Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
WWW jako temat polityczny |
Zgadzam się, ale trzy pary brzmi lepiej. Od czegoś trzeba zacząć, najlepiej od nas samych. Może to banał ale po czasie będzie spora grupa osób, która będzie w tym uczestniczyła. Pozdrówka ! Qufer
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: WWW jako temat polityczny |
... gdzie można sie tego grzańca napić. Żonę zabrałbym z domu. Ona to lubi, a ja się piwa napije. powiedzcie, w koterii, bo pod topole nie chę jechać.
|
|
Boss .....mam propozycję - załóż fundację i rób tyle dobrego co WOŚP np. dla biednych wielodzietnych Katolickich rodzin....... dla mnie możesz brać dla siebie nawet 3mln złotych jeśli tylko kilkadziesiąt mln przeznaczysz dla potrzebujących...... .....acha.... a te 1,5 mln.... to chyba nie idzie na konto Owsiaka tylko zostaje do obsługi fundacji...???!!! a co do Krsny i WOŚP ....tu jest taki artykuł z kontaktów: http://www.kontakty-tygodnik.com.pl/reportaz/index.htm#02 fragment rozmowy z Jurkiem: "— Łomżyński Sztab Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy pierwszą oficjalną wizytę złożył księdzu biskupowi Stanisławowi Stefankowi, ordynariuszowi Diecezji Łomżyńskiej. Biskup uznał cel Twojej akcji za zbożny, a sztabowiczów, wolontariuszy i wszystkich, którzy wspierają Łomżyńską Orkiestrę Serc, nazwał ludźmi dobrej woli. Niepokoił się jednak, czy Jurek Owsiak nie popiera aborcji i czy nie należy do, jak to określił, sekty Hare Kriszna. — Możecie uspokoić księdza biskupa, że ani nie popieram aborcji, ani nie należę do Towarzystwa Świadomości Kriszny. Towarzystwo po prostu pomaga nam przy organizacji Wood-stocku, tak jak Przystanek Jezus pomaga tam ewangelizować i zaspokajać potrzeby duchowe wiernych, rozstawiając namiot Radia Maryja i odprawiając msze święte. Co do wizyt: byłem ostatnio w Lublinie z wizytą u arcybiskupa Józefa Życińskiego. Siedzieliśmy przy kolacji i prowadziliśmy przemiłą rozmowę. Arcybiskup właśnie wrócił z obrad Episkopatu Polski i w pewnej chwili powiedział: „Wszyscy się za pana modlimy i mówiliśmy, ile już dobrze zrobiliście”. — Z czym kojarzy Ci się Łomża i województwo podlaskie? — Z Grzesiem. U nas kiedyś pracował facet o ksywie Łomża, właśnie Grzesio, więc w Fundacji ciągle słychać było „Łomża, Łomża”. Bardzo miło się nam pracowało, jego losy są pozytywne, więc i Łomża miło mi się kojarzy. A poważnie mówiąc: Łomża kojarzy mi się ze światłym biskupem, aktywnym sztabem Orkiestry i z programem pilotażowym badań słuchu u noworodków. Mogliśmy zacząć, oczywiście, od Warszawy i województwa mazowieckiego, gdzie różnica w usprzętowieniu jest, co tu dużo gadać, dosyć znaczna. Ale wybraliśmy województwo, o które nieczęsto się dba i nieczęsto się o tym mówi. Po zakończeniu pilotażu okazało się, że szpitale z dużych ośrodków, które dopiero wdrażały ten program, miały o wiele więcej błędów niż szpitale takie jak w Łomży. Okazało się przy tym, że Fundacji WOŚP gorzej współpracuje się z dużymi ośrodkami. [...] " Fracik
|
|
A tak nawiasem, gdzie to zauwazyles, ze Kosciol ma brudne lapy?? Byc moze chodzilo Ci o jakis inny kosciol. No ale jezeli pisales o Kosciele, to jakbys sie ktos przyczepil znalazlby na Ciebie jakis paragraf:) Juz w samej Konstytucji RP mozna cos znalezc. Nie mowiac o pozostalych aktach:)
|
|
nie chodzi o porównywanie wosp do caritasu, tylko chce ukazac ze przy okazji szczytnego celu promuje sie rozne grupy( marginalne ) w społeczeństwie. zgodnie z zasadami socjotechniki jezeli jestes nie akceptowany lub nieznany a chcesz powiekszyc grono( czytelników lub wyznawców) POKAZUJ SIE PRZY LUDZIACH POWSZECHNIE AKCEPTOWANYCH I SZANOWANYCH. Z tego samego powodu przed wyborami wszyscy biegną do ks. biskupa( CI co popierają aktywnie orkiestre również, np. miłościwie nam panujący płezydent)
|
|
TZ Nie wiem kim ty jestes. Nie wiem też czy ty ruszyleś - jak piszesz - swój "tyłek" żeby innym pomóc. Może to ty masz pretensje do garbatego? Poszukaj sobie materiałow na temat hary kriszna - co to jest i kto to popiera w polsce i jakie są tego skutki - to moze też przemyslisz bo nie bardzo widać żebyś wiedział o co chodzi! Czyżbyś miał pretensje do pracujących...
|
|
drogi kl cały czas ruszam z tą różnicą,że daję kudzim wędkę, a nie rybę. Wszelkie sekty i dziwności same się z siebie nie biorą. Ktoś je wywołał swoja głupota i zakłamaniem. Kto to popiera ? to nic nie ma do rzeczy. Bardziej istotne, kto zepchnał w jego objecia ? Nie czuję potrzeby, by się tu przedstawiać. Jestem jednak do dyspozycji poprzez e-mail jeśli łaska. Wówczas sobie podyskutujemy imiennie. pozdrawiam --------------------------------------------- Lukasz
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |