niedziela, 15 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
mój głos na forum w sprawie LPR

Tadeuszu
jako Radny masz pełn± możliwo¶c sprawdzenia na jakich zasadach to robię. Ponieważ jestem radnym już drug± kadencję to wiem co mogę a czego nie mogę robić jako radny. Ustawa tz. antykorupcyjna jest mi dobrze znana. Jezeli masz (lub kto¶ inny) jakie¶ watpliwo¶ci, zawsze mozna to zlecić Komisji Rewizyjnej do zbadania.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: mój głos na forum w sprawie LPR

Tadeusz
nie moge sie z Toba zgodzic ze sprawa zostala zalatwiona pod stolem. Ja nic nie zalatwialem pod stolem, a takie postawienie przez Ciebie sprawy sugeruje, ze mam w tym jakis interes. Nie jest to prawda.
Od poczatku chcialem, zeby miasto przejelo administrowanie domena lomza.pl, ale dzieki dzialaniu ludzi , ktorych dobrze znasz, zostalo to doprowadzone do tego, ze w tej chwili nie ma juz takiej mozliwosci. Mysle, ze wlasnie o to im chodzilo.
Postawili na swoim. Jakie to prowincjonalne.
Nie mam zadnego interesu w prowadzeniu serwisu www.lomza.pl. Robie to bo lubie. Calkiem dobrze moge to zostawic innym o niezast±pionych kwalifikacjach, ale czy zrobi± to lepiej? Czy beda wiedzieli o czym pisza? Dlaczego przez tyle lat nie robili tego lepiej? Czy ich wiedza merytoryczna z zakresu dzialania samorzadu bedzie taka jak moja? Bo zeby robic serwis samorzadowy, to oprocz wiedzy informatycznej trzeba miec doswiadczenie i wiedziec jak samorzad funkcjonuje od srodka.
Poniewaz calkowicie zgadzam sie z Toba, ze ta dyskusja , jako żywo, przypomina napełnianie dziurawej beczki i nie bede jej dalej kontynuowal na forum.

Pozdrawiam

Chcę jeszcze co¶ dodać . We Francji Rz±d zaczyna walczyć z Hipermarketami. Prawd± jest, że czesto jedzenie (mięso i inne) s± niedoważone i nie¶wierze. 2-3 tygodnie temu reportaż Pod Napięciem w TVN. To samo dzieje się w polsce. Jednak bardzo często jest tak, że ceny w hiperach nie s± konkurencyjne. I tu jest plus na korzy¶c małego handlu. Jako przedsiębiorca ,zastanawiam się, Co zrobić by było lepiej ? .

Dać reklamę?
Zrobić promocję?
Wyprzedaż?

Na wszystkie pytania odpowiedz brzmi tak. Do czego zmierzam. Daj±c reklamę jako pojedyńcza jednostka, bardzo szybko zostanę zapomniany. Dzięki hipermarketowi i na jego koszt (rozsyłane ulotki i foldery z cenami) mogę zdobyć klientów. Wystarczy, że w ulotce będzie MIE¦CIMY SIĘ W HIPERMARKECIE. Wszyscy będ± wiedzieli ,gdzie to jest.

Do czego zmierzam. Nie ulega w±tpliwo¶ci , że te molochy s± zagrożeniem dla małego handlu.
S± jednak pozytywne sprawy. Fakt, że takie duże centrum będzie w Łomży, przyci±gnie ludzi z regionu. Dzięki temu pieni±dze będ± wpływały do miasta ,a nie jak jest dzi¶ wypływały.

Cypi

Panowie
takie s± fakty.

- Jest wytryna lomza.pl
- Jest osoba ,która to administruje
- Jest wiele informacji na witrynie , lub będzie.

Na to wszystko trzeba czasu. Jesli jedna osoba bawi się w takie sprawy, to z do¶wiadczenia wiem, że jest to czasochłonne zajęcie.

Taka witryna jest niew±tpliwie potrzebna miastu.

Problem w tym, że internauci nie maj± pojęcia ,że taka witrynka istnieje .

Trzeba co¶ z tym zrobić .

Ludzie . Zastanówcie się nad paroma sprawami.

Jak chc± budować hipermarket to niech buduj±.
Developer niech spełni okreslone warunki.

1. Praca tylko dla Łomżan
2. Zyski inwestowane w Łomże (jaki¶ znaczny procent)
3. Budowa, nie w miejscu ,gdzie to ma być teraz, tylko na obrzeżach miasta ,np. poligonowa ,lub kraska.

W±tpię czy dla 2 gr. ludzie będ± jeĽdzić do HM po cukier.
Obecnie na rynku Łomżyńskim sklepów spożywczych jest aż zadużo. Nie mówię tu o osiedlowych sklepikach. O większych marketach.

Mimo ich ilo¶ci ,często nie jest ważne za ile kupujemy. Ale jak kupujemy. Jaka jest atmosfera. Ja od swojego miejsca zamieszkania mam 50m do 3 sklepów spożywczych. Jeżdzę na połodnie ,na ulice ks. anny na zakupy. Poprostu lubię tam kupować. Po drodze mijam około 10 sklepów. Aż wstyd się przyznać że do 7 z nich nigdy nie poszedłem ./

Do czego zmieżam. Hipermarket będzie zagrożeniem dla sklepów tyou super market. Ale nie zawsze. Napewno ilo¶ć na rynku łomżyńskim zmniejszy się całkowicie.

Warto jednak zabiegać o to ,aby gigant powstał w naszym mie¶cie. Będzie więcej przyjezdnych. Nasze miasto na tym zyska.

A wracaj±c do " Trzeciego życia Kurczaka". DZięki TVN ¶wiadomo¶ć polaków na takie zakupy się zmieniła. I jak patrzę na ludzi, którzy do kosza pakuj± mięso z HM ,to mam ochotę podej¶ć i powiedzieć ,FACET , ŻYCZIE CI NIE MIŁE !! . Sam się kiedy¶ strułem kurczakami w KFC ! . Nigdy więcej nie pujdę tam na zakupy ! .

Podsumowuj±c. Hipermarket i tak powstanie. Kwestja gdzie. Mam nadzieję, że będzie to w Łomży ,a nie w Ostrołęce. Pomy¶lcie o tym .

Cypi

Też słyszałem , że się w Łomży ¶cigaj± ,ale nie na al. Piłsudskiego ,tylko na Mikołaja . Czy to prawda.

Może jaki¶¶cigant ujawni czym się ¶ciga , i co ma pod mach± ?

andrzej jarota

Mam auto 16V . Czy po 150,000 trzeba ustawić zawory? .

Kto wie. ???

Kubusz

Zbliżaj± się wakacje więc pomy¶lałem, że może podzieliliby¶my się ¶wietnymi miejscami w kraju i nie tylko, w których niedrogo i sensownie można by odpocz±ć. Co wy na to?

Pozdrawiam
Ellena

Oczywi¶cie s± różni księża- jak w dowcipie.
Rozmawia Hanka z Magd±.
Magda, jak ten wasz nowy ksi±dz?
Wiesz, nawet niczego sobie- odpowiada Magda.
A nasz to tylko sobie- poirytowana Hanka.

Byc moze jest duzo prawdy w tym co piszecie o ksiezach i ciesze sie, ze nie spotkalem takich na swej drodze. Wydaje mie sie, ze przyczyna takiego stanu rzeczy jest wadliwa formacja duchownych w seminariach, cos w tym systemie nie gra. Ja jak na razie mam duze szczescie do duchownych i znam sporo pozytywnych przykladow dzialan i postaw. Z drugiej strony trzeba ustalic pewne granice tego co dopuszczalne i nie np. w poziomie zamoznosci, sa to kategorie bardzo subiektywne.

Najciekawsze jest to,że o celibacie i bogactwie księży najwięcej mówi± ludzie nie wiele maj±cy doczynienia.Widać to na ulicy w rozmowie miedzy ludzmi,w mediach (TV i radio) i w gazetach.Dlaczego tak jest? Ano dlatego by skompromitować ko¶ciół.Katolicy na te tematy nie wypowiadaj± się tak często jak ludzie poza ko¶ciołem.Bo ci z innym ¶wiatopogl±dem chc± wybrzydzić wierz±cym ko¶ciół.Przecież w ko¶ciele jest celibat.Księża nie mog± się żenić.Zgadzam się ze Zbychem i histori±.Celibat został wprowadzony w ¶redniowieczu poto by potomstwo księży nie dziedziczyło maj±tków ko¶cielnych.Celibat jako rozwi±zanie prawne jest bardzo dobry dla ko¶cioła i wspólnoty wiernych,gdyż maj±tek ko¶cielny,który był i jest wytworem wiernych(wierni go tworzyli) nie powinien przechodzić na własno¶ć księdza i jego rodziny,bo jest to maj±tek ko¶cioła i wspólnoty wiernych,którzy do tego ko¶cioła należ±.Również w ko¶ciele s± zakony ,które ¶lubuj± ubóstwo i tak w rzeczywi¶cie żyj±.Księża nie s± zakonnikami,nie ¶lubuj± ubóstwa ,dlatego maj± prawo żyć na wysokim poziomie,gdyż nie składaj± takich ¶lubów.Wiem,że to nie jest moralne ,ale cuż księża też s± ludzmi,ułomnymi i grzesznymi.Trzeba im to wybaczyć i modlić się za zabł±kanych księży.Je¶l ludzie daj± na tacę to zgadzaj± się na to co z pieniędzmi robi± księża i nie trzeba robić z tego wielkiego problemu(je¶li kto¶ uznaje,że jego ksi±dz żle wydaje pieni±dze to niech nie daje na ofiare).Je¶li wierni daj± pieni±dze ks.Jankowskiemu i się godz± z tym na co ten ksi±dz wydaje pieni±dze.To znaczy,że im to odpowiada.Jak im to odpowiada to co mi do tego.Co to mnie obchodzi (nie jestem nawet parafianinem księdza Jankowskiego).To jest sprawa tych wierych i księdza Jankowskiego,a nie moja.Je¶li uznaj±,że ksi±dz żle wydaje ich pieni±dze to powinni przestać go utrzymywać (nie dawać mu pieniędzy na tacę).

Cypi

Temat na czasie.
Bezdomne psy umieszczane s± w schroniskach. Maj± prawo do budy, żarcia i opieki weterynaryjnej.
A człowiek? Czy musi być gorzej traktowany niż pies? Pytam, gdzie s± te wszystkie możne instytucje zw±ce się charytatywnymi? Czy tym ludziom nie można pomóc poprzez stworzenie im szansy na zatrudnienie?

Panie Jarota
Piszesz, że księża maj± prawo żyć na wysokim poziomie. Tym samym twoje pogl±dy s± sprzeczne z pogl±dami Jana Pawła II, który wymaga, by księża żyli w ubóstwie i celibacie.
I jeszcze jedno. Jak my¶lisz, czy utrzymywanie przez księży stosunków seksualnych z kobietami (nawet z mężatkami) jest naruszaniem przez nich dekalogu (cudzołóstwo)?

Bolesny temat poruszyłe¶ MarCo. Bior±c pod uwagę, że ok. 70% zarobków zabiera nam państwo mamy prawo domagać się żeby z naszych podatków starczyło przynajmniej na:
- dach nad głow± dla bezdomnych
- protezy i wózki i pomoc dla inwalidów
- wystarczaj±ce socjalne dla bezrobotnych i niezaradnych
- leczenie chorych dzieci i innych
- opieka nad zwierzętami - również
-itd...itd... bo każdy z nas może znaleĽć się w podobnej sytuacji i nie może wtedy zostać sam ze swoj± rozpacz±.
MAMY TO WSZYSTKO ZAPEWNIONE W KONSTYTUCJI, a mimo tego ci±gle organizuje się zbiórki społeczne na takie cele - bo nasze władze "nie maj± budżetu". Tłumaczenie to nabiera pikanterii w kontek¶cie niezliczonych afer i nadużyć, które ic autorzy-malwersanci okre¶laj± "ryzykiem inwestycyjnym", a próby ¶cigania tego procederu "zemst± polityczn±".
Coraz czę¶ciej my¶lę, że lekceważenie tych problemów może skończyć się
"dyndaniem na skrzypi±cych od wiatru latarniach'. Mam wrażenie, że nasi politycy niczego nie s± w stanie się już nauczyć (bez względu na opcje). Pewnie zbyt dużo zjadaj± "tatarów z niebadanej wołowiny" w sejmowej restauracji.

Panie Jarota!
Dlaczego wprowadza pan uczestników forum w bład: niech Pan nie pisze, że maj±tek Ko¶cioła Katolickiego w Polsce jest wytworem wiernych: cczemu zapomina Pan, że w ramach Konkordatu Państwo Polskie przekazuje do¶ć spore pieni±dze na utrzymanie instytucji ko¶cielnych - wtym roku prawie 100 mln zł, a kwota ta cały czas ro¶nie. St±d nie dziwi mnie fakt, że KK nie chce podatku na wiarę - bo do¶ć drastycznie zmniejszyły by się wpływy na ich działalno¶c, która w coraz mniejszym stopniu ma zwi±zek z religi± a bardziej przypomina dobrze zorganizaowan±maszynkę do robienia pieniędzy (Opus Dei)

Czy kto¶ wie, z jakich powodów zlikwidowano forum na lomza.pl?
Niewygodne, czy po prostu nie warto wsłuchiwać się w głos lokalnej społeczno¶ci, bo do wyborów i tak kilka miesięcy?

Bardzo Ľle to wygl±da.

Obecnie zaczynamy ( polska ) wpadać w do¶ć spory kryzys, a Księża nam nie pomagaj±. W sumie ile razy można zbierać na odnowę lub budowę ko¶cioła. Gdzie idzie kasa, któr± otrzymuj± od RP?? .To jest pytanie.

Jak każdemu jest gorzej to i księżom powinno być gorzej. Co oni s± uprzywilejowani ? . Zabierzmy im auta i dajmy w zamian sandały. Trochę pokory i ascezy. Może to nie te czasy, ale zawsze da to ludziom do myslenia.

Obecnie ludzie traktuj± Księdza - jako pracownika. Pracuję na etat, dostaje kasę i ma wiele przywilejów. A gdzie powołanie i po¶więcenie, o którym mówi Ojcieć ¶więty. ? .

Cypi

Maciej napisał(a):
>

> Jak każdemu jest gorzej to i księżom powinno być gorzej. Co
> oni s± uprzywilejowani ? . Zabierzmy im auta i dajmy w zamian
> sandały. Trochę pokory i ascezy. Może to nie te czasy, ale
> zawsze da to ludziom do myslenia.

Jak to sie mówi: W piekle kotła, w którym siedz± Polacy nie pilnuje żaden diabeł. A to dlatego, że gdy ktos będzie próbował się wydostać, pozostali i z powrotem ¶ci±gn± go do na dół.

Maciek,
Bardzo dobrze argumentujesz, a twoej trzy punkty warunkowe sa tez bardzo dobrze na czasie, pozwole sobie dodac punkt 4
4. Warunki pracy beda dobre, i prawo bedzie przestrzegane - za to UM bedzie osobiscie odpowiedzialny, gdyz sa oni bezposrednim lacznikiem pomiedzy inwestorem a ludnoscia.

Student (pracujacy - mam nadzieje ze to nie przeszkadza) z zagranicy sie klania.

Panie Boguslawie,
Podoba mi sie plan miasta na stronie lomza.pl, mam jednak jedna mala prozbe, czy mozna umiescic rowniez jedna duza mape miasta (takiej wielkosci jak wszystkie zblizenia - kwadraty - polaczone).
Dziekuje
Lukasz

Do liceum nie chodziłem, chyba, że na wagary :) Według mnie najlepszy klimat panuje w II LO.

Czlowieku! Stanowczo odradzam tzw. katolickie liceum...... (spoleczne na sadowej), ja tam stracilem 4 lata i kupe pieniedzy! idz gdziekolwiek byle nie tam,

Cypi

Szukam pracy na okres do pazdziernika, moze byc cokolwiek, sprzatanie, walenie mlotem, szpadlem,

andrzej jarota

do liceum chodziłem. wybrałem pierwsze i nie żałuję tego

Drogi Łukaszu

Fakt. Zapomniałem o takim punkcie . Dzięki za dodanie.

My¶lę, że jeste¶my zgodni co do tego ,że je¶li ma powstać HM to niech powstanie w Łomży ,a nie w Ostrołęce czy Ostrowi Mazowieckiej

Inna sprawa ,że często w HM ceny nies± lux.
Produkty sprzedawane s±, może tej samej marki, ale s± wybrakowane. Na to często zwracamm uwagę . I pamiętajcie w HM nie kupować spożywki !

Kubusz

Witam .

Drodzy łomżyniacy i nie tylko. Powiedzcie ,jakiego biznesu w łomży nie ma. tylko proszę o szczere odpowiedzi.

Dziękuję

Przedewszystkim w Lomzy potrzebna jest produkcja. Sklepow, sklepikow, kioskow, butikow, barow, itd itp jest juz za duzo.
Powinienes zadac raczej pytanie: Co mozna w Lomzy produkowac by byl na to popyt w calym kraju?

Chociaz zdaje sobie srawe ze produkcja wymaga o wiele wiekrzego nakladu niz inne formy biznesu.

Hmm.... ja 4 lata spedzilam w I LO i tego nie zaluje. Jakbym jeszcze raz miala wybieraz tez bym wybrala ta szkole. Na poczatku oczywiscie dostaje sie mocno w kosc... ale da sie przezyc. A zreszta ucza sie tam naprawde super ludzie :))))

Ponawiam więc pytanie. Co produkować w Łomży, i zdywać to na inne rynki kraju i zagranicy ? .

Kubusz

Kina porz±dnego nie ma! Ale nie ma też porz±dnego teatru, czy sceny filharmonicznej!

Wg mnie sposobem wej¶cia na rynek mogłoby być zainteresowanie się turystyk±. Jednak by turystyka mogła przynosić zyski potrzebne jest wsparcie samorz±du i stworzenie odpowiedniego zaplecza.

na pocz±tek dobrym rozwi±zaniem byłaby agroturystyka w okolicach Łomży. Inwestycja w domek wiejski z wyposażeniem miejskim, sadem i np. stajenk±, blisko zbiorników wodnych z rybami, albo po prostu w okolicy Parku Krajobrazowego Doliny Narwi.

Powodzenia życzę....
...awentualnie proszę o użyczenie ¶rodków finansowych. :)

Piotr

ps. ...acha.... no i sezonowe knajpy..... : ) ...w Łomży brakuje porz±dnych knajpek, szczególnie kiedy łomżyniacy wracaj± na weekendy i ¶więta do domów..... :)

Zajmij się produkcj± kurpiowskiego piwa kozicowego. Opracuj unikaln± recepturę, znak towarowy, opatentuj nazwę, przygotuj kampanię promocyjno-reklamow±, a reszta to "bułka z masłem, je¶li oczywi¶cie masz kasę na uruchomienie produkcji.
Dlaczego to? Bo piwo kozicowe na Kurpiach jest tym, czym oscypek na Podhalu.
Powodzenia

Drodzy forumowicze

Nadchodzi pora podsumować nasz± dyskusję. Zachęcam więc wszystkich zainteresowanych do krytycznych wypowiedzi. W najbliższych dniach spróbuję przedstawić uporz±dkowany dorobek naszej dyskusji - chyba w rubtyce wiadomo¶ci. Jeszcze raz zachęcam do wypowiadania swoich przemy¶leń i uwag.
Pozdrawiam

Kubusz

Nie chciałbym się powtarzać, napisałem pare słów do Maćka które możesz przeczytać. Jedno tylko powiem, że je¶li my¶lała¶ nad Pizz-Hut to zapomnij o tym. Jako rodowity Łomżyniak mówię Ci, to się tu nie przyjmie stawiaj na KFC bo tego naprawde nikt nie oferuje. Pizza w Łomży jest może nie w takim wykonaniu, ale jest. Wszelkie inne inwestycje jakie można tu przeprowadzić i nie tylko tu możemy omówić przy towarzyskiej kawie. Sam osobi¶cie prowadzę co nieco, ale w dalszym ci±gu szukam.

Pozdrawiam

farmer

Powim jedno .

Słaby przepływ informacji między łomżyniakami.

Nawet nie wiecie, jak trzeba się natrudzić, żeby poinformować łomżyniaków , że powstało co¶ nowego, że jest jaka¶ możliwo¶ć do rozwoju.

Słabe media .Raczej tak . :(

Ogulnie, stawiam na słaby przepływ informacji.

Pozdrawiam
Ellena

Sharky, bardzo trafnie dodales do tego pytania.
Maciek, moze to dlatego nie mozesz znalesc duzo informacji na kase z UE bo brakuje ci odpowiedzi na to co dodal Sharky do pytania podstawowego.

Patrzę , że sprawa ucichła.

Ale czas na podsumopwanie .

Co my¶licie o blokowych sieciach komputerowych z dostępem do internetu ( np. przez SDI z tepsy) ??? Kto powinien tym administrować ??? Jak zalegalizować tak± sieć ???

Podam Ci adres strony o funduszach z UE jest bardzo ciekawa tym bardziej że tam bardzo dużo słychać o innych a nie o Łomży. Jak go znajde to zaraz prze¶le

Zbych

Dobry pomysl na biznes. Lecz trzeba miec dojscie do szybkich laczy.

Rozwi±zanie, o którym pisze Piotr doskonale się sprawdza w jednej firmie. (Np od dwóch lat działa w biurze ŁSM). Z tego co wiem operatorzy telefoniczni nie dopuszczaj± samowolnego udostępniania ł±cza przezc abonenta SDI innym podmiotom. Każdy taki "dostarczyciel" usług internetowych (nawet w ramach bloku, czy osiedla) musi więc chyba ponie¶ć dodatkowe koszty, co czyni już to przedsięwzięcie mniej atrakcyjnym. W Warszawie spotkałem się z ofert± firmy, która za 160 zł oferuje bardzo szybki dostęp internetowy, kilkadziesi±t programów telewizji kablowej i telefon. Robi± to oczywi¶cie w duzych skupiskach odbiorców. W blokowej sieci innej firmy za sam dostęp internetowy znajomi z Wawy płac± 60 zł miesięcznie

Cypi

Słyszałem, że TPsa chce niebawem uruchomić internet przez satelitę. Czy to talerz dla każdego? Co wy na to?

andrzej jarota

Drodzy uczestnicy forum

Zbliża się rocznica powstania portalu 4lomza.pl. Jakie macie pomysły na uczczenie tego faktu ? Trochę czasuzapewne zajm± przygotowania. Może redakcja także zdradzi nam swoje pomysły w tej mierze ?

Zapraszam do wypowiedzi - chyba nie tylko w swoim imieniu.

Kubusz

Mysle ze jest to okazja zeby sie spotkac i pogadac o tym o czym pisalismy. Redakcja ma sile przebicia i mysle ze Hotel Zbyszko nie bedzie mial nic przeciwko temu zeby za reklame w portalu nas ugoscic. :-)

Zbych

Nasi trampkarze po 20 min nie mogli tchu złapac...trudno w takich warunkach myslec o grze...kiedy trzeba sie skupic na oddechu... ;-)

Cypi

Może lepiej zrobić imprezę poza miastem i bez udziału i obecno¶ci "zbędnych" osób! Po co maj± utrudniać jeszce życie w tak miłym dniu? Sami swoi - wybrani przez redakcję 4lomza.

andrzej jarota

A czy Pan Prezydent Turkowski pojawi się na uroczysto¶ci z gratulacjami?
He, he..

Grupka studentów. Rozmawiaj±, niecierpliwi± się.
-Ciekawe, czy Tadek wszystko zda?
Tadek wraca.
-Wszystko zdałe¶?
-Prawie, tylko jedna miała utłuczon± szyjkę.

O czym mówimy. Na boisko wyszło co najmniej 11 milionerów (my¶lę o Polakach) nie znam statusu finansowego koreańczyków , którzy reklamuj± swoich sponsorów, a sport czystej postacji jest daleko . Polecam artykuł w Newsweeku http://newsweek.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=9064.

Przychodzi pedofil do malej dziewczynki...
P: dziewczynko, czy jak dam ci cukierka to dasz się pogłaskać po r±czce?
Dziewczynka na to: a pewnie, dam.
P: A jak ci dam jeszcze jednego cukierka to dasz się pogłaskać po buĽce
D: No, dam.
P: A jak ci dam cala torebkę cukierków to dasz się pogłaskać po pupci?
D: No tak, dam.
Następnego dnia dziewczynka siedzi z koleżankami w piaskownicy. Robi± babki, rozmawiaj±, dziewczynka opowiada koleżankom:
słuchajcie, poznałam faceta, fajny, taki starszy trochę, tylko, k****a,
cukrzycy dostanę zanim mnie przeleci.

Rodzaje upojenia alkoholem

Kopciuszek - przyj¶ć do domu w jednym bucie
Królewna ¦nieżka - obudzić się w łóżku z siedmioma facetami
Czerwony Kapturek - obudzić się w łóżku babci
¦piaca Królewna - przez 100 lat niczego nie pamiętasz
Myszka Miki - opuchnięte uszy, białe rękawiczki, ale nie masz fraka
Krzysztof Kolumb - nie wiesz gdzie jedziesz, jak już przyjedziesz to nie wiesz gdzie jeste¶, ale za przejazd i tak płaci państwo.
Reksio - obudziłe¶ się w budzie dla psa
Władca pier¶cieni - obudziłe¶ się na komisariacie w kajdankach
Ogniem i mieczem - obudziłe¶ się w kotłowni na koksie
W pustyni i w puszczy - obudziłe¶ się w parku miejskim na grz±dce z różami
Na Rejtana - obudziłe¶ się przed własnymi drzwiami z rozdart± koszul±
Wakacje z duchami - obudziłe¶ się na strychu zawinięty w prze¶cieradło
I pamietaj - nie jeste¶ naprawdę pijany, jeżeli jeste¶ w stanie leżeć na podłodze bez trzymania !!!

Spotykaj± się po latach trzej koledzy ze szkoły. Każdy zamieszkał w innym państwie. Zaczyna się rozmowa o żonach. Pierwszy mówi: moja żona jest jak Londyn-taka zamglona i deszczowo załzawiona, ci±gla wzdycha...
Drugi powiada: Moja żona jest jak Paryż- wesoła, pod¶piewuj±ca ci±gle...
Trzeci stwierdza: a moja żona jest jak Łomża- okolice ma co prawda piękne, ale jaka dziura!

Cypi

dostali¶my 2 siaty za friko
idę podpalic jakies Tico
strzeliła dwie bramy koreańska gira
pod moim blokiem już płonie Nubira
koreańce zagrali nam na nosie
zrobiłem dwie dziury w pobliskim Lanosie
na pochwałe naszych nie starczy papieru ryza
chwyciłem za łom rozpieprzyłem Matiza

Jak Wam się wydaje, czy działania Policji, a w szczególno¶ci dzielnicowych s± czyste od korupcji?? (nawet na mał± skalę). czy nie jest ci±gle tak, że kieruj± się oni często interesami "grup" kolesi???

Kubusz

Co można organizować na łomzyńskiej plaży w wakacje???

---------------------------------------------
Lukasz

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org