Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Na kogo będziemy głosowali na jesieni? |
"Przyjęcie poza kolejnością posła Gruszki oprotestowała jedna z kobiet, której mąż oczekuje na wolne miejsce w klinice już dłuższy czas." Nie popieram przemocy, ale mąż tej kobiety po wyzdrowieniu powinien sprawić jej niezły wpie..
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Na kogo będziemy głosowali na jesieni? |
Lekarze też biadolą na głodowe pensje. A przeciez to jedna z bardziej zamożnych grup zawodowych. No to jak to jest?
|
|
Nauczyciel powinien przede wszystkim uczyć się i uczyć innych, nie całymi godzinami bezproduktywnie obradować.
|
|
jakoś trudno mi dostrzec ten optymizm .... ... ale pozdrawiam serdecznie .... wszyskich
|
|
Marcus Aurelius! Don't worry! Bedzie dobrze tylko trza wierzyć... Duuużo kissów dla Cię...:) Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem
|
|
MarCo, dolicz ze nauczyciel musi jeszcze w domu konspekt lekcji przygotowac, sprawdzac lub przygotowywac prace, napewno nie dal bys rady sprawdzac prac 13 godzin, moze 7 - 8 godzin jesli ma byc dobrze sprawdzone. Zreszta wszedzie dobrze gdzie nas nie ma i kazdy ma lepiej...
|
|
Najlepiej niech to robią emeryci w czynie społecznym.
|
|
Nie będzie, Heniu, bo konkurencyja ich nauczy i będą się bić o pacjenta...:)
|
|
Witam wszystkich, nasze miasto jest jakie jest, niektórzy stąd uciekają, każdy wie co tu sie dzieje, konkretna cofka miasta, dlatego mam pytanie do wszystkich uzytkowników forum co byście chcieli mieć w tym miescie, jakiego sklepu wam brakuje, jakiej rozrywki , z czym byście chcieli sie spotkać, co widzieliscie w innych miastach czego u nas nie ma. Chciałbym otworzyc własną działalnosć , chce wyjść do was, do waszych potrzeb. Czekam na wasze potrzeby. Pozdrawiam wszystkich.
|
|
I dlatego zaprawdę, zaprawdę powiadam Ci |
Anioszka ściemnia, ma już 30 lat, znam ją i pozdrawiam :P .
|
|
maciek, jak mówisz (albo ktoś inny mówi) "może zrobią porządek ze służbą zdrowia", to się wqurzam :( Tak godojo wszyscy nasi piekni politycy. Ty powiedz JAK, a nie co. Jak powtarzam wszystkim, że powinna być prywatna, to mówią: nieeee, trzeba z nią zrobić porządek. Czyli CO? Pozdrawiam.
|
|
oooooooooooooooooooooooooooooooooooo nie! wiesz co? ale jestes... juz z Toba nie gadam jak mam 30:/ odezwal sie mlodzianieszek heh kheh ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Re: I dlatego zaprawdę, zaprawdę powiadam Ci |
eee bo markacykowi marszczki zaslaniaja widok i oslepl z lekka na starosc wiadomo :D róbmy swoje
|
|
Mylisz się |
:DDD Dla mnie osoba Marii Magdaleny kojarzyła się będzie po wsze czasy z obliczem... Moniki Bellucci... No i... z moją Córeczką...:) .
|
|
Alli, Lubisz Heinekenka? Jeśli tak, to zaopatrzym się na piątek...:) Bedzie Ci się doooobrze spało potem...:))
|
|
Poniższy link potwierdza doniesienia: http://wrotapodlasia.pl/pl/wiadomosci/kultura_nauka/powtorka+matury.htm na gazeta.pl i interi.pl też o tym piszą. Moim zdaiem to chamstwo normalnie. Skoro ktoś gadał to powinni taką osobe wyprosić! A jak odlegości miedzy ławkami za małe, to powinni przed egzaminem sprawdzić czy wszytko gra, tak jak jest to chocby przed skokami narciarskimi, gdzie sprawdzają długosc nart, kombinezonu, itp. I wtedy "zawodnik" jest zdany na własne umiejętności oraz na to jak mu "powieje". Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem
|
|
zgadzam sie z adamusem, ze nalezy wprowadzic prywatne lecznictwo. a firmy ubezpieczeniowe juz oferuja ubezpieczenia pokrywajace koszty leczenia - tyle tylko ze to kosztuje (za male zainteresowanie) gdyby dopracowac te oferty to zamiast do budzetu, nasze skladki zdrowotne moglyby trafiac do ubezpieczycieli. Firmy te przynajmniej wiedza jak zarzadzac pieniedzmi
|
|
potem to ja do roboty ide!
|
|
wrrrrrrrr!!! pozostawię bez komentarza!! :( jaki kraj taka polityka ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Pytałam dzisiaj nauczyciela jak to z tym poprawianiem w komisji jest. Dowiedziałam się: sprawdzają w weekendy przez ok 12 godzin w zwykłej klasie; w tym czasie sprawdza się ok.30 - 50 prac (pewna osoba po kursie szybkiego czytania sprawdziła 80, ale nie przyszła na następny tydzień); warunki faktycznie nie są "komfortowe", tak że wiele osób zrezygnuje z tej łatwej kasy i na kolejne spotkania trzeba szukać chętnych do sprawdzania; obiad dostają w "plastikach" i tak sobie siedzą i sprawdzają. Więc może MarCo się załapiesz na takie poprawianie wypocin nie zawsze zdolnych uczniów i zamiast spędzać czas z rodziną zarobisz pare groszy. ps. osoba, której zadałam to pytanie to starsza nauczycielka z tytułem doktora, wdowa wychowująca dwójkę dzieci i łapie każdą robotę, bo często pod koniec miesiąca musi pożyczać pieniążki. Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem
|
|
KolankO!Coś mi za dobry jesteś w tym temacie!Taka bibliopgrafia dot tematu jest zanadto zblizona do koscielnego podejscia do zagadnienia.Zauwaz ze uznajesz domyślnie ze wszelkie dogmaty kościelne sa prawdziwe-dlaczego?Kościól stoi przed wielkim wyzwaniem pogodzenia wiary (bezwzględnej) z nauką.Wiele dogmatów pozostaje w oczywistej sprzeczności z wiedza .Tak więć ja pozostaję agnostykiem ! Pozdrawiam .
|
|
zapewne.. wszytkiego sie mozna po Nim spodziewac heh markac nie denerwuj sie ;) Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem
|
|
Adamus, jakie jest porównanie usług snycerskich, kowalskich, czy szewskich do zdrowotnych. Wiadomo, że na usługi zdrowotne zawsze jest duży popyt, czyli zawsze mają być drogie. Tamte usługi płacisz z własnej kieszeni. Zdrowotne, czym droższe musisz płacić większe ubezpieczenie. Czy wszystkich będzie stać na leczenie. W/g Ciebie "(o ile jest nas na to stać)" tych co nie stać na leczenie, co mają zrobić, przy Twoich założeniach o zlikwidowaniu socjalu, trzeba wprowadzić ustawę o eutanazji (za co mają się leczyć i za co żyć). W/g Twojego rozumowania, kto nie ma wykształcenia, to jest spisany na straty, nie należy jemu się zjeść nawet bułeczki, nie mówiąc o darmowym leczeniu. ( Poronione pomysły). Pozdrowienia. Ps. Masz tyle pomysłów, zgłoś Swoją kandytaturę z ramienia Swojego ugrupowania na posła lub na senatora, bo na prezydenta pewnie jesteś za młody. Masz moje poparcie. Będziesz miał okazję zrealizować się.
|
|
Kazik, tutaj idzie o wiarę, tak więc mieszanie do tego nauki jest bezsensowne. Albo wierzysz (i wtedy nic nie obchodzi Cię problem np. "zmartwychwstania"), albo nie, a wtedy nie ważne, który z dogmatów uznasz za nieprawdziwy. Pozdrawiam.
|
|
Kazik, KolankO ma takie informacje jakie może przecież też mieć każdy, kogo interesuje Biblia. Wystarczy trochę pogrzebać. A fakt, że są to głównie źródła chrześcijańskie ( nie "kościelne") to dla mnie dowód, że chrześcijanie naukowo podchodzą do Biblii, która jest źródłem wiary (katolicka nauka obok Biblii wymienia również Tradycje, która tak niektórych drażni). I słusznie! Nie można być ignorantem tak jak kiedyś. ps. tu też pozdrawiam. A.
|
|
"Taki powtórny egzamin z historii pisać będą maturzyści z II LO w Łomży, gdzie obserwator stwierdził złe rozsadzenie uczniów i nieprawidłowy nadzór zespołu egzaminującego; w pozostałych przypadkach uczniowie będą mogli pisać maturę dopiero w styczniu 2006 roku. "
|
|
Virginia, skąd masz tę wiadomość? Chciałabym ją przeczytać i przekazać jednemu maturzyście też z historii. Nie wiem czy już wie, że będzie pisał w czerwcu, a nie w styczniu.
|
|
Autor: adamus (---.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl) Data: 02-06-05 17:14 "Jak kogoś nie stać na buty to ich nie ma, proste? Podobnie jest z usługami zdrowotnymi". Adamus jesteś bezwględny, kogo nie stać na leczenie, bo go nie stać, to żeby się nie męczył trzeba uśmiercić, jak pieska w schronisku. Żadnej pomocy. Sprywatyzować służbę zdrowia - TAK. Ale biednych i bezrobotnych nie można zostawić bez pomocy dlatego że im się nie poszczęściło w życiu. Pozdrowienia. Ps. Chcąc zrealizować swoje pomysły musisz dostać się do Sejmu inaczej nici z tego. róbmy swoje
|
|
Dzisiaj o godzinie 20.00 w RADIU MAX gra Half ! Gramy tylko dobry rap więc przygotujcie się na mocne emocje. www.radiomax.jo.pl Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem
|
|
Alli!Polecam kakao w wersji bezcukrowej albo przynajmniej z jego niewielka iloscią.Za to można dodać jako dodatki smakowe szczypte chili lub pieprzu.Ale uzywaj tylko b.dobrych gatunków proszku najlepiej mocno paloneo kakao.Nie żałuj kakao to wyjdzie taka gorzka czekolada w płynie.Czysty magnez!!!!Lepsze to na rozjaśnianie umysłu niż ssanie łbów od śledzi co niektórzy zalecają przed waznyni krokami w zyciu np. egzaminy!Pozdrówka !I podobno nietuczace.
|
|
ptysiu poleciał do zimnych krajów : D
|
|
REKLAMA !!!!!!!!!! GDZIE JEST ADMIN ?!
|
|
ryska, zycie mnie tak meczy :(
|
|
dziewczynka masz racje! a poza tym ja w Twoich wypowiedziach jakos nie dopatrzyłam się rażących błędów ortograficznych... zreszta ta dyskusja nie dotyczy ich :P PS dziewczynka powodzenia!! Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
beznadziejny jest ten tarczyn...sama woda.. Eska? w Łomży?hehe chyba u nich bieda ze sie wkręcają w Łomżę.. ja bym sie nie emocjonował. muza muzą... wiekszość stacji gra z ograniczonej bazy muzycznej.. do 600pozycji.. szybko sie znudzi jak lagodne przeboje i takie tam..czuje ze same dzieci tu piszą..rADIO lomza miało juz najlepszą nową muzykę. tak króciutko ze niektórzy moze i nie pamietają.i co z tego wynikło? naprawde wam sie podobało? przez 2 miechy pierwsze .. moze i tak..a potem rzeście narzekali.. radio tak ogólnie to schodzi na psy.. ja tez niedługo rzuce te robote. ten Kasprzyk mnie meczy
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |