Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zasady i zasad(z)ki |
Nazywam się Romuald Piotr Mreła. Do niedawna miałem tu swoje miejsce, wydawało mi się, że wtopiłem sie w to środowisko i że to co robiłem, zostanie w pewnym sensie docenione. Myliłem się bardzo. Nie tylko, że nie zostało, odniosło efekt wręcz odwrotny. Załatwiła mnie wielka (w cudzysłowiu) lokalna mafia przy pomocy maluczich dupków. Wykorzystując sytuację, w której owi dupkowie, rzekłbym bezpłciowcy, zwrócili sie przeciwko mojej osobie. Nie będę dalej rozwodził się nad tym tematem. Nie jest moją intencją użalanie się nad swoim losem czy wypłakiwanie w cudzy rękaw. Chcę przez to powiedzieć tylko jedno. O ile zdecydujesz się cokolwiek dla Łomży zrobić, najpierw musisz zorganizować sobie takie zaplecze, aby lokalna mafia mogła Tobie naskoczyć. A jeszcze lepiej takie, abyś mógł ją załatwić. Inaczej jesteś z góry przegrany. To taka rada na przyszłość. Dla potencjalnych wynalazców, racjonalizatorów czy w ogóle ludzi, którym wydaje się, że ich zdolności lub intelekt pozwolą wybić się ponad przeciętność. Ponieważ ja już jestem przeszłością. Żadne rady mi nie pomogą. Zbyt późno do tego doszedłem.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zasady i zasad(z)ki |
O godzinie ok. 14 przyjechały: straż pożarna, pogotowie i policja. wszystkich ewakuowano ze szkoły, nauczyciele też pouciekali. :D Powód- niewiadomy, może bomba? Sami nauczyciele nie znali na to odpowiedzi :D
|
|
A idź ty guzik wiesz a się odzywasz. To nie ORANGE wykupiła IDEE tylko IDEA wykupiła sobie "pozwolenie" na używanie nazwy marki. Za samą nazwę zapłaciła. Nic się nie zmieni. A przynajmniej nie w związku z tym wydarzeniem. To taki chwyt reklamowy bo marka ORANGE jest bardzo popularna w Europie.
|
|
Moim zdaniem |
Był też WTZ w Łomży. Jak było to sam Pan powinien dobrze wiedzieć. Stronniczość się udziela zawsze, dlatego lepiej samemu się nie wypowiadać na swój temat. Warto tez dodać, że w znikomych przypadkach wina leży po jednej stronie. Szala zawsze jest przechylona na którąś stronę bardziej. Pozdrawiam i życzę powodzenia, a przede wszystkim zdrówka.
|
|
Chyba jednak najdłuzej grali z Cliffem.Jak bylem młody i grywalem na gitarze to najlepiej wychodziło mi granie "Apaczy"Pozdrówka! Alli! jest takie porzekadło"Bodajbyś cudze dzieci uczył".Już nasi przodkowie wiedzieli że to nielekki kawałek chleba!A podkurek?-niektórym służy, mnie tak , aby trunek był szlachetny! Hehehehe.Karaluchy pod poduchy!Pozdrawiam. P.S.Już masz ponad 200 postów a tak niewinnie sie zaczęło.
|
|
Zagadka. Kto to taki ? |
Przymierzam sie do zakupu odtwarzacza mp3, ale nie wiem, na jaki sie zdecydowac. Czy ktos z Was ma lub uzywal iPoda ? Nie wiem, czy kupic Apple'a, czy odpuscic sobie i nabyc cos tanszego, bo jesli iPod, to albo shuffle, albo ewentualnie mini 4GB lub 6GB. Na bardziej wypasionego z tej firmy brak tzw. wolnych srodków platniczych. Moze inne sugestie? Bylabym wdzieczna, bo nie za bardzo wiem, na co sie zdecydowac. Rozdarta wewnetrznie, miotajaca sie po necie Frotka .
|
|
Te radio to ogromna konkurencja dl BAB, ale w koncu bedzie mozna posluchac w dzien normlanej muzyki i informacji, a nie ciagle złote przeboje. Cos sie zaczyna dziać i dobrze :]
|
|
jesli chodzi to w radiu BAB po 18 leca nezłe kawałki (szczególnie w piątki), a jak w Esce bedą leciały hity cały dzień to wtedy BAB może sie bać:) Pożyjemy, zobaczymy... .
|
|
zobaczymy w sobotę jak potoczą się losy; trzeba myśleć że OKS pokona u siebie Znicz Pruszków a nasi pokonają Kozienice i będąbaraże o 2 ligę.
|
|
warto też pamiętać, że to osoby |
Ja i tak nie słucham radia . .
|
|
Łomża Nadzieją BaB =)
|
|
Kazik: Kiedys tez siadalem z gitara przy magnetofonie i brzdakalem z nimi ze sluchu probujac nauczyc sie grac ich utwory :))))))).
|
|
raczej bym to ujął tak: w Łomży beznadziejny jest bab :)
|
|
hihihi - to znowu ja!
|
|
GRUNDIG to licencyjny(niemiecki) magnetofon produkowany przez Kasprzaka.Byl w dwoch wersjach mono i stereo oraz 2 i 4 scieżkowy.Jak dzieci dorosły i weszły kasetowce wylądował na smietniku razem z wielkim kartonem krążków taśmy.
|
|
.... PYTAM...czy ta łomża skazana jest na takie. COŚ........ w eterze??/ za radio BAB ostanio miałem niezły.. ....(.piątek, sobota ,niedziela.)... ludzie jadą ,,i -wracają przez Łomżę,czasami przełączą radio na inne stacje ...... a tu .. :::::ZŁOTE PRZEBOJE.. !!!!! PYTAM :,CZY WŁAŚCICIEL STACJI MA USTAWIONĄ ROZGŁĄŚNIĘ NA INNEJ SKALI???? GRATULUJĘ GUSTU .pozdrawiam PS,,, kiedy będzie ESKA????????/
|
|
Ty RMf trzeba strząchnąć wtedy będzei tarczyn mniej wodnisty , ale masz racje bab ma chyba 600 złotych przebojów bo codziennie o tej samej porze Kung Fu brus li karate mistrz leci, hehehe
|
|
Ile jest tych ekip? Jak byłem ostatni w Łomży w sobotę było PUSTO na tym skrzyżowaniu, od biedy mogę to zrozumieć, że sobota jest wolna. Jak wyglądało przejście przez ulicę sikorskiego z dworca na do 4+? Piach po kolana, nikt nawet nie raczył zabezpieczyć tego miesjca jakimiś deskami. Wprost cudownie wyglądało to miejsce po wtorkowym deszczu. I nie pisz o ilości ekip, która tam pracuję, ale o rezultatach ich prac. " Z Łomży z tego manewru korzysta OD LAT kilka firm np.: Podbielski, Piekarnia Okruszek, MAKBUD itd." I uważasz, że jest to jakaś pozytywna tendencja? Dziwne, że firmy z takiej np. Ostrołęki nie muszą stosować takich wybiegów.
|
|
Od kiedy to łomżyńska WSA ma cos do gadania :P "Zarządy dróg analizują teraz wyrok WSA"maciek napisał(a):
|
|
Wspaniała wiadomość A.Kiełczewski pozostał w radzie nadzorczej to się załoga ucieszy szczególnie teraz gdy się obcina te nędzne zarobki!!! Ale nic to najważniejsze, że człowiek pełen cnót i dobroci czuły na biedę ludzką zostaje wybrany.Wszystkiego najlepszego Panie Andrzeju w doskonaleniu swoich niezaprzeczalnych zalet dla dobra pracowników PEPEESU. P.S.Kto wie gdzie przebywa obecnie główny akcjonariusz PEPEESU poszukiwany przez prokuraturę listem gończym ????/
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |