Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czy Pan Jan Bajno byłby dobrym Prezydentem? |
Ryskago. I tu masz rację. I jedni i drudzy mają boga i szatana, tylko różnica w tym, gdzie na początku stawiają wielką literę. Ale mi się satanizm nie podoba, ot kwestia gustu być może. Wierzyć w zło czy w dobro? Kwestia natury. Ja wolę to drugie.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czy Pan Jan Bajno byłby dobrym Prezydentem? |
4lomza jest ok szkoda tylko że teraz nie mogę codziennie zaglądać :( pozdrawiam
|
|
To dobrze ze sa darmowe ale jak by mieli ogloszenia Sortować to by bylo zamieszanie.
|
|
To jak Pomożecie ?
|
|
Po pierwsze, to chyba nikt z obecnych tu nie zna istoty satanizmu.... Ale ja się nie będę powtarzać. Powiem tylko tyle, że pseudosataniści robią to dla podpuchy na ogół, są zwyczajnymi buntownikami (puki niczego nie dewastują i nie mordują, to swoją drogą wcale nie mam im tego za złe). Tak czy siak prawdziwy satanizm to nie religia, a filozofia. To brak religii. To nie jest wiara ani w szatana, ani w przymus władz. To brak wiary... Nie chce mi się tłumaczyć, bo już o tym pisałam, więc... Dobrze, dobrze, siedzę już cicho... don-key
|
|
ja jestem za :D może być ciekawie:D tylko trzeba zebrać troche luda, bo jak będzie mało to troche kiszka...
|
|
ej no co wy se robicie ?? napisałem posta na ten temat z uznaniem pomocy dla ptysia i wsparcia dla tego przedesiebiercia a go mi usoneli hamy nie ryte
|
|
Jeszcze raz napisz aż do skutku. ... & vice versa!
|
|
Brak równouprawnienia... Tak... Przykre :( bo zdolności manualne tego człowieka można zbadać, nie oceniać wg. płci.. Średnia to jedna sprawa, prywatne wykształcenie i zdolności itp to inna sprawa..
|
|
Ja przyjde ale napewno ?
|
|
;) szyszunia
|
|
a mnie brakuje takiego madrego , który wstrzymałby zasmiecanie lkatek codziennymi reklamami . , które w zasadzie są wyrzucane do śmieci.Nie wiele osób je czyta A ile idzie na to pieniedzy a moze tak zamiast wydawać pieniedzy na rekalmówki to te pieniadze przeznaczyc dla Domu Dziecka lub dla noclegowni na ul. Sikorskiego?Oj byłby to dobry uczynek . Co Wy na to ? pozdrawiam tych którzy są za
|
|
To znaczy, że wszyscy zapomnieli już na amen o akcji pod hasłem Wiosenne Sprzątanie Swojego Miasta. Rozumiem. I nie będziemy sprzątać? :(( A gdzie ci zdetermnowani wojownicy o czystą Łomżę? :(( Oj, coś czuję, że nic już z tego miasta się nie zrobi. A ja proponowałam. Proponowałam konkretny dzień, coby każdy mógł zaakceptować i odrzucić. Więc nie rozpatrzono?...
|
|
Taka prawda:)
|
|
Kiedyś słyszałem o akcji ping-pong. Dwie grupy ludzi jedna na parterze, druga na pietrze (w super-hiper-extra markecie). Jedni mówią ping druga część odpowiada im pong ;]
|
|
SxxxK, pomysł dobry, ale trzeba coś po swojemu zrobić :) Tylko szkoda, że jakoś nie widzę tutaj wielu zapaleńców na podobną rzecz... Jest jeszcze ktoś, kto powie: ja chcę? ..
|
|
Wciągnij chustkę :) Nic wielkiego to jest: trochę słów, trochę snów, trochę łez
|
|
żeby dupe so odmrozić :)
|
|
Może, gdy w tym czasie trafi się jazda przez Łomżę wysoko postawionym w hierarchii społecznej osobnikom to zrozumieją oni rangę problemu odpowiednich rozwiązań komunikacyjnych w okolicy naszego miasta. Może też dotrą do nich głosy znajomych mających dacze na Mazurach, a może i echa od prostego ludu usłyszą. Może też nie będą na nie głusi. Poczekamy, zobaczymy. don-key
|
|
hehe spoko śledczy :D ale spróbuj se przypomnieć Gdy ludzie przestają wierzyć w Boga, nie oznacza to, że będą wierzyć w nic, tylko że w cokolwiek Gilbert K. Chesterton
|
|
1)W "Niewiernej" przemieszczamy się wraz z bohaterami , w podświadomości , ulicami Łomży -czyta się przyjemnie. 2) "Łomżyńskie wspomnienia" - Towarzystwo Przyjaciół Ziemii Łomżyńskiej Odział w Warszawie: wspomnienia ludzi (nauka , codzienne życie , wygląd ówczesnej Łomży) żyjących tu przed wojną i w jej czasie. Całość urozmaicona ciekawymi zdjęciami. Muszę się pochwalić , że na jednym ze zdjęć jest moja mama ze swoją gimnazjalną klasą. 3) "Urodzona na wozie" (naprawdę) , czyli pamiętnik Hanki Bielickiej. Wspomnienia łomżyńskie pani Hani , wraz z interesującymi zdjęciami. Dodam coś jeszcze pózniej (czasy walki), ewentualnie przy dużych trudnościach ,mogę udostępnić.
|
|
Ej, ale tory tramwajowe nieco różnią się od kolejowych.
|
|
No tak poczekamy zobaczymy :d
|
|
Ja mysle ze to na 100 % że to wypali. Nie można wejść dwa razy do tej samej wody.
|
|
Ptysiu! Wczytaj się w tekst uważnie i postaraj się jego zrozumieć. Gdzie jest tam mowa o zimie? Pozdrowienia.
|
|
Ja też jestem za, tylko trzeba dobrego pomysłu bo jakoś przytulanie sie do kogoś i bawienie czapką mnie nie przekonuje. A moze spotkamy sie i zatańczymy makarene;)? W Katowicach zebrali się pod Spodkiem, kilka minut pokazywali na niego palcami i wołali UFO, UFO,... :)
|
|
W Łomży firma nie zatrudniła kobiety bo "będzie tam praca w terenie".
|
|
DoPrze: no i wreszcie masz świetny pomysł na interes. Małgosia podała Ci go wręcz na tacy. NOCLEGOWNIA, noclegownia - oto złoty interes. Oczywiście dla mężczyzn i to tych - ze znaczną kasą !! nar
|
|
A kiedy mniejwiecej bedzie taka impreza i w jakim miejscu ?
|
|
P.S. Spotkałem sie kilkakrotnie z podobnymi sytuacjami. Ludzie narzekają na spedzającą po nocach czas pod blokami mlodziez zapominając niestety ze są to równiez ich dzieci i uwazając w razie konfliktu z policją tego typu ze to one są winne. Problem polega na tym ze ci młodzi ludzie nie mają zadnych perspektyw na spedzenie wolnego czasu w weekend. Mieszkam teraz w wiekszym miescie i tam tego typu sytuacje sie nie zdażyły a zachowuje sie tak samo jak w łomży. Wszystko dzieki temu ze młodziez bawi sie w rozbudowanym (pod względem rozrywek) centrum na dyskotekach i w lokalach , wraca do domu zmeczona mocno po godzinie 24 idąc prosto do domu do ciepłego łózka. A na policje trafia ten kto tego na prawde długo i żetelnie szuka.
|
|
Witam Ptysiu! Mam do ciebie serdeczną, prośbę, jak już wziąłeś się za ten tramwaj, to może wybudowalibyśmy takie torowisko aż do wsi Mogiła, oj przepraszam Nowa Huta pod Krakowem , od Nas jadąc to za Krakowem, że by Pani ry-zgago mogła bezpośrednio bez żadnych przesiadek przyjechać do Łomży wypluskać Siebie i swoje dzieciaki w "czystej wodzie i pooddychać świeżym i czystym powietrzem". Przy okazji, jak masz obiecaną pomoc przy budowie tramwaju, to może byśmy zbudowali jeden więcej i zostawili dla tej Pani w prezencie, ale trzeba go pomalować koniecznie na czerwono, taki kolor tam lubią. Pozdrawiam!
|
|
J a ma w iniecie i niewiem co sie dzieje
|
|
Łomżyński Trojański Kartofel.
|
|
Ice odpowiedz mi na pytanie. Ile powstaje teraz nowych firm? Przy tej konkurencji, która już jest. Naprawdę nie zdajesz sobie sprawy, jaka ta decyzja bedzie miała konsekwencje dla dalszego handlu w Łomży. Nie jestem przeciwnikiem marketu, ale jestem zdecydowanie NIE w tym miejscu. Kto daje sobie prawo do decydowania o losie łomżyńskich przedsiębiorców. Prezydenci tego miasta, którzy sa podobno w PO , partia, która jest za jak wiem przedsiębiorcami, niszczą lokalnych przedsiębiorców,lokalne struktury handlu. Niszcza wypracowane przez lata miejsca pracy. Oczywiście w zmowie z radnymi niektórymi. Nie wiem tylko w czyim interesie. Kazdy sie domyśla i wie o co chodzi. Likwidacja choćby jednego sklepu /a wiadomo, że bedzie ich dużo wiecej, nawet na zlecenie firmy ECHO "ekseprtyza" wykazała , że bedzie ich duzo wiecej, a to liczbę należy jeszcze POMNOŻYĆ!!!/ ma konsekwencje dla wszystkich firm , nie tylko handlowych. Przede wszstkim usługowych. Słuchajcie to jest cała otoczka biznesu / urzedy skarbowe, ZUS, inne instytucje, które obsługują przedsiębiorców, będą mieli mniej pracy, a co za tym idzie potrzeba mniej ludzi, a co za tym idzie TRZEBA ZWOLNIĆ!!!!!!! Jeszcze jedno. Do powstania marketu w takim miejscu mogą sobie pozwoloć miasta, które mają silny i mocno roziwjający sie przemysł, których zdecydowana większośc ludzi jest zatrudniona w tej gałęzi. A u nas tak jest?? Nie wierzcie w krótkozwroczne myślenie, bo te czarne wizje, które tutaj często wypisujecie na temat swego miasta naprawdę się spełnią. W markecie zarobisz 700 zł, a czy uwazasz , ze ceny masz tak niskie, czy uważasz, ze z tego utzrymasz rozdzinę , dom , mieszkanie. A w około tego marketu reszta padnie, to nie jest czarnowidztwo, to jest chłodne, rzeczywiste spojrzenie na ten problem A pózniej wrócimy do naszego znanego powiedzenia : Polak mądry po szkodzie Szkoda, że ta kadencja upływa pod tylko pod znakiem handlu, a każdy wie co Łomży jest potrzebne najbradziej. I tym proponuje się zająć.
|
|
...gorami...tam do chmur blizej gorzej pachnie chmura dymu....np. papierosowego;/
|
|
Kurka wodna!!! Jak ja lubię poniedziałki!!!
|
|
Podejrzewam, że chmury to taka mgła tylko trochę wyżej. Jeżeli tak jest to chmury smakują jak mgła. No, chyba, że chodzi o chmury nad rejonami uprzemysłowionymi. Wysoka emisja tlenków siarki, węgla, azotu i wielu innych powoduje zapewne, że woda w chmurach staje się kwaśna. Gdyby tak ten dwutlenek węgla mieszał się chętniej z wodą z chmur to chmury byłyby wodą sodową! I w tym miejscu przypomina mi się piosenka: „Woda sodowa, nic, a nic nie boli po niej głowa” Pozdrawiam
|
|
Pamietam ze gdzies juz kiedys byl taki temat i wogole kasa dla ksierzy idzie z naszych podatkow ubezpieczenia zdrowotne i inne pierdoly to my dajemy nato kase choc niewiedzą tego wszyscy
|
|
Autor: SzEjK (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 03-06-04 07:11 Autor: cycq (---.lomza.sdi.tpnet.pl) Data: 05-03-05 22:03 Nie no spoko :D KTOS MA REFLEKS, odswierzac topic ktory lezy od ponad pol roku... :>
|
|
Ja raz zauwazyłem jak nie było chmur ale szybko leciał :) Kefas ty napewno już te starsze pokolenie za czasu PRLu a może przeżyłeś II wojne swiatowo :>
|
|
Maciek Wydaje mi się że ty niepotrzebnie piszesz o czyjejs smierci na forum. Nawet jezeli ma byc to przestroga. Nie lepiej pomilczec?
|
|
Młodzież Wszech Polska to jest dopiero coś.
|
|
ADALL-ku myślałem że już wyrosłeś z wieku młodzieżowego, ale Ty dość mocno zangażowałeś się w organizację cyrku na Starym Rynku. Rzeczywiście jak się ociepli, to i frekwencja będzie większa. Widać jak zbliża się termin spotkania, to co rusz ktoś wyłamuje się. Brak dyscypliny w drużynie. Trzymajcie się. Powodzenia w organizacji Flesz Moba.
|
|
ADALLku, No to nabierzże powietrza w płucka i dmuchnij z całych sił może się co pokaże... :)) RYskago
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |