poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Ostatni poseł... z Łomży?

Ja to chcę złoty łańcuszek albo bransoletkę:)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Ostatni poseł... z Łomży?

po **** Ci szrunowadła ?! Wyjeb albo spal ja chodzę bez.. ;)

:)

Zatrudnię pracownika przy układaniu kostki brukowej (nie pijący).
telefon: 502944744
ogłoszenie dodane 2008-12-08

Zatrudnimy odpowiedzialną i dyspozycyjną osobę na stanowisko Handlowca. Aplikacje na e-mail: praca@cto.pl bądź kontakt tel.
telefon: 0864737779 e-mail: praca@cto.pl
ogłoszenie dodane 2008-12-08

No dokładnie tuli. Jak patrzę z ciekawości co to ludzie wypisują np. w gazetkach łomżyńskich, to myślę, że na prawdę jedynym marzeniem dziewcząt jest niańczyć nie swoje dziecko i pracować za ladą. Może to mylne wyobrażenie, bo Ci bardziej rozgarnięci po prostu się nie ogłaszają, tylko czytają oferty pracy.

Nie wiem z jakiego pokolenia jesteście, ale ja pochodzę z wyżu, to są roczniki 25-33 bodajże i oni tzn. my mamy dość ciężko, ale jednocześnie ta grupa ludzi jest najbardziej optymistycznie nastawiona co do swojej przyszłości. Zauważcie, że my nie mieliśmy w podstawówce zapewnionych lekcji angielskiego. Informatyki też nie było, tzn. była ale to były późne klasy szkoły podstawowej. Wtedy królowały Commodore 64 a PC to był mój szczyt marzeń, który to zafundowałem sobie dopiero na studiach, a jednak daję sobie radzę i konkuruje z tymi szczurami głodnymi sukcesu, którzy maja po pięć skończonych podyplomówek, jakieś fakultety, znają parę języków obcych. Można narzekać co do Łomży, że nie ma ofert pracy dla osób z wyższym wykształceniem, co jest w ogóle ewenementem na skalę krajową. Tutaj trzeba mieć niższe wykształcenie, żeby w ogóle iść do PUP, bo tylko wtedy możemy liczyć na pracę. Pozostałym polecam emigrację i ew. wrócić po latach. Nie mówię o założeniu tu firmy, bo musielibyśmy się skupić na starszych mieszkańcach, kiedy młodzi wyjada... :)

Tzn. młodzież 25-33 letnia :P

Riposta

Popytaj wśród znajomych, rodziny o prace.
W Łomży bez takiej "protekcji" pracy nie znajdziesz.
Po lewej stronie Wisły takie zasady nie obowiązują jak tutaj, więc pomyśl
też nad opuszczeniem naszej wioski. Ja pewnie tak zrobię niebawem.

w sekenhendzie za goska w piwnicy angielski ciuch maja tam takie bluzy

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org