Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Bieda, biedą POgania |
u kogo najtaniej i bez kolejki zrobić przegląd techniczny roczny? kogo polecacie?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Bieda, biedą POgania |
Blondyneczka... moja kolezanka miala taki sam obrazek i tez 3 lata temu ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
uwwwwwwwwwwwwwwwieeeeeelbiammmmmmmmmmmm POLICJE
|
|
Balthazar2205 rzadzisz :D
|
|
Jak to gdzie Al.Legionów 152 na placu stacji Shell.
|
|
Podobno robią zakłady np. co pudzian japończykowi uszkodzi,czy prawą nogę czy też lewą,klatka piersiowa,ręce,twarz itp.Są nawet określone stawki. Wypowiedź pudziana: "upierd.... japończykowi łeb". Niestety tego zakłady nie będą obejmować.
|
|
Witam, jaki tv polecacie 40-50 cali, lcd, plazmę, może macie jakieś ciekawe rady, propozycję. W brew pozorom kupno tv to nie jest taka prosta sprawa jak by się wydawało. Błagam o normalne odpowiedzi Dzienx
|
|
|
Pamiętam jak w wieku 13 lat łowiłem na grunt w Narwi. Czasem spławik. Na początku była nauka,a potem wyciągało się fajne okonie,płotki,krąpiki,leszcze jak się nie mylę. Ogólnie fajny relaks,może kiedyś wrócę do wędkowania,wrażenia też zwłaszcza jak trzeba było uciekać przed kanarami :D
|
|
cena przegladu technicznego jest wszedzie taka sama
|
|
samsungi mają pożyteczną funkcję DLNA podłączasz TV do kompa lub routera za pomocą kabla sieciowego i oglądasz divx, jedyna wada to trzeba czasami konwertować pliki .txt na .srt
|
|
Powiem ci tak: Gdy kupywalem zlozony komputer(czyli czesci wybierane przeze mnie) mialem podobnie: Wlaczal sie na chwile, po czym sie wylaczal... Nie jestem jakims "guru" czy cos, w dziedzinie komputerow... ale po parunastu takich razach przepalil mi sie procesor... Niestety ja ci nic nie podpowiem zebys zrobil, ale zebys tez wzial to pod uwage:)
|
|
plazma - super czarny kolor, cena stosunkowo niska, duze zuzycie pradu lcd - niskie zuzycie pradu i niektore bardzo dobrze odwzorowuja czarny kolor led lcd - to samo co powyzej, jeszcze mnijsze zuzycie pradu, a modele z lokalnym przyciemnianiem moga dosyc dobrze odtwarzac czarny kolor, niektore modele sa bardzo cienkie - ponizej 1 cala oled - bardzo dobre odtwarzanie kolorow, bardzo drogie - sony za 2.5 tys dolarow za 11 cali!!! dlp - nie wiem czy jest to popularne w europie, bardzo dobre odtwarzanie kolorow, bardzo dobra cena np: 50 cali samsung za 750$ lub 65 cali mitsubishi za okolo1200@, wady to w modelach z zarowka trzeba ja wymienic co kilka lat (led nie ma tego problemu), modele z zarowka zuzywaja wiecej produ niz lcd, telewizory sa stosunkowo grube 10-14 cali nowosc na rynku sharp aquos z ekranem z dodatkowym zoltym kolorem (Sharp Quatron) olet - najnowsza technologia, jeszcze nie ma w uzyciu i oczywiscie bierz pod uwage ze stany mocno naciskaja na technologie 3D wiec prawdopodobnie reszta swiata pojdzie w tym kierunku, wiec mozna albo teraz kuoic drozej tv 3D, lub nowy telewizor w najblizszej przyszlosci( o ile bedziesz zainteresowany ogladaniem programow w 3D i noszenie okularow nie bedzie tobie przeszkadzalo). co do zakupu to zadne rekomendacje w niczym nie pomoga. zobacz ile masz do wydania, pojedz do wiekszego miasta gdzie jest duzy salon z telewizorami i gdzie stoi kilkanascie modeli obok siebie, sprawdz ktory najbardziej tobie odpowiada pod wzgledem obrazu i wygladu, zapisz model i poszukaj gdzies taniej - z reguly firmy wysylkowe sprzedaja ten sam towar taniej, i czasami z darmowa przesylka
|
|
Najwidoczniej źle dobrałeś części do swojego kompa. Jeśli komputer Ci się uruchamia to pewnie dobrze go podłączyłeś lecz jakieś podzespoły się "gryzą" najczęściej konflikt występuję pomiędzy płytą główną a ramem. Najlepiej napisz co kupiłeś i co się dzieję po podłączeniu tego wszystkiego, może jakoś damy radę Ci pomóc.
|
|
peja kiedys byl kims moze a terz stoczyl sie wiecie moze czy wyszla nowa plyta piha dowod rzeczowy nr1 \
|
|
Powinnismy sie cieszyc ze w PL sa jeszcze takie zasady ubezpieczania aut i te pieniadze, ktore sie placi to grosze. Znajomy za OC + AC placi 990 na rok (funtow) i autem moze jechac tylko on i zgloszony drugi kierowca. Nie ma takich akcji ze pojezdze autem taty - kazdy musi miec OC na siebie. Niedlugo i u nas to bedzie.
|
|
-> maciejet Radziłbym udać się do porządnego zakładu (korzystam z ich usług i jestem bardzo zadowolony ) przy ul. Polowej - naprzeciwko pomnika Wagi w szarej kamienicy. Tam zrobią ci tanio i porządnie ! Powodzenia.
|
|
polecam samsunga 6 seria lub 7 jesli masz sugnał hd mozesz kupic lcd ale osobiście polecam plazme. najwazniejsze to żeby miała minimum 100 hz reszta tp pic na wodę jasność kontrast to wielkosci nie normowane i różnia sie w zaleznosci od producenta. Cena tez jest na plus, gdyby to była zła technologia juz dawno by nikt tego nie robił. polecam 50 cali nawet do bloku tylko min 4 metry od tv. trzeba sie przyzwyczaic przez tydzień, jeśli lcd to sharp jest nie zły, led tv szkoda kasy. patrz na wejścia hdmi min 3 (dvd,x-box,kino )
|
|
http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=21863
|
|
TO BYŁO DOBRE
|
|
pudzian skończy tak jak saleta.
|
|
bedziesz opowiadal
|
|
mnie śmieszą te jego słowa bedę mistrzem świata heh już na Arnold Classic pokazali mu kilka razy dobitnie kto jest tak naprawdę najsilniejszym człowiekiem świata !!!! był tam 5 czy 6sty heh ja bym mu dał tą walkę z Fedorem i mysle,że jednej ,,gołoty' by nie wytrzymał i było by dobry Jezu a nasz Panie ...... Silva z Fedorem wytrzymał całe 4minuty tak więc niech mariuszek nie klepie głupot tylko ci się na to łapią co się nie znają
|
|
oj to było pewne przecież za dwa tygodnie walczy z Silvą a po nokaucie by nie zdołał po drugie jeszcze trochę kasy mozna na nim zarobić
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
pewnie gej party
|
|
weź już zamilcz Anka318 bo się zaczynają robić flaki z olejem
|
|
a skad to slyszalas/es , ze ma byc jakas impreza dzisiaj przy stokrotce?
|
|
...dawajcie dzisiaj wszyscy na mecz na 17stą, będzie bezpieczniej;)
|
|
Wpisujcie swoje zestawy...
|
|
a co tam w ogóle będzie?
|
|
ja się przeniosłem
|
|
dokładnie co do kątów to lcd się umywa 70 stopni nie robi żadnego problemu na plaźmie, mam najlepsze porównanie bo posiadam obydwa rodzaje TV
|
|
Witam . Czy orientuje sie ktoś może jakie najmniejsze mieszkania są budowane w Łomży ? ( ilo metrowe ) i jaka cena jest w tej chwili tych mieszkań ?
|
|
Hejka, dzięki wszystkim za fajne podpowiedzi, jednak można liczyć na normalnych ludzi na 4lomza. ;D Kasy mam do wydania ok 3,5 tyś a pokój mam 4,95 x 6,30 wiec chyba cuś większego, po zakupie podepnę pewnie n-ke więc chyba bedę się rozgladał za plazmą tak???
|
|
folik bardzo popularny i tani
|
|
to powiedzcie to Mariuszowi w oczy, to nie będzie 2 rund , tylko jednym kopem by was powalił, dobrze ze was tam nie było, bo to by była dopiero siara ! mariuszek da rade, ale kazdy kiedys trafia na swojego
|
|
impreza w stokrotce hhahahhahahahahahahhahahahahah
|
|
Czeczeni powinni wróci do Czeczenii. To lenie i darmozjady. Jedyne co umieją to gra na automatach i nosic noże
|
|
W TUWie nie wiem jak dla kogo ale sam sprawdzałem i wcale tanio tam nie jest.
|
|
To bzdura i manipulacja. większoś jest przeciw czeczenom. Wiecie kto zbierał te podpisy? Właściciel salonu gier admirał.
|
|
a co ci oni przeszkadzaja?
|
|
Jak już, to ADMIRALA! Poza tym, to zamiast pisać kacaboły, to szykuj się na stadion na 17-stą. Ty co czytasz też!
|
|
już lepsze walki toczą się w jeziorku na co sobotnie kumite w klubie Milano
|
|
@nie_pajacuj... i inni Tylko zauważ, że nikt z krytykujących nie mówi, że będzie mistrzem świata i urwie łeb kitajcowi... Jakoś Pudzian tej swojej drogi po mistrzostwo nie pokazuje. Wspomniał ktoś wcześniej Adamka. Racja - też nie rzuca się na najlepszych od razu, ale tamten skrupulatnie realizuje swój cel wygrywając walki z coraz lepszymi zawodnikami, a nie opowiada jak on za 2 lata będzie Kliczke tłukł ;) Więcej pokory od Mariuszka. Niech nauczy się szanować rywali, bo nawet ci teoretycznie słabsi, którym miał urwać łeb w 1 rundzie potrafią go zaskoczyć. A tańce z gwiazdami itp? Tak to życie prywatne. Ale prawdziwy sportowiec trenuje ( a pudzian ma nad czym pracować - kondycja, technika ), a nie bierze udział w takich głupotach. Drugi Majdan...
|
|
poczekajmy na kolejną odpowiedź Pariasu
|
|
WSA zburzyć i zbudować na nowo i znów zburzyć !!! będzie podwójna satysfakcja na to patrzeć :D na te całe burzenie i stawianie na nowo pieniążki się znajdą. Wystarczy przez jeden miesiąc nie dać pieniążków uchodźcom i będzie kasa. Oni teraz tej kasy mają w brud więc z głodu nie poumierają :]
|
|
ja sie wybieram proste hehe:D:D:D
|
|
a kto jest właścicielem ?
|
|
Gramy o III ligę!!! Wszyscy na mecz dopingować biało-czerwonych!!!
|
|
No to zaczynamy. Przytoczona przeze mnie "love story" zdarzyła się w latach 50-tych, w USA. Proszę pamiętać, że były to inne czasy, inne obyczaje, inna mentalność. Lecz nie aż tak bardzo różne od obecnych. Zbliżał się koniec nauki w koledżu i tradycyjnie, organizowano bal. Wyszło na to, że Robert, syn polityka, z zamożnej rodziny, średnio przystojny-został na lodzie, bez partnerki.Łamał sobie głowę, jak wyjść z opresji. Niewielki miał wybór. Po długim rozważaniu, zadzwonił do Dżeny (Jenny). Była córką pastora, skromna dziewczyna, zawsze w zapinanym sweterku, dłuższej spódnicy, zwykłych pantofelkach, włosami upiętymi w koczek. Lecz wiecznie uśmiechnięta, chętna, wszystkim służyć pomocą. Robiła zakupy, starszej, samotnej kobiecie. Odwiedzała dzieci w przytułku. Wszyscy w mieście ją znali. Była półsierotą, straciła matkę, będąc małym dzieckiem. Propozycję Roberta, przyjęła, zastrzegając jedynie, aby nie robił sobie większych nadzieji na przyszłość. Z czego, z kolei, on się śmiał. Gdyż w duchu, obawiał się, czy aby koledzy nie będą sobie z niego pokpiwać. Wziąwszy od matki samochód, zajechał pod jej dom. Gdy zastukał i otworzyła mu drzwi, rozdziawił gębę. Dżeny stała w pięknej sukni, ślicznie uczesana, z ładnym makijażem. Przecież ty jesteś piękna-powiedział. Bal minął, Robert się zakochał. Chodził, jeździł po mieście starając się, ją spotkać, i często to mu się udawało. Na jego, wielokrotne prośby, zgodziła się aby odprowadzał i niekiedy, odwoził ją do domu. Ofiarował się również z pomocą. Poprosiła go, aby pomógł jej zebrać pieniądze, za które chciała kupić prezenty, dla dzieci, pod choinkę. Zauważywszy, że zebranej kasy jest niewiele, z własnych oszczędności dołożył 300 dolarów. Wreszcie zapytał, dlaczego niechce być jego dziewczyną. Przecież, do cholery widzi że ją kocha. W końcu, mu powiedziała. że jest chora na białaczkę i niewiele życia już jej zostało. Niezostawił jej, gdy już nie wychodziła z domu, przeważnie był z nią. Czytał jej książki, opowiadał, co słychać w mieście i w ogóle o wszystkim. Widział że jest coraz słabsza, lecz nie skarżyła się, nie płakała, nadal się uśnmiechała. Płakał natomiast, jej ojciec. I co dalej? Dalej było to, że Robert poprosił aby za niego wyszła. Że chce wziąść z nią ślub. W końcu ją przekonał i zgodziła się. Do kościoła, została wwieziona na wózku. Ślubu udzielił im, jej ojciec. Robert był przy Dżeny do końca. Na jego oczach zmarła. Nigdy, powtórnie się nie ożenił i nigdy nie miał innej kobiety. Nie licząc kilku wcześniejszych całusów, nigdy się nie kochali. Przed ślubem było za wcześnie, po ślubie, za późno. I to tyle. Przepraszam za styl, musiałem się streszczać.
|
|
jakbym słyszał streszczenie filmu szkoła uczuć :)
|
|
pisanie samsung, czy sony czy lg nic nie znaczy. licza sie konkretne modele. czasami mozesz kupic bardzo taniego samsunga w ktorym ekran jest od innego producenta, lub sony z ekranem od samsunga lub lg. sa przeciez niezle modele od philipsa czy toshiby, wiec nie mozna generalizowac, ze wszystkie modele danej marki sa najlepsze. np. ekrany sharpa w technologii ips sa rewelacyjne i niektore modele bardzo rozsadne cenowo, dobrze skalibrowany philips, toshiba czy vizio bija na glowe samsunga w tej samej cenie prosto z polki sklepowej itd. pisanie z jakiego odbiornika bedziesz korzystal tez nie ma sensu. czy po zakupie odtwarzacze blue-ray lub playstation 3 pojdziesz kupic nowy telewizor, bo teraz bedziesz w stanie obejzec material w 1080p? - pewnie nie. wiec chyba nie ma majmniejszego sensu kupowanie na dzien dzisiejszy odbiornikow 720p lub 1080i zeby zaoszczedzic pare groszy. 1080p na dzien dzisiejszy to wedlug mnie wymagane minimum, a jezeli masz nieco wiecej do wydania to moze jakis telewizor 3D. do tych ktorzy uwazaja ze 1080p to niepotrzebny wydatek - obejrzyjcie film na dobrym telewizorze odtwarzany z dobrego blue-ray odtwarzacza w 24 klatkach na sekunde - efekt jak w kinie.
|
|
skromnie powiem ze ja mam inny ,LOEWE. dobrze gra, natomiast i poniewaz dla mnie ekran to ekran aby byl ekran jezeli wysokiej jakosci, to moze byc' i gruby , po co mi jekies plazmy, ktore sie rozmazuja jak popatrzysz z bliska,ma télé utrzymuje sie na takiej jednej masywnej podstawie, nic nie mam do zarzucenia
|
|
ŁKS wygrywa z liderem z Dąbrowy Białostockiej 4-2 !!
|
|
Prosze o podpowiedź. Dość duzo czasu spędzam w trasach, w zwiążku z tym postanowiłam zakupic urządzenie wymienione w temacie. Poprosze o porady, opinie, gdzie, przyblizony koszt, jakość itp. Pozdrawiam
|
|
Dziekuje, poczytam, zależy mi na przenosnym nie montowanym na stałe jakie widziałam. Pozdrawiam
|
|
mysi_wór mylisz się. ;p http://allegro.pl/item1015191901_samsung_ue55c6500_100hz_nowa_nizsza_cena_raty.html SAMSUNG LED TV 55"
|
|
A czy prada jest ze te male anteny Presidenta sa wzmacnianie bo przeciesz jak jest antena od rdia i jest wzmacnina to ma jeszcze jeden kabelek dodatkowao a ta nie ma...
|
|
ok to może inaczej. ile chcesz przeznaczyć kaski na zestawik, i czy antenka na magnesie czy na zestaw montażowy?
|
|
mozesz sie zmieścić w 300 zł ;) np antena Sirio ML 145 (polecam) i radyjko np alan 109 lub onwa mk3. na allegro dorwiesz zestawik za 300 zł z przesyłką albo podjedź gdzieś do sklepu w łomży. http://allegro.pl/item1016382001_radio_cb_mk3_onwa_sirio_ml145_2gratisy.html
|
|
|
A ja proponuje ci kolego radyjko Uniden 520xl plus jakąś dobrą antenkę, ja mam takie radyjko z anteną lemm magnum i śmiga aż miło, i nie słuchaj że nie ma homologacji , bo na dzień dzisiejszy na radia do 4w takowej nie potrzeba, pozdrawiam!
|
|
zboczeńców politycznych, dobre, dobre.... wracając do tematu, to przedmówcy mają racje... człowieku, ile ty masz lat, weź rusz dupę i pochodź po spółdzielniach, popytaj, sprawdź, itd...
|
|
ok tylko powiedz gdzie i kiedy
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |