niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Zasady i zasad(z)ki

Nazywam się Romuald Piotr Mreła. Do niedawna miałem tu swoje miejsce, wydawało mi się, że wtopiłem sie w to środowisko i że to co robiłem, zostanie w pewnym sensie docenione.
Myliłem się bardzo. Nie tylko, że nie zostało, odniosło efekt wręcz odwrotny. Załatwiła mnie wielka (w cudzysłowiu) lokalna mafia przy pomocy maluczich dupków. Wykorzystując sytuację, w której owi dupkowie, rzekłbym bezpłciowcy, zwrócili sie przeciwko mojej osobie.
Nie będę dalej rozwodził się nad tym tematem. Nie jest moją intencją użalanie się nad swoim losem czy wypłakiwanie w cudzy rękaw.
Chcę przez to powiedzieć tylko jedno. O ile zdecydujesz się cokolwiek dla Łomży zrobić, najpierw musisz zorganizować sobie takie zaplecze, aby lokalna mafia mogła Tobie naskoczyć. A jeszcze lepiej takie, abyś mógł ją załatwić. Inaczej jesteś z góry przegrany.
To taka rada na przyszłość. Dla potencjalnych wynalazców, racjonalizatorów czy w ogóle ludzi, którym wydaje się, że ich zdolności lub intelekt pozwolą wybić się ponad przeciętność. Ponieważ ja już jestem przeszłością. Żadne rady mi nie pomogą. Zbyt późno do tego doszedłem.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Zasady i zasad(z)ki

O godzinie ok. 14 przyjechały: straż pożarna, pogotowie i policja. wszystkich ewakuowano ze szkoły, nauczyciele też pouciekali. :D Powód- niewiadomy, może bomba? Sami nauczyciele nie znali na to odpowiedzi :D

A idź ty guzik wiesz a się odzywasz. To nie ORANGE wykupiła IDEE tylko IDEA wykupiła sobie "pozwolenie" na używanie nazwy marki. Za samą nazwę zapłaciła. Nic się nie zmieni. A przynajmniej nie w związku z tym wydarzeniem. To taki chwyt reklamowy bo marka ORANGE jest bardzo popularna w Europie.

Moim zdaniem

Był też WTZ w Łomży. Jak było to sam Pan powinien dobrze wiedzieć. Stronniczość się udziela zawsze, dlatego lepiej samemu się nie wypowiadać na swój temat. Warto tez dodać, że w znikomych przypadkach wina leży po jednej stronie. Szala zawsze jest przechylona na którąś stronę bardziej.
Pozdrawiam i życzę powodzenia, a przede wszystkim zdrówka.

Chyba jednak najdłuzej grali z Cliffem.Jak bylem młody i grywalem na gitarze to najlepiej wychodziło mi granie "Apaczy"Pozdrówka!
Alli! jest takie porzekadło"Bodajbyś cudze dzieci uczył".Już nasi przodkowie wiedzieli że to nielekki kawałek chleba!A podkurek?-niektórym służy, mnie tak , aby trunek był szlachetny! Hehehehe.Karaluchy pod poduchy!Pozdrawiam.
P.S.Już masz ponad 200 postów a tak niewinnie sie zaczęło.

Zagadka. Kto to taki ?

Przymierzam sie do zakupu odtwarzacza mp3, ale nie wiem, na jaki sie zdecydowac.
Czy ktos z Was ma lub uzywal iPoda ?
Nie wiem, czy kupic Apple'a, czy odpuscic sobie i nabyc cos tanszego, bo jesli iPod, to albo shuffle, albo ewentualnie mini 4GB lub 6GB. Na bardziej wypasionego z tej firmy brak tzw. wolnych srodków platniczych.
Moze inne sugestie? Bylabym wdzieczna, bo nie za bardzo wiem, na co sie zdecydowac.

Rozdarta wewnetrznie, miotajaca sie po necie
Frotka

.

Te radio to ogromna konkurencja dl BAB, ale w koncu bedzie mozna posluchac w dzien normlanej muzyki i informacji, a nie ciagle złote przeboje. Cos sie zaczyna dziać i dobrze :]

jesli chodzi to w radiu BAB po 18 leca nezłe kawałki (szczególnie w piątki), a jak w Esce bedą leciały hity cały dzień to wtedy BAB może sie bać:) Pożyjemy, zobaczymy...

.

zobaczymy w sobotę jak potoczą się losy; trzeba myśleć że OKS pokona u siebie Znicz Pruszków a nasi pokonają Kozienice i będąbaraże o 2 ligę.

warto też pamiętać, że to osoby

Ja i tak nie słucham radia .

.

Łomża Nadzieją BaB =)

Kazik:
Kiedys tez siadalem z gitara przy magnetofonie i brzdakalem z nimi ze sluchu probujac nauczyc sie grac ich utwory :))))))).

raczej bym to ujął tak: w Łomży beznadziejny jest bab :)

hihihi - to znowu ja!

GRUNDIG to licencyjny(niemiecki) magnetofon produkowany przez Kasprzaka.Byl w dwoch wersjach mono i stereo oraz 2 i 4 scieżkowy.Jak dzieci dorosły i weszły kasetowce wylądował na smietniku razem z wielkim kartonem krążków taśmy.

.... PYTAM...czy ta łomża skazana jest na takie. COŚ........ w eterze??/ za radio BAB ostanio miałem niezły.. ....(.piątek, sobota ,niedziela.)... ludzie jadą ,,i -wracają przez Łomżę,czasami przełączą radio na inne stacje ...... a tu .. :::::ZŁOTE PRZEBOJE.. !!!!! PYTAM :,CZY WŁAŚCICIEL STACJI MA USTAWIONĄ ROZGŁĄŚNIĘ NA INNEJ SKALI???? GRATULUJĘ GUSTU .pozdrawiam
PS,,,
kiedy będzie ESKA????????/

Ty RMf trzeba strząchnąć wtedy będzei tarczyn mniej wodnisty , ale masz racje bab ma chyba 600 złotych przebojów bo codziennie o tej samej porze Kung Fu brus li karate mistrz leci, hehehe

Ile jest tych ekip? Jak byłem ostatni w Łomży w sobotę było PUSTO na tym skrzyżowaniu, od biedy mogę to zrozumieć, że sobota jest wolna.
Jak wyglądało przejście przez ulicę sikorskiego z dworca na do 4+? Piach po kolana, nikt nawet nie raczył zabezpieczyć tego miesjca jakimiś deskami. Wprost cudownie wyglądało to miejsce po wtorkowym deszczu. I nie pisz o ilości ekip, która tam pracuję, ale o rezultatach ich prac.

" Z Łomży z tego manewru korzysta OD LAT kilka firm np.: Podbielski, Piekarnia Okruszek, MAKBUD itd."

I uważasz, że jest to jakaś pozytywna tendencja? Dziwne, że firmy z takiej np. Ostrołęki nie muszą stosować takich wybiegów.

Od kiedy to łomżyńska WSA ma cos do gadania :P

"Zarządy dróg analizują teraz wyrok WSA"maciek napisał(a):

Wspaniała wiadomość A.Kiełczewski pozostał w radzie nadzorczej to się załoga ucieszy szczególnie teraz gdy się obcina te nędzne zarobki!!! Ale nic to najważniejsze, że człowiek pełen cnót i dobroci czuły na biedę ludzką zostaje wybrany.Wszystkiego najlepszego Panie Andrzeju w doskonaleniu swoich niezaprzeczalnych zalet dla dobra pracowników PEPEESU.

P.S.Kto wie gdzie przebywa obecnie główny akcjonariusz PEPEESU poszukiwany przez prokuraturę listem gończym ????/

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org