niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Czy Pan Jan Bajno byłby dobrym Prezydentem?

Ryskago. I tu masz rację. I jedni i drudzy mają boga i szatana, tylko różnica w tym, gdzie na początku stawiają wielką literę.
Ale mi się satanizm nie podoba, ot kwestia gustu być może.
Wierzyć w zło czy w dobro? Kwestia natury. Ja wolę to drugie.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Czy Pan Jan Bajno byłby dobrym Prezydentem?

4lomza jest ok szkoda tylko że teraz nie mogę codziennie zaglądać :(

pozdrawiam

To dobrze ze sa darmowe ale jak by mieli ogloszenia Sortować to by bylo zamieszanie.

To jak Pomożecie ?

Po pierwsze, to chyba nikt z obecnych tu nie zna istoty satanizmu.... Ale ja się nie będę powtarzać.
Powiem tylko tyle, że pseudosataniści robią to dla podpuchy na ogół, są zwyczajnymi buntownikami (puki niczego nie dewastują i nie mordują, to swoją drogą wcale nie mam im tego za złe). Tak czy siak prawdziwy satanizm to nie religia, a filozofia. To brak religii. To nie jest wiara ani w szatana, ani w przymus władz. To brak wiary... Nie chce mi się tłumaczyć, bo już o tym pisałam, więc... Dobrze, dobrze, siedzę już cicho...

don-key

ja jestem za :D może być ciekawie:D tylko trzeba zebrać troche luda, bo jak będzie mało to troche kiszka...

ej no co wy se robicie ?? napisałem posta na ten temat z uznaniem pomocy dla ptysia i wsparcia dla tego przedesiebiercia a go mi usoneli hamy nie ryte

Jeszcze raz napisz aż do skutku.

... & vice versa!

Brak równouprawnienia... Tak... Przykre :( bo zdolności manualne tego człowieka można zbadać, nie oceniać wg. płci.. Średnia to jedna sprawa, prywatne wykształcenie i zdolności itp to inna sprawa..

Ja przyjde ale napewno ?

;)

szyszunia

a mnie brakuje takiego madrego , który wstrzymałby zasmiecanie lkatek codziennymi reklamami . , które w zasadzie są wyrzucane do śmieci.Nie wiele osób je czyta A ile idzie na to pieniedzy a moze tak zamiast wydawać pieniedzy na rekalmówki to te pieniadze przeznaczyc dla Domu Dziecka lub dla noclegowni na ul. Sikorskiego?Oj byłby to dobry uczynek . Co Wy na to ?
pozdrawiam tych którzy są za

To znaczy, że wszyscy zapomnieli już na amen o akcji pod hasłem Wiosenne Sprzątanie Swojego Miasta. Rozumiem. I nie będziemy sprzątać? :(( A gdzie ci zdetermnowani wojownicy o czystą Łomżę? :(( Oj, coś czuję, że nic już z tego miasta się nie zrobi.
A ja proponowałam. Proponowałam konkretny dzień, coby każdy mógł zaakceptować i odrzucić. Więc nie rozpatrzono?...

Taka prawda:)

Kiedyś słyszałem o akcji ping-pong. Dwie grupy ludzi jedna na parterze, druga na pietrze (w super-hiper-extra markecie). Jedni mówią ping druga część odpowiada im pong ;]

SxxxK, pomysł dobry, ale trzeba coś po swojemu zrobić :)
Tylko szkoda, że jakoś nie widzę tutaj wielu zapaleńców na podobną rzecz...
Jest jeszcze ktoś, kto powie: ja chcę? ..

Wciągnij chustkę :)

Nic wielkiego to jest: trochę słów, trochę snów, trochę łez

żeby dupe so odmrozić :)

Może, gdy w tym czasie trafi się jazda przez Łomżę wysoko postawionym w hierarchii społecznej osobnikom to zrozumieją oni rangę problemu odpowiednich rozwiązań komunikacyjnych w okolicy naszego miasta. Może też dotrą do nich głosy znajomych mających dacze na Mazurach, a może i echa od prostego ludu usłyszą. Może też nie będą na nie głusi. Poczekamy, zobaczymy.

don-key

hehe spoko śledczy :D ale spróbuj se przypomnieć

Gdy ludzie przestają wierzyć w Boga, nie oznacza to,
że będą wierzyć w nic, tylko że w cokolwiek
Gilbert K. Chesterton

1)W "Niewiernej" przemieszczamy się wraz z bohaterami , w podświadomości , ulicami Łomży -czyta się przyjemnie.
2) "Łomżyńskie wspomnienia" - Towarzystwo Przyjaciół Ziemii Łomżyńskiej Odział w Warszawie: wspomnienia ludzi (nauka , codzienne życie , wygląd ówczesnej Łomży) żyjących tu przed wojną i w jej czasie. Całość urozmaicona ciekawymi zdjęciami. Muszę się pochwalić , że na jednym ze zdjęć jest moja mama ze swoją gimnazjalną klasą.
3) "Urodzona na wozie" (naprawdę) , czyli pamiętnik Hanki Bielickiej. Wspomnienia łomżyńskie pani Hani , wraz z interesującymi zdjęciami.
Dodam coś jeszcze pózniej (czasy walki), ewentualnie przy dużych trudnościach ,mogę udostępnić.

Ej, ale tory tramwajowe nieco różnią się od kolejowych.

No tak poczekamy zobaczymy :d

Ja mysle ze to na 100 % że to wypali.

Nie można wejść dwa razy do tej samej wody.

Ptysiu!
Wczytaj się w tekst uważnie i postaraj się jego zrozumieć. Gdzie jest tam mowa o zimie?

Pozdrowienia.

Ja też jestem za, tylko trzeba dobrego pomysłu bo jakoś przytulanie sie do kogoś i bawienie czapką mnie nie przekonuje. A moze spotkamy sie i zatańczymy makarene;)?

W Katowicach zebrali się pod Spodkiem, kilka minut pokazywali na niego palcami i wołali UFO, UFO,... :)

W Łomży firma nie zatrudniła kobiety bo "będzie tam praca w terenie".

DoPrze: no i wreszcie masz świetny pomysł na interes. Małgosia podała Ci go wręcz na tacy. NOCLEGOWNIA, noclegownia - oto złoty interes. Oczywiście dla mężczyzn i to tych - ze znaczną kasą !!

nar

A kiedy mniejwiecej bedzie taka impreza i w jakim miejscu ?

P.S. Spotkałem sie kilkakrotnie z podobnymi sytuacjami. Ludzie narzekają na spedzającą po nocach czas pod blokami mlodziez zapominając niestety ze są to równiez ich dzieci i uwazając w razie konfliktu z policją tego typu ze to one są winne. Problem polega na tym ze ci młodzi ludzie nie mają zadnych perspektyw na spedzenie wolnego czasu w weekend. Mieszkam teraz w wiekszym miescie i tam tego typu sytuacje sie nie zdażyły a zachowuje sie tak samo jak w łomży. Wszystko dzieki temu ze młodziez bawi sie w rozbudowanym (pod względem rozrywek) centrum na dyskotekach i w lokalach , wraca do domu zmeczona mocno po godzinie 24 idąc prosto do domu do ciepłego łózka. A na policje trafia ten kto tego na prawde długo i żetelnie szuka.

Witam Ptysiu!

Mam do ciebie serdeczną, prośbę, jak już wziąłeś się za ten tramwaj, to może wybudowalibyśmy takie torowisko aż do wsi Mogiła, oj przepraszam Nowa Huta pod Krakowem , od Nas jadąc to za Krakowem, że by Pani ry-zgago mogła bezpośrednio bez żadnych przesiadek przyjechać do Łomży wypluskać Siebie i swoje dzieciaki w "czystej wodzie i pooddychać świeżym i czystym powietrzem". Przy okazji, jak masz obiecaną pomoc przy budowie tramwaju, to może byśmy zbudowali jeden więcej i zostawili dla tej Pani w prezencie, ale trzeba go pomalować koniecznie na czerwono, taki kolor tam lubią.

Pozdrawiam!

J a ma w iniecie i niewiem co sie dzieje

Łomżyński Trojański Kartofel.

Ice odpowiedz mi na pytanie.

Ile powstaje teraz nowych firm?

Przy tej konkurencji, która już jest. Naprawdę nie zdajesz sobie sprawy, jaka ta decyzja bedzie miała konsekwencje dla dalszego handlu w Łomży.

Nie jestem przeciwnikiem marketu, ale jestem zdecydowanie NIE w tym miejscu.
Kto daje sobie prawo do decydowania o losie łomżyńskich przedsiębiorców.
Prezydenci tego miasta, którzy sa podobno w PO , partia, która jest za jak wiem przedsiębiorcami, niszczą lokalnych przedsiębiorców,lokalne struktury handlu. Niszcza wypracowane przez lata miejsca pracy. Oczywiście w zmowie z radnymi niektórymi. Nie wiem tylko w czyim interesie. Kazdy sie domyśla i wie o co chodzi.

Likwidacja choćby jednego sklepu /a wiadomo, że bedzie ich dużo wiecej, nawet na zlecenie firmy ECHO "ekseprtyza" wykazała , że bedzie ich duzo wiecej, a to liczbę należy jeszcze POMNOŻYĆ!!!/ ma konsekwencje dla wszystkich firm , nie tylko handlowych. Przede wszstkim usługowych.

Słuchajcie to jest cała otoczka biznesu / urzedy skarbowe, ZUS, inne instytucje, które obsługują przedsiębiorców, będą mieli mniej pracy, a co za tym idzie potrzeba mniej ludzi, a co za tym idzie TRZEBA ZWOLNIĆ!!!!!!!

Jeszcze jedno. Do powstania marketu w takim miejscu mogą sobie pozwoloć miasta, które mają silny i mocno roziwjający sie przemysł, których zdecydowana większośc ludzi jest zatrudniona w tej gałęzi. A u nas tak jest??

Nie wierzcie w krótkozwroczne myślenie, bo te czarne wizje, które tutaj często wypisujecie na temat swego miasta naprawdę się spełnią.

W markecie zarobisz 700 zł, a czy uwazasz , ze ceny masz tak niskie, czy uważasz, ze z tego utzrymasz rozdzinę , dom , mieszkanie.

A w około tego marketu reszta padnie, to nie jest czarnowidztwo, to jest chłodne, rzeczywiste spojrzenie na ten problem

A pózniej wrócimy do naszego znanego powiedzenia : Polak mądry po szkodzie

Szkoda, że ta kadencja upływa pod tylko pod znakiem handlu, a każdy wie
co Łomży jest potrzebne najbradziej. I tym proponuje się zająć.

...gorami...tam do chmur blizej
gorzej pachnie chmura dymu....np. papierosowego;/

Kurka wodna!!! Jak ja lubię poniedziałki!!!

Podejrzewam, że chmury to taka mgła tylko trochę wyżej. Jeżeli tak jest to chmury smakują jak mgła. No, chyba, że chodzi o chmury nad rejonami uprzemysłowionymi. Wysoka emisja tlenków siarki, węgla, azotu i wielu innych powoduje zapewne, że woda w chmurach staje się kwaśna. Gdyby tak ten dwutlenek węgla mieszał się chętniej z wodą z chmur to chmury byłyby wodą sodową! I w tym miejscu przypomina mi się piosenka: „Woda sodowa, nic, a nic nie boli po niej głowa”
Pozdrawiam

Pamietam ze gdzies juz kiedys byl taki temat i wogole kasa dla ksierzy idzie z naszych podatkow ubezpieczenia zdrowotne i inne pierdoly to my dajemy nato kase choc niewiedzą tego wszyscy

Autor: SzEjK (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 03-06-04 07:11

Autor: cycq (---.lomza.sdi.tpnet.pl)
Data: 05-03-05 22:03

Nie no spoko :D KTOS MA REFLEKS, odswierzac topic ktory lezy od ponad pol roku... :>

Ja raz zauwazyłem jak nie było chmur ale szybko leciał :)

Kefas ty napewno już te starsze pokolenie za czasu PRLu a może przeżyłeś II wojne swiatowo :>

Maciek
Wydaje mi się że ty niepotrzebnie piszesz o czyjejs smierci na forum. Nawet jezeli ma byc to przestroga. Nie lepiej pomilczec?

Młodzież Wszech Polska to jest dopiero coś.

ADALL-ku myślałem że już wyrosłeś z wieku młodzieżowego, ale Ty dość mocno zangażowałeś się w organizację cyrku na Starym Rynku. Rzeczywiście jak się ociepli, to i frekwencja będzie większa. Widać jak zbliża się termin spotkania, to co rusz ktoś wyłamuje się. Brak dyscypliny w drużynie. Trzymajcie się. Powodzenia w organizacji Flesz Moba.

ADALLku,

No to nabierzże powietrza w płucka i dmuchnij z całych sił może się co pokaże... :))

RYskago

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org