Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nigel Farage jedzie na D.Tuska |
Jezeli baterie sa slabe to wlasnie trzeba trzepnac aby kontakt sie odswiezyl i prad poplyna...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nigel Farage jedzie na D.Tuska |
To ja też poproszę niger83@tlen.pl
|
|
Filozofia to nie do końca samo logiczne myślenie. Filozofia w gruncie rzeczy polega na określeniu potrzeby z powodu której człowiek żyje na Ziemi. Jaki jest sens naszego życia? O to właśnie chodzi w filozofii. Nie polega ona tylko na racjonalnym myśleniu. Czasem filozofując podajemy całkiem nieracjonalne argumenty istnienia ludzi i sensu ich istnienia, ale staramy się każdy argumentować. Z obu stron. Na plusy i na minusy. Filozof nie może patrzeć tylko jednostronnie, gdyż nie byłby wtedy filozofem. Tak więc obaliłem teorię tego, że filozofia całkowicie równa się racjonalizmowi. Bo przecież wielu z wierzących uważa, że to Bóg nadaje sens ich życiu, a przecież Bóg wcale nie jest racjonalnym zjawiskiem. Sam Kościół tego uczy, rzucając hasłami typu: "Siła Boga jest niepojęta dla naszego umysłu", a później właśnie mówiąc o racjonalnych "dowodach" na istnienie Boga. Coś mi tu zajeżdża lekką hipokryzją . Kościół miesza swoje myślenie z racjonalizmem, co daje nam mieszankę na którą wielu ludzi się zgodzi. Oni nie widzą w tym nic głupiego, nie widzą w tym wewnętrznej sprzeczności. Oni nie myślą o tym. Wierzą, bo wierzą, a czy taka wiara ma sens? Jeśli nie umie się nawet podać argumentu na swoją wiarę? Dowody a argumenty to dwie różne rzeczy. Istnienie Boga można argumentować, ale podawanie dowodów będzie zwykłą hipokryzją wiary. Jarek
|
|
ubezpiecz mieszkanie, napraw to doraźnie a nastepnie zgłos to do ubezpieczalni. mi woda po scianie leciala kiedys he juz nie leci. rozwiązałem to takim sposobem j/w
|
|
na piechote ***** chodź jak nie masz gdzie zaparkować tumanie jerden z drugim
|
|
Sie odezwal ten co zapewne na miejscu mieszka, tylko se tumanie pomysl ze wiekszosc to osoby dojezdzajace. To jak taki madry jestes to chodz sie zamienimy i zapier.... 30 km do szkoly codziennie z buta, to wtedy sam se kur... parking zrobisz na momentach
|
|
Wlasnie myslenie prowadzi do wiary w Boga. Wiec do dziela!
|
|
To jak by chciał widzieć to bistro własciciel a jakie ja mam odczucia to dwie różne kwestie.
|
|
KGB - szczerze Ci powiem, że nie zrozumiałem Ciebie.... Chodzi Ci o to, że za tani bilet? Jarek
|
|
sprzeczne info...
|
|
Że jak ci dadzą gówno to zjesz i jeszcze pochwalisz przed zasmakowaniem ;] Jarek
|
|
podaj mi na maila telefon to sie zgadamy krupik@op.pl
|
|
Ja też "poprostu" pozostawię to bez komentarza. Jeden wielki żal. „ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości, Nie jest godzien szacunku teraźniejszości, Ani prawa do przyszłości.” Józef Piłsudski
|
|
z pewnością Bistro przy BP podnosi poziom i standarty w gastronomi na terenie Łomży , jest smacznie i czysto- po prostu super
|
|
Bo i cóż taki tuman jak Czesio czy SD mogą w przedmiotowej sprawie rzec, jak sami z satysfakcją srają pod siebie.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |