sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
WWW jako temat polityczny

Zgadzam się, ale trzy pary brzmi lepiej. Od czegoś trzeba zacząć, najlepiej od nas samych. Może to banał ale po czasie będzie spora grupa osób, która będzie w tym uczestniczyła.
Pozdrówka !

Qufer

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: WWW jako temat polityczny

... gdzie można sie tego grzańca napić. Żonę zabrałbym z domu. Ona to lubi, a ja się piwa napije. powiedzcie, w koterii, bo pod topole nie chę jechać.

Boss .....mam propozycję - załóż fundację i rób tyle dobrego co WOŚP np. dla biednych wielodzietnych Katolickich rodzin....... dla mnie możesz brać dla siebie nawet 3mln złotych jeśli tylko kilkadziesiąt mln przeznaczysz dla potrzebujących......

.....acha.... a te 1,5 mln.... to chyba nie idzie na konto Owsiaka tylko zostaje do obsługi fundacji...???!!!

a co do Krsny i WOŚP ....tu jest taki artykuł z kontaktów:

http://www.kontakty-tygodnik.com.pl/reportaz/index.htm#02

fragment rozmowy z Jurkiem:
"— Łomżyński Sztab Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy pierwszą oficjalną wizytę złożył księdzu biskupowi Stanisławowi Stefankowi, ordynariuszowi Diecezji Łomżyńskiej. Biskup uznał cel Twojej akcji za zbożny, a sztabowiczów, wolontariuszy i wszystkich, którzy wspierają Łomżyńską Orkiestrę Serc, nazwał ludźmi dobrej woli. Niepokoił się jednak, czy Jurek Owsiak nie popiera aborcji i czy nie należy do, jak to określił, sekty Hare Kriszna.

— Możecie uspokoić księdza biskupa, że ani nie popieram aborcji, ani nie należę do Towarzystwa Świadomości Kriszny. Towarzystwo po prostu pomaga nam przy organizacji Wood-stocku, tak jak Przystanek Jezus pomaga tam ewangelizować i zaspokajać potrzeby duchowe wiernych, rozstawiając namiot Radia Maryja i odprawiając msze święte. Co do wizyt: byłem ostatnio w Lublinie z wizytą u arcybiskupa Józefa Życińskiego. Siedzieliśmy przy kolacji i prowadziliśmy przemiłą rozmowę. Arcybiskup właśnie wrócił z obrad Episkopatu Polski i w pewnej chwili powiedział: „Wszyscy się za pana modlimy i mówiliśmy, ile już dobrze zrobiliście”.

— Z czym kojarzy Ci się Łomża i województwo podlaskie?

— Z Grzesiem. U nas kiedyś pracował facet o ksywie Łomża, właśnie Grzesio, więc w Fundacji ciągle słychać było „Łomża, Łomża”. Bardzo miło się nam pracowało, jego losy są pozytywne, więc i Łomża miło mi się kojarzy. A poważnie mówiąc: Łomża kojarzy mi się ze światłym biskupem, aktywnym sztabem Orkiestry i z programem pilotażowym badań słuchu u noworodków. Mogliśmy zacząć, oczywiście, od Warszawy i województwa mazowieckiego, gdzie różnica w usprzętowieniu jest, co tu dużo gadać, dosyć znaczna. Ale wybraliśmy województwo, o które nieczęsto się dba i nieczęsto się o tym mówi. Po zakończeniu pilotażu okazało się, że szpitale z dużych ośrodków, które dopiero wdrażały ten program, miały o wiele więcej błędów niż szpitale takie jak w Łomży. Okazało się przy tym, że Fundacji WOŚP gorzej współpracuje się z dużymi ośrodkami. [...]
"

Fracik

A tak nawiasem, gdzie to zauwazyles, ze Kosciol ma brudne lapy?? Byc moze chodzilo Ci o jakis inny kosciol. No ale jezeli pisales o Kosciele, to jakbys sie ktos przyczepil znalazlby na Ciebie jakis paragraf:) Juz w samej Konstytucji RP mozna cos znalezc. Nie mowiac o pozostalych aktach:)

nie chodzi o porównywanie wosp do caritasu, tylko chce ukazac ze przy okazji szczytnego celu promuje sie rozne grupy( marginalne ) w społeczeństwie. zgodnie z zasadami socjotechniki jezeli jestes nie akceptowany lub nieznany a chcesz powiekszyc grono( czytelników lub wyznawców) POKAZUJ SIE PRZY LUDZIACH POWSZECHNIE AKCEPTOWANYCH I SZANOWANYCH. Z tego samego powodu przed wyborami wszyscy biegną do ks. biskupa( CI co popierają aktywnie orkiestre również, np. miłościwie nam panujący płezydent)

TZ
Nie wiem kim ty jestes. Nie wiem też czy ty ruszyleś - jak piszesz - swój "tyłek" żeby innym pomóc. Może to ty masz pretensje do garbatego?
Poszukaj sobie materiałow na temat hary kriszna - co to jest i kto to popiera w polsce i jakie są tego skutki - to moze też przemyslisz bo nie bardzo widać żebyś wiedział o co chodzi!
Czyżbyś miał pretensje do pracujących...

drogi kl
cały czas ruszam z tą różnicą,że daję kudzim wędkę, a nie rybę.
Wszelkie sekty i dziwności same się z siebie nie biorą. Ktoś je wywołał swoja głupota i zakłamaniem. Kto to popiera ?
to nic nie ma do rzeczy. Bardziej istotne, kto zepchnał w jego objecia ?

Nie czuję potrzeby, by się tu przedstawiać. Jestem jednak do dyspozycji poprzez e-mail jeśli łaska. Wówczas sobie podyskutujemy imiennie.
pozdrawiam

---------------------------------------------
Lukasz

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org