Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ostatni poseł... z Łomży? |
Ja to chcę złoty łańcuszek albo bransoletkę:)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ostatni poseł... z Łomży? |
po **** Ci szrunowadła ?! Wyjeb albo spal ja chodzę bez.. ;)
|
|
:)
|
|
Zatrudnię pracownika przy układaniu kostki brukowej (nie pijący). telefon: 502944744 ogłoszenie dodane 2008-12-08 Zatrudnimy odpowiedzialną i dyspozycyjną osobę na stanowisko Handlowca. Aplikacje na e-mail: praca@cto.pl bądź kontakt tel. telefon: 0864737779 e-mail: praca@cto.pl ogłoszenie dodane 2008-12-08
|
|
No dokładnie tuli. Jak patrzę z ciekawości co to ludzie wypisują np. w gazetkach łomżyńskich, to myślę, że na prawdę jedynym marzeniem dziewcząt jest niańczyć nie swoje dziecko i pracować za ladą. Może to mylne wyobrażenie, bo Ci bardziej rozgarnięci po prostu się nie ogłaszają, tylko czytają oferty pracy. Nie wiem z jakiego pokolenia jesteście, ale ja pochodzę z wyżu, to są roczniki 25-33 bodajże i oni tzn. my mamy dość ciężko, ale jednocześnie ta grupa ludzi jest najbardziej optymistycznie nastawiona co do swojej przyszłości. Zauważcie, że my nie mieliśmy w podstawówce zapewnionych lekcji angielskiego. Informatyki też nie było, tzn. była ale to były późne klasy szkoły podstawowej. Wtedy królowały Commodore 64 a PC to był mój szczyt marzeń, który to zafundowałem sobie dopiero na studiach, a jednak daję sobie radzę i konkuruje z tymi szczurami głodnymi sukcesu, którzy maja po pięć skończonych podyplomówek, jakieś fakultety, znają parę języków obcych. Można narzekać co do Łomży, że nie ma ofert pracy dla osób z wyższym wykształceniem, co jest w ogóle ewenementem na skalę krajową. Tutaj trzeba mieć niższe wykształcenie, żeby w ogóle iść do PUP, bo tylko wtedy możemy liczyć na pracę. Pozostałym polecam emigrację i ew. wrócić po latach. Nie mówię o założeniu tu firmy, bo musielibyśmy się skupić na starszych mieszkańcach, kiedy młodzi wyjada... :)
|
|
Tzn. młodzież 25-33 letnia :P Riposta
|
|
Popytaj wśród znajomych, rodziny o prace. W Łomży bez takiej "protekcji" pracy nie znajdziesz. Po lewej stronie Wisły takie zasady nie obowiązują jak tutaj, więc pomyśl też nad opuszczeniem naszej wioski. Ja pewnie tak zrobię niebawem.
|
|
w sekenhendzie za goska w piwnicy angielski ciuch maja tam takie bluzy
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |