać.
Odczułem już dwa razy na własnej skórze lekceważenie rowerzystów. Jadąc pod górkę miałem zamiar skręcić w lewo, więc zjechałem do osi jezdni, musiałem zatrzymać sie bo z górki jechał samochód którego musiałem przepuścić.
Nagle z za tego samochodu wychylł się bus i na dwóch ciągłych liniach zaczął wyprzedzać, jadąc prosto na mnie. Nie miałem wyjścia, rower pod pachę i do rowu w ostatniej chwili.
Następnym razem na Poznańskiej mijając się z czerwoniakiem, wyjechał za niego Kamaz ze żwirem i zaczął wyprzedzać , nie zważając że jedzie rowerzysta, jeszcze grożąc, że śmiem tarasować jemu drogę, musiałem uciekać na chodnik, bo inaczej napisali by na nagrobku " TU LEŻY TEN CO MIAŁ PIERWSZEŃSTWO".
Co do rowerów, wyposażenia do nich nie brakuje w sklepach i nie jest takie drogie. Jak kupisz rower z pełnym wyposażeniem to i tak musisz je wymienić bo jest tandetne.

Pozdrowienia.

no to wie ktos CO będzie gralo ?
:))

blisko mieszkam, wiec może zawczasu pozamykam okna

I dobrze że ANImalsów również nie będzie :))

ale może filmy będą ANImowane :))

A NIe wiem, czy okno będzie optwarte :))

:p

Częściej sie usmiecham, niż wrzeszczę :))
Współpracownicy sie nie skarżą.

Ale niedługo będą płakać, bo idę na urlop pod koniec sierpnia :))

No bo skoro politycy kradną, to my tysz możemy, co nie?? :)

Ja mam kawałek pola....pod wizna,jak by kto chciał miec na stałe pole zasiegu to sie pole....cam

jesli chodzi o dobrego ginekologa to polecam dr Zdanowicza oraz dr Oleszczuka, co do reszty to nie mam zdania...

wszystkiego najlepszego wszystkim Aneczkom :)

Pozdrawiam

Wiedza daje pokore, dziwi przeciętnego, nadyma małego...
L. Tołstoj

Z tego co wiem, to dla papieru Rajgrod, a szczegolnie Arcus. Luz, blues, tanio, malolactwo niezbyt pilnowane. Zefir ponoc bardziej surowy co do opieki. Co do szkolenia- nie wiem.

Co za ludzie na tym forum?
Nie robią - żle, robią coś - jeszcze gorzej. A każdy wie jeszcze lepiej jak to trzeba zrobić.

Temid

Wystarzy sprawdzic w necie, ktore apteki dyzuruja i nie ma problemu. MIalem tez kilka razy potzrebe kupna leku "po godzinach", spojrzalem w net i wszytko bylo zgodnie z rozkladem dyzurow aptek.
Dyzury aptek:
http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=1276

Obóz na strzelnicy to poroniony pomysł. Przecież tych pare namiocików można rozłożyć w Lasku Jednaczewskim przy tzw. kominku. Wtedy dzieciaki mogłyby zdobywać sprawności harcerskie. Policja też mogłaby od czasu do czasu zajechać w pobliże tego miejsca w nocy i sprawdzić, czy nie ma niebezpiecznych "gości". I WILK SYTY I OWCA CAŁA.

Dziś 01.08.2005 rano został zamknięty stary most na Narwi i drogowcy przystąpili do remontu i naprawy nasypu na ul.Zjazd zniszczonego i podkopanego przez bobry.
Co o tym sądzicie jak chcecie to coś napiszcie.
Z tego co można zaobserwować mamy całą praktycznie Łomżę rozkopaną w paru miejscach (chodzi mi o ulice).
Kierowcy w tym i ja muszą mieć cierpliwość i nerwy do tych naszych wykopków ;) korków itp.
Ale jak wszystko zrobią to będzie miejmy nadzieję luks jazda poczekamy zobaczymy.

Pozdrawiam wszystkich kierowców
BUNKIER

"Organ Rady Ministrów Białorusi pisze, że "w ostatnim czasie polscy politycy tak pasjonują się przeniesieniem demokracji według amerykańskiego wzorca do republik byłego Związku Radzieckiego, że zaczęli okazywać niedopuszczalną w tak poważnej sprawie nerwowość i pośpiech".
"Respublika" pisze, że "prawdopodobnie sukces misji Aleksandra Kwaśniewskiego i Lecha Wałęsy podczas pomarańczowej rewolucji na Ukrainie tak dodał im skrzydeł, że rozmarzyli się i zaczęli marzyć o reanimowaniu nowej, trzeciej Rzeczypospolitej"."

Źródło: http://wiadomosci.onet.pl/1142380,12,item.html

Właśnie o tym piszę ;/ Na co to nam było?

Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Myślę, że temat Białorusi powinniśmy sobie odpuścić. Szkoda naszy rodaków, którzy tam żyją. Ich należy wesprzeć. Białorusini niech sobie biorą w d... od Łukaszenki. Skoro taka ich wola.
Dla Rosji jesteśmy wyrzutem sumienia i kłodą leżącą między Bugiem a Odrą. Putim z chęcią włączyłby nas do Obwodu Kaliningradzkiego i wtedy dopiero miałby okno na zachód. Mamy chyba opinię europejskich awanturników którzy mieszają w głowach innym nacjom a te wymykają się wszelkiej kontroli czerwonych kacyków.
Przepraszać za wybryk chuligański? To chyba jakieś nieporozumienie. Gdyby w tym czasie, w tym samym miejscu byli nasi rodacy albo Romowie też wytyczono by działa dyplomatyczne. Nie pochwalam takich występków i winni powinni zostać ukarani. A dyplomaci i ich rodziny niech noszą jakiś znak rozpoznawczy, emblemat (sierp i młot, pięcioramienną gwiazdę lub podobiznę Putina) zacnych rozmiarów wtedy będą indentyfikowalni i być może nikt tego g... nie będzie tykał. Co by sobie rąk nie pobrudzić.

Będę duchem z Wami. Vald wpisz się za mnie, a do imienia dodaj F.

zależy jaki tungi jeżeli audio to "fox" na legionów na przeciwko 4+

Już teraz można przkazywać 1% podatku na organizacje pożytku społecznego. Inna sprawa że większość tych odpisów łykają organizacje kościelne typu Caritas itp.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org