Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nie chcesz Turka wybierz Jurka - ostatnie hasło wyborcze |
znak stopu jest nielichy ! :D
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nie chcesz Turka wybierz Jurka - ostatnie hasło wyborcze |
Zarz±d to także radni, nie było kontraktowych członków zarz±du. Wynika z Twojej odpowiedzi, że chodzi o nich. Było też chyba lobby, któremu czasem udawało się uzyskać ztrudnienie lub inne profity np. wygrać przetarg. Tadeusz rozja¶nij nam więcej umysły, byłe¶ bliżej tej problematyki podczas pracy w radzie. Pozdrawiam. _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Hm......... |
najlepiej wybrać nowych, nowa jako¶ć, nowy kabaret.
|
|
relikt przeszło¶ci - stać musi:)
|
|
Tak..... w Polsce tak jest.... że albo się narzeka, albo się nie chwali!
|
|
Tadusz, dzięki za łopatologiczne wytłumaczenie. Cóż jestem już duży chłopczyk i trochę już wiem. Piszesz, o partiach politycznych, proporcjonalno¶ci wyborów itepe. Z samej definicji partii patrz niżej wynika, że Partia polityczna (z łaciny pars, partis – czę¶ć), dobrowolna organizacja, reprezentuj±ca interesy okre¶lonej grupy społecznej, zmierza do zdobycia lub utrzymania władzy państwowej w celu realizacji swojego programu politycznego. Partie polityczne były, s± i będ± jak s±dzę. Chodzi mi tylko o to by służyły ludziom, a nie sobie. Nie w±skim swoim interesom i nie ważne jest jak± metod± bedziemy liczyli głosy. Ja (subiektywnie jak najbardziej) uważam, że najlepsz± metod± wyłonienia reprezentanta, wybrańca społeczno¶ci jest ordynacja wyborcza z podziałem na okręgi jednomandatowe. Tyle.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |