niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Na kogo będziemy głosowali na jesieni?

"Przyjęcie poza kolejnością posła Gruszki oprotestowała jedna z kobiet, której mąż oczekuje na wolne miejsce w klinice już dłuższy czas." Nie popieram przemocy, ale mąż tej kobiety po wyzdrowieniu powinien sprawić jej niezły wpie..

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Na kogo będziemy głosowali na jesieni?

Lekarze też biadolą na głodowe pensje. A przeciez to jedna z bardziej zamożnych grup zawodowych. No to jak to jest?

Nauczyciel powinien przede wszystkim uczyć się i uczyć innych, nie całymi godzinami bezproduktywnie obradować.

jakoś trudno mi dostrzec ten optymizm ....

... ale pozdrawiam serdecznie .... wszyskich

Marcus Aurelius!
Don't worry! Bedzie dobrze tylko trza wierzyć...

Duuużo kissów dla Cię...:)

Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem

MarCo, dolicz ze nauczyciel musi jeszcze w domu konspekt lekcji przygotowac, sprawdzac lub przygotowywac prace, napewno nie dal bys rady sprawdzac prac 13 godzin, moze 7 - 8 godzin jesli ma byc dobrze sprawdzone. Zreszta wszedzie dobrze gdzie nas nie ma i kazdy ma lepiej...

Najlepiej niech to robią emeryci w czynie społecznym.

Nie będzie, Heniu, bo konkurencyja ich nauczy i będą się bić o pacjenta...:)

Witam wszystkich, nasze miasto jest jakie jest, niektórzy stąd uciekają, każdy wie co tu sie dzieje, konkretna cofka miasta, dlatego mam pytanie do wszystkich uzytkowników forum co byście chcieli mieć w tym miescie, jakiego sklepu wam brakuje, jakiej rozrywki , z czym byście chcieli sie spotkać, co widzieliscie w innych miastach czego u nas nie ma. Chciałbym otworzyc własną działalnosć , chce wyjść do was, do waszych potrzeb. Czekam na wasze potrzeby. Pozdrawiam wszystkich.

I dlatego zaprawdę, zaprawdę powiadam Ci

Anioszka ściemnia, ma już 30 lat, znam ją i pozdrawiam :P

.

maciek, jak mówisz (albo ktoś inny mówi) "może zrobią porządek ze służbą zdrowia", to się wqurzam :(

Tak godojo wszyscy nasi piekni politycy. Ty powiedz JAK, a nie co.
Jak powtarzam wszystkim, że powinna być prywatna, to mówią: nieeee, trzeba z nią zrobić porządek. Czyli CO?

Pozdrawiam.

oooooooooooooooooooooooooooooooooooo nie!
wiesz co? ale jestes...
juz z Toba nie gadam jak mam 30:/
odezwal sie mlodzianieszek
heh
kheh

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Re: I dlatego zaprawdę, zaprawdę powiadam Ci

eee bo markacykowi marszczki zaslaniaja widok
i oslepl z lekka na starosc
wiadomo :D

róbmy swoje

Mylisz się

:DDD
Dla mnie osoba Marii Magdaleny kojarzyła się będzie po wsze czasy z obliczem... Moniki Bellucci... No i... z moją Córeczką...:)

.

Alli, Lubisz Heinekenka? Jeśli tak, to zaopatrzym się na piątek...:) Bedzie Ci się doooobrze spało potem...:))

Poniższy link potwierdza doniesienia:
http://wrotapodlasia.pl/pl/wiadomosci/kultura_nauka/powtorka+matury.htm
na gazeta.pl i interi.pl też o tym piszą.
Moim zdaiem to chamstwo normalnie. Skoro ktoś gadał to powinni taką osobe wyprosić! A jak odlegości miedzy ławkami za małe, to powinni przed egzaminem sprawdzić czy wszytko gra, tak jak jest to chocby przed skokami narciarskimi, gdzie sprawdzają długosc nart, kombinezonu, itp. I wtedy "zawodnik" jest zdany na własne umiejętności oraz na to jak mu "powieje".

Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem

zgadzam sie z adamusem, ze nalezy wprowadzic prywatne lecznictwo.

a firmy ubezpieczeniowe juz oferuja ubezpieczenia pokrywajace koszty leczenia - tyle tylko ze to kosztuje (za male zainteresowanie) gdyby dopracowac te oferty to zamiast do budzetu, nasze skladki zdrowotne moglyby trafiac do ubezpieczycieli. Firmy te przynajmniej wiedza jak zarzadzac pieniedzmi

potem to ja do roboty ide!

wrrrrrrrr!!! pozostawię bez komentarza!! :( jaki kraj taka polityka

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Pytałam dzisiaj nauczyciela jak to z tym poprawianiem w komisji jest. Dowiedziałam się: sprawdzają w weekendy przez ok 12 godzin w zwykłej klasie; w tym czasie sprawdza się ok.30 - 50 prac (pewna osoba po kursie szybkiego czytania sprawdziła 80, ale nie przyszła na następny tydzień); warunki faktycznie nie są "komfortowe", tak że wiele osób zrezygnuje z tej łatwej kasy i na kolejne spotkania trzeba szukać chętnych do sprawdzania; obiad dostają w "plastikach" i tak sobie siedzą i sprawdzają.

Więc może MarCo się załapiesz na takie poprawianie wypocin nie zawsze zdolnych uczniów i zamiast spędzać czas z rodziną zarobisz pare groszy.

ps. osoba, której zadałam to pytanie to starsza nauczycielka z tytułem doktora, wdowa wychowująca dwójkę dzieci i łapie każdą robotę, bo często pod koniec miesiąca musi pożyczać pieniążki.

KolankO!Coś mi za dobry jesteś w tym temacie!Taka bibliopgrafia dot tematu jest zanadto zblizona do koscielnego podejscia do zagadnienia.Zauwaz ze uznajesz domyślnie ze wszelkie dogmaty kościelne sa prawdziwe-dlaczego?Kościól stoi przed wielkim wyzwaniem pogodzenia wiary (bezwzględnej) z nauką.Wiele dogmatów pozostaje w oczywistej sprzeczności z wiedza .Tak więć ja pozostaję agnostykiem ! Pozdrawiam .

zapewne..
wszytkiego sie mozna po Nim spodziewac

heh markac nie denerwuj sie ;)

Adamus, jakie jest porównanie usług snycerskich, kowalskich, czy szewskich do zdrowotnych. Wiadomo, że na usługi zdrowotne zawsze jest duży popyt, czyli zawsze mają być drogie. Tamte usługi płacisz z własnej kieszeni.
Zdrowotne, czym droższe musisz płacić większe ubezpieczenie. Czy wszystkich będzie stać na leczenie. W/g Ciebie "(o ile jest nas na to stać)" tych co nie stać na leczenie, co mają zrobić, przy Twoich założeniach o zlikwidowaniu socjalu, trzeba wprowadzić ustawę o eutanazji (za co mają się leczyć i za co żyć).
W/g Twojego rozumowania, kto nie ma wykształcenia, to jest spisany na straty, nie należy jemu się zjeść nawet bułeczki, nie mówiąc o darmowym leczeniu. ( Poronione pomysły).

Pozdrowienia.

Ps. Masz tyle pomysłów, zgłoś Swoją kandytaturę z ramienia Swojego ugrupowania na posła lub na senatora, bo na prezydenta pewnie jesteś za młody. Masz moje poparcie. Będziesz miał okazję zrealizować się.

Kazik, tutaj idzie o wiarę, tak więc mieszanie do tego nauki jest bezsensowne.
Albo wierzysz (i wtedy nic nie obchodzi Cię problem np. "zmartwychwstania"), albo nie, a wtedy nie ważne, który z dogmatów uznasz za nieprawdziwy.

Pozdrawiam.

Kazik, KolankO ma takie informacje jakie może przecież też mieć każdy, kogo interesuje Biblia. Wystarczy trochę pogrzebać. A fakt, że są to głównie źródła chrześcijańskie ( nie "kościelne") to dla mnie dowód, że chrześcijanie naukowo podchodzą do Biblii, która jest źródłem wiary (katolicka nauka obok Biblii wymienia również Tradycje, która tak niektórych drażni). I słusznie! Nie można być ignorantem tak jak kiedyś.

ps. tu też pozdrawiam. A.

"Taki powtórny egzamin z historii pisać będą maturzyści z II LO w Łomży, gdzie obserwator stwierdził złe rozsadzenie uczniów i nieprawidłowy nadzór zespołu egzaminującego; w pozostałych przypadkach uczniowie będą mogli pisać maturę dopiero w styczniu 2006 roku. "

Virginia, skąd masz tę wiadomość? Chciałabym ją przeczytać i przekazać jednemu maturzyście też z historii. Nie wiem czy już wie, że będzie pisał w czerwcu, a nie w styczniu.

Autor: adamus (---.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl)
Data: 02-06-05 17:14

"Jak kogoś nie stać na buty to ich nie ma, proste? Podobnie jest z usługami zdrowotnymi".
Adamus jesteś bezwględny, kogo nie stać na leczenie, bo go nie stać, to żeby się nie męczył trzeba uśmiercić, jak pieska w schronisku. Żadnej pomocy.
Sprywatyzować służbę zdrowia - TAK. Ale biednych i bezrobotnych nie można zostawić bez pomocy dlatego że im się nie poszczęściło w życiu.

Pozdrowienia.

Ps. Chcąc zrealizować swoje pomysły musisz dostać się do Sejmu inaczej nici z tego.

róbmy swoje

Dzisiaj o godzinie 20.00 w RADIU MAX gra Half ! Gramy tylko dobry rap więc przygotujcie się na mocne emocje. www.radiomax.jo.pl

Alli!Polecam kakao w wersji bezcukrowej albo przynajmniej z jego niewielka iloscią.Za to można dodać jako dodatki smakowe szczypte chili lub pieprzu.Ale uzywaj tylko b.dobrych gatunków proszku najlepiej mocno paloneo kakao.Nie żałuj kakao to wyjdzie taka gorzka czekolada w płynie.Czysty magnez!!!!Lepsze to na rozjaśnianie umysłu niż ssanie łbów od śledzi co niektórzy zalecają przed waznyni krokami w zyciu np. egzaminy!Pozdrówka !I podobno nietuczace.

ptysiu poleciał do zimnych krajów : D

REKLAMA !!!!!!!!!! GDZIE JEST ADMIN ?!

ryska, zycie mnie tak meczy :(

dziewczynka masz racje! a poza tym ja w Twoich wypowiedziach jakos nie dopatrzyłam się rażących błędów ortograficznych... zreszta ta dyskusja nie dotyczy ich :P
PS dziewczynka powodzenia!!

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

beznadziejny jest ten tarczyn...sama woda.. Eska? w Łomży?hehe chyba u nich bieda ze sie wkręcają w Łomżę.. ja bym sie nie emocjonował. muza muzą... wiekszość stacji gra z ograniczonej bazy muzycznej.. do 600pozycji.. szybko sie znudzi jak lagodne przeboje i takie tam..czuje ze same dzieci tu piszą..rADIO lomza miało juz najlepszą nową muzykę. tak króciutko ze niektórzy moze i nie pamietają.i co z tego wynikło? naprawde wam sie podobało? przez 2 miechy pierwsze .. moze i tak..a potem rzeście narzekali.. radio tak ogólnie to schodzi na psy.. ja tez niedługo rzuce te robote. ten Kasprzyk mnie meczy

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org