Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Krus |
W Łomży brakuje wszystkiego !! I będzie brakować !! Łomża poprostu jest wybrakowana!! ....Uwiodła mnie przepaść jednego spojrzenia....
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Krus |
Cześć mozemy cos pomyslec tyle ze trzeba bedzie sie spotkac bo to nie temat na forum o organizacji. Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle przesłuchani...
|
|
Powinni pomyśleć jak rozwiązć kwestię szkół w obliczu niżu demografcznego. Obecnego stanu nie da się zachować a w związku z tym należy to wszystko przemysleć i zrobić.
|
|
Cóż dzieci mniej więc logicznym jest mniejsza ilość szkół. Kwestria, moim zdaniem, nie czy tylko które i w jakim harmonogramie. Pani w przedszkolu mówi, aby córka miała rodzeństwo, cóż, jest nas mniej i becikowe (którego nie ma) też nie pomoże.
|
|
Ja nie mam.
|
|
Moim zdaniem kto chce to może przyjść do pg3 ale napewno sporo osób pójdzie do innych szkół. Ma zowsze Łomża
|
|
Mój wujek prowadzi skład nieraz grają ale nie wydawają płyt .
|
|
Grzybku! Dlaczego jesteś takim pesymisto, czy naprawdę w tej Łomży wszystkiego brakuje, niby jest to bezrobocie , ale kto chce pracować to, za mniejsze czy większe pieniądze, to pracuje. Na razie nie widać żeby ludzie z głodu umierali. Łomża nie jest już takim wybrakowanym miastem. Wielu mieszkańców którzy, to miasto budowali i mieszkają w nim od dziesięcioleci mogą czuć się urażeni tym określeniem . Pozdrawiam. G a z e l a
|
|
Autochton - Witam serdecznie! Masz słuszność, trzeba popierać dobre pomysły, a nie krytykować je zanim zobaczą światło dzienne. O ile piękniej wyglądałaby Narew, gdyby zostały zagospodarowane jej okolice, a co weekend w lecie można by było obejrzeć jakieś zawody na rzece. Pozdrawiam.
|
|
Ja znam takiego co do niego nauczyciele na chate przychodzą .
|
|
Odwzajemniam pozdrowienia , jak się nie mylę współbranżystę. Kocham Narew , kocham ciepło , plażę i pływanie. Na kajakach też można pływać , jest wypożyczalnia.
|
|
eŁKaeSiacy'03 pozdro
|
|
eŁKaeSiacy'03 to jest coś ŁKS idea warta krwi!!
|
|
Do klas pierwszych 1 IX br. w Łomży przyjdzie o 362 dzieci mniej niż w roku ubiegłym. I co nadal trzeba utrzymać wszystkie szkoły?
|
|
Nie wiem czmeu robi sie takie larum z powodu zamkniecia szkoly. Dzieci bedzie za chwile 2 razy mniej a szkol ma byc tyle samo? Z czego ma dolozyc miasto, moze zamknac muzeum? Macie jakies propozycje komu zabrac? Protesy rozumialbym gdyby najbalizsza szkola byla oddalona o 3 km i nie byloby komunikacji miejskiej. W tym wypadku argumentow nie widze...
|
|
Wypowiedzi nie, których są trochę nie sprawiedliwe do osób posiadających dysleksje. Ja sam mam stwierdzone, że jestem dysortografem ( zostałem skierowany przez nauczyciela, a nie załatwiłem sobie sam) i jeśli ktoś nie wie, co to jest niech się nie wypowiada. Bo jeśli ktoś jest, np. dysortografem to nie znaczy, że jest jakimś leniem. Dysortografia w większości przypadków polega na tym przynajmniej u mnie, pisząc coś np. wypracowanie nie zauważam tych błędów i rzadko się zdarza, że sam jej znajdę w tekście, ale gdy ktoś się mnie zapyta o jakiś dany wyraz pisze no to powiem mu dobrze. To nie jest tak zupełnie zależne od nas samych. A książki lubię czytać i czytam!!!
|
|
Dobry muzyk to i na konewce zagra La Traviattę Verdiego. Także nie mówcie, że miedziane rurki nadają się tylko do Hard Metalu (coś takiego wogóle istniało?):)) No i na koniec: Joł!x1 Wielkie Elooo x2! Sieeee! x4 Pozdro dla ziomali! x2, nie wiem czy to teraz jest trendy, ale na zapas: Śmierć frajerom!
|
|
grabos92 zamknij morde pancurze!!!!! pancury do dziury!!!!
|
|
Popieram połączenie tych dwoch gimnazjów. To logiczna decyzja. A to nie jest przecież jakas wiocha, żeby nie można było dorzeć do szkoły trochę dalej położonej.
|
|
A gdzie Tor panka widzisz? Panki były kiedyś i było ok. Teraz to jakieś popierdółki chodzą nie mające zielonego pojęcia o panku!
|
|
Uważam Tor , że nie masz racji. Mniejsze placówki są korzystniejsze nie tylko ze względów bezpieczeństwa, ale też i ekonomicznych. Ja nie wyobrażam sobie nauki w szkole gdzie jest około 700 uczniów-dla mnie to jest moloch , który nie tylko nie nauczy ale jak zdemoralizuje. W szkole Nr 3 każdy wie jak jest a ja nie życzyłbym sobie aby moje dziecko tam chodziło i uważam , że tu akurat najwięcej do powiedzenia mają rodzice bo to są ich dzieci i tylko oni wiedzą jaki sestem nauki byłby korzystniejszy czy szkoła dwustu osobowa czy siedmiuset osobowa. A może pozamykać wszyskie Gimnazja i zrobić jedno kilkutysięczne, bo przecież Łomża to nie wiocha, żeby nie można było dorzeć do szkoły trochę dalej położonej. I wtedy będą warunki naprawdę korzystnie ekonomicznie, tylko, że zaprocentują negatywnie za kilkanaście lat.
|
|
Chciałbym przypomnieć, że 22% Vat na internet nie jest wymysłem polskiego rządu. Przecież on sam, jakiś czas temu, zniósł VAT dla osób prywatnych. A fakt, że od marca powraca - to tylko i wyłącznie dla tego, że został nam narzucony przez UE. Co z drugiej strony nie zmienia faktu, że i tak nawet bez Vatu mamy jedne z najdroższych usług teleinformatycznych w Europie. A polscy usługodawcy to nikt inny jak "złodzieje". Pozdrawiam
|
|
Jak zwykle - problemy w socjalistycznym państwie. Szkoły, jak każda usługa, powinny być płatne. jeżeli rodzice byliby w stanie utrzymać szkołę np. na Marsie, to niech sobie utrzymują, co komu do tego Ale jeżeli już utrzymują te szkoły z moich podatków, to niech utrzymują tylko te, które mają ekonomiczną racje bytu. Pozdro.
|
|
Jeśli komuś zaciasno to może do domu zapraszać nauczyciela ,tylu jest chiętnych 20 zł godzina kosztuje. A prezydent to ma ekonomi pilnować po to został wybrany
|
|
Adall, A skąd wiesz, że nie jestem terrorystką islamską??? No tak, wydało się, że kocham życie, więc na kamikadze się nie nadaję, racja... :)
|
|
W kazdej szkole istnieje jeszcze zaplecze administracyjne: sprzątaczki, księgowość itp.Śmieszna byłaby sytuacja gdyby po pewnym czasie na 3-4 uczniów przypadałaby osoba z "załogi". Likwidacja szkół, łączenie ich jest sprawą nieunuiknioną. Jak nie w tym roku, to za 2-3 lata. Rozumiem, że ludzie boją się o pracę, ale skończyły się czasy, że czy się stoi czy się leży....to się należy. Brutalna prawda, ale takie są realia - niestety. A niektórzy są po prostu przyzwyczajeni.....Dlaczego my młodzi musimy ciagle odbijać się od drzwi, do drzwi w poszukiwaniu pracy? Nam już jest niezbyt dobrze... A z tego co wiem to p.Chioński myśli o nauczycielach, i nikt ma nie zostać na lodzie. Ludzie trzeba być elastycznym! Czasy sie zmieniają!
|
|
A to on ma jakieś wizje? Ciekawe... Najpierw niech się nauczy porządnie wysławiać, bo aż mi wstyd za niego jak go widzę w TV albo słucham radia...
|
|
Punx not dead cieciu!!!!!!
|
|
Zbychu, idąc tropem Twego rozumowania cofamy się do czasów radosnej twórczoci PZPR. Żadem kraj nie może sobie ekonomicznie pozwolić na tego typu eksperymenty jak "bezpłatne" szkolnictwo (no, może poza Kubą i Koreą Płn.). Oczywiście, kiedyś być może tak, ale najpierw trza zgromadzić pokaźny kapitał, a to jest mozliwe jedynie w kapitaliźmie - niestety. Pozdro
|
|
Ja wam powiem jedno jestem z pg3 i to jest git buda!!
|
|
pancury już dawno zdechli, teraz tylko jakies pajace z "dobrych domów" (szczególnie I LO) chcą iść ich drogą bo nie maja co z hajsem zrobić...
|
|
Dokładnie wszyscy postępują tak ja w Twoim ostatnim zdaniu... czekają na siłę wyższą...a chyba nie o to chodzi. JEŚLI SAMI SIĘ NIE PRZYŁOŻYMY DO CZYSTOŚCI - TO NIKT TEGO NIE ZROBI. Jak zawsze taki apel trafi w próżnię... pozostaje nam tylko dbać wokół siebie.. to taki mały wkład w czystość od nas maluczkich ;)
|
|
What?????? Maciek, a gdzież Ty tera jesteś? EEEEEEE lepiej nie mów, bo i ja wtedy będę musiała, a co to to nie... :)))) ADALLku, A zastanawiałeś się co by było gdyby przyjmowała do pracy kobieta??? Którą by przyjęła?
|
|
taaa mi też brakuje Aniołka na forum - ale jak znam Grzesia pewnie w tej chwili zajmuje się windą do nieba :) Pozdrawiam Cię Grzesiu - miłej pracy :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |