niedziela, 15 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Nie chcesz Turka wybierz Jurka - ostatnie hasło wyborcze

znak stopu jest nielichy ! :D

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Nie chcesz Turka wybierz Jurka - ostatnie hasło wyborcze

Zarz±d to także radni, nie było kontraktowych członków zarz±du. Wynika z Twojej odpowiedzi, że chodzi o nich. Było też chyba lobby, któremu czasem udawało się uzyskać ztrudnienie lub inne profity np. wygrać przetarg.
Tadeusz rozja¶nij nam więcej umysły, byłe¶ bliżej tej problematyki podczas pracy w radzie.
Pozdrawiam.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Hm.........

najlepiej wybrać nowych, nowa jako¶ć, nowy kabaret.

relikt przeszło¶ci - stać musi:)

Tak..... w Polsce tak jest.... że albo się narzeka, albo się nie chwali!

Tadusz,
dzięki za łopatologiczne wytłumaczenie. Cóż jestem już duży chłopczyk i trochę już wiem. Piszesz, o partiach politycznych, proporcjonalno¶ci wyborów itepe. Z samej definicji partii patrz niżej wynika, że
Partia polityczna (z łaciny pars, partis – czę¶ć), dobrowolna organizacja, reprezentuj±ca interesy okre¶lonej grupy społecznej, zmierza do zdobycia lub utrzymania władzy państwowej w celu realizacji swojego programu politycznego. Partie polityczne były, s± i będ± jak s±dzę. Chodzi mi tylko o to by służyły ludziom, a nie sobie. Nie w±skim swoim interesom i nie ważne jest jak± metod± bedziemy liczyli głosy. Ja (subiektywnie jak najbardziej) uważam, że najlepsz± metod± wyłonienia reprezentanta, wybrańca społeczno¶ci jest ordynacja wyborcza z podziałem na okręgi jednomandatowe. Tyle.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org