Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
mój głos na forum w sprawie LPR |
Tadeuszu jako Radny masz pełn± możliwo¶c sprawdzenia na jakich zasadach to robię. Ponieważ jestem radnym już drug± kadencję to wiem co mogę a czego nie mogę robić jako radny. Ustawa tz. antykorupcyjna jest mi dobrze znana. Jezeli masz (lub kto¶ inny) jakie¶ watpliwo¶ci, zawsze mozna to zlecić Komisji Rewizyjnej do zbadania.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: mój głos na forum w sprawie LPR |
Tadeusz nie moge sie z Toba zgodzic ze sprawa zostala zalatwiona pod stolem. Ja nic nie zalatwialem pod stolem, a takie postawienie przez Ciebie sprawy sugeruje, ze mam w tym jakis interes. Nie jest to prawda. Od poczatku chcialem, zeby miasto przejelo administrowanie domena lomza.pl, ale dzieki dzialaniu ludzi , ktorych dobrze znasz, zostalo to doprowadzone do tego, ze w tej chwili nie ma juz takiej mozliwosci. Mysle, ze wlasnie o to im chodzilo. Postawili na swoim. Jakie to prowincjonalne. Nie mam zadnego interesu w prowadzeniu serwisu www.lomza.pl. Robie to bo lubie. Calkiem dobrze moge to zostawic innym o niezast±pionych kwalifikacjach, ale czy zrobi± to lepiej? Czy beda wiedzieli o czym pisza? Dlaczego przez tyle lat nie robili tego lepiej? Czy ich wiedza merytoryczna z zakresu dzialania samorzadu bedzie taka jak moja? Bo zeby robic serwis samorzadowy, to oprocz wiedzy informatycznej trzeba miec doswiadczenie i wiedziec jak samorzad funkcjonuje od srodka. Poniewaz calkowicie zgadzam sie z Toba, ze ta dyskusja , jako żywo, przypomina napełnianie dziurawej beczki i nie bede jej dalej kontynuowal na forum. Pozdrawiam
|
|
Chcę jeszcze co¶ dodać . We Francji Rz±d zaczyna walczyć z Hipermarketami. Prawd± jest, że czesto jedzenie (mięso i inne) s± niedoważone i nie¶wierze. 2-3 tygodnie temu reportaż Pod Napięciem w TVN. To samo dzieje się w polsce. Jednak bardzo często jest tak, że ceny w hiperach nie s± konkurencyjne. I tu jest plus na korzy¶c małego handlu. Jako przedsiębiorca ,zastanawiam się, Co zrobić by było lepiej ? . Dać reklamę? Zrobić promocję? Wyprzedaż? Na wszystkie pytania odpowiedz brzmi tak. Do czego zmierzam. Daj±c reklamę jako pojedyńcza jednostka, bardzo szybko zostanę zapomniany. Dzięki hipermarketowi i na jego koszt (rozsyłane ulotki i foldery z cenami) mogę zdobyć klientów. Wystarczy, że w ulotce będzie MIE¦CIMY SIĘ W HIPERMARKECIE. Wszyscy będ± wiedzieli ,gdzie to jest. Do czego zmierzam. Nie ulega w±tpliwo¶ci , że te molochy s± zagrożeniem dla małego handlu. S± jednak pozytywne sprawy. Fakt, że takie duże centrum będzie w Łomży, przyci±gnie ludzi z regionu. Dzięki temu pieni±dze będ± wpływały do miasta ,a nie jak jest dzi¶ wypływały. Cypi
|
|
Panowie takie s± fakty. - Jest wytryna lomza.pl - Jest osoba ,która to administruje - Jest wiele informacji na witrynie , lub będzie. Na to wszystko trzeba czasu. Jesli jedna osoba bawi się w takie sprawy, to z do¶wiadczenia wiem, że jest to czasochłonne zajęcie. Taka witryna jest niew±tpliwie potrzebna miastu. Problem w tym, że internauci nie maj± pojęcia ,że taka witrynka istnieje . Trzeba co¶ z tym zrobić .
|
|
Ludzie . Zastanówcie się nad paroma sprawami. Jak chc± budować hipermarket to niech buduj±. Developer niech spełni okreslone warunki. 1. Praca tylko dla Łomżan 2. Zyski inwestowane w Łomże (jaki¶ znaczny procent) 3. Budowa, nie w miejscu ,gdzie to ma być teraz, tylko na obrzeżach miasta ,np. poligonowa ,lub kraska. W±tpię czy dla 2 gr. ludzie będ± jeĽdzić do HM po cukier. Obecnie na rynku Łomżyńskim sklepów spożywczych jest aż zadużo. Nie mówię tu o osiedlowych sklepikach. O większych marketach. Mimo ich ilo¶ci ,często nie jest ważne za ile kupujemy. Ale jak kupujemy. Jaka jest atmosfera. Ja od swojego miejsca zamieszkania mam 50m do 3 sklepów spożywczych. Jeżdzę na połodnie ,na ulice ks. anny na zakupy. Poprostu lubię tam kupować. Po drodze mijam około 10 sklepów. Aż wstyd się przyznać że do 7 z nich nigdy nie poszedłem ./ Do czego zmieżam. Hipermarket będzie zagrożeniem dla sklepów tyou super market. Ale nie zawsze. Napewno ilo¶ć na rynku łomżyńskim zmniejszy się całkowicie. Warto jednak zabiegać o to ,aby gigant powstał w naszym mie¶cie. Będzie więcej przyjezdnych. Nasze miasto na tym zyska. A wracaj±c do " Trzeciego życia Kurczaka". DZięki TVN ¶wiadomo¶ć polaków na takie zakupy się zmieniła. I jak patrzę na ludzi, którzy do kosza pakuj± mięso z HM ,to mam ochotę podej¶ć i powiedzieć ,FACET , ŻYCZIE CI NIE MIŁE !! . Sam się kiedy¶ strułem kurczakami w KFC ! . Nigdy więcej nie pujdę tam na zakupy ! . Podsumowuj±c. Hipermarket i tak powstanie. Kwestja gdzie. Mam nadzieję, że będzie to w Łomży ,a nie w Ostrołęce. Pomy¶lcie o tym . Cypi
|
|
Też słyszałem , że się w Łomży ¶cigaj± ,ale nie na al. Piłsudskiego ,tylko na Mikołaja . Czy to prawda. Może jaki¶¶cigant ujawni czym się ¶ciga , i co ma pod mach± ? andrzej jarota
|
|
Mam auto 16V . Czy po 150,000 trzeba ustawić zawory? . Kto wie. ??? Kubusz
|
|
Zbliżaj± się wakacje więc pomy¶lałem, że może podzieliliby¶my się ¶wietnymi miejscami w kraju i nie tylko, w których niedrogo i sensownie można by odpocz±ć. Co wy na to? Pozdrawiam Ellena
|
|
Oczywi¶cie s± różni księża- jak w dowcipie. Rozmawia Hanka z Magd±. Magda, jak ten wasz nowy ksi±dz? Wiesz, nawet niczego sobie- odpowiada Magda. A nasz to tylko sobie- poirytowana Hanka.
|
|
Byc moze jest duzo prawdy w tym co piszecie o ksiezach i ciesze sie, ze nie spotkalem takich na swej drodze. Wydaje mie sie, ze przyczyna takiego stanu rzeczy jest wadliwa formacja duchownych w seminariach, cos w tym systemie nie gra. Ja jak na razie mam duze szczescie do duchownych i znam sporo pozytywnych przykladow dzialan i postaw. Z drugiej strony trzeba ustalic pewne granice tego co dopuszczalne i nie np. w poziomie zamoznosci, sa to kategorie bardzo subiektywne.
|
|
Najciekawsze jest to,że o celibacie i bogactwie księży najwięcej mówi± ludzie nie wiele maj±cy doczynienia.Widać to na ulicy w rozmowie miedzy ludzmi,w mediach (TV i radio) i w gazetach.Dlaczego tak jest? Ano dlatego by skompromitować ko¶ciół.Katolicy na te tematy nie wypowiadaj± się tak często jak ludzie poza ko¶ciołem.Bo ci z innym ¶wiatopogl±dem chc± wybrzydzić wierz±cym ko¶ciół.Przecież w ko¶ciele jest celibat.Księża nie mog± się żenić.Zgadzam się ze Zbychem i histori±.Celibat został wprowadzony w ¶redniowieczu poto by potomstwo księży nie dziedziczyło maj±tków ko¶cielnych.Celibat jako rozwi±zanie prawne jest bardzo dobry dla ko¶cioła i wspólnoty wiernych,gdyż maj±tek ko¶cielny,który był i jest wytworem wiernych(wierni go tworzyli) nie powinien przechodzić na własno¶ć księdza i jego rodziny,bo jest to maj±tek ko¶cioła i wspólnoty wiernych,którzy do tego ko¶cioła należ±.Również w ko¶ciele s± zakony ,które ¶lubuj± ubóstwo i tak w rzeczywi¶cie żyj±.Księża nie s± zakonnikami,nie ¶lubuj± ubóstwa ,dlatego maj± prawo żyć na wysokim poziomie,gdyż nie składaj± takich ¶lubów.Wiem,że to nie jest moralne ,ale cuż księża też s± ludzmi,ułomnymi i grzesznymi.Trzeba im to wybaczyć i modlić się za zabł±kanych księży.Je¶l ludzie daj± na tacę to zgadzaj± się na to co z pieniędzmi robi± księża i nie trzeba robić z tego wielkiego problemu(je¶li kto¶ uznaje,że jego ksi±dz żle wydaje pieni±dze to niech nie daje na ofiare).Je¶li wierni daj± pieni±dze ks.Jankowskiemu i się godz± z tym na co ten ksi±dz wydaje pieni±dze.To znaczy,że im to odpowiada.Jak im to odpowiada to co mi do tego.Co to mnie obchodzi (nie jestem nawet parafianinem księdza Jankowskiego).To jest sprawa tych wierych i księdza Jankowskiego,a nie moja.Je¶li uznaj±,że ksi±dz żle wydaje ich pieni±dze to powinni przestać go utrzymywać (nie dawać mu pieniędzy na tacę). Cypi
|
|
Temat na czasie. Bezdomne psy umieszczane s± w schroniskach. Maj± prawo do budy, żarcia i opieki weterynaryjnej. A człowiek? Czy musi być gorzej traktowany niż pies? Pytam, gdzie s± te wszystkie możne instytucje zw±ce się charytatywnymi? Czy tym ludziom nie można pomóc poprzez stworzenie im szansy na zatrudnienie?
|
|
Panie Jarota Piszesz, że księża maj± prawo żyć na wysokim poziomie. Tym samym twoje pogl±dy s± sprzeczne z pogl±dami Jana Pawła II, który wymaga, by księża żyli w ubóstwie i celibacie. I jeszcze jedno. Jak my¶lisz, czy utrzymywanie przez księży stosunków seksualnych z kobietami (nawet z mężatkami) jest naruszaniem przez nich dekalogu (cudzołóstwo)?
|
|
Bolesny temat poruszyłe¶ MarCo. Bior±c pod uwagę, że ok. 70% zarobków zabiera nam państwo mamy prawo domagać się żeby z naszych podatków starczyło przynajmniej na: - dach nad głow± dla bezdomnych - protezy i wózki i pomoc dla inwalidów - wystarczaj±ce socjalne dla bezrobotnych i niezaradnych - leczenie chorych dzieci i innych - opieka nad zwierzętami - również -itd...itd... bo każdy z nas może znaleĽć się w podobnej sytuacji i nie może wtedy zostać sam ze swoj± rozpacz±. MAMY TO WSZYSTKO ZAPEWNIONE W KONSTYTUCJI, a mimo tego ci±gle organizuje się zbiórki społeczne na takie cele - bo nasze władze "nie maj± budżetu". Tłumaczenie to nabiera pikanterii w kontek¶cie niezliczonych afer i nadużyć, które ic autorzy-malwersanci okre¶laj± "ryzykiem inwestycyjnym", a próby ¶cigania tego procederu "zemst± polityczn±". Coraz czę¶ciej my¶lę, że lekceważenie tych problemów może skończyć się "dyndaniem na skrzypi±cych od wiatru latarniach'. Mam wrażenie, że nasi politycy niczego nie s± w stanie się już nauczyć (bez względu na opcje). Pewnie zbyt dużo zjadaj± "tatarów z niebadanej wołowiny" w sejmowej restauracji.
|
|
Panie Jarota! Dlaczego wprowadza pan uczestników forum w bład: niech Pan nie pisze, że maj±tek Ko¶cioła Katolickiego w Polsce jest wytworem wiernych: cczemu zapomina Pan, że w ramach Konkordatu Państwo Polskie przekazuje do¶ć spore pieni±dze na utrzymanie instytucji ko¶cielnych - wtym roku prawie 100 mln zł, a kwota ta cały czas ro¶nie. St±d nie dziwi mnie fakt, że KK nie chce podatku na wiarę - bo do¶ć drastycznie zmniejszyły by się wpływy na ich działalno¶c, która w coraz mniejszym stopniu ma zwi±zek z religi± a bardziej przypomina dobrze zorganizaowan±maszynkę do robienia pieniędzy (Opus Dei)
|
|
Czy kto¶ wie, z jakich powodów zlikwidowano forum na lomza.pl? Niewygodne, czy po prostu nie warto wsłuchiwać się w głos lokalnej społeczno¶ci, bo do wyborów i tak kilka miesięcy?
|
|
Bardzo Ľle to wygl±da. Obecnie zaczynamy ( polska ) wpadać w do¶ć spory kryzys, a Księża nam nie pomagaj±. W sumie ile razy można zbierać na odnowę lub budowę ko¶cioła. Gdzie idzie kasa, któr± otrzymuj± od RP?? .To jest pytanie. Jak każdemu jest gorzej to i księżom powinno być gorzej. Co oni s± uprzywilejowani ? . Zabierzmy im auta i dajmy w zamian sandały. Trochę pokory i ascezy. Może to nie te czasy, ale zawsze da to ludziom do myslenia. Obecnie ludzie traktuj± Księdza - jako pracownika. Pracuję na etat, dostaje kasę i ma wiele przywilejów. A gdzie powołanie i po¶więcenie, o którym mówi Ojcieć ¶więty. ? . Cypi
|
|
Maciej napisał(a): > > Jak każdemu jest gorzej to i księżom powinno być gorzej. Co > oni s± uprzywilejowani ? . Zabierzmy im auta i dajmy w zamian > sandały. Trochę pokory i ascezy. Może to nie te czasy, ale > zawsze da to ludziom do myslenia. Jak to sie mówi: W piekle kotła, w którym siedz± Polacy nie pilnuje żaden diabeł. A to dlatego, że gdy ktos będzie próbował się wydostać, pozostali i z powrotem ¶ci±gn± go do na dół.
|
|
Maciek, Bardzo dobrze argumentujesz, a twoej trzy punkty warunkowe sa tez bardzo dobrze na czasie, pozwole sobie dodac punkt 4 4. Warunki pracy beda dobre, i prawo bedzie przestrzegane - za to UM bedzie osobiscie odpowiedzialny, gdyz sa oni bezposrednim lacznikiem pomiedzy inwestorem a ludnoscia.
|
|
Student (pracujacy - mam nadzieje ze to nie przeszkadza) z zagranicy sie klania.
|
|
Panie Boguslawie, Podoba mi sie plan miasta na stronie lomza.pl, mam jednak jedna mala prozbe, czy mozna umiescic rowniez jedna duza mape miasta (takiej wielkosci jak wszystkie zblizenia - kwadraty - polaczone). Dziekuje Lukasz
|
|
Do liceum nie chodziłem, chyba, że na wagary :) Według mnie najlepszy klimat panuje w II LO.
|
|
Czlowieku! Stanowczo odradzam tzw. katolickie liceum...... (spoleczne na sadowej), ja tam stracilem 4 lata i kupe pieniedzy! idz gdziekolwiek byle nie tam, Cypi
|
|
Szukam pracy na okres do pazdziernika, moze byc cokolwiek, sprzatanie, walenie mlotem, szpadlem, andrzej jarota
|
|
do liceum chodziłem. wybrałem pierwsze i nie żałuję tego
|
|
Drogi Łukaszu Fakt. Zapomniałem o takim punkcie . Dzięki za dodanie. My¶lę, że jeste¶my zgodni co do tego ,że je¶li ma powstać HM to niech powstanie w Łomży ,a nie w Ostrołęce czy Ostrowi Mazowieckiej Inna sprawa ,że często w HM ceny nies± lux. Produkty sprzedawane s±, może tej samej marki, ale s± wybrakowane. Na to często zwracamm uwagę . I pamiętajcie w HM nie kupować spożywki ! Kubusz
|
|
Witam . Drodzy łomżyniacy i nie tylko. Powiedzcie ,jakiego biznesu w łomży nie ma. tylko proszę o szczere odpowiedzi. Dziękuję
|
|
Przedewszystkim w Lomzy potrzebna jest produkcja. Sklepow, sklepikow, kioskow, butikow, barow, itd itp jest juz za duzo. Powinienes zadac raczej pytanie: Co mozna w Lomzy produkowac by byl na to popyt w calym kraju? Chociaz zdaje sobie srawe ze produkcja wymaga o wiele wiekrzego nakladu niz inne formy biznesu.
|
|
Hmm.... ja 4 lata spedzilam w I LO i tego nie zaluje. Jakbym jeszcze raz miala wybieraz tez bym wybrala ta szkole. Na poczatku oczywiscie dostaje sie mocno w kosc... ale da sie przezyc. A zreszta ucza sie tam naprawde super ludzie :))))
|
|
Ponawiam więc pytanie. Co produkować w Łomży, i zdywać to na inne rynki kraju i zagranicy ? . Kubusz
|
|
Kina porz±dnego nie ma! Ale nie ma też porz±dnego teatru, czy sceny filharmonicznej! Wg mnie sposobem wej¶cia na rynek mogłoby być zainteresowanie się turystyk±. Jednak by turystyka mogła przynosić zyski potrzebne jest wsparcie samorz±du i stworzenie odpowiedniego zaplecza. na pocz±tek dobrym rozwi±zaniem byłaby agroturystyka w okolicach Łomży. Inwestycja w domek wiejski z wyposażeniem miejskim, sadem i np. stajenk±, blisko zbiorników wodnych z rybami, albo po prostu w okolicy Parku Krajobrazowego Doliny Narwi. Powodzenia życzę.... ...awentualnie proszę o użyczenie ¶rodków finansowych. :) Piotr ps. ...acha.... no i sezonowe knajpy..... : ) ...w Łomży brakuje porz±dnych knajpek, szczególnie kiedy łomżyniacy wracaj± na weekendy i ¶więta do domów..... :)
|
|
Zajmij się produkcj± kurpiowskiego piwa kozicowego. Opracuj unikaln± recepturę, znak towarowy, opatentuj nazwę, przygotuj kampanię promocyjno-reklamow±, a reszta to "bułka z masłem, je¶li oczywi¶cie masz kasę na uruchomienie produkcji. Dlaczego to? Bo piwo kozicowe na Kurpiach jest tym, czym oscypek na Podhalu. Powodzenia
|
|
Drodzy forumowicze Nadchodzi pora podsumować nasz± dyskusję. Zachęcam więc wszystkich zainteresowanych do krytycznych wypowiedzi. W najbliższych dniach spróbuję przedstawić uporz±dkowany dorobek naszej dyskusji - chyba w rubtyce wiadomo¶ci. Jeszcze raz zachęcam do wypowiadania swoich przemy¶leń i uwag. Pozdrawiam Kubusz
|
|
Nie chciałbym się powtarzać, napisałem pare słów do Maćka które możesz przeczytać. Jedno tylko powiem, że je¶li my¶lała¶ nad Pizz-Hut to zapomnij o tym. Jako rodowity Łomżyniak mówię Ci, to się tu nie przyjmie stawiaj na KFC bo tego naprawde nikt nie oferuje. Pizza w Łomży jest może nie w takim wykonaniu, ale jest. Wszelkie inne inwestycje jakie można tu przeprowadzić i nie tylko tu możemy omówić przy towarzyskiej kawie. Sam osobi¶cie prowadzę co nieco, ale w dalszym ci±gu szukam. Pozdrawiam farmer
|
|
Powim jedno . Słaby przepływ informacji między łomżyniakami. Nawet nie wiecie, jak trzeba się natrudzić, żeby poinformować łomżyniaków , że powstało co¶ nowego, że jest jaka¶ możliwo¶ć do rozwoju. Słabe media .Raczej tak . :( Ogulnie, stawiam na słaby przepływ informacji. Pozdrawiam Ellena
|
|
Sharky, bardzo trafnie dodales do tego pytania. Maciek, moze to dlatego nie mozesz znalesc duzo informacji na kase z UE bo brakuje ci odpowiedzi na to co dodal Sharky do pytania podstawowego.
|
|
Patrzę , że sprawa ucichła. Ale czas na podsumopwanie .
|
|
Co my¶licie o blokowych sieciach komputerowych z dostępem do internetu ( np. przez SDI z tepsy) ??? Kto powinien tym administrować ??? Jak zalegalizować tak± sieć ???
|
|
Podam Ci adres strony o funduszach z UE jest bardzo ciekawa tym bardziej że tam bardzo dużo słychać o innych a nie o Łomży. Jak go znajde to zaraz prze¶le Zbych
|
|
Dobry pomysl na biznes. Lecz trzeba miec dojscie do szybkich laczy.
|
|
Rozwi±zanie, o którym pisze Piotr doskonale się sprawdza w jednej firmie. (Np od dwóch lat działa w biurze ŁSM). Z tego co wiem operatorzy telefoniczni nie dopuszczaj± samowolnego udostępniania ł±cza przezc abonenta SDI innym podmiotom. Każdy taki "dostarczyciel" usług internetowych (nawet w ramach bloku, czy osiedla) musi więc chyba ponie¶ć dodatkowe koszty, co czyni już to przedsięwzięcie mniej atrakcyjnym. W Warszawie spotkałem się z ofert± firmy, która za 160 zł oferuje bardzo szybki dostęp internetowy, kilkadziesi±t programów telewizji kablowej i telefon. Robi± to oczywi¶cie w duzych skupiskach odbiorców. W blokowej sieci innej firmy za sam dostęp internetowy znajomi z Wawy płac± 60 zł miesięcznie Cypi
|
|
Słyszałem, że TPsa chce niebawem uruchomić internet przez satelitę. Czy to talerz dla każdego? Co wy na to? andrzej jarota
|
|
Drodzy uczestnicy forum Zbliża się rocznica powstania portalu 4lomza.pl. Jakie macie pomysły na uczczenie tego faktu ? Trochę czasuzapewne zajm± przygotowania. Może redakcja także zdradzi nam swoje pomysły w tej mierze ? Zapraszam do wypowiedzi - chyba nie tylko w swoim imieniu. Kubusz
|
|
Mysle ze jest to okazja zeby sie spotkac i pogadac o tym o czym pisalismy. Redakcja ma sile przebicia i mysle ze Hotel Zbyszko nie bedzie mial nic przeciwko temu zeby za reklame w portalu nas ugoscic. :-) Zbych
|
|
Nasi trampkarze po 20 min nie mogli tchu złapac...trudno w takich warunkach myslec o grze...kiedy trzeba sie skupic na oddechu... ;-) Cypi
|
|
Może lepiej zrobić imprezę poza miastem i bez udziału i obecno¶ci "zbędnych" osób! Po co maj± utrudniać jeszce życie w tak miłym dniu? Sami swoi - wybrani przez redakcję 4lomza. andrzej jarota
|
|
A czy Pan Prezydent Turkowski pojawi się na uroczysto¶ci z gratulacjami? He, he..
|
|
Grupka studentów. Rozmawiaj±, niecierpliwi± się. -Ciekawe, czy Tadek wszystko zda? Tadek wraca. -Wszystko zdałe¶? -Prawie, tylko jedna miała utłuczon± szyjkę.
|
|
O czym mówimy. Na boisko wyszło co najmniej 11 milionerów (my¶lę o Polakach) nie znam statusu finansowego koreańczyków , którzy reklamuj± swoich sponsorów, a sport czystej postacji jest daleko . Polecam artykuł w Newsweeku http://newsweek.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=9064.
|
|
Przychodzi pedofil do malej dziewczynki... P: dziewczynko, czy jak dam ci cukierka to dasz się pogłaskać po r±czce? Dziewczynka na to: a pewnie, dam. P: A jak ci dam jeszcze jednego cukierka to dasz się pogłaskać po buĽce D: No, dam. P: A jak ci dam cala torebkę cukierków to dasz się pogłaskać po pupci? D: No tak, dam. Następnego dnia dziewczynka siedzi z koleżankami w piaskownicy. Robi± babki, rozmawiaj±, dziewczynka opowiada koleżankom: słuchajcie, poznałam faceta, fajny, taki starszy trochę, tylko, k****a, cukrzycy dostanę zanim mnie przeleci.
|
|
Rodzaje upojenia alkoholem Kopciuszek - przyj¶ć do domu w jednym bucie Królewna ¦nieżka - obudzić się w łóżku z siedmioma facetami Czerwony Kapturek - obudzić się w łóżku babci ¦piaca Królewna - przez 100 lat niczego nie pamiętasz Myszka Miki - opuchnięte uszy, białe rękawiczki, ale nie masz fraka Krzysztof Kolumb - nie wiesz gdzie jedziesz, jak już przyjedziesz to nie wiesz gdzie jeste¶, ale za przejazd i tak płaci państwo. Reksio - obudziłe¶ się w budzie dla psa Władca pier¶cieni - obudziłe¶ się na komisariacie w kajdankach Ogniem i mieczem - obudziłe¶ się w kotłowni na koksie W pustyni i w puszczy - obudziłe¶ się w parku miejskim na grz±dce z różami Na Rejtana - obudziłe¶ się przed własnymi drzwiami z rozdart± koszul± Wakacje z duchami - obudziłe¶ się na strychu zawinięty w prze¶cieradło I pamietaj - nie jeste¶ naprawdę pijany, jeżeli jeste¶ w stanie leżeć na podłodze bez trzymania !!!
|
|
Spotykaj± się po latach trzej koledzy ze szkoły. Każdy zamieszkał w innym państwie. Zaczyna się rozmowa o żonach. Pierwszy mówi: moja żona jest jak Londyn-taka zamglona i deszczowo załzawiona, ci±gla wzdycha... Drugi powiada: Moja żona jest jak Paryż- wesoła, pod¶piewuj±ca ci±gle... Trzeci stwierdza: a moja żona jest jak Łomża- okolice ma co prawda piękne, ale jaka dziura! Cypi
|
|
dostali¶my 2 siaty za friko idę podpalic jakies Tico strzeliła dwie bramy koreańska gira pod moim blokiem już płonie Nubira koreańce zagrali nam na nosie zrobiłem dwie dziury w pobliskim Lanosie na pochwałe naszych nie starczy papieru ryza chwyciłem za łom rozpieprzyłem Matiza
|
|
Jak Wam się wydaje, czy działania Policji, a w szczególno¶ci dzielnicowych s± czyste od korupcji?? (nawet na mał± skalę). czy nie jest ci±gle tak, że kieruj± się oni często interesami "grup" kolesi??? Kubusz
|
|
Co można organizować na łomzyńskiej plaży w wakacje??? --------------------------------------------- Lukasz
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |