niedziela, 15 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Bieda, biedą POgania

u kogo najtaniej i bez kolejki zrobić przegląd techniczny roczny? kogo polecacie?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Bieda, biedą POgania

Blondyneczka... moja kolezanka miala taki sam obrazek i tez 3 lata temu

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

uwwwwwwwwwwwwwwwieeeeeelbiammmmmmmmmmmm POLICJE

Balthazar2205 rzadzisz :D

Jak to gdzie Al.Legionów 152 na placu stacji Shell.

Podobno robią zakłady np. co pudzian japończykowi uszkodzi,czy prawą nogę czy też lewą,klatka piersiowa,ręce,twarz itp.Są nawet określone stawki.
Wypowiedź pudziana: "upierd.... japończykowi łeb".
Niestety tego zakłady nie będą obejmować.

Witam, jaki tv polecacie 40-50 cali, lcd, plazmę, może macie jakieś ciekawe rady, propozycję. W brew pozorom kupno tv to nie jest taka prosta sprawa jak by się wydawało. Błagam o normalne odpowiedzi
Dzienx

http://jak-wybrac-telewizor.wieszwszystko.com/parametry.php/typ

Pamiętam jak w wieku 13 lat łowiłem na grunt w Narwi.
Czasem spławik.
Na początku była nauka,a potem wyciągało się fajne okonie,płotki,krąpiki,leszcze jak się nie mylę.
Ogólnie fajny relaks,może kiedyś wrócę do wędkowania,wrażenia też zwłaszcza jak trzeba było uciekać przed kanarami :D

cena przegladu technicznego jest wszedzie taka sama

samsungi mają pożyteczną funkcję DLNA
podłączasz TV do kompa lub routera za pomocą kabla sieciowego i oglądasz divx, jedyna wada to trzeba czasami konwertować pliki .txt na .srt

Powiem ci tak: Gdy kupywalem zlozony komputer(czyli czesci wybierane przeze mnie) mialem podobnie: Wlaczal sie na chwile, po czym sie wylaczal...
Nie jestem jakims "guru" czy cos, w dziedzinie komputerow... ale po parunastu takich razach przepalil mi sie procesor...
Niestety ja ci nic nie podpowiem zebys zrobil, ale zebys tez wzial to pod uwage:)

plazma - super czarny kolor, cena stosunkowo niska, duze zuzycie pradu
lcd - niskie zuzycie pradu i niektore bardzo dobrze odwzorowuja czarny kolor

led lcd - to samo co powyzej, jeszcze mnijsze zuzycie pradu, a modele z lokalnym przyciemnianiem moga dosyc dobrze odtwarzac czarny kolor, niektore modele sa bardzo cienkie - ponizej 1 cala
oled - bardzo dobre odtwarzanie kolorow, bardzo drogie - sony za 2.5 tys dolarow za 11 cali!!!

dlp - nie wiem czy jest to popularne w europie, bardzo dobre odtwarzanie kolorow, bardzo dobra cena np: 50 cali samsung za 750$ lub 65 cali mitsubishi za okolo1200@, wady to w modelach z zarowka trzeba ja wymienic co kilka lat (led nie ma tego problemu), modele z zarowka zuzywaja wiecej produ niz lcd, telewizory sa stosunkowo grube 10-14 cali

nowosc na rynku sharp aquos z ekranem z dodatkowym zoltym kolorem (Sharp Quatron)

olet - najnowsza technologia, jeszcze nie ma w uzyciu

i oczywiscie bierz pod uwage ze stany mocno naciskaja na technologie 3D wiec prawdopodobnie reszta swiata pojdzie w tym kierunku, wiec mozna albo teraz kuoic drozej tv 3D, lub nowy telewizor w najblizszej przyszlosci( o ile bedziesz zainteresowany ogladaniem programow w 3D i noszenie okularow nie bedzie tobie przeszkadzalo). co do zakupu to zadne rekomendacje w niczym nie pomoga. zobacz ile masz do wydania, pojedz do wiekszego miasta gdzie jest duzy salon z telewizorami i gdzie stoi kilkanascie modeli obok siebie, sprawdz ktory najbardziej tobie odpowiada pod wzgledem obrazu i wygladu, zapisz model i poszukaj gdzies taniej - z reguly firmy wysylkowe sprzedaja ten sam towar taniej, i czasami z darmowa przesylka

Najwidoczniej źle dobrałeś części do swojego kompa. Jeśli komputer Ci się uruchamia to pewnie dobrze go podłączyłeś lecz jakieś podzespoły się "gryzą" najczęściej konflikt występuję pomiędzy płytą główną a ramem. Najlepiej napisz co kupiłeś i co się dzieję po podłączeniu tego wszystkiego, może jakoś damy radę Ci pomóc.

peja kiedys byl kims moze a terz stoczyl sie wiecie moze czy wyszla nowa plyta piha dowod rzeczowy nr1
\

Powinnismy sie cieszyc ze w PL sa jeszcze takie zasady ubezpieczania aut i te pieniadze, ktore sie placi to grosze.
Znajomy za OC + AC placi 990 na rok (funtow) i autem moze jechac tylko on i zgloszony drugi kierowca. Nie ma takich akcji ze pojezdze autem taty - kazdy musi miec OC na siebie. Niedlugo i u nas to bedzie.

-> maciejet

Radziłbym udać się do porządnego zakładu (korzystam z ich usług i jestem bardzo zadowolony ) przy ul. Polowej - naprzeciwko pomnika Wagi w szarej kamienicy. Tam zrobią ci tanio i porządnie ! Powodzenia.

polecam samsunga 6 seria lub 7 jesli masz sugnał hd mozesz kupic lcd ale osobiście polecam plazme. najwazniejsze to żeby miała minimum 100 hz reszta tp pic na wodę jasność kontrast to wielkosci nie normowane i różnia sie w zaleznosci od producenta. Cena tez jest na plus, gdyby to była zła technologia juz dawno by nikt tego nie robił. polecam 50 cali nawet do bloku tylko min 4 metry od tv. trzeba sie przyzwyczaic przez tydzień, jeśli lcd to sharp jest nie zły, led tv szkoda kasy. patrz na wejścia hdmi min 3 (dvd,x-box,kino )

http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=21863

TO BYŁO DOBRE

pudzian skończy tak jak saleta.

bedziesz opowiadal

mnie śmieszą te jego słowa bedę mistrzem świata heh

już na Arnold Classic pokazali mu kilka razy dobitnie kto jest tak naprawdę najsilniejszym człowiekiem świata !!!! był tam 5 czy 6sty heh

ja bym mu dał tą walkę z Fedorem i mysle,że jednej ,,gołoty' by nie wytrzymał
i było by dobry Jezu a nasz Panie ......
Silva z Fedorem wytrzymał całe 4minuty
tak więc niech mariuszek nie klepie głupot tylko ci się na to łapią co się nie znają

oj to było pewne przecież za dwa tygodnie walczy z Silvą a po nokaucie by nie zdołał
po drugie jeszcze trochę kasy mozna na nim zarobić

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

pewnie gej party

weź już zamilcz Anka318 bo się zaczynają robić flaki z olejem

a skad to slyszalas/es , ze ma byc jakas impreza dzisiaj przy stokrotce?

...dawajcie dzisiaj wszyscy na mecz na 17stą, będzie bezpieczniej;)

Wpisujcie swoje zestawy...

a co tam w ogóle będzie?

ja się przeniosłem

dokładnie co do kątów to lcd się umywa 70 stopni nie robi żadnego problemu na plaźmie, mam najlepsze porównanie bo posiadam obydwa rodzaje TV

Witam .
Czy orientuje sie ktoś może jakie najmniejsze mieszkania są budowane w Łomży ? ( ilo metrowe ) i jaka cena jest w tej chwili tych mieszkań ?

Hejka, dzięki wszystkim za fajne podpowiedzi, jednak można liczyć na normalnych ludzi na 4lomza. ;D
Kasy mam do wydania ok 3,5 tyś a pokój mam 4,95 x 6,30 wiec chyba cuś większego, po zakupie podepnę pewnie n-ke więc chyba bedę się rozgladał za plazmą tak???

folik bardzo popularny i tani

to powiedzcie to Mariuszowi w oczy, to nie będzie 2 rund , tylko jednym kopem by was powalił, dobrze ze was tam nie było, bo to by była dopiero siara !
mariuszek da rade, ale kazdy kiedys trafia na swojego

impreza w stokrotce hhahahhahahahahahahhahahahahah

Czeczeni powinni wróci do Czeczenii. To lenie i darmozjady. Jedyne co umieją to gra na automatach i nosic noże

W TUWie nie wiem jak dla kogo ale sam sprawdzałem i wcale tanio tam nie jest.

To bzdura i manipulacja. większoś jest przeciw czeczenom. Wiecie kto zbierał te podpisy? Właściciel salonu gier admirał.

a co ci oni przeszkadzaja?

Jak już, to ADMIRALA! Poza tym, to zamiast pisać kacaboły, to szykuj się na stadion na 17-stą. Ty co czytasz też!

już lepsze walki toczą się w jeziorku na co sobotnie kumite w klubie Milano

@nie_pajacuj... i inni

Tylko zauważ, że nikt z krytykujących nie mówi, że będzie mistrzem świata i urwie łeb kitajcowi...
Jakoś Pudzian tej swojej drogi po mistrzostwo nie pokazuje. Wspomniał ktoś wcześniej Adamka. Racja - też nie rzuca się na najlepszych od razu, ale tamten skrupulatnie realizuje swój cel wygrywając walki z coraz lepszymi zawodnikami, a nie opowiada jak on za 2 lata będzie Kliczke tłukł ;)

Więcej pokory od Mariuszka. Niech nauczy się szanować rywali, bo nawet ci teoretycznie słabsi, którym miał urwać łeb w 1 rundzie potrafią go zaskoczyć.

A tańce z gwiazdami itp? Tak to życie prywatne. Ale prawdziwy sportowiec trenuje ( a pudzian ma nad czym pracować - kondycja, technika ), a nie bierze udział w takich głupotach. Drugi Majdan...

poczekajmy na kolejną odpowiedź Pariasu

WSA zburzyć i zbudować na nowo i znów zburzyć !!! będzie podwójna satysfakcja na to patrzeć :D na te całe burzenie i stawianie na nowo pieniążki się znajdą. Wystarczy przez jeden miesiąc nie dać pieniążków uchodźcom i będzie kasa. Oni teraz tej kasy mają w brud więc z głodu nie poumierają :]

ja sie wybieram proste hehe:D:D:D

a kto jest właścicielem ?

Gramy o III ligę!!! Wszyscy na mecz dopingować biało-czerwonych!!!

No to zaczynamy.
Przytoczona przeze mnie "love story" zdarzyła się w latach 50-tych, w USA. Proszę pamiętać, że były to inne czasy, inne obyczaje, inna mentalność. Lecz nie aż tak bardzo różne od obecnych.
Zbliżał się koniec nauki w koledżu i tradycyjnie, organizowano bal. Wyszło na to, że Robert, syn polityka, z zamożnej rodziny, średnio przystojny-został na lodzie, bez partnerki.Łamał sobie głowę, jak wyjść z opresji. Niewielki miał wybór. Po długim rozważaniu, zadzwonił do Dżeny (Jenny). Była córką pastora, skromna dziewczyna, zawsze w zapinanym sweterku, dłuższej spódnicy, zwykłych pantofelkach, włosami upiętymi w koczek. Lecz wiecznie uśmiechnięta, chętna, wszystkim służyć pomocą. Robiła zakupy, starszej, samotnej kobiecie. Odwiedzała dzieci w przytułku. Wszyscy w mieście ją znali. Była półsierotą, straciła matkę, będąc małym dzieckiem. Propozycję Roberta, przyjęła, zastrzegając jedynie, aby nie robił sobie większych nadzieji na przyszłość. Z czego, z kolei, on się śmiał. Gdyż w duchu, obawiał się, czy aby koledzy nie będą sobie z niego pokpiwać.
Wziąwszy od matki samochód, zajechał pod jej dom. Gdy zastukał i otworzyła mu drzwi, rozdziawił gębę. Dżeny stała w pięknej sukni, ślicznie uczesana, z ładnym makijażem.
Przecież ty jesteś piękna-powiedział. Bal minął, Robert się zakochał. Chodził, jeździł po mieście starając się, ją spotkać, i często to mu się udawało. Na jego, wielokrotne prośby, zgodziła się aby odprowadzał i niekiedy, odwoził ją do domu. Ofiarował się również z pomocą. Poprosiła go, aby pomógł jej zebrać pieniądze, za które chciała kupić prezenty, dla dzieci, pod choinkę. Zauważywszy, że zebranej kasy jest niewiele, z własnych oszczędności dołożył 300 dolarów. Wreszcie zapytał, dlaczego niechce być jego dziewczyną. Przecież, do cholery widzi że ją kocha. W końcu, mu powiedziała. że jest chora na białaczkę i niewiele życia już jej zostało. Niezostawił jej, gdy już nie wychodziła z domu, przeważnie był z nią. Czytał jej książki, opowiadał, co słychać w mieście i w ogóle o wszystkim. Widział że jest coraz słabsza, lecz nie skarżyła się, nie płakała, nadal się uśnmiechała. Płakał natomiast, jej ojciec.
I co dalej? Dalej było to, że Robert poprosił aby za niego wyszła. Że chce wziąść z nią ślub. W końcu ją przekonał i zgodziła się. Do kościoła, została wwieziona na wózku. Ślubu udzielił im, jej ojciec. Robert był przy Dżeny do końca. Na jego oczach zmarła. Nigdy, powtórnie się nie ożenił i nigdy nie miał innej kobiety. Nie licząc kilku wcześniejszych całusów, nigdy się nie kochali. Przed ślubem było za wcześnie, po ślubie, za późno.
I to tyle.
Przepraszam za styl, musiałem się streszczać.

jakbym słyszał streszczenie filmu szkoła uczuć :)

pisanie samsung, czy sony czy lg nic nie znaczy. licza sie konkretne modele. czasami mozesz kupic bardzo taniego samsunga w ktorym ekran jest od innego producenta, lub sony z ekranem od samsunga lub lg. sa przeciez niezle modele od philipsa czy toshiby, wiec nie mozna generalizowac, ze wszystkie modele danej marki sa najlepsze. np. ekrany sharpa w technologii ips sa rewelacyjne i niektore modele bardzo rozsadne cenowo, dobrze skalibrowany philips, toshiba czy vizio bija na glowe samsunga w tej samej cenie prosto z polki sklepowej itd. pisanie z jakiego odbiornika bedziesz korzystal tez nie ma sensu. czy po zakupie odtwarzacze blue-ray lub playstation 3 pojdziesz kupic nowy telewizor, bo teraz bedziesz w stanie obejzec material w 1080p? - pewnie nie. wiec chyba nie ma majmniejszego sensu kupowanie na dzien dzisiejszy odbiornikow 720p lub 1080i zeby zaoszczedzic pare groszy. 1080p na dzien dzisiejszy to wedlug mnie wymagane minimum, a jezeli masz nieco wiecej do wydania to moze jakis telewizor 3D. do tych ktorzy uwazaja ze 1080p to niepotrzebny wydatek - obejrzyjcie film na dobrym telewizorze odtwarzany z dobrego blue-ray odtwarzacza w 24 klatkach na sekunde - efekt jak w kinie.

skromnie powiem ze ja mam inny ,LOEWE.
dobrze gra, natomiast i poniewaz dla mnie ekran to ekran aby byl ekran jezeli wysokiej jakosci, to moze byc' i gruby , po co mi jekies plazmy, ktore sie rozmazuja jak popatrzysz z bliska,ma télé utrzymuje sie na takiej jednej masywnej podstawie, nic nie mam do zarzucenia

ŁKS wygrywa z liderem z Dąbrowy Białostockiej 4-2 !!

Prosze o podpowiedź.
Dość duzo czasu spędzam w trasach, w zwiążku z tym postanowiłam zakupic urządzenie wymienione w temacie.
Poprosze o porady, opinie, gdzie, przyblizony koszt, jakość itp.
Pozdrawiam

Dziekuje, poczytam, zależy mi na przenosnym nie montowanym na stałe jakie widziałam.
Pozdrawiam

mysi_wór mylisz się. ;p
http://allegro.pl/item1015191901_samsung_ue55c6500_100hz_nowa_nizsza_cena_raty.html
SAMSUNG LED TV 55"

A czy prada jest ze te male anteny Presidenta sa wzmacnianie bo przeciesz jak jest antena od rdia i jest wzmacnina to ma jeszcze jeden kabelek dodatkowao a ta nie ma...

ok to może inaczej. ile chcesz przeznaczyć kaski na zestawik, i czy antenka na magnesie czy na zestaw montażowy?

mozesz sie zmieścić w 300 zł ;) np antena Sirio ML 145 (polecam) i radyjko np alan 109 lub onwa mk3. na allegro dorwiesz zestawik za 300 zł z przesyłką albo podjedź gdzieś do sklepu w łomży.
http://allegro.pl/item1016382001_radio_cb_mk3_onwa_sirio_ml145_2gratisy.html

alan109+sirio ml145 http://allegro.pl/item1021277725_alan_109_antena_sirio_ml145_3_gratisy.html

A ja proponuje ci kolego radyjko Uniden 520xl plus jakąś dobrą antenkę,
ja mam takie radyjko z anteną lemm magnum i śmiga aż miło, i nie słuchaj że nie ma homologacji , bo na dzień dzisiejszy na radia do 4w takowej nie potrzeba, pozdrawiam!

zboczeńców politycznych, dobre, dobre....
wracając do tematu, to przedmówcy mają racje... człowieku, ile ty masz lat, weź rusz dupę i pochodź po spółdzielniach, popytaj, sprawdź, itd...

ok tylko powiedz gdzie i kiedy

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org