niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Krus

W Łomży brakuje wszystkiego !! I będzie brakować !! Łomża poprostu jest wybrakowana!!

....Uwiodła mnie przepaść jednego spojrzenia....

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Krus

Cześć mozemy cos pomyslec tyle ze trzeba bedzie sie spotkac bo to nie temat na forum o organizacji.

Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle przesłuchani...

Powinni pomyśleć jak rozwiązć kwestię szkół w obliczu niżu demografcznego. Obecnego stanu nie da się zachować a w związku z tym należy to wszystko przemysleć i zrobić.

Cóż dzieci mniej więc logicznym jest mniejsza ilość szkół. Kwestria, moim zdaniem, nie czy tylko które i w jakim harmonogramie. Pani w przedszkolu mówi, aby córka miała rodzeństwo, cóż, jest nas mniej i becikowe (którego nie ma) też nie pomoże.

Ja nie mam.

Moim zdaniem kto chce to może przyjść do pg3 ale napewno sporo osób pójdzie do innych szkół.

Ma zowsze Łomża

Mój wujek prowadzi skład nieraz grają ale nie wydawają płyt .

Grzybku!
Dlaczego jesteś takim pesymisto, czy naprawdę w tej Łomży wszystkiego brakuje, niby jest to bezrobocie , ale kto chce pracować to, za mniejsze czy większe pieniądze, to pracuje. Na razie nie widać żeby ludzie z głodu umierali. Łomża nie jest już takim wybrakowanym miastem. Wielu mieszkańców którzy, to miasto budowali i mieszkają w nim od dziesięcioleci mogą czuć się urażeni tym określeniem .

Pozdrawiam.

G a z e l a

Autochton - Witam serdecznie!
Masz słuszność, trzeba popierać dobre pomysły, a nie krytykować je zanim zobaczą światło dzienne. O ile piękniej wyglądałaby Narew, gdyby zostały zagospodarowane jej okolice, a co weekend w lecie można by było obejrzeć jakieś zawody na rzece.

Pozdrawiam.

Ja znam takiego co do niego nauczyciele na chate przychodzą .

Odwzajemniam pozdrowienia , jak się nie mylę współbranżystę.
Kocham Narew , kocham ciepło , plażę i pływanie. Na kajakach też można pływać , jest wypożyczalnia.

eŁKaeSiacy'03 pozdro

eŁKaeSiacy'03 to jest coś ŁKS idea warta krwi!!

Do klas pierwszych 1 IX br. w Łomży przyjdzie o 362 dzieci mniej niż w roku ubiegłym. I co nadal trzeba utrzymać wszystkie szkoły?

Nie wiem czmeu robi sie takie larum z powodu zamkniecia szkoly. Dzieci bedzie za chwile 2 razy mniej a szkol ma byc tyle samo? Z czego ma dolozyc miasto, moze zamknac muzeum? Macie jakies propozycje komu zabrac?
Protesy rozumialbym gdyby najbalizsza szkola byla oddalona o 3 km i nie byloby komunikacji miejskiej. W tym wypadku argumentow nie widze...

Wypowiedzi nie, których są trochę nie sprawiedliwe do osób posiadających dysleksje. Ja sam mam stwierdzone, że jestem dysortografem ( zostałem skierowany przez nauczyciela, a nie załatwiłem sobie sam) i jeśli ktoś nie wie, co to jest niech się nie wypowiada. Bo jeśli ktoś jest, np. dysortografem to nie znaczy, że jest jakimś leniem. Dysortografia w większości przypadków polega na tym przynajmniej u mnie, pisząc coś np. wypracowanie nie zauważam tych błędów i rzadko się zdarza, że sam jej znajdę w tekście, ale gdy ktoś się mnie zapyta o jakiś dany wyraz pisze no to powiem mu dobrze. To nie jest tak zupełnie zależne od nas samych. A książki lubię czytać i czytam!!!

Dobry muzyk to i na konewce zagra La Traviattę Verdiego. Także nie mówcie, że miedziane rurki nadają się tylko do Hard Metalu (coś takiego wogóle istniało?):)) No i na koniec:
Joł!x1 Wielkie Elooo x2! Sieeee! x4 Pozdro dla ziomali! x2, nie wiem czy to teraz jest trendy, ale na zapas: Śmierć frajerom!

grabos92 zamknij morde pancurze!!!!! pancury do dziury!!!!

Popieram połączenie tych dwoch gimnazjów. To logiczna decyzja. A to nie jest przecież jakas wiocha, żeby nie można było dorzeć do szkoły trochę dalej położonej.

A gdzie Tor panka widzisz? Panki były kiedyś i było ok. Teraz to jakieś popierdółki chodzą nie mające zielonego pojęcia o panku!

Uważam Tor , że nie masz racji. Mniejsze placówki są korzystniejsze nie tylko ze względów bezpieczeństwa, ale też i ekonomicznych. Ja nie wyobrażam sobie nauki w szkole gdzie jest około 700 uczniów-dla mnie to jest moloch , który nie tylko nie nauczy ale jak zdemoralizuje.
W szkole Nr 3 każdy wie jak jest a ja nie życzyłbym sobie aby moje dziecko tam chodziło i uważam , że tu akurat najwięcej do powiedzenia mają rodzice bo to są ich dzieci i tylko oni wiedzą jaki sestem nauki byłby korzystniejszy czy szkoła dwustu osobowa czy siedmiuset osobowa.

A może pozamykać wszyskie Gimnazja i zrobić jedno kilkutysięczne, bo przecież Łomża to nie wiocha, żeby nie można było dorzeć do szkoły trochę dalej położonej.

I wtedy będą warunki naprawdę korzystnie ekonomicznie, tylko, że zaprocentują negatywnie za kilkanaście lat.

Chciałbym przypomnieć, że 22% Vat na internet nie jest wymysłem polskiego rządu. Przecież on sam, jakiś czas temu, zniósł VAT dla osób prywatnych.
A fakt, że od marca powraca - to tylko i wyłącznie dla tego, że został nam narzucony przez UE.
Co z drugiej strony nie zmienia faktu, że i tak nawet bez Vatu mamy jedne z najdroższych usług teleinformatycznych w Europie. A polscy usługodawcy to nikt inny jak "złodzieje".

Pozdrawiam

Jak zwykle - problemy w socjalistycznym państwie.
Szkoły, jak każda usługa, powinny być płatne. jeżeli rodzice byliby w stanie utrzymać szkołę np. na Marsie, to niech sobie utrzymują, co komu do tego
Ale jeżeli już utrzymują te szkoły z moich podatków, to niech utrzymują tylko te, które mają ekonomiczną racje bytu.
Pozdro.

Jeśli komuś zaciasno to może do domu zapraszać nauczyciela ,tylu jest chiętnych 20 zł godzina kosztuje. A prezydent to ma ekonomi pilnować po to został wybrany

Adall,

A skąd wiesz, że nie jestem terrorystką islamską???
No tak, wydało się, że kocham życie, więc na kamikadze się nie nadaję, racja...
:)

W kazdej szkole istnieje jeszcze zaplecze administracyjne: sprzątaczki, księgowość itp.Śmieszna byłaby sytuacja gdyby po pewnym czasie na 3-4 uczniów przypadałaby osoba z "załogi". Likwidacja szkół, łączenie ich jest sprawą nieunuiknioną. Jak nie w tym roku, to za 2-3 lata. Rozumiem, że ludzie boją się o pracę, ale skończyły się czasy, że czy się stoi czy się leży....to się należy. Brutalna prawda, ale takie są realia - niestety. A niektórzy są po prostu przyzwyczajeni.....Dlaczego my młodzi musimy ciagle odbijać się od drzwi, do drzwi w poszukiwaniu pracy? Nam już jest niezbyt dobrze... A z tego co wiem to p.Chioński myśli o nauczycielach, i nikt ma nie zostać na lodzie. Ludzie trzeba być elastycznym! Czasy sie zmieniają!

A to on ma jakieś wizje? Ciekawe... Najpierw niech się nauczy porządnie wysławiać, bo aż mi wstyd za niego jak go widzę w TV albo słucham radia...

Punx not dead cieciu!!!!!!

Zbychu, idąc tropem Twego rozumowania cofamy się do czasów radosnej twórczoci PZPR. Żadem kraj nie może sobie ekonomicznie pozwolić na tego typu eksperymenty jak "bezpłatne" szkolnictwo (no, może poza Kubą i Koreą Płn.).
Oczywiście, kiedyś być może tak, ale najpierw trza zgromadzić pokaźny kapitał, a to jest mozliwe jedynie w kapitaliźmie - niestety.
Pozdro

Ja wam powiem jedno jestem z pg3 i to jest git buda!!

pancury już dawno zdechli, teraz tylko jakies pajace z "dobrych domów" (szczególnie I LO) chcą iść ich drogą bo nie maja co z hajsem zrobić...

Dokładnie wszyscy postępują tak ja w Twoim ostatnim zdaniu... czekają na siłę wyższą...a chyba nie o to chodzi. JEŚLI SAMI SIĘ NIE PRZYŁOŻYMY DO CZYSTOŚCI - TO NIKT TEGO NIE ZROBI.
Jak zawsze taki apel trafi w próżnię... pozostaje nam tylko dbać wokół siebie.. to taki mały wkład w czystość od nas maluczkich ;)

What??????
Maciek, a gdzież Ty tera jesteś?
EEEEEEE lepiej nie mów, bo i ja wtedy będę musiała, a co to to nie... :))))

ADALLku,
A zastanawiałeś się co by było gdyby przyjmowała do pracy kobieta???
Którą by przyjęła?

taaa mi też brakuje Aniołka na forum - ale jak znam Grzesia pewnie w tej chwili zajmuje się windą do nieba :) Pozdrawiam Cię Grzesiu - miłej pracy :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org